Ne olduğunu anlayamadım ?

Tokalasamaz diye bir kaide yok elbette.Ama ilk defa gördüğün bir insana el uzatmak saçmaydı bence!!Rahat insanlar oldukları bir gerçek .
Kafamı buluyorsunuz, ciddi misiniz anlayamadım. Ben işim gereği günde üç beş kişiyle tokalaşıyorum. Direk yolluyum yani bu durmda

Bence pek oyle degil, muhafazakar oldugunu belirtip arkasindan tokalasmaya calisti demis, bunu da genislik olarak belirtmis, gorguyle gorgusuzlukle alakali oldugunu düşünmüyorum ben.

Tokalaşmak istemesi genişlik göstergesi değil fakat islettiklero mekan gereği ve (duruş) olarak fazlasıyla rahat insanlar oldukları aleni.Bir arkadaş sormuş neden Yasinizi soran adana takilmadiniz diye.O an art niyet arayamadim kardeşini görene kadar .Yine bir arkadasta sonuç nedir diye sormuş henüz gitmedim isletmeye ama bu sefer oturun çay kahve için derlerse şayet oturacağım biraz .Demezlersede hayırlısı olsun

40 yaşındayım ilk kez duydum bunu
bu kural sadece ingiltere kralicesine ait .
majesteleri elini uzatmadan el uzatılmaz .
yalnız majesteleri bile bu protokole uymayan biri yanlislikla elini uzattigi durumlarda defalarca elini sıktı
kural olarak bakin kraliyet ailesi demiyorum sadece ingiltere kraliçesine ait bir protokol .konu sahibi ilginc standart hayyat kadın elini uzatmadan erkek uzatamaz diye bir kural yok
kapıyı tutmak yer vermek falan artık klasiklesmis toplumda yeri olan seyler ama el sıkma muhabbeti oyle degil .

hemcinslerim için şey lafı kullanmaktan nefret ediyorum ama bazen insana başka tanımlama bırakmıyorlar. bu yaptığınız düz kezbanlık. el sıkışmamayı tercih eden kadınların bulunduğu bir toplumda evet el sıkışma isteği kadından gelmelidir. ama herkes görgü kurallarının bu kadar ayrıntısını bilmeyebiliri; bu ne kabalık ne de rahatlıktır. ayrıca da çok sık karşılaşacağınız ya da karşılaşmış olmanız gereken bir bilmemezliktir ki adam elini uzattığından nazik bir yüz ifadesiyle merhaba dersiniz o da ayı değilse anlar. adam üstünüze sıçramış gibi meseleyi büyütmenin alemi yok. ayrıca ben aşırı rahat bir kadınım bana birisi o kadar özel sorular sorsa noluyor ya deyip kesip atarım. ultra modern bir çevrede yaşamama rağmen de bir kadına o sorular sorulunca görücü alarmlarının çaldığını da biliyorum. yüzde bir milyon siz de biliyorsunuz, hatta alttan alta egonuz da okşandı bu yüzden başta tepki koymadınız ama sonra kabalık rahatlık diye yükseliyorsunuz. karşı taraf da inanın bunun farkında. bıraktığınız izlenim de yüksek ihtimal, kezban.

Evet bende çok nazik bir şekilde merhabalar benim adımda asre dedim.Yani mesele el sıkışmak vs.defil bencede o çok rahat sorular . Ek olarak yukarıda da belirttim.Duruslari çok rahat .Zaten belli insanlara sordum onlarda aynısını soylediler.Ben bundan sonraki süreci merak ediyorum sadece

allah askına su rahatlıktan kastınız ne bana bır deyın hele
hava cok sıcaklayınca don atlet mı gezıyorlar
mırc mırc yanak yanagamı oturuyorlar
ay eyvah karsı cıns gordum aha bana elını uzattı dıye elektrık carpmıs gıbı tepkı vermemelerı mı rahatlık ? nedır bu rahatlık

Adamın elini havada bırakmışsınız bundan sonra ne süreci olabilir sizce Adam akşam eve gitmiştir, abicim bulduğun kız en basit görgü kuralından habersiz bana bunu mu layık gördün demiştir o konu da orda kapanmıştır. Siz bu adamın sizin hakkınızda olumlu şeyler düşüneceğini düşünüyor msuunuz gerçekten ne süreci ??

Fanusta filan mı yaşıyorsunuz? Bir de çalışıyormuşsunuz. Benim iş yerime biri gelecek, tokalaşmayacak, elimi havada bırakacak direk o firma ile irtibata girerdim. Dini inancınız gereği tokalaşmıyor olabilirsiniz ama sosyal bir ortama giriyorsanız kafanızla selam verirsiniz, nezaketen tebessüm edersiniz. Herkes herkese talip olabilir. Bu insanları sapık yapmaz. Uygun bir dille ilgilenmediğinizi belirtirsiniz. Bunlar görgü kuralıdır. Hiç mi öğrenemediniz.

gençler şuraya bi duruşmetre koyuyorum konu sahibi "duruş" dedikçe beğenin

allah askına duruşları rahat nasıl oluyor bir açıklayın hele
Adama ve ailesine konu sahibi gibi sorduğu herkes de rahat diyormuş, konu sahibi rahat duruşlarını bu kadar tekrarlayinca benim gözümde tarlabaşında pavyon işleten veya yozgatta sexshop sahibi bir aile canlandı. Çünkü bu kadar rahat duruşlu olmak bunu gerektirir. Tokalasarak açıklanabilecek bir rahatliktan bahsetmiyor bence, imkân yok yani

Konu sahibi arkadaş iş için bu mekana sayısız kez gitmiş...inşallah başka insanlar da kızımızı "rahat/geniş insan" olarak değerlendirmiyordur

Neyi bilmesi gerekiyor anlamadim? Kadinlar tokalasmaz mi?
Nezaket gereği kadın elini uzatmadan erkek uzatmamalı arkadaş ondan bahsetmiş fakat uzatılan eli sıkmamanın da çok daha kaba bir davranış olduğunu düşünememiş. Sevgili konu sahibi niyet belli. Ama bu tarz davranışlar hoş bir izlenim bırakmaz. Kısmetlerini kaçırırsın.

Bu hareketinizden sonra zaten sizinle iletişim kurmazlar merak etmeyin halletmiş siniz

Kurum sahibinin izni olmadan Hem bu kadar rahatlar deyip hemde çay kahve derlerse oturacağım demek çok tezat degilmi?

Tokalasamaz diye bir kaide yok elbette.Ama ilk defa gördüğün bir insana el uzatmak saçmaydı bence!!Rahat insanlar oldukları bir gerçek .
Ben bana yaşımı soranlara hoşt oradan sen kim dog diyorum mesela.
Daha evlenilesi duruyorum ama işte evliyim. Evli olmayaydım bana yaşımı sorup terslediklerimin hepsi suan kapımda kuyruktu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…