Ne Kadarda Safımm

Türkiyedeki kronik sorunlardan biri çoğu insanın kendisini saf zannetmesi ya da öyle lanse etmesi
Bir de herkes çok iyi niyetli bu
Bir de yapıp edip zerre merhamet duymayan tipler var. Ben çok merhametliyim, çok iyi niyetliyim diye dolanıyorlar ortalıkta. Merhamet ve iyi niyet dilde oluyormuş.
 
Eşimin ailesi de böyle, ördek ailesi gibi her şeyi birlikte yaparlar. Ev bakmaya giderken size ısrar etmelerine şaşırmadım, aynısı bende de var. Ama bana en başından beri saçma geldiği için bu tarz etkinliklerine hiç katılmıyorum. İsterse kıskanıyor desinler, umrumda değil. Sizin de olmasın. Saf değilsiniz, çekemiyor damgası yememek için, iyi niyetli görünmek için gönderdiniz böreği muhtemelen. Keşke göndermeseydiniz.
 
Allah sıkıntılarınızdan tez vakitte kurtulmayı, bebek sahibi olmayı nasip etsin inşaallah.
Yine beni yanlış anlamanızı istemem çünkü bir konuyu yorumlarken maksadım konu sahibesini incitmek rencide etmek değildir, 5 yıldır evlisiniz ve 5 yıldır kayınvalide ve eltiyle aleni veya gizli sürtüşmeleriniz var, bu sürtüşmeler sizden kaynaklı olmayabilir zaten mesele de bu değil ama biriyle karşılıklı anlaşmazlık yaşadığınızda iyi niyetle dahi olsa her türlü adım samimiyetsiz olur ve karşınızdakine de samimiyetsiz gelir.

Eltiniz ve siz birbirinizle anlaşamadığınız hatta belki hoşlanmadığınızın gayette farkındasınız, bu ister istemez hareketlere ve sözlere yansır, ki evi temizlemek için yardım etmek istediğinizi söylediğinizde etlinizin verdiği cevaptan belli bu, peşine börek yapıp yolluyorsunuz, benim beğendiğim evleri beğenmediler diyorsunuz, aranızda bir çekişme olduğu aşikar, ben olsam yalnızlıktan gerekirse ağlarım, dört duvarla konuşurum, derdimi dağa taşa anlatırım da anlaşamadığım eltime sorunlarımı anlatmam.

Kağıda kaleme sarılırım, suya kurda kuşa anlatırım, derdimle yastığı yorganı ıslatırım da yine de kayınvalide eltiye ne bir şey anlatırım ne istemediğim halde samimi olmaya çalışırım.

Yaptıklarınız aranızı düzeltmiyor daha da açıyor, azıcık tecrübem varsa bugüne kadar bazı şeyleri karşılıklı dile getirip kavga etmediyseniz bir sebeple kavga çıkacak ve siz suçlanacaksınız haberiniz olsun, bazı şeyler olmuyorsa olmuyordur oldurmaya çalışmak nafile bir çaba.
 

malesef öyle yemek hep beraber yemek ister. aynı eşyaları alalım isterler. aynı kıyafeti giyelim isterler. onlara göre onlar normal ben garibim. ailemizi ayırıyorsun oğlumuzu kendine çekiyorsun oluyor
 
Sizi de aileden gorup fikrinizi istemeleri çok guzel bir şey değil mi? Senin tepkini ben asla vermezdim. Hele o cevabi asla. Eltin sizin için gelmesinler derse eminim burda konu açip ' bizim onun evini kiskandigimizi dusunuyor, bizi yeni evinde istemiyot' gibi bir konu açacakdiniz. Neyse daha detayli ne olduğunu bilemediğim için bu kadari bana abarti geldi
 
hahaha saçmalamayın :) hepimizin evleri var aldıgıda bodrum kat yani

Gerçekten de çok saf bir insanmışsınız. Hep iyi niyetinizden kaybettiğinize ben ikna oldum şu an.
Bazı insanlar hep iyi niyetlerinden kaybederler. Dünya o insanlar için bir cehennemdir. Allah kurtarsın
 

Sizin dik konusmak dediginiz şey bana cok normal geldi. Sizin zevkiniz, sizin karariniz demiş bu diklik degil bana gore. Dogru bir sey demiş.

