Ne olacak bu haller :(

İşte tam beni anlatıyorsunuz :) doğduğundan beri böyleyiz 45 dk dan fazla sakin kalabildim. Yani max 1 saat sonra cinlerim tepeme çıkıyo e haksız da değilim tam yerine götürüyorum bi hevesle otueup bişey izlicez eşimle bi çay içeceğiz diye ama yok ya ben tv açıyorum ama aşırı izlemesi yok. En fazla yarım saat izliyor o da çok hareket ettikten sonra dinlensin diye. Dinlenelim diye. Tabi bazen koşturmadan da koyduğum oluyor ama enerjisini atsa bile böyle. Akşam mutlaka parka çıkartıyorum koştursun diye. Evde de hep oyun oynuyorum. Ay bilemiyorum yeni yürümeye başladı,ona da bağlıyorum. O dönem uykusuzluk oluyor,diş dönemi geçmedi hala ağrısı oluyor.
Bi ara düzeni muhteşemdi 9:30 da uyutuyordum. Sonra 22:30 oldu,şimdilerde ise 23:30

2,5 yasinda oglum dün gece 1 e kadar tepemde zipladi. artik salonda yastigini yorganini koydum bi yandan 2 e kadar evi temizledim. ben ilgilenmeyimce uyumus kalmis. sabah 6 da kalktik ben ise o krese...
Ayy o daha kötü o ne ya 2 ye kadar uyumazsa cidden cinnet geçiririm heralde Allah kolaylık versinnn

Süt mü kalır ay :) emziriyorum ama geceleri 2 aydır sabaha kadar uyumadığından sütğm azaldı doyurmuyor. Ek mama veriyorum o yüzden rahatlıkla artık kola kahve tüketiyorum. Ben 3 4 saat kesintisiz uyuyan çocuklara özenir oldum. Sözde sabaha kadar uyuması lazım ama benimki sabaha kadar uyumuyor 00 de bile uyusa yine en az 3 kez uyanır.

Sizin daha önceki konularınıza da yazmıştım. Doktor doktor gezdim kızımın uyumama nedenini çözebilmek adına, ulaştığımız tek sonuç "Uyku sevmiyor." oldu.

Bugün 23.30 civarı uyuyunca eşim "Hasta mı? Neden erken uyudu?" diye endişelendi.

Alıştık artık iki senedir bir şekilde hayatı ona göre ayarlıyoruz. Birlikte vakit geçirebilmek için de biz uykumuzdan feragat ediyoruz. Hiç uyumadan işe gittiğim günler çoktur mesela aman birbirimize vakit ayıralım diye.

Biraz daha sabır (belki) düzelir.

Canim bu zamana dek ugrasmissin bence durumu kabullenip bukdr kendni ve cocuguu strese sokmamalisin bende yasadim aynisini ama olmuyosa zaten kendinj paraladgnda da olmuyor iste ugrasman sana bisey katmiyorki sen bilirsin ayni yollardan cok yakinda gectgm icin yazmak istedm

Belki düzelir kısmına hiç umudum kalmadı artık saldım gitti napalım

Ya hayır sizin yazdığınıza sitemim yok haklısınız tabi ki:) uğraşmamak en iyisi ama gerçekten gelişimi geride ve bu beni üzüyo. Bu zamana kadar gündüz yarım saat uykuyla durdu hep. Yeni yeni gündüz uyumaya başladı. Gece deseniz sabahlıyor çoğu zaman ve ertesi gün inanılmaz huzursuz oluyor. Aç mı ağrısı mı var anlayamıyorum bazen. O yüzden uğraşıp duruyorum bi umut düzelir diye ama sanırım uğraşmamam lazım dediğiniz gibi

Belki düzelir kısmına hiç umudum kalmadı artık saldım gitti napalım
Bence de pek umut bağlamamak lazım.
Bana 1 yaş olsun düzelecek dediler...
Yürüsün mecbur uyur dediler...
2 olsun bak her şey yoluna girecek dediler...
Çocuğum 2 yaşını geçti, düz duvara tırmanıyor, bugün öğlen bile uyumadı ama erken uyumuyor

Ayy o daha kötü o ne ya 2 ye kadar uyumazsa cidden cinnet geçiririm heralde Allah kolaylık versinnn
Benimki 1 yasa kadar 2 de uyurdu gecede 2 3 saate 1 rmmeye kalkardi 1 yastan sonra 12 12 bucukta uyurdu gece 3 saatte 1 emmeyw kalkardi gecede 5 6 kere 2 yasina kadar emzirmeyi kestim 2 yasnda dediler artik deliksiz uyur ama suan 3 yas dolacak 11 de uyuyor ve gece 2 yada 3 kez su icmeye uyanir ben tekrar yanina yatar elmi kolumu tutarak uykuya dalmasni bekler yerime gecerjm ...

