Ne olur yardım eder misiniz? Lütfen yargılamadan fikir verin 3 saatim kaldı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Siz bu konuyu 'hamileyim, esim bana tokat atti, cok uzgunum bu saatten sonra evliligimi nasil devam ettirebilirim?' diye acsaydiniz cevaplar farkli yonde olurdu. Siz kestirip atmak uzerine konu actiginiz, ustune esiniz hala hakliymis gibi sizi tehdit ettigini soylediginiz icin ve son dakika vazgectiginiz icin tepki goruyorsunuz

Ayrica bu kadar sok olup bir sey yapamayacak ne var, kimse kocam beni doverse ne yapayim diye dusunmez ama insanlarin fiziksel siddete gosterecegi tepkiler bellidir. Kisi bunu bilir. Ve bu siddeti uygulayanin es olmasi sonucu degistirmez

Herkes Burda Sana yardimci olmaya calisiyor. Millete niye atarlaniyosun. madem sancin var, git hastaneye, gitmiskende Al darp raporunu. Bunu istemiyosun Dimi. Sen sandinki Adam Sana yalvaracak ayaklarina kapanacak bilet alip bavul hazirlayinca, Adam bide üstüne tehtit edince susup otturdun. Yani hic ama hic bir eylemin yok. Burdakilerle kavga edip desarj olmaya calisiyorsun sadece

Tamam

nasıl şok olup bir şey yapamayacak ne var. Ben şahsen etrafımda da görmedim yaşamadım bilmiyorum da. Sizin aşina olduğumuz bir durumsa bilemem. Daha önce yaşamadığım bir şeye nasıl tepki vermem gerektiğini bilemem. A bu dayak mı deyip oturmadım tabi ki. Sadece yolumu bulamadım hala bulabilmiş değilim. Burdan fikir almak istedim ama siz beyan etmeyin olur mu rica edicem? Şiddet deneyimlemedim daha önce. Şok olmam hele ki beklemezken şok olmam bana bir hayli normal geldi. Bu yüzden mantıklı davranamadığımın farkındayım. Dilerim siz hayat boyu mantığınızı asla kaybetmeyin.

Yapmayacağına nasıl güveniyorsunuz? Bizde çok büyük aşkla evlendik ama ben hiç demedim beni dövmez. Ben diyorum ki, erkekler kendini kontrol edemiyor. Sadece eşim değil. O raddeye gelen dünyanın en iyi adamı bile döver

Kaç saat sürüyor yol? Ben 14 saatlik yolculuk da yaptım çok kez hamileyken, ne alakası var yolun uzaklığıyla? Deyin ki ekonomik gücüm yok, ailem arkamda durmaz, boşanmış olmayı gözüm kesmiyor vs. Ama yolu, hava durumunu bahane etmeyin. Şu an o ev size bu şartlardan çok daha kötü çünkü.

Hayatim boyunca sevdigim, yakin oldugum kimseden siddet gormedim. Ve evet mantigimi da hic kaybetmedim. Bana iyi gelmeyen kimseyi hayatimda tutmuyorum, bunu bilmem icin her olumsuzlugun basima gelmesine gerek yok. Her seyi deneyimleyemeyiz hayatta, bazen sadece sagduyu/mantigimizi kullanmak ya da baskalarinin tecrubelerinden ders cikarmak gerekiyor.

Ben de her gun tokat yemiyorum esimden ama bizim iliski dinamigimizde tartismayi alevlendirmek bile yok, ortamin gerilecegini hissedersek birkac saat ayni ortamda bulunmayip sakinlesiyoruz tekrar konusmaya baslamadan once. Cunku yetiskiniz ya hani, kendimize hakim olabilmeliyiz.

Esim bana fiziksel siddet uygularsa bana dokunabilecegi yakinlikta oldugu son anin o oldugunu iyi bilir. Ben de ayni sekilde. Her seyden once kendimize olan saygimizdan dolayi kimseye zarar vermiyoruz. Bunu bilmek icin her gun dayak yememiz de gerekmedi.

İşte sanırım o en büyük hatam. Bende demeliydim kimseye bu kadar güvenemem diye. Zaten büyük konuşmamakta gerekiyormuş. Yapmaz etmez dememek lazımmış. Öfkesini gördüm sanıyordum ama benim gördüğüm 100/1i bile değilmiş. Bu kadar soğuk kanlı kalabilmesi bile ayrı bir hayalkırıklığı oldu bana. Bende ya yapabilir deseydim belki beklediğim bişey olduğu için daha mantıklı kalabilirdim.

