ne olur sanki şu toplumdan bir tanecik daha istisna çıksa...

Yok deniz barışcım... O kişi bendim :)) O gurur bendenize ait.

Son düzenleyen: Moderatör:
sevgili konu sahibi, gerçekten çok ağdalı yazmışsınız.. arkadaşın dediği gibi, biz sade vatandaşlar için daha yalın yazsaymışsınız keşke..

herneyse, madem alınmak-kırılmak yok bende yazayım birşeyler..

ilgilendiğiniz spor dalı çoook farklı, kumların üstünde yuvarlanacak bayan arkadaş aramanız çok farklıdır.. bir bayanı dövüş sporlarıyla ilgilendiğini görsem tebrik eder geçerim ama 2 bayanı kumların üstünde yuvarlanırken görsem "wooww işte bütün tabuların yıkıldığı an" diye düşünmem, sadece ama sadece "yazık çocukluğunu yaşayamamışlar" der, güler geçerim..

sizin içinde bulunduğunuz durum ayrıklık değil, siz de diğer insanlarla aynı standarttasınız bence.. sadece istekleriniz/yaşam tarzınız farklı, ama bu bile sizi farklı kılmıyor...
okuduğum kadarıyla kim size "farklı değilsin" dese çıkışmışsınız biraz.. bence siz kendinizi "farklı görmek" istiyorsunuz.. benim için farklılık çok başkadır mesela.. ben de kendim için farklıyım, x'de kendi içinde farklıdır...

hem ilgilendiğiniz sporun yapıldığı salonlar da bir çok kafa dengi bulabilirdiniz bence..

ayrıca benim anlayamadığım, normal standartta olmanın ne kötülüğü var ki?? ya eğitim olarak, ya fiziksel olarak, ya güzellik olarak farklı olunca (ya da faklısın denilince) hayatı daha mı değişik yaşıyoruz?

Son düzenleme:
Bence farklı olmak fark yaratabilmektir başkalarının hayatında. Kendi başımıza farklı olsak ne olacak ki? Bir insanın hayatını olumlu anlamda değiştirmektir. John Steinbeck farklıdır bana göre mesela. Hayatımı değiştirdi benim ortaokulda okuduğum Gazap Üzümleri kitabı bugünkü düşünce yapımın temellerini attı. Sonra annem farklıdır bana göre istisnadır:) Elinden geldiğince insan hayatı değiştirmiş bir kadındır çünkü. bir çok örnek var. standartların dışında yaşamak farklı olmak değildir. Tabi bu benim fikrim.

En basit insan bile ( ki basitlikte yanlış anlaşılmasın, kişiye göre değişir bu tabir ) bir istisnadır, onun bile kendine has özellikleri vardır. Bütün dünya istisnalarını seviyorum, dünya barışı istiyorum kaydirigubbakcemile3

Helenic ' cim yazım diliyle anlaşıyoruz, hani bakarsan birçok şey çıkabiliyor. Artniyetle bakarsan öyle görürsün de denilebilir buna belki, ama öyle değil. Okurken o izlenimi veriyor çünkü .Yani ben de, herkesin istisna olduğunu düşünüyorum ama kendi özelliklerimden bahsetme gereği duymadım ve konu sahibinin nasıl yalın anlatmasını bekliyorsak, kendini över cümleler kurmasını yanlış buluyorsak, derdimizi anlatırken de kendimizle ilgili çok müthiş özelliklerden bahsetmeye de gerek yok. Ama bahsedilebilir de. Bahsedildiğinde de farklı yorumlar çıkabilir. Çıkabilir mi, bence çıkabilir. Yoksa herkes aynı açıdan bakıyor olaya.

