ne olur herkes fikir versin :(

Sana dicekbisey bulamiyorum ama yinede dicem
Bak simdi sen 5 senedir berabersin seviyosun onca yil gecirdigine gore
Neymis aileden uzak olmak istemiyomusun e iyide sen evlenince bi aile kurcaksin esinin isi gucu ekmegi nerdeyse orda yasayacaksin belki baska biriylede evlensen memmur olsa misal tayini cikcak belki gitmicen mi o zaman aileni birakip
Evlilik fedakarlik demek birlikte YENI bi aile kurman demek onceliklerinin bi nevi degismesi demek onu bi deyim
Diger asker polis mevzusuna gelince
Bende esimle 4 sene sevgilik doneminden sonra evlendim ve onunda vardi asker olma plani ben saygi duydum olsa giderdim velhasil olamadi memur oldu ama eger olsaydida oni birakmazdim destek olurdum hersey hayal ettigin sekilde gelismez bazen eger varsa bi sevdigin anlastigina inandigin ondan vazgecmemek gerek senin dedigini yapip he hos deyince herkes sever ama kendi istediginin pesinden gitmis bunun icin terketmek olmaz benceee tabi ..
Ben olsam destek olurdum ama sunuda deyim cok seviyosan seviliyosan gecerli bu dediklerim

güzel yazmışsınzda fedakarlık tek taraflı olmaz benimde mesleğim var mühendisim devlette değilim özel sektördeyim onun gittiği yerlerde ben çalışamayacam . yaşadığımız yerde evi arabası vardı ikimizde burda çalısır geçinirdik en azından bende evde oturup bunalıma girmezdim o bu mesleği seçince bn hep evde oturcam alışıkta değilim çok yüksek maaslarda yok kira vercez yani bana mantıksız geldi bu yapığı devlette çalışıyo olsam gderdim düşünmezdm ama oda bi iş yaptıysada benide düşünmek zorundaydu
aile konusuna gelincede belkide bana ihtiyacları var bilemezsiniz ?

Benim babam polis,biz sark gorevindeyken ben 9 yasindaydim,yasadiklarimi hala unutamiyorum,surekli catisma oluyordu.
Babamin yuzunu pek goremiyorduk,babam eve boyumdan buyuk silahlarla gogsune dizili mermilerle geliyordu yemek yiyip bizi acele acele sevip pusuya gidiyordu.
Annem hep agliyordu,catisma oldugunda bizi alip siginak denen yere goturup bekletiyorlardi guvenlik acisindan.
Boyle bir korkun varsa yapamazsin

E adamin senin fikrini almadan boyle bisey yapmasi yanlis ama cok seviyo olsam sirf bu sebepten ayrilamazdim ben
Bide benim asil takilip anlam veremedigim konu aile mevzusu yani ben ailemin yanindan yaminindan uzaga gidemem mumkin degil ve maddi anlamdada bana ihtoyaci var diyen kisilerin evliligi ertelemesi gerektigine inaniyorum herkesin ailesi tabiki kiymetli ama sende sifirdan bi duzen bi aile kuracaksin tek basina degilsin uzaga tasinmanda gerekebilir maddi anlamda evinle esinle baska planlarda devreye girebilir yani evlenince oncelik sirasi ister istemez degisiyo bunu genel anlamda yaziyirum sadece size degil gorumcem evlendi ve esi ilk aydan basladi ailemin ihtiyaci var iste duzenli gelirleri yok iste heray yardim edicem kiz tamam dedi bu sefer her hafta iki gun gidip evini temkzlicem dedi adam bunuda kabul etti derken her hafta adam annesinde o gitmezse kadin bunlarda derken evine maddi manevi yetemedi ve 4 ayda ayrildilar
Esimin calistigi yerdende bi arkadasinin tayini cikti ve karisi gitmiyor annem burda birakamam evimi birakamam diye..madem oyle evliligin ne anlami kaliyor ki boyle insanlar annelerinin kuzucuklari hayirli evlatlari olsunlar herkeste helal olsun ne hayirliymis der ohh herkes mutlu ama o zaman baskasinin gunahina girmicen esimin tayini cikan arkadasi aile distumuz dunya iyisibi adam e simdi neymis kadinin annesi burda diye gitmiyo adamla bunlar sacma geliyo bana

Valla insanlarin her konuda oncelik siralari farklidir onca yil okuyup meslek sahibi olmussunuz ve tabiki issiz kalmaniz his olmaz birazda sizi ayrilmaya meyilli gordum oyle hissettim hamkinjzda hayirlisi olsun herkes askin pesinden gitcek diye biseyde yok tabi
Kendinizi en iyi siz taniyosunuz onceliklerinize gore dogru karari verirsiniz ve pisman olmazsiniz umarim

tamam canım sen ayrılma benimde burda işim var herkes bir değil oda beni 5senedir tanıyodu çalımak istedğimi biliyodu boşuna okumadım ben

Bu ne saçmalık ya sen baştan söylemişsin bunu ve inat gibi gitmiş olmuş.
O, o yola girdiğinde ayrılmalıydın madem öyle diyerek. O zaman tepki vermemişsin ben buna sözümü geçiririm diye düşünmüş muhtemelen.

