Ne kadar yanlismis meger

Ya gece gece sinirlerimi bozdun..

Çokta vahim bir durumda değilsin, ama kendi durumunu kendin dramatikleştiriyorsun. Elin ekmek tutuyor, gençsin. Neden boşanmıyorsun?

Hadi gururu geçtim, canının da mı değeri yok?

Ne kadar çok seviyoruz içinde bulunduğumuz olayları büyütmeyi, drama çevirmeyi. Boşanırsam noolur? Millet neder? O millet senin yerine yiyiyor mu hakaretleri, dayakları?

Başka erkek mi yok şu koskoca dünya üzerinde? Neden bu kadınlar dayak yedikleri, şiddet gördükleri erkekleri bulunmaz hint kumaşı sanıp, sanki o adama mühürlenmiş gibi yapışıyorlar boşanmak yerine? Dayak aşkı güçlendiriyor da haberimiz mi yok?

bir daha evlenmeye cesaretin olmazsa olmasın, evlilik elzem bir şey değil ki. hayatta mutlu olmak önemli. her şeyi mutlu olmak için yaparız. evlilik de bunlardan biri bence. ama madem bu kadar kötü şeyler yaşadın ve sen de evliliğin ve eşin hakkında olumlu düşünmüyorsun ayrılmak en doğrusu gibi gözüküyor.

Siz 7 ay sonra bosanmayi düsündünüzmü hic? Insanlar ne der ne düsünür? Bidaha evlenmeye cezaretim olurmu sizce?

Cikmazdayim... Ben 7ay önce degil, 4 sene önce bu hatayi yaptim

simdi bunlari yazacagim cünki düsünme seklini begenmedim...... sen insanlar birsey desin diye mi evlendin... herkesin hosuna gittigi icin mi evlendin... sen sevdigin icin evlendin kendinde yazdin bunu.... ve simdi zaman gecti insanlar degisti.... millet ne der diye mi cekeceksin bu eziyeti.... aklini basina topla ne olur... gencsin isin var..kimseye muhtac degilsin... kalbini dinle...zaten dinledigin icin burdasin... bunlari yaziyorsun.... kendine gel... güclü bir kadin oldugunu göster kendine ezdirme... yillar gecince zaman gecince sen tecrübe edeceksinve degiseceksin ve dogru kisiyi bulacaksin buna eminim..

Bence bu yazdiklarini mail yoluyla esine yaz. Karsilikli konustugunuzda kavga cikar ama mail yazdiginda okur beynine girer ve düsünme firsati olur. Ben esimle problemim oldugunda hep mail atiyorum. Cünkü o an birbirimizi yicez kavga edecegiz ama mail yazinca öyle olmuyor bazi seyleri daha iyi kavriyor. Buarada birbirinize sayginiz bittiyse bosa uzatma sonrasinda ayrilmasi dahada zor olur. Yada sogursun esinde ömrün boyunca isinamadigin birinin koynunda uyursun (( Cok üzücü allah korusun.

Günlük yazar gibi yazmanızdan burayı içinizi dökecek bir yer olarak benimsediğinizi varsayıyorum, ancak bu köşe bir derdim var köşesi olduğuna göre herkes de cevap yazabilir ancak yazılacak cevaplar bazen hoşunuza da gitmeyebilir çünkü yazdıklarınızdan, yazılanlara cevap vermemizden bunu anlıyorum.

Çok pardon ama size ne elalemden? Onlar mı doyuyor karnınızı? Onlar mı yaşıyor dört duvarın içerisinde? Yeniden evlenmeye cesaret edememek mi derdiniz? Zamanın size ne getireceğini nereden biliyorsunuz? Ömrü boyunca yalnız yaşasanız şuan ki durumunuzdan daha mı vahim olur? Bi silkelenin kendinize gelin derim...

Siz 7 ay sonra bosanmayi düsündünüzmü hic? Insanlar ne der ne düsünür? Bidaha evlenmeye cezaretim olurmu sizce?

Cikmazdayim... Ben 7ay önce degil, 4 sene önce bu hatayi yaptim

Sen önce bir boşan başka adam arayışları neden daha otekı adamın hımayesınden cıkmadan
ılla bır erkekmı olmalı hayatta kalabılmenız ıcın cokmu lazım yanı

İlişkinizi bu duruma getirecek ne gelişmeler yaşandı kardeşim? ne yaşadınızda eşiniz bu kadar insanlığından çıktı?

unhappy eğer senin yazdıklarına göre sanki adam senin isteğinle evlenmiş ve dünyayı ssana dar etmek niyetinde gibi eğer bu problemler aşılamıyorsa uzatmanın bir anlamı yok çünkü daha çok yıpranıcaksın adam resmen sana psikolojik ve fiziksel şiddet yapıyor ne demek kendini öldürsene demek ya yol yakınken iyi düşün sana sevgisi olmayan adam yarın birgün çocuk oluncada aynısı olur düzelmez bu şekilde. eğer arkanda ailen varsa boşansan ne olcak ki bu adamla bir ömür devam etmek kendini hasta etmek daha mı iyi şayrıca boşanmak ta dünyanın sonu değil ki yapmışsın bir hata ama bu hatalar katlanmadan sonlandırmakta bizim elimizde. bir büyüğüm şöyle derdi kangren olmuş yarayı söküp atmak gerek ben fazla ilerlemeden hayatımdaki beni mutsuz eden pisliği yol yakınken çoluk çocuğa karışmadan attım ve başardım şimdi daha mutluyum. artık yüzüm eskisi gibi gülüyor onunla mutsuz olduğumu farkettim ayrılınca

İlişkinizi bu duruma getirecek ne gelişmeler yaşandı kardeşim? ne yaşadınızda eşiniz bu kadar insanlığından çıktı?