Ben kendi özelliklerimden bahsetmeyi çok seviyorum.. Hobim bu benim.. Bu da benim farklılığım.. Ben kickboks yapıyorum çok farklıyım ne olur sanki beim gibi bir istisna daha çıksa bu toplumdan diyen arkadaş olduğu gibi bende allahım ben ne kadar da akıllı kariyerli başarılı mükemmel bir insanım, ne olurdu benim gibi bi tane daha çıksa bu memlekette diyorum...:umursamaz:
Bazıları hobi olarak dövüş sporlarıyla uğraşıyor, baıları dalış yapıyor, bazıları ahşap boyama bazıları dikiş nakış..
Ben de hobi olarak forum forum dolaşıp ne kadar mükemmel ne kadar başarılı ve istisnai bir insan olduğumu anlatıp egomu tatmin ediyorum...

sevgili office, biz oraları çoktan geçtik iki gündür. keşke biraz daha dikkatli okusaydınız.

1- benim tabu yıkma diye bir davam yok. tabuların varlığından rahatsızım elbette, ama onlarla mücadele tek başına değil, zihinsel birlik halinde yapılır.

2- konumun merkezi ilgilendiğim spor DEĞİL. spor bahsine yalnızca, "fiziksel kuvvetini kullanıma koymaktan keyif alan hatun" olayına kendini çok uzak hisseden dimağların, tanıdık bir veri üzerinden bağlantı kurup beni anlayabilmesi için değinmiştim.

gerçekten de, "zorbalık amacı gütmeyen, oyun amaçlı şiddet" fikri insanıma o kadar oksimoronik geliyor ki, çoğu işin bu bölümünü atlayıp, zerre kadar tanıdıklık sunan tek unsura yani uzakdoğu sporlarına takıldı.

bu da bana ders oldu işte. bir daha derdimi toplumumun kadınlarıyla paylaşmaya çabalarken, zorluk da çekseler direkt tanımdan şaşmayacağım. benzetmeler destekten çok köstek olup iyice kafa karıştırıyormuş çünkü.

3- evet, benim gibi hissetmeyen herhangi bir yetişkinin, beni ve oyun arkadaşımı kumda veya halının üstünde yuvarlanıp egeşirken gördüğünde, bilgiç bilgiç gülüp hafifseyeceğinin ben de farkındayım. işi zorlaştıran da bu bölüm zaten.

ama toplumun kabulünü ve takdirini toplaması pek kolay olmayan merakları, itkileri veya keyifleri olan tek insan ben değilim herhalde? ne yapalım yani, sizin gibiler bize gülüp küçümseyecek diye, hoşlandığımız tecrübelerden ömür boyu mahrum mu kalalım? hem de kimseye hiçbir zararımız olmadığı, biz keyif alalım diye kimse harcanmadığı halde?

ziyanı yok şekerim. sen bana tepeden bakıp gülüp geçmene devam et. ben de egeşmeme devam edeyim. nazardan eriyip ölmem herhalde, ha?

4- normal standartta olmanın hiçbir kötü tarafı yok. kendimi farklı hissetmek istemiyorum. tam tersine, kendimi bu halimle normal ve doğal karşılanır görmek istiyorum.

"çıkışmış" olduklarıma, yeterince anlayıp dinlemeden kontradan girdiklerini, hatta suçlama ve ithamla yaklaştıklarını düşündüğüm için tepki gösterdim. yoksa "bizden bir farkın yok cicim" denmesinin benim için hiç bir sakıncası yok... hatta verilere biraz daha alıcı gözle bakan kim olsa, buna ne kadar memnun olacağımı da takdir eder diye düşünüyorum.

umarım bu kez yeterince açıklığa kavuşturabilmişimdir?

Sevgili frknlfr...Olabilir, sizin düşünceniz. Demek ki bana normal gelen şey,(hobi olarak scuba diving yapan binlerce kişi var çünkü) size sizin tabirinizle "müthiş özellik" geliyor.

Benim konu sahibine verdiğim örneğe "övünüyorsunuz" diyorsun,buna ben ne diyebilirim. Konu sahibinin anlaması yeterli benim için - ki,anladı...

Yaptığım iş "müthiş özellik" izlenimi veriyorsa,ne mutlu bana! Hiç bu gözle bakmamıştım,hoşuma gitti. Teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:

kızmaca yok monapisa. aaa.... ne baarıyon?

bi kere ben amazon filan diilim. kafanda zeyna gibi birşey canlandı galiba... görsen bu muydu, üflesem uçar bu yav deyip burun kıvırırdın herhalde.

