ne olur sanki şu toplumdan bir tanecik daha istisna çıksa...

Dikkat edersen tüm cümlelereimde kendimi de katışım.... Yani cülelerimde yazdıklarımda bi nane değilsin, senin gibisinin değil öbürünün önünde eğilirim, seninki de neymiş haspam" filan gibi anlamlar içeren bir cümle kurmamışım....
Cümlelerim belki gerçeliğin acı ve iç burkan tarafını yansıtıyor olabbilir, ama sana karşı herhangi bir itham suçlama infazyada kırıcı birşey içermiyor.. Ama sen gene de alınmak kırılmak istiyorsan bu konuda benim elmden bişey gelmez...
Yani kalemimden değil ama klavyemden alınmanı gerektirecek herhangi bir malzeme dökülmemiş.. Aynı alzemeleri kendim için de kullandığıma göre alınılacak şeyler değil demektir....

....

Son düzenleme:
içinde mart kedisi Bulundurmayan erkek dostlarım var kardeşş öncelikle bunu Belirteyim demişsin ya illa Bi yerde fiziksel temas ön plana çıkıyor diye.. yıllardır çıkarmadık çok şükür.. kardeş giBi olabilmeyi BecereBildik, aynı rahimde Büyümemiş olmamıza rağmen.. Söz verdim, öğrenecem kickboks, dövüşürüz sahillerde, nerde istersen, amacımız şiddet deil, kendimizi gerçekleştirmek olsun yeter..

sevgili denizbarış... ben yanıtımı toparlayana kadar sen çoktan bana "kırıcı" gelen bölgeyi ardında bırakmışsın galiba... son mesajında beni üzecek ifadeye rastlamadım, özenin için teşekkür ederim.

yaşadığım yerde spor salonu da, bayanlar takımı da yok malesef... ve buraya köklü biçimde yerleşmiş bulunuyoruz. tam izmir'de değil, güneyine doğru küçük bir ilçede oturuyorum.

ama buraya gelmeden önce yirmidört sene istanbul'da yaşadım, orada büyüdüm. o zamanlar karateden başka doğru dürüst ders veren salon azdı... aikido azıcık kıpırdanıyordu... çoğunda ağırlık kaldırarak vücut geliştirmeye hitap ediliyordu. bir tek avrupa yakasında, şehremini'de kung-fu ve boks sınıfına rastlamıştım, yani çeşit açısından.

şimdi bu tür sporlar çeşitlendi, müdavimleri arasında da eskisinden daha fazla hatun var. doğrudur.

ama keşke öylesine yaygınlaşmış olsalardı ki, birbirimize çaya çorbaya gidip gelirken bile ortam oluşturup keyfini çıkarabileceğimiz kafadenk mahalle komşuları bulabilseydim mesela....

kimbilir, bizim toplumdaki "kabullenip benimseme, doğal karşılama moduna geçme" trendi bu hızla giderse, belki birkaç yıl içinde bu hayal ettiğim şey de gerçekleşebilir. =D

(yav bu sefer de zavallı adamlar mumla aramaya başlamasın, "memlekette artık hiç hanım hanımcık hatun kalmadı mı yahuu" diye? yok mu şuraya konduracak okkalı bir kahkaha efekti? hehhee )

yaa dövüşme meraklısının bu sitede işi olmaz bence.

buram buram kadınlık halleri kokan bir site maskülen bir kadınsan buraya uzun süre dayanamazsın.

var sende de bir bastırılmış travma bencee kesin
yada burda araştırma yapıyonkaydirigubbakcemile3

