- 29 Mart 2023
- 70
- -35
- 3
- 30
- Konu Sahibi kendinedeli
-
Konuyu güzel takip etmemişsiniz. Bu sebeple şehir dışına çıkmadım dedim. Darp raporunu ertesi gün (yani bugün için) alabilir miyim diye sordum bilgilenmek için ama bi cevaba ulaşamadımçok yorulmuş sancısı varmış alamazmis
o kadar klasik bir tablo ki
yazık gerçekten
İşiniz, geliriniz var mı? Çocuğa bakabilecek durumda mısınız?Şey mi demişim "gidiyim burnu sürtsün sonra kesin gelcem"? Yoksa düşünmek istiyorum ilerisini bilemiyorum mu demişim. Çünkü birde hamileyim. Hani yaşadığım çok sağlıklı bir şey değil ve benim için ciddi anlamda hayatımın şoku ya. Beklediğim bir şey olsaydı bir planım olmasını bırakın aynı nikah masasına oturmazdık. Asla beklemeyince insan şok olup ne yapması ne düşünmesi gerektiğini bilmiyor
Konuyu güzel takip etmemişsiniz. Bu sebeple şehir dışına çıkmadım dedim. Darp raporunu ertesi gün (yani bugün için) alabilir miyim diye sordum bilgilenmek için ama bi cevaba ulaşamadım
siz her gün tokat yersem ne yaparım diye mı düşünüyorsunuz. Türkiye de yaşanıyor diye sizde ya benimde başıma gelirse diye yanınızda ki adama güvenmeyerek her ihtimali göz önünde bulundurarak mı evlendiniz. Ben öyle yapmadım çok güvendim yapacağına asla inanmazdım söyleseler güler geçerdim. Şimdi siz bana edebiyat yapmayı güçlü kadını oynamayı bir zahmet bırakın. Bakın orada mesaj başlığı yargılamadan yorum yapın. Biliyorum çünkü bazıları zaten canı yanmakta olan insanları aciz görmeye bayılıyor. Sizde en mükemmelsiniz, sizde kendinize yapılsa hedede hüdede.. En sizsiniz oldu mu. Ki ağrılarıma inanmamakta serbestsiniz lakin hamile bir insanın hıçkıra hıçkıra ağlaması kendini kasması malesef ki sorun teşkil edebilen bişey. Doktorlar stres bile yapmayın derken şu durumda yalan söyleyen benim , ağrısı olmayan benim evetya allah aşkına yok hamileyim dışarda durmayayim yok kasilmam var bilmem ne diye diye kaldınız
hayır kasilmanız olmadığına da eminim de hadi madem kendinizi boyle kandırıyorsunuz taksi çağırıp hastaneye gitseydiniz ?
madem derdiniz evladınız ?
ama değil işte .
yok hayatımın şoku yok bilmem ne hava cıva bunlar.
dag ayısı bir adamla evlisiniz sizi dövüp gidip salonda mışıl misil uyuyor, özür bile dilemiyor
siz boşanmayı düşünmüyorsunuz bile.
ne bekliyorsunuz sonrasında size saygı duymasını mi ?
saygı kazanılan bir şeydir , şu durumda şu şöyle davranan birine kimse saygı duymaz
eşinizde duymayacak.
en çok üzüldüğüm konu da çocuk.
allah aşkına karakterine gücüne parasına güvenmeyen çocuk yapmasın.
anne dediğin güçlü olmalı her ne olursa olsun ayaklarının üzerinde durmalı.
her duruma hazırlıklı olmalı.
hayır sizin hayatımın şoku bilmem ne dediğinizde kocanizin sizi dövmesi yani ülkede her gün binlerce kişiye olan şey ?
neyin sokuna uğradıniz ? kendinizi kandırmayın.
adamdan ayrılmayı göze alamıyorsunuz tek derdiniz bu.
