Ne olur yardım eder misiniz? Lütfen yargılamadan fikir verin 3 saatim kaldı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşiniz, geliriniz var mı? Çocuğa bakabilecek durumda mısınız?

Bir de hamile kadına Tokat atan adamdan kimseye hayır gelmez. Ortada öyle şoka girilecek bir şey yok. Eşiniz size tartışırken bir tane tokat atmış, baktınız pişman değil boşanacaksınız. Öyle göstermelik uzaklaştırma falan saçma geliyor bana.

Yazık. Eşiniz ile iletişim kuramayıp, bu arada haklılığınızı ispat etmek için yazıp duruyor, sitem ediyor, zaman zaman sertleşiyorsunuz. Buradaki kimse sizin kötülüğünüzü istemiyor, ayrılmanızı istemiyor. Yazık dedim diye sizi küçümsediğimi sanmayın, canınız acıyor, ne yapacağınızı bilmiyorsunuz, bunlar hiç yaşanmasaydı diyorsunuz ve haklısınız. Şimdi bunlardan sonra ne kaldı. Sakinleşin, kendinize ve bebeğinize zarar vermeyin. Duruşunuzu koruyun, geri adım atmak değil kendiniz ve bebeğiniz için mantıklı hareket ettiğinizi kabul ettin. Ve aileler duysun bu Tokat olayını.siz gece vakti 6 aylık hamile olarak yollara düşeceğinize aileler yollara düşsün, eşiniz de olayın ciddiyetini kavrasın. Üzgünüm ama eşiniz pişman olmamış, sizin anlattıklarınızdan anladığım bu. Olay nasıl büyür görsün, bir daha size sesini yükseltirken bile tavrınız aklına gelsin. Anlatmazsanız nasıl olsa susuyor diyecek farklı şekillerde şiddet devam edecek. Bir tane vururum yere yapışırsın demek de şiddettir. Sizden özür dilese, bir daha olmayacak dese, oturup bir konuşalım dese, uzlaşmacı bir tavrı olsa neyse ama bu durumda bir zahmet aileler ayaklansın ve sizin evinize gelip ne oluyor desin.

Konuyu güzel takip etmemişsiniz. Bu sebeple şehir dışına çıkmadım dedim. Darp raporunu ertesi gün (yani bugün için) alabilir miyim diye sordum bilgilenmek için ama bi cevaba ulaşamadım

bakın bize olmasanızda kendinize dürüst olun.
gugullayın bu bilgiyi gerçekten merak ettiyseniz mesela.
darp raporu almak istemiyor olabilirsiniz hala ne yapacağınıza karar verememiş olabilirsiniz.
ama cevap alamadım vs deyince inandırıcılığı kalmıyor sorgulanıyor yazdıklarınız.

şu an net olarak ne yapmak istiyorsunuz?

siz her gün tokat yersem ne yaparım diye mı düşünüyorsunuz. Türkiye de yaşanıyor diye sizde ya benimde başıma gelirse diye yanınızda ki adama güvenmeyerek her ihtimali göz önünde bulundurarak mı evlendiniz. Ben öyle yapmadım çok güvendim yapacağına asla inanmazdım söyleseler güler geçerdim. Şimdi siz bana edebiyat yapmayı güçlü kadını oynamayı bir zahmet bırakın. Bakın orada mesaj başlığı yargılamadan yorum yapın. Biliyorum çünkü bazıları zaten canı yanmakta olan insanları aciz görmeye bayılıyor. Sizde en mükemmelsiniz, sizde kendinize yapılsa hedede hüdede.. En sizsiniz oldu mu. Ki ağrılarıma inanmamakta serbestsiniz lakin hamile bir insanın hıçkıra hıçkıra ağlaması kendini kasması malesef ki sorun teşkil edebilen bişey. Doktorlar stres bile yapmayın derken şu durumda yalan söyleyen benim , ağrısı olmayan benim evet

Bencede su an yapilmasi gereken Minimum sey, es ailesini arayip, oglununuz gece gece alti aylik karisina siddet uyguladi, git dedim gitmiyor. Gelin oglunuzu alin, yoksa ben darp raporu alip polise gider, uzaklastirmayla gönderirim evden diyin. Bakalim büyüyen olay nasil olurmus görsün.

Bence böyle bir durumda şok olup, ne yapacağınızı bilememeniz ya da ilk verdiğiniz karardan sonrasında emin olamamanız normal.

Eşiniz size tokat attı diye sizin apar topar gitmeniz, inanılmaz tavır göstermeniz falan da gerekmiyor. Ben genel olarak asıl kararlı duruşların ve sakin kafayla alınan net kararların önemli olduğunu düşünüyorum.

