• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne olur yardım karanlık bir kuyudayım :(

neden daha kocan bile olmayan bi adamın parasızlığını dertlerini işsizliğini çekiyosun ki?
bence bu fedakarlığa değmez.
doğru düzgün bi mesleği olsa sağda solda gezinmezdi
şimdi sana da bela olarak senin de bir mesleğinin olmasına engel oluyor.
bi ilişki böyle nereye kadar gider ki
bence pek biyere gitmez.

çok doğru sözü.... bu kadar fedakarlık bi süre sonra görev gibi üzerine yapışır kurtulamazsın kurtulmaya çalıştığında da verdiğin onca emek fedakarlık gözardı edilir üstüne bir de sen suçlu olursun...

Babamın hep yaptığı bir uyarıdır; dertlerinde sürekli insanların üzerine yıkılırsan kardeşin bile zamanla senden kaçar, diye.

Dertleşmek, kötü günde yanında olmak, moral vermek... hepsine varım. Ama dert yumağı haline gelir de insanları bunaltırsan değil kardeş anne bile illallah eder. Kimse kimsenin kurtarıcısı değil şu hayatta. Eğer erkek arkadaşının iş bulmak için gerçek bir çabası varsa bence destek olabilirsin elinden geldiğince. Çünkü öbür türlü "yiyip içip gezerken, hediyeleri kabul ederken iyi, para bitince kötü" gibi olur. Ama kendi başına hiçbir sorumluluk alamayan şımarık zengin çocuklarındansa kolay gelsin, zor iş :50:

İşte ne kadar doğru söylemişsiniz taş olsa çatlar :( ilk zamanlarımın hattına 7 aydır sinliyorum çözüm buluyorum akıl veriyorum..

Merhaba hanımlar bu hesap arkadaşımın ama rica ettim ondan buraya yazabilmek için şimdiden okuyanlara tesekkür ederim. Benim 1 buçuk yıllık bir ilişkim var ve kensini çok eskiden beri tanıyorum. İlişkimizin ilk aylarında iş yeri battı ve ailesi ona arkasını döndü işinin başından ayrıldığı sorun çıkarttığı gibi bir düşüncede olduğu için. Hem ailesi haklı hem erkek arkadaşım ama olan oldu. Bana karşı aşırı ilgili aşırı seven biri herşeyi benim ve bende onu seviyorum. Ama hayatımızda aylardır tek derdimiz para. Ayrı eve çıktı kirası günlük ihtiyaçları vs için krediler kredi kartları dağ gibi oldu. 3 yere işe girdi 2 hafta çalışabildi herbirinde ve ayrıldı anlaşamadığı için. Ben okuyorum ve destek olmak için ailemin iş yerine gidiyorum okul dışında ordan maaş alıcam ve erkek arkadaşımın aidat elektrk gibi şeylerine yardım edicem. İşsiz kaldığı dönemde ailemin işyerine çağırdım burda kazanalım biraz diye ama çok sorun çıktı aramızda o kendini iç güveysi gibi hissetti ne söylesem sorun oldu sonra bizim dükkanıda bırAktı. Şimdi başka bir emlaçıda çalışıyor 1 haftadır. Benim sorunum para değil ve paraya önem veren biri de değilim. Durumu iyiyken bana herşeyi aldı istediğim her yere götürdü hiç sakınmadı o yüzden ben de sakınmıyorum. Ama işte.. Beklediğim hiçbirşey yok yani gezmek tozmak vs istemiyorum gözümde yok ama her dk para konuşmaktan iş konuşmaktan her dk sorun dinlemekten moral vermekten her gün dert konuşmaktan yoruldum. Benim hiçbi derdim yok ama onun mutsuzluklarını sorunlanı omuzluyorum aylardır (7 ay kadar hergün) onunla beraber ama yoruldum. Biraz konuşmayalım akışında gitsin istiyorum sadece çok mu? Finallerime çalışamıyorum sırf o arıyo bi anda dert anlatmaya başlıyo ve bütün hayat enerjim sönüyo :/ benmi kötü biriyim gerçekten siz söyleyin :(
En büyük destekçisi sensin, bak ailesi bile arkasını dönmüş, onun sorunlarını kendine sorun etmeden, yine yanında olmaya devam et derim, tatlı dilinde, güler yüzünle onu rahatlatmaya çalış, yazık olmasın...