Yazık. Eşiniz ile iletişim kuramayıp, bu arada haklılığınızı ispat etmek için yazıp duruyor, sitem ediyor, zaman zaman sertleşiyorsunuz. Buradaki kimse sizin kötülüğünüzü istemiyor, ayrılmanızı istemiyor. Yazık dedim diye sizi küçümsediğimi sanmayın, canınız acıyor, ne yapacağınızı bilmiyorsunuz, bunlar hiç yaşanmasaydı diyorsunuz ve haklısınız. Şimdi bunlardan sonra ne kaldı. Sakinleşin, kendinize ve bebeğinize zarar vermeyin. Duruşunuzu koruyun, geri adım atmak değil kendiniz ve bebeğiniz için mantıklı hareket ettiğinizi kabul ettin. Ve aileler duysun bu Tokat olayını.siz gece vakti 6 aylık hamile olarak yollara düşeceğinize aileler yollara düşsün, eşiniz de olayın ciddiyetini kavrasın. Üzgünüm ama eşiniz pişman olmamış, sizin anlattıklarınızdan anladığım bu. Olay nasıl büyür görsün, bir daha size sesini yükseltirken bile tavrınız aklına gelsin. Anlatmazsanız nasıl olsa susuyor diyecek farklı şekillerde şiddet devam edecek. Bir tane vururum yere yapışırsın demek de şiddettir. Sizden özür dilese, bir daha olmayacak dese, oturup bir konuşalım dese, uzlaşmacı bir tavrı olsa neyse ama bu durumda bir zahmet aileler ayaklansın ve sizin evinize gelip ne oluyor desin.
Bence böyle bir durumda şok olup, ne yapacağınızı bilememeniz ya da ilk verdiğiniz karardan sonrasında emin olamamanız normal.Gidip gelme tiyatro değildi zaten. Çok güzel söylemişsiniz şok içinde alınmış bir karardı. Olay yaşanır yaşanmaz aile bireylerimi aradım. Çünkü tek düşüncem gitmekti tek istediğim buydu. Ne hissettiğimi ne yaşadığımı idrak edemezken nasıl sağlıklı düşünebilirdim ki. Hâlâ daha ne yapmam nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum. Sadece öncelik olarak bebeğimin sağlığını düşünmeye çalışıyorum. Ağlamamaya kendimi sıkmamaya onu üzmemeye çalışıyorum
siz her gün tokat yersem ne yaparım diye mı düşünüyorsunuz. Türkiye de yaşanıyor diye sizde ya benimde başıma gelirse diye yanınızda ki adama güvenmeyerek her ihtimali göz önünde bulundurarak mı evlendiniz. Ben öyle yapmadım çok güvendim yapacağına asla inanmazdım söyleseler güler geçerdim. Şimdi siz bana edebiyat yapmayı güçlü kadını oynamayı bir zahmet bırakın. Bakın orada mesaj başlığı yargılamadan yorum yapın. Biliyorum çünkü bazıları zaten canı yanmakta olan insanları aciz görmeye bayılıyor. Sizde en mükemmelsiniz, sizde kendinize yapılsa hedede hüdede.. En sizsiniz oldu mu. Ki ağrılarıma inanmamakta serbestsiniz lakin hamile bir insanın hıçkıra hıçkıra ağlaması kendini kasması malesef ki sorun teşkil edebilen bişey. Doktorlar stres bile yapmayın derken şu durumda yalan söyleyen benim , ağrısı olmayan benim evet
siz böyle hıçkıra hıçkıra ağlarken eşiniz ne yapıyor? Hani hala aynı evdesiniz ya ondan soruyorum. sabahın 9 u gelip konuşmayı denemedi mi sizinle. İşe gidiyorsa çoktan uyanmış olması gerekiyor.siz her gün tokat yersem ne yaparım diye mı düşünüyorsunuz. Türkiye de yaşanıyor diye sizde ya benimde başıma gelirse diye yanınızda ki adama güvenmeyerek her ihtimali göz önünde bulundurarak mı evlendiniz. Ben öyle yapmadım çok güvendim yapacağına asla inanmazdım söyleseler güler geçerdim. Şimdi siz bana edebiyat yapmayı güçlü kadını oynamayı bir zahmet bırakın. Bakın orada mesaj başlığı yargılamadan yorum yapın. Biliyorum çünkü bazıları zaten canı yanmakta olan insanları aciz görmeye bayılıyor. Sizde en mükemmelsiniz, sizde kendinize yapılsa hedede hüdede.. En sizsiniz oldu mu. Ki ağrılarıma inanmamakta serbestsiniz lakin hamile bir insanın hıçkıra hıçkıra ağlaması kendini kasması malesef ki sorun teşkil edebilen bişey. Doktorlar stres bile yapmayın derken şu durumda yalan söyleyen benim , ağrısı olmayan benim evet