öneri olayına ise inan ki kafam basmadığı için baktım öyle şaşkın şaşkın.
"biz kadınlara" neyin tavsiyesini, neyin önerisini sorduğuna dair hiçbir veri göremedim... daha önceden belli bir şey sorduysan da herhalde şaşı baktığım tarafa denk gelip kaçtı gözümden. pardone mua... ne diyim ki şimdi... :gitme:

Kendimizle tezat düşüyoruz ama. Benim için anlattığım şeyler çok müthiş özellikler değil, bunlar normal şeyler zaten deniliyor ama , nedense bu normal şeyler anlatılma gereği hissediliyor. Madem bu kadar normal neden anlatma gereği hissediliyor ki. Bakın ne kadar normal özelliklerim var demek için mi. Konuyla ne alakası var bu normal özelliklerin. Burada kendinizle çatıştığınızı düşünüyorum. Bunları yazarken, bu özelliklerin önemli özellikler olduğu psikolojısı ile yazdığınızı kabul etmeniz önemliydi benim için sadece. Ki mutlaka önemlidir de. Mutlaka iyi yerlere gelinmiştir ve kolay da gelinmemiştir, HERKES gibi. Yoksa burada hayat hikayenizi de anlatabilirsiniz, o size kalmış.

agghh... var ya, eridim resmen, mest oldum, hatta yanaklarım kızardı... :kedi:

sağolasın canım benim, o asıl senin güzelliğin...

agghh... var ya, eridim resmen, mest oldum, hatta yanaklarım kızardı... :kedi:

sağolasın canım benim, o asıl senin güzelliğin...

Dün sinirime hakim olamadım, yanlış bir şekilde sinirimi kustum, bugün elim şiş ve ağrıyor. Şu hayatımı yoluna bir koyayım senden fikir almak istiyorum. Ben nedense her zaman kadınların gittiği şu incik boncuk kurslarından nefre ettim, sadece içimde yaşayann bir geyşa vardı, onuda öldürdüm. Artık kendimi istediğim gibi yaşamak istiyorum. Yardım et bana da... İlk başta biriken şu sinirimden nasıl kurtulacağım onu öğrenmem lazım.

ee tabii ki kendimle ilgili anlattıklarım önemli özelliklerdir, bak ben ne kadar normalim demek için yazmadım bunları....
Arada şöyle bir nüans var ve onu yakalamamız gerek... Bun bunları bak ben ne kadar normal ve sıradanım demek için de yazmadım, bak ben ne kadar farklı ve istisnaiyim diye de yazmadım....

Konuyu açan arkadaş, ne olur bir istisna daha çıksın diye konubaşlığı açarak sanki kendisi çok farklı ve istisnai özelliklere sahipmiş de benden bi tane daha olsa keşke diye hayıflanıyormuş gibi bir ifade var..
Daha sonra daha detaya girince farklı bişey anlatmaya çalıştığını hep beraber anladık ve gördük...
Onun demek istediği ben şiddete yatkın bir kadınım kumlarda yuvarlanıp güreşmek istiyorum ama tek başına güreşilmiyor, keşke bu toplumda bi tane daha benimle aynı hobilere sahip biri daha olsa demek istemiş... Ama bu daha sonra anlaşıldı, çünkü ilk başta üstü kapalı evirip çeviri anlatmıştı....

Benim de onun ilk anlattıklarından yolaç ıkarak anlatmak istediğim şuydu, ee labilir bende böyle böyleyim ama ne olur bi istisna daha çıksa bu memlekette benim gibi gdiye hayıflanmıyorum.. Asıl farklılık senin benim gibi maddi manevi bazı imkanlara sahip olup da bazı farklılıkları elde edebilmiş olak değil, hiçbir desteği dayanağı olmadan kendini sıfırdan varedebilmiş olmaktır dedim...
Bunu söyleyebilmek için de kendimden örnek vermek zorundaydım.. Çünkü eğer kendimden örnek bverip kendimi de olayın içine dahil etmeseydim, ilk başta konu açan arkadaşın benim söylediklerimden alındığı gibi "sen de kimsin haspam asıl farklılık yaratanlar başkaları otur oturduğun yerde" deme modunda olacaktım...haspa lafı yanlış anlayan arkadaşıma ait, cümleyi ben kurguladım....