Hem bu forumda hem de sizde de görüyorum, insanlar sonuçtan ziyade kendi egolarını korumak için ani büyük tepki vermek/vermiş olmak istiyor. Siz de o nedenle bilet alıp, valiz toplamışsınız. Sonra çıkıp gitmenizin sonuçlarını düşününce, boşanma kararı da net gelmeyince şüpheye düşüp, evde kaldınız. Bence sorun da değil.

Sizin yaptığınız ve bazı üyelerin de tepki gösterdiği, sizin bu şüpheleriniz emin olun hamile olsanız da olmasanız da olacaktı. 6 aylık hamile az değil ama öyle kıpırdanmayacak karnı burnunda bir hal de değil. Emin olun şu dünyada karnınızdaki bebekten daha önemli hiçbir şey yok. Ama o bebeği daha doğmadan “kasılmam olduğu için”, “hamile olduğumdan”, “bebeği düşündüğümden”, vs. gayet doğal kararsızlığa bahane göstermeniz en önce bebeğe haksızlık.

Bence buraya da bakmayın bir süre evde oturun, ne istediğinizi nasıl bir çözüm bulabileceğinizi, alternatiflerinizi ya güvendiğiniz bir arkadaşınızla ya kendinizle yazarak değerlendirin. Siz kafanızı netleştirip söylediklerinizi ciddiyetle söylediğinizde eşiniz de sizi daha ciddiye alır.

Boşanırsanız da kararı hemen 3 saniye içinde mi aldınız 2-3 gün ya da hafta düşünüp de mi aldınız önemi yok.

ve bir de kendine neyi layık görüyorsa onu yaşayan da sizsiniz evet
o kısım eksik kalmış.

siz böyle hıçkıra hıçkıra ağlarken eşiniz ne yapıyor? Hani hala aynı evdesiniz ya ondan soruyorum. sabahın 9 u gelip konuşmayı denemedi mi sizinle. İşe gidiyorsa çoktan uyanmış olması gerekiyor.

Eşinizin dediği doğru olaylar büyüyecek. İrade gösterebilecekseniz, iki tatlı söze dönmeyecekseniz gidin. Dönmek için de evlilik terapisti veya psikiyatristle görüşme şartını koyun. Hemen boşanın demiyorum çünkü hamilesiniz karnındakinr de yazık ama kendini düzeltmek için çok çok büyük adımlar atmazsa ve siz buna güvenmezseniz asla dönmeyin. Psikiyatrist onun karakterini de analiz eder psikopatolojisini de. Eğer ilaç tedaviyle uzun psikoterapiyle çözülebilecekse tedavisini olsun gelsin. Karakter bozukluğu olmayıp öfke kontrol sorunu da olabilir o zaman doktor kontrolünde düzelme ihtimali de olabilir. Ama bunu ancak uzman çözebilir. Bence bunu şart koşun. Sonucuna kadar da bekleyin. Gidip hemen dönecekseniz gitmeniz bir işe de yaramaz olayı laçkalaştırır. Çok ciddi olması gerekiyor sonuçlarının evet dediği gibi olay büyüyecek

yav gecenin bı saati acile tek başına kasilmam var diye gelen hamile kadınla direkt şiddet sorulur zaten .
hanımefendi cidden sancilanip gitseydi bunu görürdu.
sancilaniyor ama evden çıkıp hastaneye bile gitmiyor ama bize saydiriyor ne güzel iş o ya

İnan aynı şeyleri taa ilk senemizde ben de yaşamıştım 12 yıldır evliyiz daha ikinci tokat olmadı bazen olabilir öyle şeyler belki siz de biraz zorlamış olabilirsiniz o yüzden bebeğinizin hatırına bence gitmeyin eğer ikinci defa böyle bir şeye yeltenirse artık siz bilirsiniz ama o zaman gidersiniz

çok haklısınız fazlasıyla mantıklı düşünceleriniz için teşekkür ederim. Ama bebeğimle alakalı onu kullanmak değil bu inanın. Mesajların çoğunu gördünüz bebeğini düşün ona dikkat et. İlk hamileliğim çok korkuyorum. Düşünün ki dün ailemi arayıp sabah yoğurt yemiştim sonra da bir tabak bezelye bişey olmuşmudur yeter mı ona diye soracak kadar evhamlıyım bebeğim için.ama diğer söylediğiniz her konuda haklısınız. Belki de evet nasıl yapar egom sebep oldu bu valiz toplama bilet alma olayına. Hiç değilse bir gece şuan olduğu gibi kendimi odaya kapatıp düşünseydim

Düzelteyim siz öyle devam edin dedikodumu yapmaya" kendimi kastığım için ağrım var "

Ben de yeni ilk hamileliğimi yaşadım, tabii ki bebek için endişeleneceksiniz. En önemlisi o bebek zaten.

