- Konu Sahibi siddeteyatkinhatun
-
ackreph, ne demeye çalıştığımı anlamak değil anlaMAmak için uğraşırsanız, böyle komik sonuçlara ulaşırsınız elbette.
bir kadının allah vergisi yapısının, ilkel çağlarda vahşi hayvanlara bile saldırıp dişlerinin arasından yavrularını kurtaracak kudrette olduğundan haberiniz var mıydı acaba? bu bilimsel olarak kanıtlanmış bir veridir halbuki? sanmıyorum. olsa kalkıp "kadın doğuştan narindir erkek kaslıdır gibisinden cümleler kurmazdınız. çünkü bu "gerçek" gerçek değil, sadece inandırıldığınız gerçek.
peki ben ne zaman size kaslarınız geliştikçe beyniniz de gelişir dedim? var mı o kapıya çıkan bir cümlem? mümkün değil. çünkü gerçek şudur: "bilgi, veri, tecrübe biriktikçe yüksek-kortikal fonksiyonlar devreye girer."
benim buradaki derdim kendimi sıradışı addetmeye çalışmak değil, tam tersine sıradan addetmeyi özlediğimi ifade etmek. "keşke benimle aynı keyfi paylaşacak bir sürü insan bulsaydım çevremde" gibi bir anafikri, farklılık peşinde olduğum şeklinde anlamayı nasıl başarıyorsunuz?
yoksa benim narin kadınlara dil uzattığım gibi bir hisse kapılıp savunmaya mı geçtiniz? hemen belirteyim, hayır, narin kadınları da çok sever ve sayarım, onlara sırf narin oldukları için yönelttiğim hiçbir eleştirim de yoktur.
eleştirdiğim tek şey, narin olmadığı halde öyleymiş gibi yapmak, düşünmek, yaşamak zorunda bırakılan, dolayısıyla olan fiziksel ve zihinsel gücünü de nadasa yatırmaya mecbur kalıp ömrünü başkasının iki dudağının arasında geçirmeye mahkum olan bayanların durumuydu.
onların altında tutulduğu gerçek beklentilerin aslında narinlikle de alakası yok üstelik. çünkü o baskının icracılarının derdi üzüm yemek değil bağcı dövmek. yoksa ben ne narin kadınlar tanıdım, karakterlerinin ve zihinlerinin gücüyle tüm artniyetlilere meydan okuyan...
beyninizin ne tarafını kullandığınızı bilemem. ama şu anda size pek verimli sonuçlar getirmediği aşikar.
okuduğunuzu hüsnüniyetle anlayıp değerlendirdiğinizde yine görüşmek üzere.[/QUOT
öncelikle şunu söylemeliyim ki siz okuduğunuz bir mesajdan benim beynimin verimlerini görme lüksüne sahip değilsiniz,bu haddinize de düşmez.öncelikle haddinizi bilmelisiniz..
sıradan addetmeyi özlemişim diyorsunuz. sigara içilmeyen bir ortamdaki kişinin sigara içtiği insanlarla aynı ortamda olamadığı için kendini sıradışı görmesinden farklı birşey değil sizinkisi...
sizinle aynı sporu yapan çok insan var. ayağınıza gelmesini beklemeden SIRADIŞILIĞINIZDAN kurtulmak için o ortamı siz yaratın o zaman..hiç değilse bu kadar özlem duymazsınız sıradanlığa....:lepi:
tamam kardeş..:lepi:..tek anlıyamdıgım şey şu ki.....neden sürekli cevapların vurdulu kırdılı yada isyan dolu yada net degil...kafamçokkarıştı
tamam bir şeyler yapmak sıradan olmak istemiyorsun iyi güzel herkese saygım var ne yapmak isterse istesin sonuçta kendi hayatı ...buyrunnnnnnnnn
bide bir soru sorucam cevaplarsan sevinirim....eşiniz sizin böyle olmanıza ne diyor?
valla çogu eş evliyken böyle uzak dogu şeylerine gitmesine izin bile vermez siz oldukça şanslısınız bilmem farkındamısınızsempatiksalakcinni
öncelikle şunu söylemeliyim ki siz okuduğunuz bir mesajdan benim beynimin verimlerini görme lüksüne sahip değilsiniz,bu haddinize de düşmez.öncelikle haddinizi bilmelisiniz..
sıradan addetmeyi özlemişim diyorsunuz. sigara içilmeyen bir ortamdaki kişinin sigara içtiği insanlarla aynı ortamda olamadığı için kendini sıradışı görmesinden farklı birşey değil sizinkisi...
