Ne olur yardım eder misiniz? Lütfen yargılamadan fikir verin 3 saatim kaldı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ki ben beddua etmem. Size de tamam.

Hayır yani ben böyle konularda olayın yorum yapan kişiye dönmesine gıcık oluyorum. Tepki gören konu sahipleri anında adnan oktar gibi inşallah maşşallaha bağlıyorlar. Konumuz konu sahibi,ben değilim veya bir başka yorumcu arkadaş değil. Ben yaşarsam gerekeni yaparım,siz kendi durumunuza odaklanın,size verilen tavsiyelerden aklınıza uygun olan varsa alın diye açılıyor bu konular.

çol sivrisiniz çok keskin. O kadar çirkin yorumlar yapıldı ki. Sadece buraya konu açtım diye kimse bana bişey yapacağın yok şudur budur diyemez. Umarım evet gerekeni yapabilirsiniz yada evet umarım başınıza gelmez demek Adnan Oktar olmaksa tamam ben Adnan Oktarım. Zira bunların söylenmesinin sebebi de daha önce belirttiğim gibi başıma gelmeden önce okuduğum konularda bende çok keskin çok net tepkiler veriyordum. Öyle olmadi ama malesef.

Ki ben beddua etmem. Size de tamam.

Burdaki üyelere sataşınca ‘ kınadığınızı yaşamadan ölmezsiniz’ diyince ne oluyor?

Tokat siliniyor mu? Eşiniz ders alıyor mu?

Burdaki üyeler sizin eşinize karşı gururlu olmanız için yorum yapıyor.

Üyelere çemkireceğiniz kadar gidin o tokatçı kocanıza çemkirin

Gece gelmemiş mi?
Gece evdeydi. Gitmesini söyledim ama gitmedi
Kocamla sakin konuştuğumu(!) bildiğinize (size göre çemkirmek) göre müneccimsiniz. Müneccim olduğunuza göre gurursuz olmadığımı bilmeniz gerekirdi ama size de tamam.

Dünya üzernde sivri keskin vs olabilecek son insanımdır belki. Çirkin yorumlar diyorsunuz ama sonra siz de bir üyeye “belli ki siz de kaldırabilecek insan değilsiniz” diyorsunuz. Bu ne demek? Tam olarak kadına aba altından sopa gösteriyorsunuz. Kaldırır veya kaldırmaz,bu onun problemi. Konu ise sizsiniz, yoruma ihtiyacı olan sizsiniz.

Yaşamayan bilmez diye bir şey yok. Kimse gerizekalı değil,bir konu hakkında fikrimizin olması için illa yaşamamız gerekmiyor. Kaldı ki herkes de size “ye sopayı otur” demedi. Dayak yiyene ne söylenir; “ailene haber ver”,”darp raporu al”,”kocan gitsin sen kıpırdama” denilir. Size gelen cevaplar da bunlardı. Şiddet anında ne yapacağınızı bilmeniz için akşam sabah şiddet görmeniz gerekmez, insansınız siz, hayvanlar bile elinizi kaldırdığınızda hırçınlaşır. Hmm dur bakayım nolacak diye beklemez.

Hahaha sen kendin yazdın blöf yaptım ama tehdit yiyince pıstım kaldım diye ne müneccimliği. Kocan senden özür bile dilememiş pişkin pişkin işe gitmiş seni sallamadan.

Hamile kadına Tokat kimse vuramaz. Hamile kadın engelli statüsünde. Kendinize az biraz saygınız olsun

Gece evdeydi. Gitmesini söyledim ama gitmedi
Siz daha önce hiç yaşamadım diyorsunuz, ama bu tokat bi anda inmiyor. İlla öfke kontrolü olmadığına dair davranış paternleri sergilemiştir. Kendilerini asla saklayamazlar. Daha önce kavganız oldu mu? Ne hale geliyordu sinirlendiğinde, üstünüze yürümüşü ya da size doğru el kol sallamışı var mı? Eşyalara zarar verir miydi?

Hayvana benzetme yaparak bi çok şeyi gösterdiniz bence. Kimseye aba altından sopa göstermek değil bu. Kendisinin verdiği tepkiye nazaran onun için de ağır bişey olduğunu söyledim sadece. Üye de konu hakkında yorumunu yaptı. İkimiz arasında konuşuldu. Evet hanımefendi üstünde tepiniyorum yaşamayan bilmez. Bende tokat atıldıktan sonra sinip tamam bey demedim farkındasınız dimi. Mantıklı düşünmeye çalıştım ve bunun için zamana ihtiyaç duydum bu. Ve yineliyorum bende başıma gelmeden önce okurken çok net tepkiler veriyordum. Bu yüzden diyorum yaşamadan yorum yapmak kolaymış diye. Ve inanın en saf duygularımla dua ediyorum yaşamayın diye. Kimisi beddua olarak alıyor yada sizin tabirinizle sopa göstermek. Onu da siz bilirsiniz.

Yaa bizim millette var bu kendinin yapamadigini kimsenin yapamayacagini dusunmek. Ben doktora yaparken prestijli ve kabul alinmasi cok zor bir burs almistim. Ama cok toksik biriydi hocam, degistirmek istedim, benimle ayni bursu alan Turk arkadaslarim 'yapamazsin, hepimiz cekiyoruz ama seni atarlarsa bu kadar iyi burs bulamazsin, katlan' deyip durdular. Hicbirini duymadim, hocami degistirdim, calisma sartlarim cok rahat oldu, o arada evlendim falan. Bu sefer ayni kisiler 'Bu kadar rahat doktora yapilmaz, biz evlenmeye cesaret edemedik, senin nasil doktora harici bir hayatin olabiliyor, boyle bitmez bu is' dediler. Hepsiyle gorusmeyi kestim. Doktorayi da 4 senede bitirdim :)

Bizde nedense cefa cekmeden bir seyler elde edemeyecegine inanma kulturu var. O yuzden mesela bir onceki jenerasyon konuyu okusa 'Bir tokatla ayrilik mi olurmus, biz neler cektik de sustuk' der. Biz cok cektik ama siz bizim gibi olmayin, kendi degerinizi bilin, kimse size zarar veremez demeyi akil edemezler ama.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…