- Konu Sahibi siddeteyatkinhatun
-
Başım ağrıdı okurken konu sahibinin yazdıklarını.
Anlatmaya çalıştığını çooooooooooooook dolandırarak anlatıyo.
Cümlenin sonuna gelene kadar başında ne anlatmak istediğini şaşırıyo bazen insan..
Düzgün,özenli cümleler kurmak farklı lafı dolandırmak farklı.
Veya kendini iyi ifade etmeye çalışmak farklı sakız gibi uzatmak farklı.
Habire bi isyan durumu söz konusu.
Toplum şöyle toplum böyle size yanlış geliyo diye herkese yanlış gelmesini bekleyemezsiniz.
Sizin düşündüğünüz bir çok şeyde bana yanlış geldi. Niye bu kadar ithamlarda bulunuyosunuz?
Size doğru gelmiyo diye o şey "YANLIŞ" mı?
Kim karar verdi buna? Siz mi?
Hiç kimseyle sahilde yuvarlanmak falan istemem. Hiç ilgi çekici değil bence ee napıyım bende şmdi sizin gbi aaaaaaaaaaaahhhhh aaaaaaaahhhhhhhh varmı benim gbi düşünen biri yoksa benmiyim anormal istisna kişilik diye bi konumu açmalıyım acaba :uhm:
Aaa pardon pardonn aslnda bnm gbi düşünen bunu garipsiyen insanlar normaldi dimi?
Hiç dönüp kendinize baktınızmı bazı konularda acaba gerçekten anormal olan benmiyim,normal şeyler istemio ve düşünmüorum galiba gerçekten diye?
Çünkü bence düşünceleriniz doğru değil.. Sizinde isyanınız oydu zaten değil mi?
Toplumun bunu beynimize aşılamış olması,sizi dışlaması,garipsemesi,isteklerinizin anormal karşılanması.
Hepimizin Allah'a şükür bi beyni var sizde idda ettiğiniz baskılara rağmen onlardan sıyrılıp kendi düşüncelerinzle hareket edebiliyosanız emin olun çoğu insanda bunu yapabilir.
Kimi cesaretini toplar uygulamaya geçer kiminde sırf hayal olarak kalır.
Ama illaki bize öğretilen şeylere zıt düşüncemizmi olması lazım?
Normal olanı bumu sizin gözünüzde?
Herkezin zewki,hayata bakış açısı,düşünceleri farklıdır insanların komşularına gidip kek çırpıp dertleşmelerini küçümseyerek yanlış bulamazsınız :umursamaz:
Veyaaaa siz bitane daha çocuk doğurmak istemio olabilrsiniz ama çocuklarına bakmaktan zewk alan çocuklarıyla ilgilenmek onların büyüdüklerini görmek için işlerinden ayrılan anneleri anlamadan toplumun onlara sunduğu hayat bu kafalarına işlenen zihniyet bu diye düşünüp sizin düşündüğünüzün doğru oldğunu idda edemezsiniz..
Sizin anlatmaya çalıştıklarınızdan anladığım bunlar benim..
Eğerki kendinizi savunmaya geçicekseniz lütfen lafı dolandırmadan anlatın ne anlatıcaksınız ki bende cümlenin sonuna gelmişken başını kaçırmıyım..
Ve eğer savunmaya geçicekseniz kendinizi bu konunuza ilk ve son yorumumdur demekki fikirlerimiz uyuşmuyo..
ha haaa.. bren yokken şenlenmiş burası saç saça olmasa da klavye klavyeye girişilmş.. Tüh kaçırdım....
Helenic cim sen de amma alıngansın yahuuu.. Kız sana senin miden geniş dememiş ki, miden geniş demiş... YAni mide+n sondaki n eki senin miden anlamına getirmiyor ki kelimeyi....
Hem yanlış anlamışsın hem de birilerine yaranmak için parçalıyosun kendini...
Yapma böyle güzelim rahat ol...
Bu arada bu konunun da tatlıya bağlanması güzel oldu, umarım birgün bizi ortak zevklerimiz biraraya getirir....
Haahaaa aklıma bi reklam geldi hani bi elektrikli süpürge tüm inşaat arytıklarını topluyor çekiyor hiç zarar görmüyor diye anlatıyor kadın arkadaşına diğeri de diyor çok üzüldüm... Anlatan şaşırıyor neye üzüldün???
Çekemeyenler için üzüldüm diyor..
