- 25 Temmuz 2013
- 13.328
- 54.362
- 798
- Konu Sahibi kaynanadelisi
-
Bir de yapıp edip zerre merhamet duymayan tipler var. Ben çok merhametliyim, çok iyi niyetliyim diye dolanıyorlar ortalıkta. Merhamet ve iyi niyet dilde oluyormuş.Türkiyedeki kronik sorunlardan biri çoğu insanın kendisini saf zannetmesi ya da öyle lanse etmesi
Bir de herkes çok iyi niyetli bu
Allah sıkıntılarınızdan tez vakitte kurtulmayı, bebek sahibi olmayı nasip etsin inşaallah.mesafe derken ben bu mesafeyi koruyamıyorum. benim annem benimle ilgili biri değil. benim çevremde iş dısında arkadaslarım yok. eve gittiğimde 4 duvar arasında yalnızlıktan ağlıyorum. birileriyle oturup konusmak istiyorum. insanlardan uzaklasmak istemiyorum. hep belki iyi oluruz diye ugrastım. 5 senelik evliyim çocugum yok. tedavileer vs kafama takıp uzulmek istemiyorum. etrafımda bir eltim kaynanam var. iyi olayım açık kapımız kalsın istiyorum. ama anlaşamayıncada olmuyor
Israr ayini ahjsjajsjajsjaksjToplanip bikac kişi israr ayini yapar
Eşimin ailesi de böyle, ördek ailesi gibi her şeyi birlikte yaparlar. Ev bakmaya giderken size ısrar etmelerine şaşırmadım, aynısı bende de var. Ama bana en başından beri saçma geldiği için bu tarz etkinliklerine hiç katılmıyorum. İsterse kıskanıyor desinler, umrumda değil. Sizin de olmasın. Saf değilsiniz, çekemiyor damgası yememek için, iyi niyetli görünmek için gönderdiniz böreği muhtemelen. Keşke göndermeseydiniz.
Sizi de aileden gorup fikrinizi istemeleri çok guzel bir şey değil mi? Senin tepkini ben asla vermezdim. Hele o cevabi asla. Eltin sizin için gelmesinler derse eminim burda konu açip ' bizim onun evini kiskandigimizi dusunuyor, bizi yeni evinde istemiyot' gibi bir konu açacakdiniz. Neyse daha detayli ne olduğunu bilemediğim için bu kadari bana abarti geldiArkadaşlar Merhaba
Benim bir eltim var olmaz olasıca
Eltim evini satılığa çıkardı yeni bir ev almak için. Ev arayışındayken kaynım ve kaynanam sürekli bizi arıyorlardı gelin sizde eve bakın fikir verin diye sanki kendi zevkleri yokmuş gibi,:)
Biz gitmek istemedikçe sürekli rahatsız ediyorlardı. Birkaç kez gittik. En son bir eve gittiğimizde evi çok beğendiler. Karar vermek için gelin bize gidelim orda konuşalım dedi kaynım. Bende ev sizin zevk sizin abi dedım almak istiyorsanız diye. Kaç km öteye yürümek zor geldi. İşten çıkıp birde peşlerinde koştururken.kaynım ve kaynanam çok yalvardılar gidelim diye. Eşim ve ben istemedik gitmek.
Eltim dönüp siz bilirsiniz gelmek istemiyorsanız dedi. Ne yalvartıyorsunuz insanlara kendinizi dedi. Bende sana ne oluyor senmi yalvarıyorsun diye tepki verdim. Buraya kadar geldik eve gelmek istemiyorum dedim. Kim sana yalvarıyor gel benimle ev bak diye dedi. Bende bütün ipler koptu haliye. Doğru söylüyorsun eşeklik bende çalışıp geliyorum birde sana ev bakıyorum dedim. Terbiyesiz dedim döndüm arkamı evime gittim. Bir aya yakındır görüşmüyordum ben eltimle. Bugun ev temiziği yapılacakmış. Yemek felan yapmasınlar diye bir anda gaza gelip 1 tepsi börek yolladım evlerine ama çok pişman oldum.benim numaramı silen bir insana. Benim yaptığım bir çok seye nankörlük yapan bir insana niye yaptım dedim kendi kendıme.kendımi çok enayi gibi görüyorum.
hahaha saçmalamayın :) hepimizin evleri var aldıgıda bodrum kat yani
Yarım tam yapmaktan kastım gidiliyorsa dik konuşup, inatlaşmamak aslında
Zaten gitmek istemiyorsam gitmem
Sabaha kadar da arasalar zorla kolumdan çekecek halleri yok sonuçta
Gidince de tatsızlık çıkacaksa gitmeden çıkması daha mantıklı bana göre
Allah sıkıntılarınızdan tez vakitte kurtulmayı, bebek sahibi olmayı nasip etsin inşaallah.