sizinle aynı sporu yapan çok insan var. ayağınıza gelmesini beklemeden SIRADIŞILIĞINIZDAN kurtulmak için o ortamı siz yaratın o zaman..hiç değilse bu kadar özlem duymazsınız sıradanlığa....
pekala sahibim işte şekerim. öncesini veya sonrasını bilemem elbette, hiçbir insanın her dakikası dakikasına uymaz... ama en azından şu an için bahsettiğimiz o verim pek yüksek görünmüyor. yeni bir kanıtını daha sunmuşsunuz bak? saldırganca yaklaşıyorsunuz. "haddini bil" gibi tırmandırıcı lafları araya sokuyorsunuz. ben de gaza gelip öfkeme kaptırsam, buraya karşılıklı olarak berbat şeyler yazmaya başlayacağız. doğrusu ya, hiç işim olmaz. hem madem haddime düşmeyecekti, öyleyse bir önceki mesajınızda niye beyninizle ilgili sorular yöneltip durdunuz bana? vereceğim tek cümlelik bir yanıta dayanamayıp iyice öfkelenmek için mi?
anlaşılıyor ki benimle ilgili birşeyleri benliğinizin derinliklerine dek üzerinize alınmışsınız...
ya da belki de sinirli gününüzdesiniz, beni de uygun bir hedef gibi gördünüz ve hırsınızı çıkarıyorsunuz...
öyle ya da böyle, sonuçta benim neyi nasıl addettiğimi, kendimi nasıl görüp görmediğimi niye böylesine dert edindiniz ki? ya o "sıradışılık" sözcüğünü niye öyle kocaman harflerle vurgulama ihtiyacı duydunuz? ardından çifte zafer işaretli ve boydan boya sırıtan bir smiley geldiği verisini de hesaba katarsak, bütün bunlar size nasıl bir ipucu veriyor, kendinize dair?
"tamam, kabul, ben dünyanın en standart insanıyım, siz de bana aksini ima etmeye cüret ettiğim için sinir olmakta haklısınız," desem, sakinleşmenize yeter mi? deneyelim mi, ister misiniz?
ben bir şey yapmadım kardeş ama ama...
sadece aklımızı karıştırdın yada benim karıştı o kadar ....
ve saygımı dile getiridim kendi işin bir şeyler yapan ugraşan bunu başaran kadınlara saygım var o kadar....
heleki yaptıgı şey hem kendi hemde diger kadınların işine yarıyacaksa saygım dahada artar...
yani bencilce davranmadan yada boşa konuşmadan herkese fayda saglıyacak işler yapmışsa ugraşmışsa takdire şayandır...benim için...
pekala sahibim işte şekerim. öncesini veya sonrasını bilemem elbette, hiçbir insanın her dakikası dakikasına uymaz... ama en azından şu an için bahsettiğimiz o verim pek yüksek görünmüyor. yeni bir kanıtını daha sunmuşsunuz bak? saldırganca yaklaşıyorsunuz. "haddini bil" gibi tırmandırıcı lafları araya sokuyorsunuz. ben de gaza gelip öfkeme kaptırsam, buraya karşılıklı olarak berbat şeyler yazmaya başlayacağız. doğrusu ya, hiç işim olmaz. hem madem haddime düşmeyecekti, öyleyse bir önceki mesajınızda niye beyninizle ilgili sorular yöneltip durdunuz bana? vereceğim tek cümlelik bir yanıta dayanamayıp iyice öfkelenmek için mi?
anlaşılıyor ki benimle ilgili birşeyleri benliğinizin derinliklerine dek üzerinize alınmışsınız...
ya da belki de sinirli gününüzdesiniz, beni de uygun bir hedef gibi gördünüz ve hırsınızı çıkarıyorsunuz...
öyle ya da böyle, sonuçta benim neyi nasıl addettiğimi, kendimi nasıl görüp görmediğimi niye böylesine dert edindiniz ki? ya o "sıradışılık" sözcüğünü niye öyle kocaman harflerle vurgulama ihtiyacı duydunuz? ardından çifte zafer işaretli ve boydan boya sırıtan bir smiley geldiği verisini de hesaba katarsak, bütün bunlar size nasıl bir ipucu veriyor, kendinize dair?
