- 17 Temmuz 2018
- 4.192
- 19.407
- 208
- Konu Sahibi kendinedeli
-
çok haklısınız fazlasıyla mantıklı düşünceleriniz için teşekkür ederim. Ama bebeğimle alakalı onu kullanmak değil bu inanın. Mesajların çoğunu gördünüz bebeğini düşün ona dikkat et. İlk hamileliğim çok korkuyorum. Düşünün ki dün ailemi arayıp sabah yoğurt yemiştim sonra da bir tabak bezelye bişey olmuşmudur yeter mı ona diye soracak kadar evhamlıyım bebeğim için.ama diğer söylediğiniz her konuda haklısınız. Belki de evet nasıl yapar egom sebep oldu bu valiz toplama bilet alma olayına. Hiç değilse bir gece şuan olduğu gibi kendimi odaya kapatıp düşünseydim
TamamHatalı davranmışsınız bu da adama yaramış. Dövse de sövse de gitmeyecek bir kadın var karşısında. Artık canının istediğini yapmaya hak görecek kendisinde.
En başında bavul bilet yapacağınıza hastaneye gidip darp raporu almalıydınız. Sonradan alamazsınız,çünkü inandırıcı olmazsınız doktora karşı. Hastane polisi devreye girerdi,can güvenliğiniz olmadığı için adama uzaklaştırma çıkarırdınız. Bu kadar. Ne bavula gerek vardı,ne ailenize haber vermeye. Bir süre kafanızı toparlar,sonrasında ailenizle konuşurdunuz. Hamile karısını döven adamın tehditlerine boyun eğmiş oluyorsunuz şu anda. Bunun sonuçlarını siz yaşayacaksınız biz değil,o yüzden buradaki insanlara kızmayın.
Ben de her gün koca dayağı yemiyorum ama yolu yöntemi biliyorum. “İlk defa oldu” “poşet taşıtmazdı” “aşkla evlendim” “nasıl olur bilmiyorum”lar size fayda sağlamaz. Kendinize ve çocuğunuza yazık etmişsiniz. Sanıyor musunuz ki bu iş burda kalacak? Hayır,katlana katlana devam edecek. Adam pişman dahi değil. Aileniz de aile değil herhalde ki sizi barıştırmaya çalışacağını düşünüyorsunuz. Hamile de olsanız beyninizle mantığınızla hareket edebilirsiniz. Baktınız ki bu yolda yalnızsınız,hemen oturup düşünmeliydiniz ne yapacağınızı.
nasıl şok olup bir şey yapamayacak ne var. Ben şahsen etrafımda da görmedim yaşamadım bilmiyorum da. Sizin aşina olduğumuz bir durumsa bilemem. Daha önce yaşamadığım bir şeye nasıl tepki vermem gerektiğini bilemem. A bu dayak mı deyip oturmadım tabi ki. Sadece yolumu bulamadım hala bulabilmiş değilim. Burdan fikir almak istedim ama siz beyan etmeyin olur mu rica edicem? Şiddet deneyimlemedim daha önce. Şok olmam hele ki beklemezken şok olmam bana bir hayli normal geldi. Bu yüzden mantıklı davranamadığımın farkındayım. Dilerim siz hayat boyu mantığınızı asla kaybetmeyin.Siz bu konuyu 'hamileyim, esim bana tokat atti, cok uzgunum bu saatten sonra evliligimi nasil devam ettirebilirim?' diye acsaydiniz cevaplar farkli yonde olurdu. Siz kestirip atmak uzerine konu actiginiz, ustune esiniz hala hakliymis gibi sizi tehdit ettigini soylediginiz icin ve son dakika vazgectiginiz icin tepki goruyorsunuz
Ayrica bu kadar sok olup bir sey yapamayacak ne var, kimse kocam beni doverse ne yapayim diye dusunmez ama insanlarin fiziksel siddete gosterecegi tepkiler bellidir. Kisi bunu bilir. Ve bu siddeti uygulayanin es olmasi sonucu degistirmez
Yapmayacağına nasıl güveniyorsunuz? Bizde çok büyük aşkla evlendik ama ben hiç demedim beni dövmez. Ben diyorum ki, erkekler kendini kontrol edemiyor. Sadece eşim değil. O raddeye gelen dünyanın en iyi adamı bile döversiz her gün tokat yersem ne yaparım diye mı düşünüyorsunuz. Türkiye de yaşanıyor diye sizde ya benimde başıma gelirse diye yanınızda ki adama güvenmeyerek her ihtimali göz önünde bulundurarak mı evlendiniz. Ben öyle yapmadım çok güvendim yapacağına asla inanmazdım söyleseler güler geçerdim. Şimdi siz bana edebiyat yapmayı güçlü kadını oynamayı bir zahmet bırakın. Bakın orada mesaj başlığı yargılamadan yorum yapın. Biliyorum çünkü bazıları zaten canı yanmakta olan insanları aciz görmeye bayılıyor. Sizde en mükemmelsiniz, sizde kendinize yapılsa hedede hüdede.. En sizsiniz oldu mu. Ki ağrılarıma inanmamakta serbestsiniz lakin hamile bir insanın hıçkıra hıçkıra ağlaması kendini kasması malesef ki sorun teşkil edebilen bişey. Doktorlar stres bile yapmayın derken şu durumda yalan söyleyen benim , ağrısı olmayan benim evet