Bu anlattıklarımın da en başta konuyla çok ama çok alakası vardı, çünkü konunun başında arkadaş ne farklılığı olduğunu kendini neden tek ve eşibenzeri olmayacak kadar istisnai bir kişi olarak görüyordu hiçbir fikrimiz yoktu.... Arkadaş neden kendini farklı gördüğünü açıkladı e konu başka bir boyut kazandı, bve hatta ben dedim ki sora keşke bunu lafı bu kadar dolandırmadan anlatsaydın, belki ben yazdığım hiçbişeyi yazmayacaktım ve konu uzamayacaktı dedim....
Arkadaş neden endini farklı gördüğünü açıkladıktan sonra benim söylediklerimin bir anlamı kalmadı, ama hala benim söylediklerim üzerinden ben eleştiriliyoum...
Buyrun eleştirin çok da önemli değil.. benim kendimle ilgili örnekleri neden verdiğimi anlayanlar anladı zaten, siz gereksiz bulduysanız da sizin fikrinize de saygı duyarım, ben gerekli buldum ki söyledim, siz de umarım benim fikrime saygı duyarsınız....

Bu arada size çok kırıldım, ne kadar mükemmel başarılı ve karyerli biri olduğum üzerine herhangi bişey yazmamış, sadece üstü kapalı geçmişsiniz.
Oysa ben bunları sizler aa ne kadar da farklı başarılı ve mükemmelsin deminiz için yazmıştım....

Allahım ne olurdu sani bu memlekette bir tane daha benim gibi bir istisna çıksaydı!!!!

aynı şehirdeyiz kumlarda yuvarlanmak istersen ben varım uzakdoğu sporu dersen de babam kung fu hocası ben de az bişeyler biliyorum öğretirim

hiyaaah... varan iki... *sevinçten ne diyeceğini bilemeyip saçmalama efekti...*

sevgili maix, tam da aynı şehirde değiliz gerçi, oturduğum yere en yakın seçenek diye izmir'i işaretledim ben. ama aramızda taş çatlasa 2,5 saatlik mesafe vardır tahminim...

bu da demektir ki müsait bir zamanda tanışma, görüşme, tatil yapma olaylarına yönelebiliriz... benim özel mesaj yazabilmeme daha kırk değilse bile yirmi fırın var... ne önerirsin?

Tatlım bak, şöyle en baştan kelime kelime,cümle cümle harfiyen anlatayım en iyisi...

Sizinle ben aynı şeyi söylüyoruz aslında. Aslında hemfikiriz. Sizin önceki yazdıklarınızla benim düşüncelerim aynı paralelde. Buraya kadar bir anlaşmazlık yok,değil mi?

Şimdi şöyle düşünelim; birisi buraya konu açıyor ve diyorki "kocam beni azarladı".

Biz ne diyoruz? "Geçen gün banada bağırdı,bende ona .... dedim, o bana .... dedi. O bunu yaptı,ben ise şunu yaptım" vs...

Yani,kendi günlük hayatımızdan kesit sunuyoruz,örnek gösteriyoruz. Burada herkes birbirlerine kendisini anlatıyor. Bende burda bunu yaptım,farklı birşey yapmadım!

Nasıl başka konularda kendi eşimle ilgili örnek veriyorsam, kendi düşüncemle ilgili örnek veriyorsam şimdide kendi işimle ilgili ÖRNEK verdim...