Bence burası her ruh halinde kadını barındıran bir site....
Ben hem çalışan hem kariyerli, hem de arkadaşlarıyla kek börek eşliğinde dedikodu yapıp kahve yudumlayabilen bi hatunum, bir dönem uzakdğu dövüş sporlarıyla ilgilendim, ve 3 yıl devam ettim, bir dönem ahşap boyama ve takı tasarım kursuna gittim 2 yıl devam ettim...
Bazı forumlarda gelinlere kaynanalara karşı çok önyargılı oldukları için çok kadınca duygularla yazılar yazarken bir konuda bkamayacağın çocuu doğurup onu sefilliğe muhtaç edeceksen aldır diyen, anne olmama rağmen kürtajı bazı durumlarda gerkli görüp, bir çok anneden yarım anne, eksik anne sıfatı yemiş bir kadınım...
Bir konuda çocuk için asla şimi bırakama derken başka bir forumda başka bir ruh halinde eşim için herşeyi feda ederim diyen bir kadımnım..
ve o kadar çok böyle kadın var ki bu forumda...
Şiddeti çok seviyorum dövüşmek istiyorum diyen fazla kadın yok belki, ama kocasından dayak yiyip hakarete uğrayıp onu her seferinde affedip kocamdır diyen de çok kadın var... ee bunlar da şiddeteyatkın kadınlar işte.. Bazıları dövmeyi seviyor, bazıları dövülmeyi....
O yüzden de burayı çok seviyorum, o kadar farklı yellpazeden o kadar farklı görüşte kadın varki, her geçen gün daha da şaşırıyor, daha da bağlanıyor, ve daha da farklı bakış açıları ediniyorum....

valla arkadaşım ben 33 yaşındayım

şimdiye dek "dost" diyebileceğim tek bir kişi bulabildim.

onu da şansım olarak görüyorum.

nerdeyse beraber büyüdük, körü körüne güvenirim, her yola da giderim onunla.:Saruboceq:

ama dediğim gibi çocukluktan bu yana beraberiz.

ilişki süresinin uzunluğu birbirini tanımak ve anlamaya çalışmak için çok önemli ya o yüzden diyorum çocukluktan beri diye.

arada hayatıma "katabildiğimi" sandığım dost görünümlü düşmanlar çıktı bir iki.

çift uçlu kazıklarla arayışıma son verdim.

bu saatten sonra da yeni bir "dost" beklemiyorum hayattan.

eğer "dost" diyebileceğin biri veya birileri varsa zaten şanslısın.

onlarla dirsek temasını kaybetme.

eksik kalsın kumlarda yuvarlanmak, ringlerde boy göstermek falan.

kumlarda kızınla yuvarlan işte ne güzel olur kaydirigubbakcemile

oturup iki lafın belini kıracak, ilişkinin hakkını verebilecek insan bulmak zor valla.

gerisi lüks oldu artık maalesef...buyrunnnnnnnnn

algı da seçicilik demekki

ben hep aynı şeyleri görüyorum hep kadınsı konular:hamilelik eşler çocuklar makyaj estetik bu gibi
farklısınız vesselam
tebrik ederek aranızdan kaçıyom

burçla alakam yok canım.(çocuk istemeyenler benim gibi terazi mi diye sordum):)

bu arada sen bişeye mi sıkılıyorsun kendini şiddete veriyorsun acaba???
yani psikolojik bastırma...

mümkündür yav... bu dediğin doğru olabilir pekala.
ama işin bu yönü herhalde kendi adına koca bir başlık eder... ve korkarım ki forum alanına iyi gitmeyecek kadar kişisel kalabilir... gibime geliyor... ne dersin?

aslında yüksek düzeyde keyif aldığım için, bir psikoloğun beni "iyileştirip" bu zevkimden mahrum etmesini hiç istemem doğrusu...

ama öte yandan, her ne yapıyorsam "içsel sebebinin farkında olup, bilerek yapmayı" da tercih ederim elbette.

birkaç tahminim de var olmasına ama... şu özel mesaj hakkına bir türlü ulaşamadım ki kardeş... o kadar klavye oynattık, daha da yazacak kırk fırın mesajın var diyor kk sistemi. =}

önemli degil kardeş...yanlışlık etmişin...bak yanımda olsaydın sana uzak dogudan birkaç tekmeyle bende muhalardım amma yoksun işte.