Hemen sakin düşünmemeniz önemli değil, ani şok içinde mantıklı kararlar veremiyor insanlar genelde. Hiçbir zaman oturup sakince düşünmek için geç değil. Eşiniz de tavrını sizin valiz toplayıp toplamamanız göre vermeyecek. Yani şiddet problemi bu evlilikte devam edecekse edecek, düzelecekse düzelecek. Bu arada açık söyleyeyim ben şimdilik tavrından öyle düzelme ışığı olan bir eşiniz olduğunu görmedim.

Yani “asla şiddet beklemem” denecek bir eşiniz olsaydı da bir anlık gafletle size tokat atsaydı, sizden çok o utanıp ağlardı. Sakin sakin “gidersen büyür” falan dediğine göre, eşiniz için çok düşünelemeyecek bir hareket değilmiş gibi geldi bana. Burada ama şiddet olan evliliklerin hepsinde kadınlar “asla beklemezdim” diyor, “eşimin hamurunda hödüklük, magandalık olduğu belliydi ama bana vurmaz diye umuyordum, öyle olmadı” diyen kadın hiç görmedim. Eşinizin gerçekte kim olduğuyla ilgili de kendinize dürüst olmanız gerekiyor bence.

Bebeğinizi kullanmak demek istemedim de bence “bebeğim olmasaydı, hamile olmasaydım, vs” düşünceleri kafanızdan atın. Sonuç değişmeyecekti çünkü. Bebeğiniz olmasaydı, ne yapacaksanız onu yapın. Bebeğiniz sizin üzüntünüzden evde dursanız da etkileniyor, darp raporu alsanız da, boşansanız da, hiçbir şey olmamış gibi çay koysanız da. Bebeğinizin durumla ilgisi yok. Onu boş yere dahil etmeyin konuya diyorum.

yazdıklarının bahane olduğunun farkındayım sorun kendisinin farkında olmaması.
gitmek istemedi çünkü eşinin aba altından gösterdiği sopa gözünü korkuttu.
boşanmak istemiyor adam özür dilesin yalvarsın bir daha olmayacak desin istiyor.
bu beklentisinin canını o tokattan daha çok acıtacağının farkında değil çünkü adam umursamıyor. en ufak pişmanlık belirtisi olmadığı gibi adam lafından da dönmemiş.
şu an kendisini düşürdüğü durumunda farkında değil. o adam şunu biliyor artık kadın gitmedi. sineye çekti göze alamadı. bu kozu vereceğime o kapıdan sürünerek bile olsa çıkardım ben.

Hatalı davranmışsınız bu da adama yaramış. Dövse de sövse de gitmeyecek bir kadın var karşısında. Artık canının istediğini yapmaya hak görecek kendisinde.

En başında bavul bilet yapacağınıza hastaneye gidip darp raporu almalıydınız. Sonradan alamazsınız,çünkü inandırıcı olmazsınız doktora karşı. Hastane polisi devreye girerdi,can güvenliğiniz olmadığı için adama uzaklaştırma çıkarırdınız. Bu kadar. Ne bavula gerek vardı,ne ailenize haber vermeye. Bir süre kafanızı toparlar,sonrasında ailenizle konuşurdunuz. Hamile karısını döven adamın tehditlerine boyun eğmiş oluyorsunuz şu anda. Bunun sonuçlarını siz yaşayacaksınız biz değil,o yüzden buradaki insanlara kızmayın.

Ben de her gün koca dayağı yemiyorum ama yolu yöntemi biliyorum. “İlk defa oldu” “poşet taşıtmazdı” “aşkla evlendim” “nasıl olur bilmiyorum”lar size fayda sağlamaz. Kendinize ve çocuğunuza yazık etmişsiniz. Sanıyor musunuz ki bu iş burda kalacak? Hayır,katlana katlana devam edecek. Adam pişman dahi değil. Aileniz de aile değil herhalde ki sizi barıştırmaya çalışacağını düşünüyorsunuz. Hamile de olsanız beyninizle mantığınızla hareket edebilirsiniz. Baktınız ki bu yolda yalnızsınız,hemen oturup düşünmeliydiniz ne yapacağınızı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…