İyi de o sizin düşünceniz.
Sırf seviyor diye neden bunu yapsın ki? Hadi asker olduğunu bilerek başlasa neyse ama öyle değil. Ayrıca ailesinden uzakta olmak istememesi gayet doğal. Sırf seviyor diye uzak memlekete gidip mesleğini yapamayacaksa bu ilişkisini ilerde evliliğini de etkiler yani sağlıksız.

E tabimi sadece benim dusuncem herkesin oncelikleri farkli olabilir ben olsam diye dusunup yazdim ben
Aile konusunda ise her zaman yakinda olmayabikiyir aile insan sevince uzaklik gozune gorunmez diye dusunuyorum bende cok bagli oldugum ailemden uzagim..hani bunu bastan sart kosmak yerine akisina birakmak bana normal geliyo tayinde cikar uzaktan evde alinabilir hepsi olur yani

o asker olmak istemiş, siz ise asker eş istemiyorsunuz.

iş ve eş kişilerin dönüm noktasıdır.

ben eğer bir adamla yıllarca çıkacak kadar güveniyorsam,seviyorsam.... ömrümü de geçiririm.

herkesin tercihi farklıdır.

diğer taraftan evet asker olmak zordur; ancak hep doğuda görev yapmayacaksınız nihayetinde...
yaşam standartlarınız, sosyal çevreniz, maddi olanaklarınız da güzel olacak.
tabii benim için bunlar değil sevdiğim adamın karakteri önemlidir.
o sevmediği bir işi yapsa mutsuz olur. o mutsuzluğu size de yansıtır.
işi yapacak,evin sorumluluğunu alacak olan o.
ben böyle bakıyorum olaya...
siz de devlete atanırsanız işleriniz kolaylaşır diye düşünüyorum.

bu durumda her ikinizde birbirinize saygı göstermemiş oluyorsunuz.
evlilik için saygı çok önemlidir.

uzun ilişki yaşamış birisi olarak iş durumumuza ortak karar verdik ama bir çok açıdan aynı bakıyoruz hayata... bu açıdan kararlarımız bizi zorlamadı. sağlıklı bir ilişki yaşıyorsanız iletişiminiz sağlam olmalı..

Oyhh öldüm gulmekten .Kiz millet bulsamda evlensem diye ariyor. Sende buldun da bunumsuyormusun :)))

Helal size ayni fikirdeyim. Benimde oglum bu isin icinde. Ellerini sallasalar ellisi diye dusunuyorum:))

Movikmovik,
Bir şey daha..
Düşüncelerinde haklısın birşey diyemem ama şunu da unutma, bazı şeyler nasip işi.
Sen ailemden kopamam diye bu sevgilinle ayrılırsın.
Yarın bir başkası girer hayatına,nasip bu ya yurtdışına gidiverirsin.
Olmaz deme, olur..

Orta yol bulursunuz umarım.

ayrılmıyo da hakka girersin ah alırsın bırakamazsın diyo dedimde tamam sen bana saygı duymadın ama ben sana saygı duycam ben 2mizi mutsuz ederim ilerde dedim

hakka falan girmezsin. neden giresin?

o o kadar düşünüyormuş da neden sen istemediğin halde olmuş? o da hakka girdi öyle düşüneceksek.

allah askerimizi polisimizi korusun. allah yardımcıları olsun ama ben de olsam aklım kalırdı onların yaptığı iş zor iş, her an aklım onda olurdu seni anlıyorum.

eğer hakka girersin dediği için ayrılamıyorsan bnce için rahat olsun, sevdiğin için ayrılamıyorsan asla karışmam gönlünü dinle. gerçekten sevip sevildiğin bir ilişkiyse her zaman bulunmuyor bil. düşün, kalbinin sesini dinle.

son olarak, Allahım mübarek gün öncesi hepsini evlerine sağ salim döndürsün ayaklarına taş değdirmesin inşallah askere polise hiç dayanamam, allahım razı olsun onlardan

ayyy. genzim yandı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…