"tamam, kabul, ben dünyanın en standart insanıyım, siz de bana aksini ima etmeye cüret ettiğim için sinir olmakta haklısınız," desem, sakinleşmenize yeter mi? deneyelim mi, ister misiniz?
gerçekten anladığınız şekilde yaklaşmadım bu konuya. sonuçta burada kimse kimseye hiçbir şeyi ispat etme zorunluluğunda değil...
açtığınız konuya dair cevapların ardından kişilik tahliliyle ilgili ipuçları toplamaya hiç gerek yok.(bütün bunlar size nasıl bir ipucu veriyor, kendinize dair?) konular cvp almak için açılıyor sizin de bildiğiniz gibi.ben de aynını yaptım;dert edinmedim...
bir daha konu açarken eleştrilere açık olmanızı öneririm. niyetim gerilimi tırmandırmak falan değil. yalnızca düşündüklerimi yazdım. katılır veya katılmazsınız..
konuyu her tarafa çekilecek şekilde yazmışsınız. bir kişi daha hatta birkaç kişi daha yazmış; kısaca keşke aynı hobiye sahip olduğum birkaç kişi daha olsa deseniz daha iyi olur diye. ben de katılıyorum. bu düşüncenizi sıradışılıkla bağladığınız için konu buralara kadar uzadı..
ben de sıradışılık yalnızca yapılan sporla ilgili değildir kısmından yaptım eleştrimi..
size yüreğinize göre bir yaşam dileğiyle...
aynı işareti tekrar yapıcam ben çok seviyorum;karakterimle birleştirmenize gerek yok :)))
:lepi:
helenic cim, arkadaş kendine birlikte kumların üzerinde yuvrlanıp güreşeceği arkadaşlar arıyormuş....
Benden alıntı yapamışsın ama benim anlattıklarıma göndermeler yaparak yorumlar yazmışsın....
Ben kendimi övmek için, yada bana waaaooow deyin diye yazmadım bunları...
Arkadaş konuyu ilk açtıında farklı olma istisna olma derken neyi kastettiğini açıklamadı, üstü kapalı ifadeler vardı.. ben de kendimce toplumdan farklı olan yönlerimi ortaya koydum.. Ve senin ve benim gibi birsürü kadın var dedim. Yani sen farklı değilsin bak ben daha farklıyım yarışına girmedim.. Ve ısrarla ve üstüne basa basa herkes birbirinden farklı özel ve istisnadır dedim..
Kendimn çok meziyetler sahibi olmadığımı da mesele hertürlü imkana sahip olup da bişeyler başarmak değil, mesele eğitimsiz olmasına aile desteği olamasına rağmen hayatı için radikal kararlar alabilen kadınlar olmaktır dedim....
Ben emekçi kadınları öne sürmedim... örnek verdim.. Ayrıca emekçi kadınları öne sürerek kendimi nasıl ballandırabilirim nasıl kendimi lanse edebileceğimi düşünüyorsunuz, nasıl bir mantıkla böyle bir çıkarımda bulundunuz gerçekten anlayamadım.....
Aynen senin gibi düşündüğümü de ısarla belirttim....Her insan kendince istisnadır demişsiniz ya ben aynını önceki yorumlarımda söyledim...
Bu dünyada 7 milyar insan var hepsi birbirinden farklı ve istisna dedim...
Lütfen birileriyle ilgili büyük büyük yorumlar yaparken o birilerinin ne yazdığını tam olarak anlayarak yorum yapın....
(...) Hissettiğiniz gibi yazdığınızı sanıyorum; anlaşılır olma amacı gütmeden, fakat yazdıklarınız bu haliyle bir bütünden çok karmaşık düşüncelerin zihinde salınımına benziyor; belki de "anlaşılmadığınızın " ısrarlı ifadesi bu karmaşadan ileri gelmektedir.
Kadın ve erkek eşitliğinin "aynılığa" dolaylı yoldan götürülmesi de bu yanlış anlaşılmaları ya da anlaşılmayışı güçlendiriyor, bir erkekle yarışmak için kas gücüne gerek duymak yerine zihinsel uğraş içine girmek daha anlamlı geliyor şahsen. Uzakdoğu sporunda takılıp kalmak ise benim sorumluluğumda değil zira okuduğum her iletinizde bu vurgunun hakim olduğu diğer arkadaşlarla birlikte benim de göze çarpmakta.
Bir öneri getirme zarureti hissetmediğinizi ifade etseniz de sanki "eş, çocuk" arasına sıkışıp kalmış "sıradan, düz" kadına tek seçenek olarak "uzakdoğu" sporlarını sunuyorsunuz; zaten yoksunluğunuzun da ifadesi kick box yapan arkadaşlar olarak tezahür ediyor.
