• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne olur yardım karanlık bir kuyudayım :(

denizsy

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2013
74
13
88
32
Aa

Son düzenleyen: Moderatör:
Nankörlük mü yapıyorum sizce :(

Evli olsaydin bu durumda olsaydi ay hayat enerjim bitti deyip bosanacak miydin? Iyi gunde kotu gunde destek olmak tir ask.. hediyeler alinip gezip tozuldugunda herkes aski yasar zorda ask varsa o gercektir ama sizde goremedim o aski

Merhaba hanımlar bu hesap arkadaşımın ama rica ettim ondan buraya yazabilmek için şimdiden okuyanlara tesekkür ederim. Benim 1 buçuk yıllık bir ilişkim var ve kensini çok eskiden beri tanıyorum. İlişkimizin ilk aylarında iş yeri battı ve ailesi ona arkasını döndü işinin başından ayrıldığı sorun çıkarttığı gibi bir düşüncede olduğu için. Hem ailesi haklı hem erkek arkadaşım ama olan oldu. Bana karşı aşırı ilgili aşırı seven biri herşeyi benim ve bende onu seviyorum. Ama hayatımızda aylardır tek derdimiz para. Ayrı eve çıktı kirası günlük ihtiyaçları vs için krediler kredi kartları dağ gibi oldu. 3 yere işe girdi 2 hafta çalışabildi herbirinde ve ayrıldı anlaşamadığı için. Ben okuyorum ve destek olmak için ailemin iş yerine gidiyorum okul dışında ordan maaş alıcam ve erkek arkadaşımın aidat elektrk gibi şeylerine yardım edicem. İşsiz kaldığı dönemde ailemin işyerine çağırdım burda kazanalım biraz diye ama çok sorun çıktı aramızda o kendini iç güveysi gibi hissetti ne söylesem sorun oldu sonra bizim dükkanıda bırAktı. Şimdi başka bir emlaçıda çalışıyor 1 haftadır. Benim sorunum para değil ve paraya önem veren biri de değilim. Durumu iyiyken bana herşeyi aldı istediğim her yere götürdü hiç sakınmadı o yüzden ben de sakınmıyorum. Ama işte.. Beklediğim hiçbirşey yok yani gezmek tozmak vs istemiyorum gözümde yok ama her dk para konuşmaktan iş konuşmaktan her dk sorun dinlemekten moral vermekten her gün dert konuşmaktan yoruldum. Benim hiçbi derdim yok ama onun mutsuzluklarını sorunlanı omuzluyorum aylardır (7 ay kadar hergün) onunla beraber ama yoruldum. Biraz konuşmayalım akışında gitsin istiyorum sadece çok mu? Finallerime çalışamıyorum sırf o arıyo bi anda dert anlatmaya başlıyo ve bütün hayat enerjim sönüyo :/ benmi kötü biriyim gerçekten siz söyleyin :(

Erkek arkadaşın anladığım kadarıyla bir baltaya sap olabilecek biri değil. Varken veriyordu diyorsunuz ama o dönemde sanırım aile işi aile parasıyla yapıyordu o cömertliği. Paraya önem vermemeniz önemli değil sömürülmeyin. Ne maddi ne duygusal olarak hiçbir şekilde kendinizi sıkmayın. Eğer o tarz konuşmalara başlarsa susturun konu değiştirerek ya da yapıcı eleştiriler yapın. Hayat kimse için kolay degil. Bir düzen kurması konusunda sözünüzü söyleyin siz ısrarla bu tavırda durursanız zaten bir süre sonra size dert anlatmaktan vazgeçecektir. Tavrınızı net gösterin sizinle tartışmasına da izin vermeyin derim.