Yine beni yanlış anlamanızı istemem çünkü bir konuyu yorumlarken maksadım konu sahibesini incitmek rencide etmek değildir, 5 yıldır evlisiniz ve 5 yıldır kayınvalide ve eltiyle aleni veya gizli sürtüşmeleriniz var, bu sürtüşmeler sizden kaynaklı olmayabilir zaten mesele de bu değil ama biriyle karşılıklı anlaşmazlık yaşadığınızda iyi niyetle dahi olsa her türlü adım samimiyetsiz olur ve karşınızdakine de samimiyetsiz gelir.
Eltiniz ve siz birbirinizle anlaşamadığınız hatta belki hoşlanmadığınızın gayette farkındasınız, bu ister istemez hareketlere ve sözlere yansır, ki evi temizlemek için yardım etmek istediğinizi söylediğinizde etlinizin verdiği cevaptan belli bu, peşine börek yapıp yolluyorsunuz, benim beğendiğim evleri beğenmediler diyorsunuz, aranızda bir çekişme olduğu aşikar, ben olsam yalnızlıktan gerekirse ağlarım, dört duvarla konuşurum, derdimi dağa taşa anlatırım da anlaşamadığım eltime sorunlarımı anlatmam.
Kağıda kaleme sarılırım, suya kurda kuşa anlatırım, derdimle yastığı yorganı ıslatırım da yine de kayınvalide eltiye ne bir şey anlatırım ne istemediğim halde samimi olmaya çalışırım.
Yaptıklarınız aranızı düzeltmiyor daha da açıyor, azıcık tecrübem varsa bugüne kadar bazı şeyleri karşılıklı dile getirip kavga etmediyseniz bir sebeple kavga çıkacak ve siz suçlanacaksınız haberiniz olsun, bazı şeyler olmuyorsa olmuyordur oldurmaya çalışmak nafile bir çaba.
Mune,Allah sıkıntılarınızdan tez vakitte kurtulmayı, bebek sahibi olmayı nasip etsin inşaallah.
Yine beni yanlış anlamanızı istemem çünkü bir konuyu yorumlarken maksadım konu sahibesini incitmek rencide etmek değildir, 5 yıldır evlisiniz ve 5 yıldır kayınvalide ve eltiyle aleni veya gizli sürtüşmeleriniz var, bu sürtüşmeler sizden kaynaklı olmayabilir zaten mesele de bu değil ama biriyle karşılıklı anlaşmazlık yaşadığınızda iyi niyetle dahi olsa her türlü adım samimiyetsiz olur ve karşınızdakine de samimiyetsiz gelir.
Eltiniz ve siz birbirinizle anlaşamadığınız hatta belki hoşlanmadığınızın gayette farkındasınız, bu ister istemez hareketlere ve sözlere yansır, ki evi temizlemek için yardım etmek istediğinizi söylediğinizde etlinizin verdiği cevaptan belli bu, peşine börek yapıp yolluyorsunuz, benim beğendiğim evleri beğenmediler diyorsunuz, aranızda bir çekişme olduğu aşikar, ben olsam yalnızlıktan gerekirse ağlarım, dört duvarla konuşurum, derdimi dağa taşa anlatırım da anlaşamadığım eltime sorunlarımı anlatmam.
Kağıda kaleme sarılırım, suya kurda kuşa anlatırım, derdimle yastığı yorganı ıslatırım da yine de kayınvalide eltiye ne bir şey anlatırım ne istemediğim halde samimi olmaya çalışırım.
Yaptıklarınız aranızı düzeltmiyor daha da açıyor, azıcık tecrübem varsa bugüne kadar bazı şeyleri karşılıklı dile getirip kavga etmediyseniz bir sebeple kavga çıkacak ve siz suçlanacaksınız haberiniz olsun, bazı şeyler olmuyorsa olmuyordur oldurmaya çalışmak nafile bir çaba.
En güzelini yapmışsınız, bu yalnızca eş ailesi için geçerli değil, insan yeri geldiğinde anlaşamadığı sorun yaşadığı akrabalarına da mesafeyi koymayı bilecek, kavga edin saç baş girişin illa küsün diye bir şey yok, az görüşürsünüz her bir araya gelişte gitmezsiniz, ara sıra görüşünce bile sürtüşme mi oluyor, herkes kendi yoluna der hiç görüşmezsiniz.Ben de eşimin ailesindeki hemen hemen çogu kişiyle sorun yaşadim. Bizimki kultur farkliliginin getirdigi sorunlardi daha çok.
Bazisiyla goruşmeyi tamamen kestim, bazilariyla ayda yilda bir gorusuyoruz. Cidden zorlamamak lazim.
