Ne olduğunu anlayamadım ?

Görgüsüz görgüsüz kalcan öyle rezil gibi valla buna ben iranlilarda şahit oldum,geldigimiz hale bak.

Hakikaten öyle.Ben bu durumu yaşamak istemem.Ama kibar bir erkek bunu yapmamalı.Ama bir de şu var.Tavir ve üslup hayatın her alanında çok önemli.Tokalasmayan erkek belki bunu düzgün bir şekilde izah edebilir.Yine de kadın için biraz kırıcı .

hayır bilmesi gerekmiyor
ve evet ilk defa karşılaşan insanlar tokalaşır
siz elinizi vermezseniz hassasiyetinizi anlar bir daha yapmaz
zaten elini uzatan insanla da ortak noktanız yoktur bence

Bide tokalaşmadığım kişi ben düşerken beni kucaklasın mı yani

bana da, yaşınızı sorduklarında, erkeğe maaşı kadına yaşı sorulmaz ama söyleyeyim cevabınız biraz rahat bir tavır gibi geldi.

Aaa ne kadar da el sıkışmayan bir kız, hemen evlenmeliyim dememiştir, orası kesin. Böyle umuyorsunuz ama ilişkiler böyle yürümüyor kuzum.
O değil de az evvel geniş biri olduğumu öğrendim. Herkesle el sıkışırım yani, bir de güzel ellerim vardır, vücudumdaki en nadide yerim diyebilirim. Ne bileyim, meslekten dolayı sanırım, iletişime çok açık biriyimdir. Herkesle selamlaşır, hal hatır sorar, el sıkışırım, benim gibi "geniş" insanlar da elimi sıkar. Öyle işte.

Cok ozur dileyerek soruyorum ilk defa gordugu insana el yerine ayak mi uzatilmali? Ben hep elimi uzatip tokalasirim. Yanlissa bilelim zararin neresinden donsek kardir. Rahatliktan kastiniz ne onu da anlamadim.
Elinizi vücudunuza paralel olarak kaldırıp 45⁰ lik açıyla göğüs kafesinize çapraz olacak şekilde yaklaştırıp hafifçe öne eğilmek suretiylen selamlasabilirsiniz hanfendi.
Ya da şey de var eteklerinizin iki yanini tutup dizlerinizi hafifçe kırarak başınızı da aynı anda 20⁰lik açıyla öne eğerek afsfafasfsh

Zerafet kurallarına göre tokalaşmak için ilk eli kadın uzatır. Orada haklısınız. Ama diyelim erkek uzattı ve eli havada kaldı...ya da kadın uzattı ve eli havada kaldı...büyük bir nezaketsizlik örneğidir kabul edilemez iş ve sosyal hayatta.

Neyi bilmesi gerekiyor anlamadim? Kadinlar tokalasmaz mi?
Adab-ı muaşeret kurallarına göre, tokalaşmak maksadıyla kadın elini uzatmadan erkeğin uzatması doğru değildir.Öncelik kadınındır.Kadın elini uzatırsa erkek karşılık verebilir.
Konu sahibi bunu kastetmiş olmalı.

Yok konu sahibi görgü kuralı yüzünden değil, el sıkışmayı genişlik olarak gördüğü için tokalaşmamış.

Yorumlar çok eğlenceliydi ama hanimefendinin dini hassasiyeti veya hijyen hassasiyeti de olabilir acikcasi ben saygi duyarim.Bugune kadar elimin havada kalmisligi da vardır esim cok kizar boyle insanlara ama ben takılmam yalniz tokalaşmak icin elini uzatti diye genis insanlar biraz, demenizi doğru bulmuyorum.Bence dini hassasiyetinizden dolayi genis yazmissiniz tepkilerden sonra gorgu kurallarindan bahsetmişsiniz.Gorgü kurallarina göre durumu değerlendirseydiniz nezaketsiz bir davranisti hoşuma gitmedi derdiniz..Patronun sizi odaya çekip sahsi ozel bilgilerinizi sormasi daha kaba değerlendirilebilir sizin düşüncenizde biri icin mesela.Ama bence önyargili olmayin beyfendiyi beğendiyseniz tanışabilirsiniz..Öyle sosyal medyadan isminizi aratip ordan tanismaya calismak yerine cesaret edip karsiniza cikip tanismak isteyecek kadar ozguvenli davranmış.Bakın hamile kadini bile hizli gitmiyor diye arabasinda darp eden,sort giydi diye kendinde onu dövme hakkini gören,trafikte kadin sürücü görünce sıkıştırmaya calisan erkeklerin olduğu günümüz Türkiye'sinde görgü kurallarina göre kimin el sikacagini,merdivenden kimin önce çıkacağını vs uygulamasini beklemek ütopik bir düşünce kalır. Ki biz yürürken bile arkamizda yürüyen bir erkek bizi tedirgin eder öyle cok issiz yollardan geçerken korktuğum oldu..Ha şimdi ümüğüme bastı ha basacak diye.Sizin dediginiz durum sartlar mükemmel olur ancak o zaman bunları kendimize dert ediniriz..Hele de merdivenden çıkarken arkadakinin görüş açısı malum yerimiz oluyor:) Nezaketini, bir mekana gittiginizde calisanlara olan davranislarindan,Teşekkür etmeyi ozur dilemeyi biliyor mu,ailesiyle iletişimi nasil,sinirlenince size ağzından kotu bir laf çıkıyor mu vs bu sekilde ölçebilirsiniz..Neden sizi seçtiğini de sonra ona sorarsiniz..

Tokalasmak ayip ama numarasini istemek normal. Ayip etmisler iletisimin onune gecilmis. Bacim sen gercek misin yoksa kafa mi buluyorsun
Ayrıca is verenin telefonunu calisanlardan istemişsiniz..Birinin tlfnunu baska birine o kisiye sormadan vermesini beklemek görgü kurallarina uymaz,illaki is telefonlari vardır ordan ararsiniz veya asistani varsa istersiniz o da patronuna sorarak verir veya vermez..
Peki eli havada kaldiktan sonra konusmaniz ne yönde oldu neye karar verildi merak ettim

Amaçları ne bilmem ama çok rahatsız edici.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…