Ne kadar da haklıymısım meger!

canım küçüklükle alakası yok benim abim var 2 kardeşiz zaten. ben ders çalışırken abim su isterdi yanında ya al ders çalışıyorum dediğimde döverdi abim beni annem ise gelirdi bana kızardı sende ver nolcak derdi ama babam gelince abimi döverdi kardeşine vurduğunu duymayacam diye ertesi gün babam onu dövdü diye yine bahane uydurup döverdi beni abim. annem ona destek çıktıkça yapardı bunu. öyle aman aman çalışmadı ama herşeyini yaptılar banada gelince paramız yok dediler. senelerce çalıştım çabaladım ellerine verdim maaşımıda hiç geçmedim. evlendikten sonra bir oh çektim buna inan arada bir canım isterse gidiyorum aileme onuda eşimle gidiyorum hiç yalnız gitmem. hiçkimsenin desteği olmadan neler başardık eşimle meğerse onalra ihityacım yokmuş ama işte insan iyi günde, kötü günlerinde yanında birisi olsun sevincini üzüntüsünü paylaşsın istiyor ama nafile. benim abim evli çocuk sahibi yazık diyo annem hala vardiyalı çalışıyormuş ee ben her gün ondan saat olarak daha fazla çalışıyorum ama yok ona yazık garibim.

yani sen hiç dertlenme hayatını kurtarmaya bak ailen kimi kayırırsa kayırsın hiçde şöyle böyle deme allah görüyor biliyor. sen sabret hayatını kur gün olacak dönecek dolaşacak ailen yaptıklarının cezasıı çekecek unutma

Annem ve babam elbette bizi de seviyor. Hakkını yiyemem ikisinin de evlatlarıyız neticede. Bir yemek isterim hemen yapar annem , bir sey isterim hemen para verir alırım. Bir yere gitmeme pek karısmaz kısıtlamaz. Benim sıkıntım konu erkek kardesim ve ben olunca yada kız kardesim esitligin olmaması!

Biz hic haklı olmayacakmıyız?? Tamam o kücük (bizden kücük) ama agzı süte kokmuyor. Ne yanlıs ne dogru cok iyi biliyor.. Ablalarıyla konusmayı hic bilmez mesela bütün gün pc'de takılır sen bir saat girersin girdigine girecegine pisman olursun cıksana , hadi cık vs.vs.

Cıkmadıgını görünce de vurmaya kalkar birseyler yapar illa sinir edicek. Bu sabah ta kalkmıs kulagıma dayamıs telefonunu birseyler dinletiyo bana ben uyuyorum bagırınca da gülüyo. Onlar böyle yaptı bu cocugu. Annem ise yapma diyo sadece! Bu cocuk birilerinden korkmadıktan sonra davranıslar degismez ki.

Cok üzüldüm yasadıklarınıza..
Böyle seyler hic olmasa keske!
Birde bazı arkadaslar demis , onlar toplumdan etkileniyo vs. diye yani onları yetistirenler de bir hata var! Elbette vardır durup dururken böyle olmaz 8 kız kardesin 8' de. Ama bende bu tarz seyler le karsılastım diye bende mi annem gibi olucam!

Madem o öyle yetisti bende böyle yetistirildim. Ayıkla pirincin tasını simdi.

Bu ayrımcılık hep var evet.O sevgilisini eve getirir aile gurur duyar senin telefonun sık sık çalınca bile dik dik bakarlar.Ama sonra onlar hayırsız sen hayırlı evlat olursun.Komşumuz anneme der kızlarım var diye yat kalk dua et der.Allahtan bizim hiç senin gibi sorunumuz olmadı ama arkadaşlarım dan biliyorum bu tarz durumları allah sabır versin ne diyeyim

Sürekli bi kollama , arka cıkma geregi duyuyor. Bize böyle yapmamıstı hic bir zaman!
Eger 2 erkegin icin de bir kız olsaydım belki bana aynı seyi yapıcaktı ama buda dogru degil!
Kesinlikle esitlik yok.. Yengem var bir oglu birde kızı var. İkisine de aynı sekilde davranıyor hic ayırdıgını görmedim sahit olmadım daha. Olması gereken de budur iste.

Son düzenleme:
Neler varmis neler ... Bir anne bu kadar ayrimcilik nasil yapar ilk kez duydum ve inanamadim . Sanki erkek kardesin oz, sizse uvey evlat yerindesiniz .