Ogle uykusunu da birakti benimki 10 gundur . Ve zayif bi cocuk dedigin gbi belki uyku eksikliginden de zayif kaliyor olabilir bilemiyprum ama denedim ugrastim elmden geleni yaptm icim rahat .. 3 4 aylik bebekler gunduzleri ne kadr uyur mesela genelde ama bizimki hic uyumazdi denecek kadar az uyurdu . Yakin zamana dek ogle uykusu icin 1 bucuk saat ugrasip 45 dk uyuyp kalktgni bilirim .. seni anliyorum ama cocugun yapisi onemli biz ne desekte onlarn dedgi oluyor en guzeli kendi pskolojini de ona gore ayarlayip esinle kendine vakit cikarmaya calis bu saja iyi gelecektir insallah.

Benim de 17 aylik uyumayan bi kizim var.

Doktora gittigimizde sormustum hic uyumuyor ne yapmaliyim diye. Uyumadan yarim saat kadar once odasini guzelce havalandir. Bol bol ten tene temas edin, masaj yapin demisti. Yaptik ama malesef sonuc ayni. Siz de deneyin isterseniz. Masaj ve ten tene temas rahatlatiyor hic olmazsa.
Benimki emerek uyuyor. Daha yeni daldi uykuya.
Uykusu gelmeden once uyutmaya calistigim zaman cok ugrastiriyor beni. Ve o uykudan hic verim almadigini dusunuyorum. Cunku zorla uyudugu zaman cok daha fazla uyaniyor gece. Veya cok kisa uyuyor oglen.
Eger az da olsa emziriyorsaniz etkilemez demeyin ve kafein tuketmeyin bence. Benim kizimi direkt etkiliyor, ozellikle kahve ve yesilcay ictigim zaman cocuk uyumak bilmiyor.
Onun disinda karni ac olabilir. Uyutmaya calismadan bir seyler yedirin. Su icirin.
Dis cikariyorsa yarım kaşık calpol rahatlatir.
Siz stresli olup da hadi uyu artik diye gözünün icine bakarsanız hayatta uyumaz. Sakin olmaya calisin.

Ben de aynı şeyleri yaşadım canım. Ahh o uykusuz geceler 1 dakika daha uyumak için zamanı durdururdum. Eşimle hiç ilgilenemedim, wc'ye bile gidemiyordum ki kendime bakayım.. Tek başımaydım yanimda kimsem yoktu. Bir sabah eşim beni uyandırdı çok fena bağırdım tersledim ondan sonra aramiz bozuldu ve bana patladi, çocuktan sonra benle hiç ilgilenmedin diye.. umarim her sey yoluna girer zamanla.

Bu arada ben de uykuya su an cok duskun bi insanim ve uykusuz olduğumda cok igrenc agresif oluyorum.

Hep de esime patlardim. Ama su an kendisi gorev geregi doguda ve yuregim agzimda yasar oldum gercekten.

Eslerinize de patlamamaya calisin yarin ne olacağımız belli değil sonucta.

Yaş 4’ken gece 3’e kadar uyumadığını bilirim, sabah 7’de kalkıp işe gidiyordum. Hoş doğduğundan beri uyku sorunluydu. Şimdi ilkokula başlıyor. Sabah erken kalksa da, gece uyansa da eski halini bildiğim için şu an çok rahat ama ikinci çocuğa hiç sıcak bakamıyorum :))

Evet, bana da emeklesin uyur,yürüsün uyur,dişler bitsin uyur böyle böyle umutlandım. Şimdi son köpek sişini patlatmıyor inşallah ondan sonra uyur ama hakkını yememek lazım ilk defa 6 saat kesintisiz uyudu,şimdi uyandı çok şaşkınım

Bende çok iğrençleşiyorum :) son 2 aydır sürekli sabahladığımdan dolayı baya herşeyden patladım. O da yardımcı olmaya çalıştı ama kızım benden ayrılamadı bir türlü. Maleaef engel olamıyorum buna sinirlerim aşırı yıprandı uykusuzluktan dolayı.

Ya ben sabah 6 7 ye kadar uyumadığını gördüm 2 ay boyunca ay ne fenaydı o günler Allah birdaha yaşatmasın
2 inci çocuk mu? O da ne asla asla asssssla düşünmüyorum

Bebekler stres paratoneridir. O yüzden özellikle özel günlerde huysuzluk yaparlar mesela. Sizde de aynı durum geçerli. Stres yapıyorsunuz muhtemelen ve bu çocuğa yansıyor. Bırakın biraz o patronluk yapsın. Artık çok küçük değil. Anlattıklarınızı anlayabilir. Bol bol konusun onunla. Uykusu gelmeden yatağa yatırırsanız daha çok uykusu kaçar.

Yaz geldi ya onla da ilgili, benim oğlan son dönemlerde melek gibiydi işte ben bigün delirdim bibuçuk yaş civarıdı, eve despot sistem getirdim, 18;30 akşam yemeği, 19 odaya çıkma 19:30 yatış, sabah 5:30 da kalkıyordu ve gündüz yuvada değilse uyumuyordu ama hersey rayına oturmuştu, ama bu yaz dağıldı ya, bazen21;30 u geciyor uyuması ki bizimki sabah 6;30 da kalkmak zorunda, malum yuva. Ama yine de en erken 20:30 da uyuyor. Eşinle bişiler yapmak çok istiyorsun sanırım ondan geriliyosun. Benimki çoğunluk iş seyahatlerinde oldugu için yalnız oldugum için sakindim. Zamanla gececek en fazla 6 ay daha dayan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…