Evli olsaydin bu durumda olsaydi ay hayat enerjim bitti deyip bosanacak miydin? Iyi gunde kotu gunde destek olmak tir ask.. hediyeler alinip gezip tozuldugunda herkes aski yasar zorda ask varsa o gercektir ama sizde goremedim o aski

Diyorum ya hiç beklentim gezmek tozmak vs vallahi gözüm yok. Hem aşkım olmasa okul iş çabalarmıyım uykusuz yorgun kalırmıyım. Tek isteğim başka şeyler konuşabilmek. Her an her gün aylardır para iş. Oturalım konuşmadan evde film izleyelim ya da bi yerde bahcede oturalım çekirdek çitleyelim ama o gün hiç olmazsa 1 gün sorundert çözmiyim sadece konuşalım :(

Erkek arkadaşın anladığım kadarıyla bir baltaya sap olabilecek biri değil. Varken veriyordu diyorsunuz ama o dönemde sanırım aile işi aile parasıyla yapıyordu o cömertliği. Paraya önem vermemeniz önemli değil sömürülmeyin. Ne maddi ne duygusal olarak hiçbir şekilde kendinizi sıkmayın. Eğer o tarz konuşmalara başlarsa susturun konu değiştirerek ya da yapıcı eleştiriler yapın. Hayat kimse için kolay degil. Bir düzen kurması konusunda sözünüzü söyleyin siz ısrarla bu tavırda durursanız zaten bir süre sonra size dert anlatmaktan vazgeçecektir. Tavrınızı net gösterin sizinle tartışmasına da izin vermeyin derim.

Haklısınız.. Tek hayali benimle gelecek kurmak için düzen oturtmaya çalışıyor ama maddi olarak desteği ben vermek istiyorum üstümdeki bu dert tasa bi şekilde bitsinde nasıl biterse bitsin diye :/ bi kere isyan ettim çok büyük bunaldım para konuşmaktan diye çok fazla hak verdi ama sanırım üstüme gelmemesi durumu 2 gün sürdü sadece :/

Erkek arkadasiniz biraz kalpazan ve uyumsuz sanirsam, insanlar is bulamiyorken o girdigi islerden sIkIntiya gelemeyip cikiyor, nekadar güzel! Evet insan sevdiginin iyi ve kötü gündede yaninda bulunmasi lazim, ama sevgiliyken osunu busunu ödemek, ister kiz ister erkek olsun, cok yanlis bence... Ayrilincada ama ben onun elektrigini suyunu bile ödedim diye aglaniyorsunuz sonra... Yaninda olun moral verin ama birakinda kendi calisip didinsin, sorumluluklarinin farkina varsin artik, aileside bence bosa sirt cevirmedi...

Son düzenleme:
neden daha kocan bile olmayan bi adamın parasızlığını dertlerini işsizliğini çekiyosun ki?
bence bu fedakarlığa değmez.
doğru düzgün bi mesleği olsa sağda solda gezinmezdi
şimdi sana da bela olarak senin de bir mesleğinin olmasına engel oluyor.
bi ilişki böyle nereye kadar gider ki
bence pek biyere gitmez.

Bu senin sorunun değil,"sizin" sorununuz da değil.Sadece erkek arkadaşının sorunu.
Anladığım kadarıyla eğitimi yok.Girdiği işlerde de kendisi pürüz çıkarıyor.
Hayat kolay değil,bir yerden başlayıp sebat etmesi lazım.
Orayı sevmedim,burada rahat edemedim derse hiçbir yerde tutunamaz.
Ayrıca maddi yardım yapmanı asla önermem.Etik olmadığı gibi üstelik tembelliğe alıştırırsın.
Bırak biraz çabalasın.Final dönemlerinde izin iste,bu hafta görüşmeyelim,konsantre olmam lazım diyebilirsin.