kader kardeş kader.....hayat insana ne veriyorsa onu yaşıyor..sen kendini yırtsanda degişmiyor...

ama şu var anlatım tarzın kullandıgın kelimeler ilginç...eglencelide birine benziyorsun gibimi geldi...seninle sohbette hoş olurdu sanırım

ah şu nick de güzel olsaydı daha bir hoş olucaktı..

minderde tekma tokat uzak dogu şeylerini şeytmek yerine seninle sohbet etmek isterdim...
ama şiddet olmadan bana heytttttttttt desen ben bir kenara tırsar oturum ama sohbet dersen eminimki çok kişi bulursun gibi geliyor...kardeş...

Toplumda kendini "istisna" olarak konumlandırırken toplumsal normların dışında kalan aykırı ve radikal grupların bir ferdinin serzenişi olduğunu sanmıştım oysa ki başlığı takip eden mesajların içeriği yalnızca fiziksel gücü gerektiren sporlar ve şiddete meyilli duruşla sınırlı kaldı.

Açıkçası bir başkasının aykırılığından güç almayı gerektirecek kadar toplumun dışında bir pozisyonda yer aldığınızı hiç sanmıyorum; ya kurmadığınız cümlelerde aramalı "biricik"liğinizi ya da yazdıklarınız çerçevesinde olayı fazla büyüttüğünüzü belki de iyi bir gözlemci olmadığınızı düşünmeli.

Çoğu insanda genel kanı diğerlerinin sürü halinde yaşadığı kendisinin ise o sürünün bir parçası olmadığıdır, insan böyle düşünmeyi sever zira kendini ancak bu şekilde farklı duyumsar ve farklılığı ölçüsünde de kendine bir değer biçer.

Uzakdoğu sporları ve kadınların bu sporlara merakı yönünde istatistiksel veri yok elimde, gelişimine dair de tarihsel bilgim yok da son yıllarda "trend" olduğu da aşikar,- öncesi nedir bilemem-. Yani "erkeksi kadın" eğilimleri, kadının içindeki erkeksi yönü veren arketiplerin öne çıkışı da toplumsal değişimin bir parçası.

eskinin narin varlığı bugün erkeklere kıyasıya mücadele içinde, her alanda onunla savaşan, hatta erkeği alt etmeye çalışan yeni bir modelin sınırları içinde; tabi toplumun bazı kesimlerinde bu değişim daha yavaş kimi kesimlerinde ise daha hızlı ama mutlak ki bir değişim söz konusu kadının toplumsal rolünde de.

Yani erkeksi kadın imajı çok da uzak olduğumuz bir tanım ve kavram değil. hani asimilasyondan söz etmişsiniz ama yeni karşıladığımız kimi tanım ve kavramları kucaklarken de o asimilasyonun bir parçası olduğumuzu da anlayacak basirette olmak gerekir.

ınsanın farklılığını yaptıkları mı belirliyor yani?
Örneğin güne giden kadın düz ve sıradan kadın ve yine örneğin kickbox yapan kadın farklı ve orjinal kadın mı oluyor bu durumda?
ış beyinde biter yeğen...

ımza: Dünyanın en düz kadını

Yani şimdi tüm istisnalık uzakdoğu sporlarından mı kaynaklanıyor. Yani farklılık bu mu? Bunca kıyamet bunun için mi koptu? Yahu 2 gündür takip ediyorum sonuç ne olacak diye okudum okudum sonunda anladığım bu.
Ben mi kıt kafalıyım anlamadım. Biri açıklasın lütfeeennnn. bayanssulusmile

sevgili helenic... ben tek yıldızlı dalış brövesinde takılıp kaldım. cmas'tan sertifikam vardı öööyle duruyor. okula giden sekiz yaşındaki kızımın düzenini bozmaksızın bir planlama yapıp işi ilerletme şansı bulur muyum sence? ne önerirsin?

ha... "sonuç"a gelince... yav ben bu konuyu böyle bir sitede, hem de yanlış başlıkla açıp da, insanlarımdan böyle yaklaşımlar gördüğüme çok memnun oldum. içim açıldı, moralim düzeldi. amacıma büyük oranda ulaştığım söylenebilir... yani derdime derman bulabileceğimi öğrendim resmen. lafa başlarken kalbimi sıkan o çaresizlik hissinden şu anda oldukça uzağım.

