- 21 Şubat 2016
- 2.975
- 7.494
- 158
- Konu Sahibi Sevimlihaydut
-
Kafamı buluyorsunuz, ciddi misiniz anlayamadım. Ben işim gereği günde üç beş kişiyle tokalaşıyorum. Direk yolluyum yani bu durmdaTokalasamaz diye bir kaide yok elbette.Ama ilk defa gördüğün bir insana el uzatmak saçmaydı bence!!Rahat insanlar oldukları bir gerçek .
Bence pek oyle degil, muhafazakar oldugunu belirtip arkasindan tokalasmaya calisti demis, bunu da genislik olarak belirtmis, gorguyle gorgusuzlukle alakali oldugunu düşünmüyorum ben.Adab-ı muaşeret kurallarına göre, tokalaşmak maksadıyla kadın elini uzatmadan erkeğin uzatması doğru değildir.Öncelik kadınındır.Kadın elini uzatırsa erkek karşılık verebilir.
Konu sahibi bunu kastetmiş olmalı.
bu kural sadece ingiltere kralicesine ait .40 yaşındayım ilk kez duydum bunu
El uzattı diyemi rahat insanlar. Daha bu gözler neler okuyacak. Yapmayın Allah aşkına.Tokalasamaz diye bir kaide yok elbette.Ama ilk defa gördüğün bir insana el uzatmak saçmaydı bence!!Rahat insanlar oldukları bir gerçek .
Bu evrensel bir görgü kuralıdır fakat bizim ülkenin genel kültüründe pek uygulanmaz. Uygulanmadı diyede rahat kişi olarak nitelenmez.Kadin elini uzatmadan erkek elini uzatamaz.Bu en basit görgü kuralıdır.
Evet bende çok nazik bir şekilde merhabalar benim adımda asre dedim.Yani mesele el sıkışmak vs.defil bencede o çok rahat sorular . Ek olarak yukarıda da belirttim.Duruslari çok rahat .Zaten belli insanlara sordum onlarda aynısını soylediler.Ben bundan sonraki süreci merak ediyorum sadecehemcinslerim için şey lafı kullanmaktan nefret ediyorum ama bazen insana başka tanımlama bırakmıyorlar. bu yaptığınız düz kezbanlık. el sıkışmamayı tercih eden kadınların bulunduğu bir toplumda evet el sıkışma isteği kadından gelmelidir. ama herkes görgü kurallarının bu kadar ayrıntısını bilmeyebiliri; bu ne kabalık ne de rahatlıktır. ayrıca da çok sık karşılaşacağınız ya da karşılaşmış olmanız gereken bir bilmemezliktir ki adam elini uzattığından nazik bir yüz ifadesiyle merhaba dersiniz o da ayı değilse anlar. adam üstünüze sıçramış gibi meseleyi büyütmenin alemi yok. ayrıca ben aşırı rahat bir kadınım bana birisi o kadar özel sorular sorsa noluyor ya deyip kesip atarım. ultra modern bir çevrede yaşamama rağmen de bir kadına o sorular sorulunca görücü alarmlarının çaldığını da biliyorum. yüzde bir milyon siz de biliyorsunuz, hatta alttan alta egonuz da okşandı bu yüzden başta tepki koymadınız ama sonra kabalık rahatlık diye yükseliyorsunuz. karşı taraf da inanın bunun farkında. bıraktığınız izlenim de yüksek ihtimal, kezban.