Hahahaha... Nerden aklıma geldiyse....
Şimdi herşey yolunda sözünü biraz açıklayım sana. Yanılmıyorsam sonuçta pişmiş tavuğu bendn daha şanslı bulacaksın.
10 yıılık memurum, 9 yıllık evli idim. Her zaman kendi ayakları üstünde duran güçlü bir insan oldum. İlişkileri kadın erkeğe indirgemek yerine, insan ilişkisi olarak görmek beni daha rahatlatıyor da. Kaynana, görümce, eşin son bir yıdaki ilgisziliği, üstüme fazladan binen yükler, çocuk sahibi olamaığımız için kaynana tarafından kısır gelin olarak suçlanma neticesinde, eşime ben sensizde bunları yaşarım, mutsuz olmak için sana ihtiyacım yook diyerek boşandım. Tayin istedim, ama adamcağızın aikı depreşti ve ben tayin olup gidene kadar, dul kadınım ya biri musallat olmasın diye evde kalmak istedi, hadi dedim 9 yıldır aynı evdeyiz iki ay ev arkadaşı gibi takılırız. Umursamadım. Bu iki ay içinde adam kendini epey değiştirdi, tam vicdan azabı çekiyordum ki ben bu adamdan niye boşandım diye bomba bir hareketle maslesi düştü ve gerçek yüzü gözüktü, hatırldım neden boşandığımı. Bu arada benim tayinim çıktı, yarın ev tutmak için yaşayacağım şehre gidiyorum. Dün artık eşyalarını topla git de bende yavaş yavaş toplanayım dedim, o sırada şu an ne olduğunu bile hatırlamadığım bir sebepden dolayı kendime engel olamadım, ona vurmamak için duvara vurdum. Ha bu arada baba zaten yok, anne faktörü de var ama yok sayılabilir, yalnız kovboy gibi takılıyorum işte.... Sadece artık daha huzurluyum, geceleri uyuyabiliyorum, sırtımdan sanki yumurta küfesi vardı da birileri indirdi gibi rahatladım. Bu işte anormal kısmın normal tarafı
yok canım daha benimki hareketlerini bana hissettirebilecek kadar büyümedi. İlk bebeğim olduğu için ancak 18. haftadan sonra hissedebilirmişim....
Ama ben de klasik müzik dinlemeyi severim, dolayısıyla benimle beraber bebeğim de dinliyor...
Yaaa hamile bi kadına çağla denirmi yaa...
İzmir taraflarında çıktı ama daha uraya gelmedi, geldiyse de ben görmedim ühühhhüüü ağlıycam şimdi çağla isterim diyeeee....
Her daim kavgacı hatun mdundauım bugün :))) hahahaha şaka tabiiii... öyle dalgalı ki ruh halim 5 dk önce sakin bir deniz gibiyken 10 dk sonra bi kaşık suda fırtına çıkarabiliyorum...
Kendinize iyi bakın...
Hastayım ben faranji t oldum uğraşmayon benlen, zaten ilaç da içemiyorum..
Allahtan raporluyum da evde yatıyorum....
Neden konularımız 3-4 sayfa sonra konunun amacından sapıp karşılıklı atışmalara dönüyor ?
Bunu hiç düşündünüz mü ?
Ben düşündüm, sanırım amacımız üzüm yemek değil bağcıyı dövmek
Ama biz bağcıyı dövdükçe bağcı bize üzüm yetiştirir mi artık ?
Küstürmeyin bağcıları, ben de küserim, olmazlmaz:
ben neden hiç bi şey anlamadım ki
kardeşin tam olarak istediği ya da beklediği ne
hangi umutla hangi amaçla hangi soruna çözüm arzusuyla yazıldı tüm bu mesajlar
anlamadım ben
anlamak zorunda değilsin kardeş diyebilir haklı olarak
ki diyecektir...
sevinç nidalarından bi şeyler çıkarayım dedim
kumda egeşmek fiili pek mutlu etmiş
hah dedim bu galiba istenen
bunca felsefe onca derine inmeler bunun için mi
formül de sunulmuş aslında gittiğin kurslarda bulunur egeşecek hanım kişiler diye
bu da mı değil ana fikir yahu
ne olacak memleketin hali sohbetleri mi fener şampiyon olur mu tartışması mı
daha olmadı asiye nasıl kurtulur mu
zihnimi yordun be kardeş
kusura bakma ama bunca yanlış algılanmanın ve anlaşılmanın hatta anlaşılamamanın suçlusu sensin.