Eşinizin dediği doğru olaylar büyüyecek. İrade gösterebilecekseniz, iki tatlı söze dönmeyecekseniz gidin. Dönmek için de evlilik terapisti veya psikiyatristle görüşme şartını koyun. Hemen boşanın demiyorum çünkü hamilesiniz karnındakinr de yazık ama kendini düzeltmek için çok çok büyük adımlar atmazsa ve siz buna güvenmezseniz asla dönmeyin. Psikiyatrist onun karakterini de analiz eder psikopatolojisini de. Eğer ilaç tedaviyle uzun psikoterapiyle çözülebilecekse tedavisini olsun gelsin. Karakter bozukluğu olmayıp öfke kontrol sorunu da olabilir o zaman doktor kontrolünde düzelme ihtimali de olabilir. Ama bunu ancak uzman çözebilir. Bence bunu şart koşun. Sonucuna kadar da bekleyin. Gidip hemen dönecekseniz gitmeniz bir işe de yaramaz olayı laçkalaştırır. Çok ciddi olması gerekiyor sonuçlarının evet dediği gibi olay büyüyecekİyi akşamlar. Direk konuya girmem lazım vaktim kısıtlı. Bugün eşimle çok ciddi tartıştık. 6 aylık hamileyim ve bana tokat attı. Tartışma konusunda ikimizinde haksız yanları var biliyorum. Ama tokat kısmını kaldıramıyorum. Ablamı aradım şehir dışında yaşıyor. Yanına gitmek için haber verdim. Valizimi hazırladım. Biletimi aldım. Eşimin dediği tek şey olaylar daha çok büyür bileti iptal et dönülmez yollara gireriz. Bu ilk oldu bende çok şaşkın ve üzgünüm. Biletim 12de. Oturdum otobüs saatini bekliyorum valizlerimle. Hava çok soğuk çünkü çıkamam. Sizce valizi alıp çıkmalı miyim yoksa hiç çaba sarf etmemesine rağmen oturduğum yerde oturmalı mıyım
yav gecenin bı saati acile tek başına kasilmam var diye gelen hamile kadınla direkt şiddet sorulur zaten .bakın bize olmasanızda kendinize dürüst olun.
gugullayın bu bilgiyi gerçekten merak ettiyseniz mesela.
darp raporu almak istemiyor olabilirsiniz hala ne yapacağınıza karar verememiş olabilirsiniz.
ama cevap alamadım vs deyince inandırıcılığı kalmıyor sorgulanıyor yazdıklarınız.
şu an net olarak ne yapmak istiyorsunuz?
İnan aynı şeyleri taa ilk senemizde ben de yaşamıştım 12 yıldır evliyiz daha ikinci tokat olmadı bazen olabilir öyle şeyler belki siz de biraz zorlamış olabilirsiniz o yüzden bebeğinizin hatırına bence gitmeyin eğer ikinci defa böyle bir şeye yeltenirse artık siz bilirsiniz ama o zaman gidersinizİyi akşamlar. Direk konuya girmem lazım vaktim kısıtlı. Bugün eşimle çok ciddi tartıştık. 6 aylık hamileyim ve bana tokat attı. Tartışma konusunda ikimizinde haksız yanları var biliyorum. Ama tokat kısmını kaldıramıyorum. Ablamı aradım şehir dışında yaşıyor. Yanına gitmek için haber verdim. Valizimi hazırladım. Biletimi aldım. Eşimin dediği tek şey olaylar daha çok büyür bileti iptal et dönülmez yollara gireriz. Bu ilk oldu bende çok şaşkın ve üzgünüm. Biletim 12de. Oturdum otobüs saatini bekliyorum valizlerimle. Hava çok soğuk çünkü çıkamam. Sizce valizi alıp çıkmalı miyim yoksa hiç çaba sarf etmemesine rağmen oturduğum yerde oturmalı mıyım
çok haklısınız fazlasıyla mantıklı düşünceleriniz için teşekkür ederim. Ama bebeğimle alakalı onu kullanmak değil bu inanın. Mesajların çoğunu gördünüz bebeğini düşün ona dikkat et. İlk hamileliğim çok korkuyorum. Düşünün ki dün ailemi arayıp sabah yoğurt yemiştim sonra da bir tabak bezelye bişey olmuşmudur yeter mı ona diye soracak kadar evhamlıyım bebeğim için.ama diğer söylediğiniz her konuda haklısınız. Belki de evet nasıl yapar egom sebep oldu bu valiz toplama bilet alma olayına. Hiç değilse bir gece şuan olduğu gibi kendimi odaya kapatıp düşünseydimBence böyle bir durumda şok olup, ne yapacağınızı bilememeniz ya da ilk verdiğiniz karardan sonrasında emin olamamanız normal.