Kaç saat sürüyor yol? Ben 14 saatlik yolculuk da yaptım çok kez hamileyken, ne alakası var yolun uzaklığıyla? Deyin ki ekonomik gücüm yok, ailem arkamda durmaz, boşanmış olmayı gözüm kesmiyor vs. Ama yolu, hava durumunu bahane etmeyin. Şu an o ev size bu şartlardan çok daha kötü çünkü.Ama ben gerçekten çok kötüyüm bakın. Sevgimden aşkımdan kalmadım ki. Evet keşke valiz hazırlamak bilet almak yerine direk onu kovsaydım evden. Gidemezdim gerçekten evlâdım için gidemezdim. Öyle ağrım oldu ki. Miniğim de hissetti canımın nasıl yandığını. Biletimi askıya aldırdım valizim hala kapıda. Şu dakika aktif edip gidebilirim ama bakın korkuyorum. O kadar saat yol ve ben uyurken ağlıyordum uyanınca ağlıyorum. Sizde haklısınız olması gerekeni söylüyorsunuz biliyorum bir kadını düşündüğünüzden. Ama inanın çok yorgunum
nasıl şok olup bir şey yapamayacak ne var. Ben şahsen etrafımda da görmedim yaşamadım bilmiyorum da. Sizin aşina olduğumuz bir durumsa bilemem. Daha önce yaşamadığım bir şeye nasıl tepki vermem gerektiğini bilemem. A bu dayak mı deyip oturmadım tabi ki. Sadece yolumu bulamadım hala bulabilmiş değilim. Burdan fikir almak istedim ama siz beyan etmeyin olur mu rica edicem? Şiddet deneyimlemedim daha önce. Şok olmam hele ki beklemezken şok olmam bana bir hayli normal geldi. Bu yüzden mantıklı davranamadığımın farkındayım. Dilerim siz hayat boyu mantığınızı asla kaybetmeyin.
İşte sanırım o en büyük hatam. Bende demeliydim kimseye bu kadar güvenemem diye. Zaten büyük konuşmamakta gerekiyormuş. Yapmaz etmez dememek lazımmış. Öfkesini gördüm sanıyordum ama benim gördüğüm 100/1i bile değilmiş. Bu kadar soğuk kanlı kalabilmesi bile ayrı bir hayalkırıklığı oldu bana. Bende ya yapabilir deseydim belki beklediğim bişey olduğu için daha mantıklı kalabilirdim.Yapmayacağına nasıl güveniyorsunuz? Bizde çok büyük aşkla evlendik ama ben hiç demedim beni dövmez. Ben diyorum ki, erkekler kendini kontrol edemiyor. Sadece eşim değil. O raddeye gelen dünyanın en iyi adamı bile döver
Hanımefendi saygının da yetişkinliğinde ne olduğunu ben biliyorum. Kendisine hakim olmayanda ben değilim farkındasınız dimi. Ne olur yaşamayın ya ne olur. Çünkü bende her ne kadar yeni üye olsam da takıp ettiğim bir sitede bu konuları çok okudum çok net yorumlar yaptım kendimce. Umarım bir gün o an gerçekten yaşanmaz sizin içinde. Çünkü belli ki sizinde kaldırabileceğiniz bişey değil. Ve şuan bile bu kadar sinirliyken o an ki sinirinizle başbaşa kalmanızı istemem.Hayatim boyunca sevdigim, yakin oldugum kimseden siddet gormedim. Ve evet mantigimi da hic kaybetmedim. Bana iyi gelmeyen kimseyi hayatimda tutmuyorum, bunu bilmem icin her olumsuzlugun basima gelmesine gerek yok. Her seyi deneyimleyemeyiz hayatta, bazen sadece sagduyu/mantigimizi kullanmak ya da baskalarinin tecrubelerinden ders cikarmak gerekiyor.
Ben de her gun tokat yemiyorum esimden ama bizim iliski dinamigimizde tartismayi alevlendirmek bile yok, ortamin gerilecegini hissedersek birkac saat ayni ortamda bulunmayip sakinlesiyoruz tekrar konusmaya baslamadan once. Cunku yetiskiniz ya hani, kendimize hakim olabilmeliyiz.
Esim bana fiziksel siddet uygularsa bana dokunabilecegi yakinlikta oldugu son anin o oldugunu iyi bilir. Ben de ayni sekilde. Her seyden once kendimize olan saygimizdan dolayi kimseye zarar vermiyoruz. Bunu bilmek icin her gun dayak yememiz de gerekmedi.