Ben eminim final sınavı derdiniz olmasa, hayat enerjinizin sönmesini problem etmez yine destek olurdunuz.
Ama Final haftasını çekmeyen bilmez. :)
En azından final döneminde biraz derslerinize vakit ayırmak zorunda olduğunuzu söylerseniz yeterli olacaktır.
Sonrasında elbet aşılır,geçer bu günler.Böyle destekçisi olduktan sonra...

Ben bir de şunu düşünüyorum. Hiç bir anne baba evladına kolay kolay sırtını dönmez, hele ki böyle en zor gününde. Tabi ne olduğunu bilmiyoruz ama benim tahminim : sanırım erkek arkadaşının ailesi de artık bazı şeylerin farkına vardılar, oğullarının sorumsuz, hazır yiyici, girdiği hiç bir işte sebat etmeyen biri olduğunun farkına vardılar ki, artık onun kendi ayaklarının üzerinde düşe kalka durmay öğrenmesi için desteği çekmiş olmalılar. Çünkü okulu bile yarım bırakmış. Bilmiyorum belki senden maddi destek kesilirse, belki seni de bırakabilir.

Babası ve Ailesi o şekilde düşünüyor ama annesi hala biraz destek. Abisi öz değil ve biraz hakkını da yediler ama erkek arkadaşımda suçlu işine sahip çıkabilirdi. Benden daha hiç destek görmedi göreceği de az miktar ve bi seferlik olduğunu biliyor :/ o da işe gidip parçalanmamı istemiyor ama başka türlüde işim içinden çıkılmıcK ben bunalıcam diye yapmak istedim :(

Sen öğrenci değil misin? Hem okuyup, hem işe mi gireceksin? O da buna razı mı?
Sence bu nekadar doğru?

Aile yaninda calismaya alismis, zoru gorunce kaciyor...
Bu yasa kadar bolluk icinde parasini idare etmeyi de ogrenememis...
Isin zor onu bil, sorumluluk sahibi olmak, biraz yetistirmeyle, biraz da hamurla ilgili bir durum...
Eger birseyler yapmaya calisiyorsa, destek olun...
Aksi halde bir omur, para borc harc cekersiniz...
Soylediginize gore aile sirketini bile sorumsuzluklari ile bitirmis...
Hayat o kadar kolay degil, anlativerin kendisine...
Surekli sorun konusma konusunu bir daha konusun bence, enerjim dusuyor surekli, tabi ki benimle dertles, bende isterim ama bari sinav zamanlarinda konusmak istemiyorum diyin...
Bu arada daha 1.5 yillik iliskinizi, ailenizle, aile isleri ile yuz goz etmeniz bence cok yanlis...

Gelecek için hiç bir hayali olmayıp, hayallerinin peşinden koşmayan, günlük yaşayan bir insanla sen geleceğini nasıl düşünüyorsun peki? Tamam şimdi seviyorsun anladım, aslında sen de bazı şeylerin farkındasın. Ailesi bile zor durumda sırtını dönmüş, bir de ben yapmayım diyorsun ama aslında onunla bir geleceğin olmadığını sen de biliyorsun.

Ben eminim final sınavı derdiniz olmasa, hayat enerjinizin sönmesini problem etmez yine destek olurdunuz.
Ama Final haftasını çekmeyen bilmez. :)
En azından final döneminde biraz derslerinize vakit ayırmak zorunda olduğunuzu söylerseniz yeterli olacaktır.
Sonrasında elbet aşılır,geçer bu günler.Böyle destekçisi olduktan sonra...

Evet bu final zamanı berbat bi stres zaten :) yarın izin günü mecbur bulusucaz aksama kadar çalışamıcam 1 günüm gitti bile :/ bunlar beni biraz kırıyo işte düşünmeli sonuçta :/

çok doğru sözü.... bu kadar fedakarlık bi süre sonra görev gibi üzerine yapışır kurtulamazsın kurtulmaya çalıştığında da verdiğin onca emek fedakarlık gözardı edilir üstüne bir de sen suçlu olursun...

Birkere isyan etmiştim huzur istiyorum para düşünmeyelim yoksa yoktur diye ama baya dolmuştum geçen ay işte ve 7 aydır destek olmama rağmen iyi gün dostumusun sen dedi nankörlük yapma demişti üzülmüştüm..

Sen öğrenci değil misin? Hem okuyup, hem işe mi gireceksin? O da buna razı mı?
Sence bu nekadar doğru?