Neler varmis neler ... Bir anne bu kadar ayrimcilik nasil yapar ilk kez duydum ve inanamadim . Sanki erkek kardesin oz, sizse uvey evlat yerindesiniz .

Ondaki düsünce su ( o kücük , siz onunla bir olmayın! ) olmaya niyetim yok zaten bana bulasmasın hatta kardesimle en iyi ben anlasırım kız kardesimle o kadar zıtlar ki hic anlasamazlar. Bende bosverdigim icin mesela tartısıyormuyuz uzatmıyorum.. Ama corabını burnuma zorla dayamaya kalkarsa iste o zaman isler degisir!

Yapma demekten anlamıyor büyüdükce cocuklasıyor..

canım bende 1 kız 1 erkek kardeşim kardeşim benden 1 yaş küçük. küçüklüğümüzden beri resmen ikiz gibi büyüdük. ama hep anneme sen oğulcusun derdim. sanki hep onu kayırır gibi gelirdi. ama şimdi sizin yazdıklarınız gibi olmadı hiçbir zaman. sadece ne biliyim su getir, yemek ısıt falan. eğer annem evde yoksa kahvaltısını hazırla. şuan çalışıyoruz ikimizde. gene aynı. diyorumki bende çalışıyorum. olsun sen ablasın odaha küçük. ama bizimkilerde sanırsam bunun cinsiyetle ilgisi yok bizimkilerin sorunu küçüklük büyüklük meselesi. eskiden bende kardeşime çok kızardım. sinir olurdum. ama şimdi çok seviyorum çokta yanılmışım yanii

Bende erkek kardesimi seviyorum kardesini kim sevmez ki?
Annem 8 kız kardes birbirlerine o kadar baglılar ki , ama durum bu degil ben ilkokul cocugu degilim annemin kardesine olan ilgisini kıskanayım. Durum cok dafa farklı malesef.

Ben haksızlıga tahammül edemiyorum. Bende 16 yasında oldum birsey oldugunda ki , ben onun gibi seyler yapmadım kızlar daha erken olgunlasıyor diyelim , buna ragmen bize bu kadar ılımlı degildi annem.

derdim deşildi yine benim yaa aynen yıllarca çalıştım verdim çöpsüz gelin oluyorum anne bana masrafın 1000 tl anca olur dedim inşallah kızım diyo ne diyim yaa allah havale ediyorum

sen bana akıllı ol kaynananın gözüne gir demiştin sen ne kadar akıllıymışsın ki daha kendi öz annenle babanın gözüne girememişsin vay haline

ben evlat ayırmam dıyene kesınlıkle ınanmayın zaten.Gercekten etrafta ne kadar gorsem oğlu veya oğulları afedersınız azına bılmem ne etse bıle hep oğlu var annelerın hayatında kızları o kadar dusunmuyorlar.Gercekten boyle yanı Akrabalardada cok örneğini görüyorum.Nedir bu evlat ayırma anlamıs değilim.

sen bana akıllı ol kaynananın gözüne gir demiştin sen ne kadar akıllıymışsın ki daha kendi öz annenle babanın gözüne girememişsin vay haline

Sen iyimisin canım ya bence tekrar bak..
Yanlıs kisiyi hatırlıyorsun.

sizinle ne kadar ortak konularımız var acaba kardeş miyiz:)) aynı benim 19 yaşındaki erkek kardeşimden bahsetmişsiniz annem tapar oğluşuna...şımarıklığından bize etmediği kalmadı face hesabıma girip arkadaşlarımla ulu orta kavga etmeler,kk ye girip buradaki bayanlara saataşmalar,telefonlarımı açıp arkadaşlarıma ben onların abisiyim hapisten yeni çıktım demeler...en son ünlü bir markanın gömleğii sipariş ettim netten 70tl idi,ki bu bizim durumumuz için ufak bir meblağ..ama o ne yaptı sinirinden kudurdu ve bütün elemanlarımızın içinde gömleği iki kere suratıma çarptı düşün yani...anneme anlattığımda bana niye o kadar para veriyosun diyor benim düştüğüm durum umrunda değil sonra gitmiş faceme benden bişey olmaz müsrifim yazmış..