Hanımefendi saygının da yetişkinliğinde ne olduğunu ben biliyorum. Kendisine hakim olmayanda ben değilim farkındasınız dimi. Ne olur yaşamayın ya ne olur. Çünkü bende her ne kadar yeni üye olsam da takıp ettiğim bir sitede bu konuları çok okudum çok net yorumlar yaptım kendimce. Umarım bir gün o an gerçekten yaşanmaz sizin içinde. Çünkü belli ki sizinde kaldırabileceğiniz bişey değil. Ve şuan bile bu kadar sinirliyken o an ki sinirinizle başbaşa kalmanızı istemem.

Ne mantıksız bir düşünce. Kadınlar evlenirken “aa bu beni döver, bu adam beni öldürür” diye mi plan yapıyor? Gördükleri muamele karşısında bir duruş sergiliyor.
Şiddet kendini ifade etme biçimidir. Bir kere uygulayan hep devam eder. Ben erkek arkadaşımdan görmüştüm bir kere. O gün ayrıldım. Benim gururumu incitti. O adamla bir daha aynı yatağa girsem kendime saygım kalmazdı.
Gitmeyecekseniz bilet niye alıyorsunuz? Tutarlı olun. Hele buraya konu açmanızda ayrı. Önceki sayfaları okumadım ama burdaki kadınların tamamına yakını “Kocandır döver de sever de” diye yorum yapmaz. Kendiniz çalıp, kendiniz oynamışsınız.

Ben hep diyorum, gözü dönerse ya birbirimizi öldürürüz yada ben kendime kaçacak delik ararım. Güvenmem o konuda.
Eşim bazen trafikte vs aşırı sinirlenir cinnet geçirecek kadar. Kafamı kaldırıp dur bile demem

Yooo hic sinirli degilim, ekibimdeki calisanlarimin 6 aylik degerlendirme gorusmelerini yaptim (burada saat 15.00'e geliyor, yurtdisindayim), kopegimle oynuyorum, keyfim yerinde. Burada cumleleri yumusatmadan yazinca neden boyle dusunenler oluyor bilmiyorum.

Siz beni merak etmeyin, benim kaldiramayacagim bir sey degil bu. Esim beni ve evliligimizi kaybetmis olur boyle bir sey yaparsa, ben hayatimdaki toksik bir insani kaybetmis olurum. Ben kazanc saglarim, kaybeden karsi taraf olur yani.

Bakis aciniz kurban psikolojisinde oldugu icin boyle dusunuyorsunuz, bundan cikmaniz lazim. Ustu kapali sozde '(bed)dua'niz beni hic etkilemiyor gercekten, dedigim gibi esimin boyle bir insana donustugunu fark ettigimde hayatimdan cikmasi benim icin sadece kazanc olur, kaldiramayacagim bir kayip degil.

şu soruma cevap verirmisiniz banlanmadan?
şu an ne yapmak istiyorsunuz?

Kadının kadına yaptığını erkekler kadına yapmıyor gerçekten. Her ilişkinin dinamiği herkesin hayatının önceliği, korkuları başkadır. Evet pek çok yorum haklı ama zaten mağdur korkmuş bir kadının da kafasına vura vura bu böyle şu şöyle diye kızılmasını doğru bulmuyorum. Çünkü biz burda kendimizi ne kadar yırtarsak yırtalım hanımefendi zaten kendine en uygun olanı gerçekleştirecektir.

Konu sahibi hanımefendi sizde lütfen aileler karışırsa ne olur diye düşünmeyin. Ailenize söyleyin haberleri olsun. Affetseniz de boşansanız da bunu bilmeleri gerekiyor bana göre. Utanması gereken siz değilsiniz eşiniz. O utansın o korksun biraz.
Umarım bebeğiniz daha da üzülmez sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim

mantiksız olan nedir? Siz bir insanı tanırken ileride böyle şeyler yapabileceği ihtimali aklına gelse evlenir misiniz. Ben onu anlattım evlenmezdim. Beklemediğim bir şey olduğu içinde şaşkın olduğumu söyledim. Gitmeyi düşünmeseydim bilet almazdım. Gitmem ama yinede alayım diyerek almadım. Ne yapacağımı bilemeyerek bişeyler yapmaya çalıştım. Ayrıca burada fazlasıyla sağ duyulu insandan fazlasıyla mantıklı ve sakinleştirici mesajlar aldım iyi ki varlar. Sakinleştirmek demek ye dayağını bişey olmaz canım demek ki sizce? Kimseden bunu beklemiyorum kimseye de bunu söylemezdim. Buraya yazma sebebim de ailemle anlatamadığım için fikir almaktı.

Amiiin. Benimde en büyük duam bebeğim için. Çok teşekkür ederim desteğinize.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…