Konu sahibine ben zıt düşmedim. Keza ilk yaptığım yorumda normaldi. Konu boksa,kumda yuvarlanmaya ve bunu bir farklılık olarak saymaya gelince bende kendi yaptığım işi örnek göstererek; "bunun bir ayrıcalığı yok" dedim.

Sonuçta dediğin gibi,evet burda yazışarak anlaşıyoruz. Mimikler, yüz ifadesi vücut dili olmadığı için yanlış anlaşılmalara meyil verebiliyoruz. Ama asıl önemli olan siz yada ben yanlış anlamışız,ben yada siz yanlış anlaşılmaya bir açıklama getiriyorsak,burda anlaşabilmemiz.

Yani arkadaş boks yapıyorsa ben dalıyorum,bir diğerimiz otomotiv sektöründe yöneticiyse öbürümüz harika kek çırpıveriyor,kimi resim yapıyor,kimi annesiz babasız büyüdüğü halde bir yerlere gelip ayakları üstünde durabiliyor. Benim dediğimde bundan ibaret.

Nasıl ki herkes gibi diğer konularda kendi yapımla,hareketlerimle,düşünce tarzımla yada başımdan geçen bir olayı anlatıp yorumumu paylaşıyorsam, burda da yaptığım farklı birşey yok. Hayatımdan ve yaptığımdan kesit sunup, çokta anormal değiliz dedim.

Ha,sizin dediğiniz gibi "ben üstünüm.Herkes bunu yapmıyor.Ama ben yaptım" diye ifadem olsaydı,son derece tepki göstermekte haklıydınız.

Ve son notum...İnanın benim ne kendim ne başkası tarafından övülmeye,taktir görmeye hiç ama hiç ihtiyacım yok...Böyle bir açlığım ve ihtiyacımda yok çok şükür.

Şimdi anlaşılmıştır umarım. Bu konuya açıklık getirebildiysem ne mutlu bana!

Sevgiler...

Bak senin gibi bir istisna daha çıktı, beaber güreşirsiniz izmirin park ve bahçelerinde :))alsanaalsanasmile

Ayy ceza alıcam haa çok sulandırdım diye konuyu

napıyım ciddiyealınca sinirleniyorum bende cıvıklığa vuruyorumzemuszemus

Ne istisnası, hepimiz zaman zaman içimzdeki öfkeyi, stresi, enerjiyi dışarı vurmak istemiyor muyuz? Ben artık başka bişey yapmak istemiorum. Yıllarca bana biçilen görevleri yerine getirdiğimi sanarken kendimi boğmuşum. Ve karşımdaki insanda bunları görmemiş. Şimdi sadece kendim için varım. Artık kimse için hiçbişey ypmıyorum sadece kendi istediklerimi yaşayacağım....

hmmm... kızıma da scuba öğretmek hiç aklıma gelmemişti... enfes bir fikir, neden olmasın? ama o da katılacaksa yaz tatilini ayarlamak daha makul olur... ve bir de bütçe oluşturmak lazım anladığım kadarıyla.

bir ara senin scuba eğitmenliğine meslek olarak yöneldiğin çarpmıştı gözüme? dersleri senden almak nasıl bir fikir dersin? hem win-win olayı yakalamış oluruz, hem de yabancıya gitmesin?

tabii ki, ne demek. elimden, zihnimden gelen ne varsa hepsiyle destek olurum elbette.

önce olayların aslına astarına dair veri edinmem lazım... yani yazılı veya sözlü olabilir, ama kafa salim kalacak bir bağlantı ortamında konuşmamız gerek. nasıl birşey uygun olur sence? :1hug:

ınan şu an hiç bir fikrim yok. Bir yandan valiz hazırlıyorum, Başka bir şehre yerleşeceğim, gidip ev tutmam gerekiyor. Bu arada nakliyeyi ayarladım ama dah ev yok ortada, hayatımda bir garipik var ama ne diye aramayacağım. Acaba diğer kadınlar gibi incik boncuğa mı takılsam diyorum ama sırf onları görmek bile beni çıldırtıyor. Yapmaya kalksam neler olur acaba? Özel mesajın açılınca oradan görüşürüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…