kulağını tersten tutmuşsun kardeş
yapacağın şey
ben dövüş sporuyla uğraşıyorum.rakibem yok.bu konuda sıkıntılıyım.
var mı aranızda egeşecek(yalnız taktım ben bu egeşme lafına)biri/birileri
bu mudur kardeş
ne gerek var tanımlamak için kıvranmaya
bi sıfat bi tamlama,bi zamir,bi tümleç bulma uğraşına
Allahtan kral çıplak deyip sosyal içeriğe girmemişim
hepi topu partner arayışıymış
Sonuç olarak, bir istisna daha çıktı mı ki acaba?
bir değil, iki kişi yarı şaka yarı ciddi "tamam ulan alacağım senin boy ölçünü" gibi birşeyler yazmıştı... hehe....
onları müsait zamanlarında bizim sahilde tatile davet etmek için özel mesaj hakkımın açılmasını bekliyorum. en azından kafadar dostlarla hoş vakit geçirmiş oluruz fena mı.. :icecream:.
vayy, burda biri kendinize gelin hatun kişiler diye bağırıyor. :)) son zamanlarda okuduğum en güzel konuydu.
kadınlarımızın "çoğunun" iki görevi var; biri saçlarını sarıya boyatmak, ikincisi de çocuk doğurmak. sen en azından birini yapmışsın, bende tık yok, olmaz da.
bu tür bir bunalımı yaşıyorum şu an, orta yaşta da değilim ama geceleri uyanıp bu konuları düşündüğüm oldu.
yıllardır çalışıyorum, belki 500 meslektaşımla tanışmışımdır, bunların yarıdan çoğu kadındı. üniversite mezunu, bir kısmı (büyüüük bir kısmı) eşinden çevresinden çocuklarından, hem çalışıp hem ev kadını olmanın zorluklarından sürekli şikayet eden, bu sırada da altın günü gezen, yemek ve pasta tariflerinden başka paylaşacak bir şeyi olmayan,"neden?" sorularına garip garip bakan seni farklılıklarından ve aldığın kararlardan dolayı dışlamaya çalışan ama bi yandan da meraklı gözlerle izleyen kadınlar.
şu an geriye dönüp baktığımda farklı olan kimseyi göremiyor olmak bana da acı veriyor. hem de çok. ve bu kadarı ileride de kimlerle karşılaşabileceğim konusunda fikir veriyor maalesef.
ben toplumun kadına baskı yaptığını, kadını ezdiğini düşünmüyorum. kadınların çoğu ruhen tembel.
evliliği maddi güvence olarak görmeyi, bir erkeğin gölgesinde yaşamayı kabullenebilmeyi, "sahiplenilme" duygusuna özlem duymayı, erkeğin özel iş ve ihtiyaçlarını karşılamak gibi bir "amaç" üzerine hayat kurabiliyor olmayı aklım almıyor benim.
kadınlar erkekleri geliştirir. eğer kadınlar geri kalmışsa toplum geri kalmış demektir. 100 erkeğin düşünüp göremeyeceği şeyleri görüp değiştirebilme yeteneğimiz var. ama bizler bir türkü tutturmuşuz, erkekler önde. nerde önde? erkeği önde gören zihniyet sonra erkeği ezmeye kalkıyor, kılıbıklaştırdığı kocasını beğenmiyor sonra da.
herkesin bir özelliği vardır. insanlar üzerlerindeki tozları silkelemeye çaba gösterirlerse neler çıkar neler. bu dünyaya bir şeyler katmak için geliyoruz. yemek içmek toz olmak için değil. beyinler boş olursa ilk duyduğu gördüğü şeyi alıp yerleştirir. o zaman da aynı fabrikanın ürünü olan insanlar dolaşır ortada. insanların cümleleri bile aynı oldu nerdeyse. farklılıkları anlamak yerine yok etmek isteyen bir toplum olduk. bir yandan herkes bambaşka olmaya çalışıyor, bir yandan aynılaşıyor.
bir öğretmen olarak, yeni nesilden çok umutluyum. bu kadar kötü bir tablo içinde yaşamalarına RAĞMEN her şeyin farkındalar ve çok daha iyi olacaklar.
özsaygı ve özgüven sorunu olmayan BİREYler olabildiğimizde sorun da kalmayacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?