- 3 Mayıs 2011
- 13.758
- 48.967
- 798
- Konu Sahibi Sevimlihaydut
-
Ya arkadan erkek kadının totosu izlerseUzatamaz dedim çünkü doğrusu budur.Gorgu gereği kadının önce elini uzatması beklenir.Yani burada insiyatif kadindadir.Uzatan erkekler vardır ama bu görgüsüzlük.Mesela merdiven çıkarken önce kadın ardından erkek çıkar .Kadın takılıp sendeleyebilir vs..
Valla ben de arkadan erkek geldimi tedirgin olurumYa arkadan erkek kadının totosu izlerse
Bir erkek çok görgülü olduğu için ısrarla önden sen çık dese bi şüphelenirim
Bu evrensel bir görgü kuralıdır fakat bizim ülkenin genel kültüründe pek uygulanmaz. Uygulanmadı diyede rahat kişi olarak nitelenmez.
Bazen kelimeler kifayetsiz.Ya arkadan erkek kadının totosu izlerse
Bir erkek çok görgülü olduğu için ısrarla önden sen çık dese bi şüphelenirim
Eline kim bilir kaç kadın eli değmiştir. Boşversin bence deHer kadınla tokalasiyordur o, boşverin siz.
Ben bi kere ettim kendimi. Banımı da aldımKK tarihinde belki de bir ilk yaşanacaktı ki bozdunuz.Ben mod olsam kendini şikayet edeni tebrik ederdim herhalde.
Bi yere kadar "muhafazakar"Kurum sahibinin izni olmadan
Hem bu kadar rahatlar deyip hemde çay kahve derlerse oturacağım demek çok tezat degilmi?
Ya pandik atarsaValla ben de arkadan erkek geldimi tedirgin olurum
Saçmalık işte. İşimize gelince yapıp işimize gelmeyince ben böyleyim onlar rahatlar demek tuhaf oluyor işte.Bi yere kadar "muhafazakar"
Mesela el sıkışırken "muhafazakar"
Adamın burada dedikodusunu yaparken değil.
El sıkışırken yine "muhafazakar"
Oturup çay içerken değil.
Yarım muhafazakar gibi
Eeee neye bozuldunuz tam olarak ?Merhabalar..Yeni gelismeler var.Bu kişi beni iş için aradi .Konuştuktan sonra ben kaydettim.Dun bir durum atmıştım gördü .Ancak dusuncelerimde hakliymisim çünkü adını nette arattigimda bir videosuna denk geldim ve sağ elinde yüzük vardı.Pandemi döneminde çekilmiş bir video.Yani çok yeni evli mi bekar mı nişan li miydi hiç bilmiyorum
YaniMerhabalar..Yeni gelismeler var.Bu kişi beni iş için aradi .Konuştuktan sonra ben kaydettim.Dun bir durum atmıştım gördü .Ancak dusuncelerimde hakliymisim çünkü adını nette arattigimda bir videosuna denk geldim ve sağ elinde yüzük vardı.Pandemi döneminde çekilmiş bir video.Yani çok yeni evli mi bekar mı nişan li miydi hiç bilmiyorum
Ay inşallah vazgeçmişlerdir.Tokalasamaz diye bir kaide yok elbette.Ama ilk defa gördüğün bir insana el uzatmak saçmaydı bence!!Rahat insanlar oldukları bir gerçek .
Var böyle bir kural evet ama kim takar Allah aşkına hangimiz protokole mensubuzben bibiden de yaşlıyım ilk kez duydum.
cotard protokol demiş memurlar biliyor sanırım bunu sadece
Öyle bir görgü kuralı yok o sizin tercihiniz ama karşı taraf aklı başında biriyse bu tavrı çok kaba bulmuştur..Kadin elini uzatmadan erkek elini uzatamaz.Bu en basit görgü kuralıdır.
Ama sorun şu sosyal kültürel anlamda apayrı insanlar olduğumuzu düşünüyorum.Gorunus olarak öyle olmasa da ben daha muhafazakar bir insanım .Çocuk elini uzattigindan tanışmak için ben uzatmadim mesela .Yani bir erkeğin bunu bilmesi gerekiyor.
Bende arkadaşla yeni tanışmıştık eşine elimi uzatınca elim havada kalmıştı o zamandan beri elimi uzatmıyorum erkeklereHerkese merhabalar..İnşallah iyisinizdir.Kafam biraz karıştı sizlere sormak istedim..Ben işim gereği bazı iş yerlwrini ziyaret ediyorum..Geçen gün gittiğim bir işletmedeki iş yeri sahibi beni odasına çağırdı .İşte kendisinden erkek kardeşinden nereli olduklarında bahsetti.Ek olarak yaşımı sordu(bende erkeğin maaşı kadının yaşı sorulmaz ama yinede söyleyeyim dedim). Muhabbet bitti ve ayrıldım .2 hafta sonra tekrar gittiğimde tam çıkarken arkamdan o beyefendinin kardeşi geldi.Kendini tanıttı abim görmüş kameradan bir tanışmak istedim vs.Dedi.Ayak üstü muhabbetten sonra oradan ayrıldım .Ama ara ara aklıma geliyor .Amaçları ne neden bu kadar üstüne oldular .Kuruntu mu yapıyorum sizce ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?