Ne mantıksız bir düşünce. Kadınlar evlenirken “aa bu beni döver, bu adam beni öldürür” diye mi plan yapıyor? Gördükleri muamele karşısında bir duruş sergiliyor.Şey mi demişim "gidiyim burnu sürtsün sonra kesin gelcem"? Yoksa düşünmek istiyorum ilerisini bilemiyorum mu demişim. Çünkü birde hamileyim. Hani yaşadığım çok sağlıklı bir şey değil ve benim için ciddi anlamda hayatımın şoku ya. Beklediğim bir şey olsaydı bir planım olmasını bırakın aynı nikah masasına oturmazdık. Asla beklemeyince insan şok olup ne yapması ne düşünmesi gerektiğini bilmiyor
Ben hep diyorum, gözü dönerse ya birbirimizi öldürürüz yada ben kendime kaçacak delik ararım. Güvenmem o konuda.İşte sanırım o en büyük hatam. Bende demeliydim kimseye bu kadar güvenemem diye. Zaten büyük konuşmamakta gerekiyormuş. Yapmaz etmez dememek lazımmış. Öfkesini gördüm sanıyordum ama benim gördüğüm 100/1i bile değilmiş. Bu kadar soğuk kanlı kalabilmesi bile ayrı bir hayalkırıklığı oldu bana. Bende ya yapabilir deseydim belki beklediğim bişey olduğu için daha mantıklı kalabilirdim.
Hanımefendi saygının da yetişkinliğinde ne olduğunu ben biliyorum. Kendisine hakim olmayanda ben değilim farkındasınız dimi. Ne olur yaşamayın ya ne olur. Çünkü bende her ne kadar yeni üye olsam da takıp ettiğim bir sitede bu konuları çok okudum çok net yorumlar yaptım kendimce. Umarım bir gün o an gerçekten yaşanmaz sizin içinde. Çünkü belli ki sizinde kaldırabileceğiniz bişey değil. Ve şuan bile bu kadar sinirliyken o an ki sinirinizle başbaşa kalmanızı istemem.
bakın bize olmasanızda kendinize dürüst olun.
gugullayın bu bilgiyi gerçekten merak ettiyseniz mesela.
darp raporu almak istemiyor olabilirsiniz hala ne yapacağınıza karar verememiş olabilirsiniz.
ama cevap alamadım vs deyince inandırıcılığı kalmıyor sorgulanıyor yazdıklarınız.
şu an net olarak ne yapmak istiyorsunuz?
mantiksız olan nedir? Siz bir insanı tanırken ileride böyle şeyler yapabileceği ihtimali aklına gelse evlenir misiniz. Ben onu anlattım evlenmezdim. Beklemediğim bir şey olduğu içinde şaşkın olduğumu söyledim. Gitmeyi düşünmeseydim bilet almazdım. Gitmem ama yinede alayım diyerek almadım. Ne yapacağımı bilemeyerek bişeyler yapmaya çalıştım. Ayrıca burada fazlasıyla sağ duyulu insandan fazlasıyla mantıklı ve sakinleştirici mesajlar aldım iyi ki varlar. Sakinleştirmek demek ye dayağını bişey olmaz canım demek ki sizce? Kimseden bunu beklemiyorum kimseye de bunu söylemezdim. Buraya yazma sebebim de ailemle anlatamadığım için fikir almaktı.Ne mantıksız bir düşünce. Kadınlar evlenirken “aa bu beni döver, bu adam beni öldürür” diye mi plan yapıyor? Gördükleri muamele karşısında bir duruş sergiliyor.
Şiddet kendini ifade etme biçimidir. Bir kere uygulayan hep devam eder. Ben erkek arkadaşımdan görmüştüm bir kere. O gün ayrıldım. Benim gururumu incitti. O adamla bir daha aynı yatağa girsem kendime saygım kalmazdı.
Gitmeyecekseniz bilet niye alıyorsunuz? Tutarlı olun. Hele buraya konu açmanızda ayrı. Önceki sayfaları okumadım ama burdaki kadınların tamamına yakını “Kocandır döver de sever de” diye yorum yapmaz. Kendiniz çalıp, kendiniz oynamışsınız.
Görmemişim. Evet şuan evde değil muhtemelen işteSordum ama cevap alamadım. Eşiniz sabah hiçbir şey olmamış gibi hazırlanıp işe mi gitti ?
Amiiin. Benimde en büyük duam bebeğim için. Çok teşekkür ederim desteğinize.Kadının kadına yaptığını erkekler kadına yapmıyor gerçekten. Her ilişkinin dinamiği herkesin hayatının önceliği, korkuları başkadır. Evet pek çok yorum haklı ama zaten mağdur korkmuş bir kadının da kafasına vura vura bu böyle şu şöyle diye kızılmasını doğru bulmuyorum. Çünkü biz burda kendimizi ne kadar yırtarsak yırtalım hanımefendi zaten kendine en uygun olanı gerçekleştirecektir.
Konu sahibi hanımefendi sizde lütfen aileler karışırsa ne olur diye düşünmeyin. Ailenize söyleyin haberleri olsun. Affetseniz de boşansanız da bunu bilmeleri gerekiyor bana göre. Utanması gereken siz değilsiniz eşiniz. O utansın o korksun biraz.
Umarım bebeğiniz daha da üzülmez sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?