(ne olur eleştırecekseniz yorum yazmayın )çok çekiniyorum ama...

Benim kızımda 3 yaşında, oyuncakla oynamaktan ziyade benimle birşeyler yapmaktan zevk alıyor. Birlikte kurabiye yapıyoruz,o malzemeleri ekliyor,ben yoğuruyorum,hamurunu veriyorum eline oynuyor,şekil veriyor. Salata yaparken pufu cekiyorum tezgaha,ben doğruyorum o tadım yapıyor ,salata kasesine aktarıyor. Aksam beraber boyama yapıyoruz,ben resim çizdim en son,kuzu ve inek resmi,üzerlerine pamuk yapıştırdik birlikte çok eğlendi kızım. Sürpriz yumurta kutularına pirinç,nohut vb bakliyatlar koyup seslerinden hangisi aynı onu bulmaya çalıştık. Patates baskısı yaparız bazen.Şimdi karton koliden mutfak yapacağım kızıma,onun hazırlığı içerisindeyim. Bunlar gibi evde yapabileceğiniz çok şey var inanın. Eğitici oyuncak dediğimiz çoğu şeyi bir iki oynayıp unutuyor çocuklarımız. Netten araştirin bir sürü etkinlik bulursunuz beraber yapacağınız.

annelik işte geçen bi oyuncak gördü çok agladı ama alamadım

Iyi de cocuklar pahali oyuncak oynamiyor ki. Koy legene suyu. Bak nasil mutlu mutlu oynuyor.

geçen kek yapmak istedim oglumla unu sütü döktü bardagı kırdı zaten eşim şikayetçi dagınıksın diye resim yapıyorum yırtıyor şaşırdım inan

Iyi de cocuklar pahali oyuncak oynamiyor ki. Koy legene suyu. Bak nasil mutlu mutlu oynuyor.
suyla oynuyor ama üşütüp bronşiti tutuyor halıları eşyaları mahvediyor eline ne geçerse atıyor içine

Tabii ki yok

Kv görümce vs sadece misafir olabilir çocuğa müdahale etmez kaldı ki onlar olunca onlarla oynar sıkılmaz ekran gerekmez
her gün bizdeler nerdeyse ne istese yapıyorlar tek mişte ne olacakmış da falan hemen markete bakkala götürüyorlar

her gün bizdeler nerdeyse ne istese yapıyorlar tek mişte ne olacakmış da falan hemen markete bakkala götürüyorlar

Benimki de tek

Hala evli çocuğu olmuyor karşı blokta oturuyor ama müdahale edemez

Bir kere telden çizgi film açtı bir daha olmaz dedim tamam dedi benden de 8-10 yaş büyük

Benimki de tek

Hala evli çocuğu olmuyor karşı blokta oturuyor ama müdahale edemez

Bir kere telden çizgi film açtı bir daha olmaz dedim tamam dedi benden de 8-10 yaş büyük
ben de istemediğimi söyledim neredeyse dövecekti 23 yasında haftaya dügünü var kv de zaten istemiyor beni

Yani legen bir ornekti. Demek istedigim cocuk pahali ucuz ayirt etmez ki. O kadar oyuncak alirsin , gider mutfaktaki tencere tavayi ortaya döker, saatlerce oynar.
haklısınız bence kv de görümcenin bi şekilde ogluma müdahalesini engellemem lazım ama nasıl sonrada bi düzen oturtmam lazım bi şekilde ama

Valla çocuğum yok ama pahalı oyuncaklar para tuzağından başka bişey değil bence. Çocuk mandallardan stratejik oyunlar kurabiliyor yeterki birlikte oynayabileceği bir oyun arkadaşı olsun. Pedagoglar da zaten çok abartı oyuncak önermiyor. TV tlf falan vermeyin izletmeyin çocuklarınıza lütfen! Bakın sağlıklı bir çocuğu otizme götürüyor tv! Kapatın siz de izlemeyin bozuldu deyin. Yeter ki çocuğunuzun masum beyni tv tlf oyunları ile harcanmasın.