Üni öğrencisiyim haftasonları kendi işyerimize gidiyorum yaptığım sarışlardan prim falan alıyorum. Bide 1 hafta erkek arkadaşımda dükkana bize yardıma geldi yani bi miktar para vermem lazım zaten baya çalıştı ama yapamadık orda :/ bende bu ay çalıştım çok yoruldum dayanamadım çünkü iş sabah 10 akşam 9 falan gitmicem artık bide finallerim var :/ o da gitme diyo artık

Aile yaninda calismaya alismis, zoru gorunce kaciyor...
Bu yasa kadar bolluk icinde parasini idare etmeyi de ogrenememis...
Isin zor onu bil, sorumluluk sahibi olmak, biraz yetistirmeyle, biraz da hamurla ilgili bir durum...
Eger birseyler yapmaya calisiyorsa, destek olun...
Aksi halde bir omur, para borc harc cekersiniz...
Soylediginize gore aile sirketini bile sorumsuzluklari ile bitirmis...
Hayat o kadar kolay degil, anlativerin kendisine...
Surekli sorun konusma konusunu bir daha konusun bence, enerjim dusuyor surekli, tabi ki benimle dertles, bende isterim ama bari sinav zamanlarinda konusmak istemiyorum diyin...
Bu arada daha 1.5 yillik iliskinizi, ailenizle, aile isleri ile yuz goz etmeniz bence cok yanlis...

Aileyle yüz göz etme işi benimde hosuma gitmedi zaten :/ annem benim yakından tanımak ister açık görüşlülerdir ben biliyim ister o yüzden sakınca görmedim ama 1 haftada erkek arkadşım ordada sorun çıkarmaya somurtmaya başladı bende uzaklaştırdım :/ bişeyler yapmaya çalışıyo ama neden yspamıyo aylardır anlamıyorum ben bunu neden hep sorun. Zaten sanırım dayanamıcam yarın buluşucaz eğer yine aynı konular olursa konuşmak zorundayım ama hiç işe yarıcsğını sanmıyorum

Gelecek için hiç bir hayali olmayıp, hayallerinin peşinden koşmayan, günlük yaşayan bir insanla sen geleceğini nasıl düşünüyorsun peki? Tamam şimdi seviyorsun anladım, aslında sen de bazı şeylerin farkındasın. Ailesi bile zor durumda sırtını dönmüş, bir de ben yapmayım diyorsun ama aslında onunla bir geleceğin olmadığını sen de biliyorsun.

Yok baştada söyledim hayalleri var ve tek amacı onları yerine getirmek. Ama bu durumda çok huysuzluk yapıyo işyerinde ve çok negatif ve bence bu işlerinede yansıyo olmuyo o yüzden. Evet cidden tek ben varım ve desteğimle sevgimle ayakta (manevi desteğimle) ve çok büyük sevgisi var dayanamaz bırakırsam hayalsiz kalır. İnş bu işinde tutturur. Dediğim gibi tek derdim bana bı kadar yansıtmasına dayanamıyorum nasıl çözücem bu durumu :(

Birde ben eylül ayında babamı kaybettim.. Kimse anlamasada içimden atamadığım bi hüznüm var bunu bile yazarken gözyaşı döktüğüm...

Basin sagolsun canim...
Cok uzuldum...
Babacigina bassagligi, kalanlarina da sabir diliyorum...

Basin sagolsun canim...
Cok uzuldum...
Babacigina bassagligi, kalanlarina da sabir diliyorum...

Amin canım amin.. Babamın kaybettikten 1 hafta sonra konuşurken her lafımı babama bağlıyomuşum farkında bile değildim bana yeter artık her lafın baba anlıyorum üzülüyosun ama hep bu şekilde konuşulmaz demişti. Anında kapatmıştım telefonu yüzüne sonra sen kendini üzüyosun kendine acı çektiriyodun diye dedim olarak çevirdi ama pek inanasım gelmedi.. Ya kendi babası olsaydı..

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım haklısın bıkmakta.Yanlış yapıyorsun.Bak bir insanı en iyi ailesi tanır.Aile de farkında bazı şeylerin ve restini çekmişler.Sen önce kendini düşün.Kendi geleceğini düşün.Fazla iyi niyetlisin.Onun seni gezdirmesi,birşeyler alması yapması bağlılığı sana iyilik değildir.Bir ilişkinin gerektirdiği şeylerdir.O bana bunu yaptı bende karşılığını vermeliyim gibi bir düşünce içine girme.İlişkilerde para konusu olmamalı.Bir erkek parasal sıkıntısını kız arkadaşına yansıtmamalı.Yarın bu insanla evlilik kararı aldığında,fazla sorumluluk bekleme.fAZLA ANLAYIŞ,HOŞGÖRÜ BERABERİNDE ÜZÜNTÜ GETİRİR.İş yerinde sıkıntı yaşayabilir insan,işi bozulabilir ama kendi başına çözüm üretip kendi ayakları üzerinde durması gerek.7 ay bir insanın toparlanması için az bir zaman değil.Sana anlatarak veya sen para vererek çözüme ulaşamazsınız.Bir de sen babanı kaybetmişsin.Ondan daha ciddi bir sıkıntı bu.Bir kere şu hassas döneminde seni üzmemesi lazım.Lütfen kimse için kendini harabetme.Gitsin çalışsın,düzenini kursun.Kimseye analık yapma.Kendi geleceğini düşün ve okuluna odaklan.Yarın öbür gün çok pişman olursun.