Bence onla konuşurken tatlı bi dille bunaldıgnızı dertten tasadan bahsetmek istemediğnizi onun hep yanında oldugnuzu ama o anlatıkça onun için çooook üzüldüğnüzü kafanıza taktıgnız için ders çalışanadıgnızdan bahsedin bence en acık yol konuşmak oda size hak vericektir

Erkek arkadasiniz biraz kalpazan ve uyumsuz sanirsam, insanlar is bulamiyorken o girdigi islerden sIkIntiya gelemeyip cikiyor, nekadar güzel! Evet insan sevdiginin iyi ve kötü gündede yaninda bulunmasi lazim, ama sevgiliyken osunu busunu ödemek, ister kiz ister erkek olsun, cok yanlis bence... Ayrilincada ama ben onun elektrigini suyunu bile ödedim diye aglaniyorsunuz sonra... Yaninda olun moral verin ama birakinda kendi calisip didinsin, sorumluluklarinin farkina varsin artik, aileside bence bosa sirt cevirmedi...

Artık haklı olduğunuzu düşünüyorum sadece bu ay ilk ve son 500 lira vericem o da bana şuana kadar çok şey aldı bi kısmını vermiş gibi olurum içim rahat eder :/ bide yardım edicem dedim yalancı çıkmak istemem :/ onun nişey beklediği yoktu aslında ben dertlerden kurtulmak için vericem dedim ama okulumla aynı anda çalışamıyorum zaten o yüzden son olucak :/

neden daha kocan bile olmayan bi adamın parasızlığını dertlerini işsizliğini çekiyosun ki?
bence bu fedakarlığa değmez.
doğru düzgün bi mesleği olsa sağda solda gezinmezdi
şimdi sana da bela olarak senin de bir mesleğinin olmasına engel oluyor.
bi ilişki böyle nereye kadar gider ki
bence pek biyere gitmez.

Evet malesef sabit bir mesleği yok :/ istanbulun en iyi yerinde dükkanı vardı ama işler karıştı battı bişiler oldu. Ben de güzel bi bölüm okuyorum o da biliyor ama brn bişey demeden final haftamda insan sorun anlatmiyim demez mi :/

Evet malesef sabit bir mesleği yok :/ istanbulun en iyi yerinde dükkanı vardı ama işler karıştı battı bişiler oldu. Ben de güzel bi bölüm okuyorum o da biliyor ama brn bişey demeden final haftamda insan sorun anlatmiyim demez mi :/

acı ama gerçek bu adamdan sana bişey olmaz
boş yere paranı yedirdiğinle kalırsın
üstüne bi de dertlerini dinleyip yıpranırsın

Erkek arkadaşının faturalarını neden ödediğini anlayamadım? Evli değilsiniz ki? Moral olarak yardımını anlarım, tabi ki destek olacaksın, ama maddi yardıma devam edersen sıkıntıya zaten gelemediği için hazırcılığa alıştırırsın. Sanırım bir işte sebat etmek yerine durmadan bahane bulup iş değiştiriyor. Durmadan her konuşmasında "ağlaması" da sanırım senden para beklentisi içine girmiş olması yüzünden. Alıştırmayın. Bir süre sonra göreviniz olabilir.
İş bulmak için çaba sarfetmeyip sizi de maddi yönden kullandığını anladığınız an bence fazla uzatmayın, çünkü böyle giderse bu ilişki yıpratır sizi.

Bu senin sorunun değil,"sizin" sorununuz da değil.Sadece erkek arkadaşının sorunu.
Anladığım kadarıyla eğitimi yok.Girdiği işlerde de kendisi pürüz çıkarıyor.
Hayat kolay değil,bir yerden başlayıp sebat etmesi lazım.
Orayı sevmedim,burada rahat edemedim derse hiçbir yerde tutunamaz.
Ayrıca maddi yardım yapmanı asla önermem.Etik olmadığı gibi üstelik tembelliğe alıştırırsın.
Bırak biraz çabalasın.Final dönemlerinde izin iste,bu hafta görüşmeyelim,konsantre olmam lazım diyebilirsin.