Eşiniz size tokat attı diye sizin apar topar gitmeniz, inanılmaz tavır göstermeniz falan da gerekmiyor. Ben genel olarak asıl kararlı duruşların ve sakin kafayla alınan net kararların önemli olduğunu düşünüyorum.
Hem bu forumda hem de sizde de görüyorum, insanlar sonuçtan ziyade kendi egolarını korumak için ani büyük tepki vermek/vermiş olmak istiyor. Siz de o nedenle bilet alıp, valiz toplamışsınız. Sonra çıkıp gitmenizin sonuçlarını düşününce, boşanma kararı da net gelmeyince şüpheye düşüp, evde kaldınız. Bence sorun da değil.
Sizin yaptığınız ve bazı üyelerin de tepki gösterdiği, sizin bu şüpheleriniz emin olun hamile olsanız da olmasanız da olacaktı. 6 aylık hamile az değil ama öyle kıpırdanmayacak karnı burnunda bir hal de değil. Emin olun şu dünyada karnınızdaki bebekten daha önemli hiçbir şey yok. Ama o bebeği daha doğmadan “kasılmam olduğu için”, “hamile olduğumdan”, “bebeği düşündüğümden”, vs. gayet doğal kararsızlığa bahane göstermeniz en önce bebeğe haksızlık.
Bence buraya da bakmayın bir süre evde oturun, ne istediğinizi nasıl bir çözüm bulabileceğinizi, alternatiflerinizi ya güvendiğiniz bir arkadaşınızla ya kendinizle yazarak değerlendirin. Siz kafanızı netleştirip söylediklerinizi ciddiyetle söylediğinizde eşiniz de sizi daha ciddiye alır.
Boşanırsanız da kararı hemen 3 saniye içinde mi aldınız 2-3 gün ya da hafta düşünüp de mi aldınız önemi yok.
Düzelteyim siz öyle devam edin dedikodumu yapmaya" kendimi kastığım için ağrım var "yav gecenin bı saati acile tek başına kasilmam var diye gelen hamile kadınla direkt şiddet sorulur zaten .
hanımefendi cidden sancilanip gitseydi bunu görürdu.
sancilaniyor ama evden çıkıp hastaneye bile gitmiyor ama bize saydiriyor ne güzel iş o ya
yine de ağrınız var değil mi ?Düzelteyim siz öyle devam edin dedikodumu yapmaya" kendimi kastığım için ağrım var "
Ben de yeni ilk hamileliğimi yaşadım, tabii ki bebek için endişeleneceksiniz. En önemlisi o bebek zaten.çok haklısınız fazlasıyla mantıklı düşünceleriniz için teşekkür ederim. Ama bebeğimle alakalı onu kullanmak değil bu inanın. Mesajların çoğunu gördünüz bebeğini düşün ona dikkat et. İlk hamileliğim çok korkuyorum. Düşünün ki dün ailemi arayıp sabah yoğurt yemiştim sonra da bir tabak bezelye bişey olmuşmudur yeter mı ona diye soracak kadar evhamlıyım bebeğim için.ama diğer söylediğiniz her konuda haklısınız. Belki de evet nasıl yapar egom sebep oldu bu valiz toplama bilet alma olayına. Hiç değilse bir gece şuan olduğu gibi kendimi odaya kapatıp düşünseydim
yav gecenin bı saati acile tek başına kasilmam var diye gelen hamile kadınla direkt şiddet sorulur zaten .
hanımefendi cidden sancilanip gitseydi bunu görürdu.
sancilaniyor ama evden çıkıp hastaneye bile gitmiyor ama bize saydiriyor ne güzel iş o ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?