Amin canım amin.. Babamın kaybettikten 1 hafta sonra konuşurken her lafımı babama bağlıyomuşum farkında bile değildim bana yeter artık her lafın baba anlıyorum üzülüyosun ama hep bu şekilde konuşulmaz demişti. Anında kapatmıştım telefonu yüzüne sonra sen kendini üzüyosun kendine acı çektiriyodun diye dedim olarak çevirdi ama pek inanasım gelmedi.. Ya kendi babası olsaydı..

Bak yorumumu yazdıktan sonra okudum bunu.Lütfen böylesi bencil bir insanı çıkar at hayatından.Hayat onun etrafında dönüyor.Kendinden başka kimsenin sorununu önemsemiyor.Ölüm acısında 1 hafta nedir ki ya.7 gün olmuş babanı kaybedeli,öyle laf mı edilir.Bırak Allah aşkına 1 yıl da sürer acın,daha fazla da.Bırak ne hali varsa görsdün.Bir insanı gezdirmek,ilgili davranmak gerçek sevgi değildir.

Canım haklısın bıkmakta.Yanlış yapıyorsun.Bak bir insanı en iyi ailesi tanır.Aile de farkında bazı şeylerin ve restini çekmişler.Sen önce kendini düşün.Kendi geleceğini düşün.Fazla iyi niyetlisin.Onun seni gezdirmesi,birşeyler alması yapması bağlılığı sana iyilik değildir.Bir ilişkinin gerektirdiği şeylerdir.O bana bunu yaptı bende karşılığını vermeliyim gibi bir düşünce içine girme.İlişkilerde para konusu olmamalı.Bir erkek parasal sıkıntısını kız arkadaşına yansıtmamalı.Yarın bu insanla evlilik kararı aldığında,fazla sorumluluk bekleme.fAZLA ANLAYIŞ,HOŞGÖRÜ BERABERİNDE ÜZÜNTÜ GETİRİR.İş yerinde sıkıntı yaşayabilir insan,işi bozulabilir ama kendi başına çözüm üretip kendi ayakları üzerinde durması gerek.7 ay bir insanın toparlanması için az bir zaman değil.Sana anlatarak veya sen para vererek çözüme ulaşamazsınız.Bir de sen babanı kaybetmişsin.Ondan daha ciddi bir sıkıntı bu.Bir kere şu hassas döneminde seni üzmemesi lazım.Lütfen kimse için kendini harabetme.Gitsin çalışsın,düzenini kursun.Kimseye analık yapma.Kendi geleceğini düşün ve okuluna odaklan.Yarın öbür gün çok pişman olursun.

Ne güzel yazmışsınız hayatımı.. Haklısınız.. Biraz önce aradı yine bankayla olan komik muhabbetini anlattı. Beni güldürmeyi iyi beceriyor ama konunun yine borc olması tuhaf değil mi? Artık daha açık olucam bana bu kadar yansıtma lütfen dicem nasıl yapıcam bilmiyorum cok da kırıcam ama bende dayanamıcam..

Bak yorumumu yazdıktan sonra okudum bunu.Lütfen böylesi bencil bir insanı çıkar at hayatından.Hayat onun etrafında dönüyor.Kendinden başka kimsenin sorununu önemsemiyor.Ölüm acısında 1 hafta nedir ki ya.7 gün olmuş babanı kaybedeli,öyle laf mı edilir.Bırak Allah aşkına 1 yıl da sürer acın,daha fazla da.Bırak ne hali varsa görsdün.Bir insanı gezdirmek,ilgili davranmak gerçek sevgi değildir.

Öyle tam 4 ay oldu ama cenaze günü morg herşey her gece her rüyamda gözümün önünde hala aynı hiç mi azalmaz şu an öyle ağlıyorum ki acımı bile yaşayamadım gibi geliyor bilmiyorum çok kötüyüm..

Back
X