şımara şımara tepemize çıktı arabasına bir korna alır ışık alır 500 tl yutar ama bizim ne maaşımız var ne harçlığımız aldığımız iki çaput da gözlerie batıyor..ne var yani azıcık rahat yaşasak zaten varını yoğunu oğluna bırakacak kendileri her fırsatta diyor ama ben artık allah a havale ettim hepsini...onlara göre yediğimiz önümüzde yemediğimiz ardımızda biz mutlu bir aileyiz
gel de bana ve kız kardeşime sor......

Bizim durumumuzda cok sükür iyidir..
Annem de ogluna tapar hatta en son olan olay; Bir gece sahura kalktık bizim ki, sosis istiyor yaptıgımız zaman her zaman salcalı yaparız kendiside afiyetle yer! Bu sefer sekline takmıs, ille cicek gibi acılmıs yapın, üstlerden kesin diyor sonra gene salcalı yap diyoe bide!

Nedir bu sekil merakı bir anlam veremedim? Minik minik dogransa ne olur? Öyle olsa ne olur? Neyse, annem istedigi gibi yapmıs ona ben ve kız kardesime de sizde istediginiz gibi yapın dedi demesine ama sonuna da hepsini bitirmeyin gibi bir kelime ekledi!
Sinir oldum ve yapmadım, yemedim..
Annem soruyor nasıl olmus? Bizim ki, eh idare eder!
Yahu alt tarafı atıyorsun yagın icine kızarınca alıyorsun hic birseyi begenmez!
Omlet yapmamı ister, yaparım cevap; Hic begenmedim, güzel degil kasarı yumurtadan fazla! Bir kere söylese gene iyi!
Bu yasta nasıl bir damak tadına sahip cözemedim
daha..
Bir türlü memnun edemiyoruz!
Birsey alırdı, ben onu emreye aldım!
Birsey yapılır emreye de bırakın! E, yesin bıdı bıdı konusacagına!
Beyzade bize karsılık verir, hakaret eder biz kızıp sahlanınca annemin gücüne gider bir tane kardesimiz varmıs, sevicekmisiz, iyilikle tutucakmısız ve iste o meshur kelime o '' KÜCÜK '' Görende agzı süte kokuyor sanıcak! 16 yasında artık! Cok birsey istemiyorum sadece biraz saygı istiyorum ben!

Onlar böyle yaptıkca, benim erkek kardesim kendini sasırıyor, saygısız davranıyor, sacma sapan konusuyor!
Ben kardesimi sevmiyor degilim ama abla nedir bilsin, azıcık terbiyeli olsun istiyorum..

Son düzenleme:
Bende iki örnek vermek istiyorum:
1) Bir aile dostumuz sürekli kocasini sikayet ederdi, hicbir huyunu begenmezdi. Lafim para etmiyor hic falan derdi. Ama gelin görünki kendiside oglunu aynen o sekilde yetistiridi. Oglu yemekte doymazdi, ablasinin yemeginide yedirirlerdi, kizcagizada sen git kendine baska seyler hazirla derdi annesi. Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu hesabi.

2) Kayinpederimde evlatlarini ayirir, ama o kizlarini daha cok sever. Onlar küfür dahi etse haklilar. Kizcocuklari kirilgan varliklar der. Esimde hep söylenirdi, neden evlat ayirimi yapiyorsun diye. Eskidende kizkardeslerim bize küfürlü konustuklarinda bizde kizar bagirdik onlara, babamda hep gelip bizi döverdi diye anlatir esim. Siz kimsinizde benim biricik kizlarima bagiriyorsunuz, onlari aglatiyorsunuz dermis kayinpederim esim ve abisine.

bu kadar olur yaniii aynı biz......annem şımarta şımarta çocuğu iyice çğrından çıkardı...o kadar hazırcı ki kendi kalkıp bi bardak su almaz...geçen iftara misafr var..annem millete yemek koyuyo bu horoz bi yandan yok su ver yok başka tabak isterim yok pilav verin yani zıkkım ye diyesim gelir..daha 19 yasnda sanki özürlü ya da yaşlı..bari suyunu al di mi..tabi hata onu böyle yetiştirenlerde...bize zamanında bi bisiklet bile almadılar kızlar bsklete bnmez diye.ki durumumuz çok çok iyidir.yani cehalette son nokta...ayrımcılığı sonuna kadar yaşadık maalesef..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…