Eğitimi üni yarım bıraktı liseyi açıktan okumuştu. Bilgisayar dehası ama diploma olnafan işe yaramıyor malesef :/ 2 tane de yabancı dili var kültürlü ama uyumsuz biri sanırım anlamıyorum ki çıkamadım içinden :( tek isteğim sorunum yok benim hayatımda aylardır onun sorunlarını dinlemekten sivilce çıkarıyorum mutsuzum sinirliyim huysusüzum :( HUZURUM YOK :(

Bence onla konuşurken tatlı bi dille bunaldıgnızı dertten tasadan bahsetmek istemediğnizi onun hep yanında oldugnuzu ama o anlatıkça onun için çooook üzüldüğnüzü kafanıza taktıgnız için ders çalışanadıgnızdan bahsedin bence en acık yol konuşmak oda size hak vericektir

Denedim çok anlayış gösterdi ama 2 gün sonrayine aynı düzen malesef :/

acı ama gerçek bu adamdan sana bişey olmaz
boş yere paranı yedirdiğinle kalırsın
üstüne bi de dertlerini dinleyip yıpranırsın

Para da değil gözüm ama inanın gerçekten yıprandım :( yüzüm gülüyor ama eskisi gibi doğal değil içten değil

Babamın hep yaptığı bir uyarıdır; dertlerinde sürekli insanların üzerine yıkılırsan kardeşin bile zamanla senden kaçar, diye.

Dertleşmek, kötü günde yanında olmak, moral vermek... hepsine varım. Ama dert yumağı haline gelir de insanları bunaltırsan değil kardeş anne bile illallah eder. Kimse kimsenin kurtarıcısı değil şu hayatta. Eğer erkek arkadaşının iş bulmak için gerçek bir çabası varsa bence destek olabilirsin elinden geldiğince. Çünkü öbür türlü "yiyip içip gezerken, hediyeleri kabul ederken iyi, para bitince kötü" gibi olur. Ama kendi başına hiçbir sorumluluk alamayan şımarık zengin çocuklarındansa kolay gelsin, zor iş :50:

Ben bir de şunu düşünüyorum. Hiç bir anne baba evladına kolay kolay sırtını dönmez, hele ki böyle en zor gününde. Tabi ne olduğunu bilmiyoruz ama benim tahminim : sanırım erkek arkadaşının ailesi de artık bazı şeylerin farkına vardılar, oğullarının sorumsuz, hazır yiyici, girdiği hiç bir işte sebat etmeyen biri olduğunun farkına vardılar ki, artık onun kendi ayaklarının üzerinde düşe kalka durmay öğrenmesi için desteği çekmiş olmalılar. Çünkü okulu bile yarım bırakmış. Bilmiyorum belki senden maddi destek kesilirse, belki seni de bırakabilir.

Erkek arkadaşının faturalarını neden ödediğini anlayamadım? Evli değilsiniz ki? Moral olarak yardımını anlarım, tabi ki destek olacaksın, ama maddi yardıma devam edersen sıkıntıya zaten gelemediği için hazırcılığa alıştırırsın. Sanırım bir işte sebat etmek yerine durmadan bahane bulup iş değiştiriyor. Durmadan her konuşmasında "ağlaması" da sanırım senden para beklentisi içine girmiş olması yüzünden. Alıştırmayın. Bir süre sonra göreviniz olabilir.
İş bulmak için çaba sarfetmeyip sizi de maddi yönden kullandığını anladığınız an bence fazla uzatmayın, çünkü böyle giderse bu ilişki yıpratır sizi.

Gerçekten para beklemiyo ben dedim vericem diye kabul etmedi zorladım falan ama vericeğim parada onu zaten hiçbişide kurtarmaz. Bıdaha asla almaz o da kesin bu benim zorumla oluyor bir seferlik. Hiçbi erkeğin olmıcağı kadar ilgili seviyo aşık bağlı vs ama benim hayatımdaki bütün ilişkilerim böyleydi aslında kimse sevgisiz ilgisiz olmadı çünkü kimseye kötülüğüm kötü niyetim yok. Tek sorunum huzur istiyorum dediğiniz gibi bu ilişki hayatımı yıpratmasın :(

Back
X