Sizin için kadının konumuna ilişkin tek sorun kas gücünün gelişmemesi ise hayata çok tatlı, hoş bir pencereden bakıyor olmalısınız zira kadınların hatta ve hatta cinsel ayrımcılığa da gerek duymadan insanların kendine biçilen değerler ve anlamlar dünyasında eğreti bir yer edinmesi ve başkalarının hayatlarını yaşayıp kopyalanan kimliklerle yol almaları yazdıklarınızın çok uzağında.
Deniz baris bu kadar alinmaniza gerek yoktu cunku yorumum sadece sizin yazdiginizla yorumlanmamisti ama sizdende ornek aldim dogru.. hepsini ustunuze cekmeyin. Bu kadar alinip sonra "anlamadan yorum yapmayin" demeniz incitici cunku ben sadece yorum yazdim dusuncemi yazdim hatta anladigim kadar anladim kapasitem bu kadarina el verdi
"Lütfen birileriyle ilgili büyük büyük yorumlar yaparken o birilerinin ne yazdığını tam olarak anlayarak yorum yapın...." bu soz ciddi anlamda tatsizlik cikartabilir bu yuzden fazla takmayacagim ve yazdigimin arkasindayim hala
kariyerini ve is hayatini samimi paylasmayan arkadaslar oldu siz dahil bir ovunc var ortada goze sokma var ama emin olun ben sadece seviniyorum samimi dahi olmasaniz bile seviniyorum biraz siradisi yada azinliklar icinde kariyer yapmaniza cunku imrenilmek guzel bir sey egonuz rahat olsun... ama tum bunlar bana anlayarak yorum yap deme hakkini vermiyor
Istisna bir_kadin :)))) hatta size destek veren arkadasa gore Edepsiz bir_kadin :))
monapisa'm şekerim.... ne istersen onu yap canımın içi, ben nereden bileyim?
şahsen keyfim yerinde, şurada tatlı tatlı yazışıyoruz işte... keyif alıyorsan aynen devam et, keyfin kaçıyorsa ilgini çekecek bir başka odağa kay?.
yoksa ben senin sormak istediğin şeyi yanlış mı anladım? :uhm:
Bir_kadın, arkadaşıma katılıyorum açıkçası. Örnekler verirken, bak benim hayatım da böyle, ben de böyle yüksek, herkesin yapamayacağı, belki erkeklerin yapacağı bir işte çalışıyorum, böyle böyle yaşta evlendim, böyle böyle ,derken aslında kendimizi arkadaşın yaptığı gibi bir kenara çekip, ben de aslında önemli bir insanım , benim de çok müthiş özelliklerim var ama ben kendime istisna demiyorum, derken istisna görüyoruz. Yani buradan bakarsanız bu anlamda çıkar.
Ayrıca konu sahibini bu kadar ti ye almaya da gerek yok sanırım. Kendi uslubunda , kendi derdini gayet güzel anlatmış. Her ne kadar istisna kelimesine ve başlığa katılmasam da, derdini çok iyi anlattığına, seçtiği kelimelerin güzelliğine, dert edinmesine, tarzına bayıldım.
Deniz baris bu kadar alinmaniza gerek yoktu cunku yorumum sadece sizin yazdiginizla yorumlanmamisti ama sizdende ornek aldim dogru.. hepsini ustunuze cekmeyin. Bu kadar alinip sonra "anlamadan yorum yapmayin" demeniz incitici cunku ben sadece yorum yazdim dusuncemi yazdim hatta anladigim kadar anladim kapasitem bu kadarina el verdi
"Lütfen birileriyle ilgili büyük büyük yorumlar yaparken o birilerinin ne yazdığını tam olarak anlayarak yorum yapın...." bu soz ciddi anlamda tatsizlik cikartabilir bu yuzden fazla takmayacagim ve yazdigimin arkasindayim hala
kariyerini ve is hayatini samimi paylasmayan arkadaslar oldu siz dahil bir ovunc var ortada goze sokma var ama emin olun ben sadece seviniyorum samimi dahi olmasaniz bile seviniyorum biraz siradisi yada azinliklar icinde kariyer yapmaniza cunku imrenilmek guzel bir sey egonuz rahat olsun... ama tum bunlar bana anlayarak yorum yap deme hakkini vermiyor
Istisna bir_kadin :)))) hatta size destek veren arkadasa gore Edepsiz bir_kadin :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?