- 3 Nisan 2014
- 36.197
- 147.628
- 798
- Konu Sahibi Sevimlihaydut
-
Çünkü sen çok güzelsin bebişimHayır ben şunu düşünüyorum bu adam yurt dışında okumuş vs.Ustelik işletmelerine müşteri olarak bayanlar çok geliyor .Yani onca insanın içinde neden ben ?Bunda bir şeyler arıyorum
Görgüsüz görgüsüz kalcan öyle rezil gibi
O zaman niye sahsi tel isteyince vermemisler, durusta sikinti oldu sanirim.Çünkü sen çok güzelsin bebişim
Hakikaten öyle.Ben bu durumu yaşamak istemem.Ama kibar bir erkek bunu yapmamalı.Ama bir de şu var.Tavir ve üslup hayatın her alanında çok önemli.Tokalasmayan erkek belki bunu düzgün bir şekilde izah edebilir.Yine de kadın için biraz kırıcı .
hayır bilmesi gerekmiyorAma sorun şu sosyal kültürel anlamda apayrı insanlar olduğumuzu düşünüyorum.Gorunus olarak öyle olmasa da ben daha muhafazakar bir insanım .Çocuk elini uzattigindan tanışmak için ben uzatmadim mesela .Yani bir erkeğin bunu bilmesi gerekiyor.
Bide tokalaşmadığım kişi ben düşerken beni kucaklasın mı yanianladım ne demek istediğini de saçma geldi cidden bana. tokalaşmayı mantığıma oturttum mesela ama merdiven
mesela sevgilin eşin arkadaşın değil adam iş icabı tanıştığın biri merdiven çıkarken sendelesem beni niye ellesin tutmak için edebimle düşerim ben
şaka bir yana arkamdan çıkılması rahatsız edici afam nereye bakıyor ne bilicem.
bana da, yaşınızı sorduklarında, erkeğe maaşı kadına yaşı sorulmaz ama söyleyeyim cevabınız biraz rahat bir tavır gibi geldi.Herkese merhabalar..İnşallah iyisinizdir.Kafam biraz karıştı sizlere sormak istedim..Ben işim gereği bazı iş yerlwrini ziyaret ediyorum..Geçen gün gittiğim bir işletmedeki iş yeri sahibi beni odasına çağırdı .İşte kendisinden erkek kardeşinden nereli olduklarında bahsetti.Ek olarak yaşımı sordu(bende erkeğin maaşı kadının yaşı sorulmaz ama yinede söyleyeyim dedim). Muhabbet bitti ve ayrıldım .2 hafta sonra tekrar gittiğimde tam çıkarken arkamdan o beyefendinin kardeşi geldi.Kendini tanıttı abim görmüş kameradan bir tanışmak istedim vs.Dedi.Ayak üstü muhabbetten sonra oradan ayrıldım .Ama ara ara aklıma geliyor .Amaçları ne neden bu kadar üstüne oldular .Kuruntu mu yapıyorum sizce ?
Bence de ayrı dünyaların insanısınız. Artık siz hangi dünyadaysanız oraya medeniyet uğramamış henüz.Tokalasamaz diye bir kaide yok elbette.Ama ilk defa gördüğün bir insana el uzatmak saçmaydı bence!!Rahat insanlar oldukları bir gerçek .
Elinizi vücudunuza paralel olarak kaldırıp 45⁰ lik açıyla göğüs kafesinize çapraz olacak şekilde yaklaştırıp hafifçe öne eğilmek suretiylen selamlasabilirsiniz hanfendi.Cok ozur dileyerek soruyorum ilk defa gordugu insana el yerine ayak mi uzatilmali? Ben hep elimi uzatip tokalasirim. Yanlissa bilelim zararin neresinden donsek kardir. Rahatliktan kastiniz ne onu da anlamadim.
Zerafet kurallarına göre tokalaşmak için ilk eli kadın uzatır. Orada haklısınız. Ama diyelim erkek uzattı ve eli havada kaldı...ya da kadın uzattı ve eli havada kaldı...büyük bir nezaketsizlik örneğidir kabul edilemez iş ve sosyal hayatta.Ama sorun şu sosyal kültürel anlamda apayrı insanlar olduğumuzu düşünüyorum.Gorunus olarak öyle olmasa da ben daha muhafazakar bir insanım .Çocuk elini uzattigindan tanışmak için ben uzatmadim mesela .Yani bir erkeğin bunu bilmesi gerekiyor.
Adab-ı muaşeret kurallarına göre, tokalaşmak maksadıyla kadın elini uzatmadan erkeğin uzatması doğru değildir.Öncelik kadınındır.Kadın elini uzatırsa erkek karşılık verebilir.Neyi bilmesi gerekiyor anlamadim? Kadinlar tokalasmaz mi?
Yok konu sahibi görgü kuralı yüzünden değil, el sıkışmayı genişlik olarak gördüğü için tokalaşmamış.Adab-ı muaşeret kurallarına göre, tokalaşmak maksadıyla kadın elini uzatmadan erkeğin uzatması doğru değildir.Öncelik kadınındır.Kadın elini uzatırsa erkek karşılık verebilir.
Konu sahibi bunu kastetmiş olmalı.
Ayrıca is verenin telefonunu calisanlardan istemişsiniz..Birinin tlfnunu baska birine o kisiye sormadan vermesini beklemek görgü kurallarina uymaz,illaki is telefonlari vardır ordan ararsiniz veya asistani varsa istersiniz o da patronuna sorarak verir veya vermez..Tokalasmak ayip ama numarasini istemek normal. Ayip etmisler iletisimin onune gecilmis. Bacim sen gercek misin yoksa kafa mi buluyorsun
Amaçları ne bilmem ama çok rahatsız edici.Herkese merhabalar..İnşallah iyisinizdir.Kafam biraz karıştı sizlere sormak istedim..Ben işim gereği bazı iş yerlwrini ziyaret ediyorum..Geçen gün gittiğim bir işletmedeki iş yeri sahibi beni odasına çağırdı .İşte kendisinden erkek kardeşinden nereli olduklarında bahsetti.Ek olarak yaşımı sordu(bende erkeğin maaşı kadının yaşı sorulmaz ama yinede söyleyeyim dedim). Muhabbet bitti ve ayrıldım .2 hafta sonra tekrar gittiğimde tam çıkarken arkamdan o beyefendinin kardeşi geldi.Kendini tanıttı abim görmüş kameradan bir tanışmak istedim vs.Dedi.Ayak üstü muhabbetten sonra oradan ayrıldım .Ama ara ara aklıma geliyor .Amaçları ne neden bu kadar üstüne oldular .Kuruntu mu yapıyorum sizce ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?