Nemi yasandi? Esim tembel birisi, onu sunu yaparmisin desem tamam o zaman olan oldu! Ben seninle herseyi ben yapim diyemi evlendim der! Inanirmisin bisey yaptigi yok, herseye ben kosuyorum, herseyle ben ugrasiyorum! O bisey yapsa on sene anlatir!
Dün hastalandim, sanki hasta olma hakkim yok beni,, sirf yemek yaptigim icin ama cay yapamadigim icin bana küstü ve bu sabah yine bosaniyoruz mesaji cekti!!

Ben de tıpkı böyle biri ile evliydim, bizi anlatmışsın sanki. Çok konuşmaya çalıştım ama olmadı. Sürekli beni sevmediğini düşündüm, ağladım. Beni seveceği günü bekledim. O gün hiç gelmedi. Keşke ben de yol yakınken boşansa idim. Harcadığım senelerime yazık oldu. Şu an boşanma aşamasındayım. Bir de oğlum var.

Çok uğraştım ama ne yaptıysam düzeltemedim. Tıpkı senin gibi. Sonra sürekli evden kovuldum, gitmedim yuvam yıkılmasın diye. En sonunda o gitti. Gidiş o gidiş. Aylar sonra konuşalım diye çağırdı ve ilk cümlesi boşanalım oldu. Boşanma davası açıldıktan sonra başka biriyle olduğu ortaya çıktı.

Üzgünüm ama, eşin tıpkı benim eşim gibi, ya başka biri var hayatında, o yüzden seni önemsemiyor ve bu evliliği artık dayanamayıp bitireceğin günü bekliyor (o zamana kadar da seni hizmetçisi olarak kullanmaya devam edecek) ya da bu evliliği kabullenememiş de zoraki bu evliliği yürütüyor. Evlilikler tek taraflı ve itelemeyle yürümüyor maalesef. İpler eninde sonunda kopacağa benziyor. Yani aslında bu evliliğin baştan sonu gelmiş de sen uzatmaları oynuyorsun gibi. Yapılacak tek şey aslında boşanmak. Olmuyorsa zorlamanın bir anlamı yok. Kadir kıymet bilmeyen insan, sen kendini parçalasan da, asla kıymetini bilmez. Sen şu anda o evde sanki onun karısı değil de hizmetçisi gibisin.
Bence yol yakınken boşanmalısın. İlerde boşanırsan kaybettiğin yıllarına yazık. İyi ki çocuk yok, yoksa daha kötü olurdu. Korkma, boşanmak o kadar kötü değilmiş. Ben de öyle düşünerek boşanmaya korkuyordum ama artık kozandan çıkmalısın. Biraz sancılı bir dönem ama inan bana en zor olanı karar vermekmiş. Boşanmak o kadar zor değil yoksa. Kararını verdiğin an her şey çorap söküğü gibi geliyor. Karar verdiğinde de kimsenin ne düşüneceğini düşünmüyorsun zaten. Bu hayat senin hayatın, başkaları için yaşamamalısın hayatını. Mutlu değilsen mutlu olacağın yere gitmelisin. Eskidenmiş boşananlara kötü bakılması, artık öyle değil.
Bu hayata bir defa geliyorsun, istediğin gibi yaşamalısın. Belli ki o seni mutlu edememiş, mutlu etmek için bir çabası da yok. o zaman bırak sen mutlu olduğun yere git, annenin kucaklarına...Ben öyle yaptım, şimdi de neden çok geç kalmışım diyorum.
Sevgilerimle...

Son düzenleme:

Boşan canım niye çekiyorsun ki bu adamı?
Bırak elalem ne derse desin!
Elalem dediğin şey şuan bir şey diyemiyor ama mutsuzsun..
Elalem çekmiyor derdi sen çekiyorsun.
O yüzden boşanınca onların ne dediklerini takmayacaksın.
Kendine yapıyorsun farkında değil misin?

İnan hiç olmamış bir evliliği bitirmek, zorla yürütmeye uğraşmaktan daha kolay. Ben böyle bir evliliği 12 yıl idare ettim, kimse de bana madalya vermedi.

Psikolojinin allak bullak olmasındansa bitirmen çok çok daha iyi. Yeniden kendini bulman için bence onun seni boşanmasını bekleme. Sen harekete geç. Her şeyde bir hayır vardır, senin için belki de en iyisi boşanmaktır, bir de bu açıdan düşün.

Hiç karar veremiyorsan otur bir defter al eline ve aklına geldikçe eşinin artıları yaz sonra da diğer tarafa eksilerini yaz. Sonra artılarını topla, diğer taraftaki eksileri de topla. Bak bakalım artıları mı fazla, eksileri mi. Değer mi onun için ömür çürütmeye? Eğer değerse sen bilirsin çek bu hayatı, yok değmez diyorsan harekete geç. Bir kez adım attığında koşmaya başlıyorsun zaten, inan bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…