televizyonu kaldırım 2 ay önce normalde de eşim yada gelen misafir açarsa öyle açılıyordu ben kendim izlemeyi sevmiyorum zaten

oyun arkadası yok malesef benimle de oynamıyor

neden bu kadar inatçı biliyor musunuz 3.5 saat ağlamasına dayanıyorsunuz ve 3.5 saat sonra o telefonu veriyorsunuz,yarın 4 saate dayanacaksınız ama çocuğunuz 3.5 saat ağlayınca verdiler 4 saat ağlarsam da verirler diyecek ve 4 saat ağlayacak.Kesin hüküm yok sizde o yüzden çocuğunuz inatçı,yaptırabileceğini biliyor.

bu silikon vadisinin cocuklarinin hepsi yani teknolojinin babalari kendi cocuklarini tahta bebeklerle el yapimi basit oyuncaklarla oynatiyorlar teknolojiden uzak yetistiriyorlar. uzulmenize gerek yok bence netten bi arastrmanizi tavsiye ederim

oyun arkadası yok malesef benimle de oynamıyor
Sizinle oynamak istememesi oyuna sizin hakimiyet kurma çabanızdan olabilir oyunu çocuğunuz kursun siz onun Size vereceği Role girin. Bikaç dergi parçası bir çocuk makası ile yeğenimle 2 saat oynadık. Kesip börek yapıyo kâğıtlardan bana sen benim yardımcımsın ben pamuk prensesim diyo yardımcı bunları fırında pişir diyo gibi gibi...Ben becerisi gelişsin diye yuvarlak kestirmeye çalıştım mesela hemen sıkıldı. Sonra yine geri çektim kendimi ve aynı hevesle devam etti. 2. Saatte ben kaçtım artık sırtım ağrıdı yerde oturmaktan :)
Çocuğundan gelen sinyalleri sen anlarsın neden hoşlanıyorsa o şekilde oynayın hiçbişey öğrenmese bile oyundan tvye tlfa bakmadığı zaman karı olmuş olur.
Yeğenim de her çocuk gb tlf hastası ama hadi oyun oynayacağım senle deyince bırakıp koşuyor yanıma.

Orada baya ucuza satılabiliyor Eleştirecek bir durum yok ki, çekinecek bir durumda yok.
Benim elimde şuan kırılmamış bir oyuncak yok. :) Zaten genelde biz kartonlarla ve tahtalarla birşeyler yapmaya çalışıyoruz.
Şimdilik pilli oyuncaklar almamaya gayret gösteriyorum.
Bazen yelteniyorum, vazgeçiyorum.

Tv. nin saatleri olsun. Israrcı olursanız sizi anlar. Dikkatini dağıtın. Daha çok parkta kumla , taşla oynayacağı oyuncakları alıp gidin derim.

Eğer elinde oyuncağı olan kişi çıkmazsa ekstra burada oyuncak alacağınız bölüm var arkadaşların dediği gibi.

4 . ayında çok aglar ve ellerini sıkadı dr a götürdüm
4. aydan itibaren hem kalbinde ki delik hem bronşit hem de aşırı siniri yüzünden defalarca dr kimyası böyle bu çocugun yapacak pek bişi yok kreşe gönderin kardeş düşünün vs dedi siniri kalıtsal belki eşim amcaları babaannesi falan çok sinirli dayılarıda oldukça inatçı bi keresin de bundan 6 ay kadar önce yine agladı istediğini yaptırmak için 45. dk nefesi kesilir gibi oldu morarmaya baslayınca mecbur yaptım en erken gece 1 2 gibi uyur sabah ya hiç uyumaz yada tam akşam vakti aglayarak uyur gece uykusunu alır kalkar iş yaptırmaz ve yalnız kalmak iatemez bi an bile şaşırdım inanın herşeyi denedim kendimce

Face de "oyuncu anne " diye bir sayfa var. Orayi begenip takip edersen her seyin oyuncak almakla ilgisi olmadigini , kendi oyuncaginizi doğadan yapabileceginizi, cocuklara defter kalem alip ellerine tutusturup sıkıldı degil de birlikte boyama, birlikte etkinlikler yapilmasi gerektigi konusunda aydinlanabilirsiniz. Cok faydali bir sayfa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…