Biyere gidildi diye her gel denilen yere gelinecek her yap denilen yapilacak beklentisi fazla bence. Bi yere gitmeye karar verdigimde herseyi yapacagim diye yola cikmiyorum yapmak istemedigim, gitmek istemedigim yerde birakirim buna da saygi duyulmasi gerekir.
 

g
Mune,
Güzel dualarınız için Allah razı olsun. bir büyüğüm olarak bu tecrübelerini aklımdan hiç çıkarmayacağıma emin olabilirsin. cok teşekkür ederim
 
En güzelini yapmışsınız, bu yalnızca eş ailesi için geçerli değil, insan yeri geldiğinde anlaşamadığı sorun yaşadığı akrabalarına da mesafeyi koymayı bilecek, kavga edin saç baş girişin illa küsün diye bir şey yok, az görüşürsünüz her bir araya gelişte gitmezsiniz, ara sıra görüşünce bile sürtüşme mi oluyor, herkes kendi yoluna der hiç görüşmezsiniz.

Bir kere elektriğiniz tutmadı mı tek bir kelimeden bile farklı manalar çıkarabiliyorsunuz veya gerçekten iyi niyetle yaklaşsa dahi samimiyetsiz geliyor.
 
Benim de eltim yok olmayacak da. Tek görümcem var. ne kadar kaossuz bir evliliğim var benim
Benim kaynım daha öğrenci, bazen ona diyorm evlen de hayatım renklensin , gülüyor bana Görümcem bir tanedir benim belkide beni anlayan tek insan
 
malesef öyle yemek hep beraber yemek ister. aynı eşyaları alalım isterler. aynı kıyafeti giyelim isterler. onlara göre onlar normal ben garibim. ailemizi ayırıyorsun oğlumuzu kendine çekiyorsun oluyor
Siz kayınvalide kayınpeder tepkilerinden mi çekiniyorsunuz?
Sırf size ev verdiler evlendirdiler diye her dediklerini yapmak veya kendinizi mecbur hissetmek zorunda değilsiniz, yinelemiş olacağım ama mesafeli olmak her zaman iyidir.
 
O halde kaynınızla mesafeyi koruyun, kaynınızla samimi olmanız saçma, eşi buna tahammül etmek zorunda değil, siz mesafe koyarsanız ilişkilerde kayma olmaz ...
 
Hala eltime değil bana yalvarıyor kaynım. Karısını değil beni arıyor yazıyorsunuz.. Bana bu söylemler iyi niyetli gelmiyor asla..
Bu sözler sırf bana iğreti gelmemiş bakın konu sahibi. Inanin bunlar karşınızdakino küçümseyecek, sizi yüceltecek hususlar değil.

Diğer bir husus ise kv kp size ev almış. Bu sebeple her dediklerine rıza gosteriyorsaniz bilin ki o ev hic sizin olmadı. Eğri at gibi görün evi, mal mülk hepsi yalan. Bugun var yarın yok. Belki o vakit özgüveninizin ve gücünüzün farkına varirsiniz.
 
evi sadece bana vermedilerki. 3 erkek çocukları var herbirine ev verdiler. o yuzden diyorum ya kıskançlık söz konusu bile olamaz. ben çok denedim bu mesafe olayını. her aksam ararlardı tam 6 da iş çıkışımda yemege cağırlardı yeni evliydim 1 gittim 2 gittim 3.ye gitmemeye basladım.maasımı benden istediler kesemiz bir olsun dediler kabul etmedim. araba aldık anahtarın tekini istediler vermedik. pat diye müsaitmisiniz demeden kapıma geldiler 1 açtım 2 açtım 3.ye evin içinde karanlıkta oturdugumu bilirim görmesinler diye. boşanma aşamasına kadar geldik. sürekli bizi bir yere götürün bize şunu alın diyorlar. yapmıyoruz adımız pinti kötü mesafeli kötü gelin kötü oglan oluyor işte.
 
Bunları okuyunca gurbetin sılanin gözünü seveyim diyesim geliyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…