"gel kız buraya, şu boyunun ölçüsünü bir alayım da çenen kapansın, bundan sonra da anasını yitirmiş kuzu gibi meleştiğini duymiim, çakarım solar pleksusuna kroşeyi ona göre," diyecek denli olaya yatkın kimse bulmak zor tabii... onu baştan biliyoruz zaten... ama nedense bana bunu duyacağım günler pekala benim ömür süremin içinde yaşanabilir gibi gelmeye başladı. yani mutluyum, umutluyum. hehe.

sevgili efsunn... olmuşken kumlarda yuvarlanmak da eksik kalmasın kız... ben yine sohbetin belini kırmaya da ayrıca talibim... bi de kafalar uyuşursa amma fıstık olur, düşünsene? :)

ve de sevgili burcu_01... görüşelim kardeş, ben öğretirim sana bildiğim kadarını, yeter de artar bile. sen de bana mart kedilerinin nasıl zapta getirileceğini öğretirsin. adana'da yaşıyormuşsun, haberleşelim, önümüzdeki ilk tatilini bizim sahillerde geçirmeye davet ediyorum seni. (anaaa... ciddi ciddi mi kızz?.... bak nasıl gepgeniş gülümsüyorum, bütün dişlerim dizildi sergiye... =D )

not: yav liza'cım öyle deme... tamam bizim ülkede hatunlar dünyasının üstü kalın bir "hanım hanımcık meşgaleler" örtüsüyle kaplanmış durumda, haklısın... ama bak, burası dışarıdan bakınca tek tipmiş gibi duran bir topluluk olmasına rağmen insanların içinde ne cevherler var, uyanmayı bekliyor...

iki gündür hem şaşkınlık hem de engin bir mutuluk içindeyim şahsen. :lepi:

Yok yok... ben de böyle anladım... ama belirttiğim gibi dünyanın en düz kadını benim zaten boshayallersmile

ya valla al benden de o kadar. ben de çok derin çok engin felsefi bi mevzu bekliyodum. umarım bileğine göre bi arkadaş bulabilirsin konu sahibi arkadaşım

bence uzakdoğu sporlarının felsefesini öğreniyoruz hep beraber

dövüş tekniklerine başlamadan önce bir iç dünyaya yolculuk ve sorgulama galiba :)

arkadaş biz çekirgelere önce felsefeyi öğretmeye çalışıyo bunu da mizahi bir üslupla yapıyor

belki de ekşi sözlük yazarlarından aynı zamanda arkadaş :)

He yaa burbukçum...
Bak ben üniv. de 3 yl kadar uzak doğu sporlarıynan ilgilendim Allahtan, yoksam ben de çoook tekdüze, sıradan silik toplumun kalıplarını kıramamış ezik bir hatun olup çıkacaktım...
Ben de istisnayım, ben de farklıyım, var mı benden daha farklısı, daha istisnası heyyt!!! Çıksın karşıma....

Ayy aklıma geldi şimdi eski karagöz oyunlarında tuzuz deli bekirin bi repliği vardı. Anamı asan ben babamı kesen ben,var mı bana yan bakannn diye naralar atardı.....
Çok mu geyğe sardırdım yaa...
Bu aralar elimin de klavyemin de ayarı yok vallaha hamlelikten midir nedir.. Bi çok laçka oluyom bi çok sinrli... Ama olsun, her halukarda istisnayım :))

:roflol::roflol::roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…