allah askına su rahatlıktan kastınız ne bana bır deyın heleEvet bende çok nazik bir şekilde merhabalar benim adımda asre dedim.Yani mesele el sıkışmak vs.defil bencede o çok rahat sorular . Ek olarak yukarıda da belirttim.Duruslari çok rahat .Zaten belli insanlara sordum onlarda aynısını soylediler.Ben bundan sonraki süreci merak ediyorum sadece
Evet bende çok nazik bir şekilde merhabalar benim adımda asre dedim.Yani mesele el sıkışmak vs.defil bencede o çok rahat sorular . Ek olarak yukarıda da belirttim.Duruslari çok rahat .Zaten belli insanlara sordum onlarda aynısını soylediler.Ben bundan sonraki süreci merak ediyorum sadece
Adama ve ailesine konu sahibi gibi sorduğu herkes de rahat diyormuş, konu sahibi rahat duruşlarını bu kadar tekrarlayinca benim gözümde tarlabaşında pavyon işleten veya yozgatta sexshop sahibi bir aile canlandı. Çünkü bu kadar rahat duruşlu olmak bunu gerektirir. Tokalasarak açıklanabilecek bir rahatliktan bahsetmiyor bence, imkân yok yanigençler şuraya bi duruşmetre koyuyorum konu sahibi "duruş" dedikçe beğenin
allah askına duruşları rahat nasıl oluyor bir açıklayın hele
Her tokalaşan rahat insansa sizde elim adamını düşünüp günaha girmeyinTokalasamaz diye bir kaide yok elbette.Ama ilk defa gördüğün bir insana el uzatmak saçmaydı bence!!Rahat insanlar oldukları bir gerçek .
Konu sahibi arkadaş iş için bu mekana sayısız kez gitmiş...inşallah başka insanlar da kızımızı "rahat/geniş insan" olarak değerlendirmiyordurAdama ve ailesine konu sahibi gibi sorduğu herkes de rahat diyormuş, konu sahibi rahat duruşlarını bu kadar tekrarlayinca benim gözümde tarlabaşında pavyon işleten veya yozgatta sexshop sahibi bir aile canlandı. Çünkü bu kadar rahat duruşlu olmak bunu gerektirir. Tokalasarak açıklanabilecek bir rahatliktan bahsetmiyor bence, imkân yok yani
Nezaket gereği kadın elini uzatmadan erkek uzatmamalı arkadaş ondan bahsetmiş fakat uzatılan eli sıkmamanın da çok daha kaba bir davranış olduğunu düşünememiş. Sevgili konu sahibi niyet belli. Ama bu tarz davranışlar hoş bir izlenim bırakmaz. Kısmetlerini kaçırırsın.Neyi bilmesi gerekiyor anlamadim? Kadinlar tokalasmaz mi?
Bu hareketinizden sonra zaten sizinle iletişim kurmazlar merak etmeyin halletmiş sinizAma sorun şu sosyal kültürel anlamda apayrı insanlar olduğumuzu düşünüyorum.Gorunus olarak öyle olmasa da ben daha muhafazakar bir insanım .Çocuk elini uzattigindan tanışmak için ben uzatmadim mesela .Yani bir erkeğin bunu bilmesi gerekiyor.
Kurum sahibinin izni olmadanValla bilemeyeceğim artık normal mi anormal mı ? İşle alakalı bir sorun vardı bu iş yeri sahiplerinin numarasını istemiştim çalışanları numaralarını vermediler.Bu da ilginc iletişimin önüne geçildi
Hem bu kadar rahatlar deyip hemde çay kahve derlerse oturacağım demek çok tezat degilmi?Tokalaşmak istemesi genişlik göstergesi değil fakat islettiklero mekan gereği ve (duruş) olarak fazlasıyla rahat insanlar oldukları aleni.Bir arkadaş sormuş neden Yasinizi soran adana takilmadiniz diye.O an art niyet arayamadim kardeşini görene kadar .Yine bir arkadasta sonuç nedir diye sormuş henüz gitmedim isletmeye ama bu sefer oturun çay kahve için derlerse şayet oturacağım biraz .Demezlersede hayırlısı olsun
ne gadanda evlenilesi bir kız demiştir.Beni asıl dusinduren el sıkışmadigimda nasıl bir imaj bıraktığım?
Ben bana yaşımı soranlara hoşt oradan sen kim dog diyorum mesela.Tokalasamaz diye bir kaide yok elbette.Ama ilk defa gördüğün bir insana el uzatmak saçmaydı bence!!Rahat insanlar oldukları bir gerçek .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?