Gorumcemin bir tanesiyle gorusmeyi tamamen kestigimde eşim barişin bile dememisti boyle daha iyi oldu kafam rahatladi demişti.
Benim kaynım daha öğrenci, bazen ona diyorm evlen de hayatım renklensin , gülüyor banaBenim de eltim yok olmayacak da. Tek görümcem var. ne kadar kaossuz bir evliliğim var benim
Siz kayınvalide kayınpeder tepkilerinden mi çekiniyorsunuz?malesef öyle yemek hep beraber yemek ister. aynı eşyaları alalım isterler. aynı kıyafeti giyelim isterler. onlara göre onlar normal ben garibim. ailemizi ayırıyorsun oğlumuzu kendine çekiyorsun oluyor
O halde kaynınızla mesafeyi koruyun, kaynınızla samimi olmanız saçma, eşi buna tahammül etmek zorunda değil, siz mesafe koyarsanız ilişkilerde kayma olmaz ...Bu ev güzelmiş dediğim hiçbir evi almadılar malesef. bunu beğenmedim bodrum kat abi üst kat alma akar alt kat alma kokar dedim. ısrarla bunu beğendiler. bodrum kat derkende aslında bunu ima etmek istedim. bu arada kötü yorum yapanlara şunu söylemek istiyorum. bu ev almaya olayından bir kaç gün önce kaynımla eşim köye gittiler.eltim ben kaynanam aynı evde 2 gün kaldık. eşim sürekli beni arıyor mesaj atıyor. eltim kaynımı aradı.sen beni neden aramıyorsun senin çolugun cocugun yokmu diye bizim yanımızda adama bagırdı.eve baktıgımız günde tartışmışlardı. aramam aramam beni böyle kabulleneceksin diye. kaynımda bana illa gel diye yalvarıncaa onun zoruna giden buydu aslında. karısına değilde bana sorması. karısını aramayıp beni araması yalvarması. benim kimseyi kıskandıgım felan yok. kıskanan kendını bariz belli etti. börek göndermemdeki amaçta yüz yüze bakıyoruz. dünya bir günlük değil küsmenin manası yok büyüklük bende kalsındı amaç. kımseyi küçümsemek felan değil
Bu sözler sırf bana iğreti gelmemiş bakın konu sahibi. Inanin bunlar karşınızdakino küçümseyecek, sizi yüceltecek hususlar değil.Hala eltime değil bana yalvarıyor kaynım. Karısını değil beni arıyor yazıyorsunuz.. Bana bu söylemler iyi niyetli gelmiyor asla..
evi sadece bana vermedilerki. 3 erkek çocukları var herbirine ev verdiler. o yuzden diyorum ya kıskançlık söz konusu bile olamaz. ben çok denedim bu mesafe olayını. her aksam ararlardı tam 6 da iş çıkışımda yemege cağırlardı yeni evliydim 1 gittim 2 gittim 3.ye gitmemeye basladım.maasımı benden istediler kesemiz bir olsun dediler kabul etmedim. araba aldık anahtarın tekini istediler vermedik. pat diye müsaitmisiniz demeden kapıma geldiler 1 açtım 2 açtım 3.ye evin içinde karanlıkta oturdugumu bilirim görmesinler diye. boşanma aşamasına kadar geldik. sürekli bizi bir yere götürün bize şunu alın diyorlar. yapmıyoruz adımız pinti kötü mesafeli kötü gelin kötü oglan oluyor işte.Siz kayınvalide kayınpeder tepkilerinden mi çekiniyorsunuz?
Sırf size ev verdiler evlendirdiler diye her dediklerini yapmak veya kendinizi mecbur hissetmek zorunda değilsiniz, yinelemiş olacağım ama mesafeli olmak her zaman iyidir.
Bunları okuyunca gurbetin sılanin gözünü seveyim diyesim geliyor.evi sadece bana vermedilerki. 3 erkek çocukları var herbirine ev verdiler. o yuzden diyorum ya kıskançlık söz konusu bile olamaz. ben çok denedim bu mesafe olayını. her aksam ararlardı tam 6 da iş çıkışımda yemege cağırlardı yeni evliydim 1 gittim 2 gittim 3.ye gitmemeye basladım.maasımı benden istediler kesemiz bir olsun dediler kabul etmedim. araba aldık anahtarın tekini istediler vermedik. pat diye müsaitmisiniz demeden kapıma geldiler 1 açtım 2 açtım 3.ye evin içinde karanlıkta oturdugumu bilirim görmesinler diye. boşanma aşamasına kadar geldik. sürekli bizi bir yere götürün bize şunu alın diyorlar. yapmıyoruz adımız pinti kötü mesafeli kötü gelin kötü oglan oluyor işte.
bencede sevin yakın olmak büyük felaket çünküBunları okuyunca gurbetin sılanin gözünü seveyim diyesim geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?