Ne temizlikmis arkadaş?

selinim25

Başlangıç:95 Guncel;76.5 Hedef;65
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2012
1.791
1.094
333
Arkadaşlar siz çok mu temizsiniz. Çalışan bir insanım tatilde ailemin yanına geldim. Her gün ev sürdürüyoruz hergün makina çalışıyor, her gün çamaşırla uğraşıliyor bende abartmayın çamaşır biriksin az diyorum rahatligima veriliyor. Dağınık oluyor evim bazen, çamaşır toplandığım da... ama yeri geldiğinde de bekletmiyorum. Küçük kızım var her dakika toplamıyorum peşini. Bu bile laf oluyor pismışim

Bende biliyorum onlar gibi değilim. Hep birilerinin evini,temizliğini, kokusunu konuşuyoruz iki gün banyo yapmasam yaz kış ne zaman bir araya gelsek laf oluyor çocuk gibi...
Benim evime gelip en ince ayrıntısına kadar temizlik yapıyor annem o kadar rahatsız oluyorum ki yapma Diyorum boş duramıyorum diyor ama sonra dedikodumu yapıyorlarmis kardeşimle. Eşim yada arkadaşlarım böyle düşünmüyor. Evet dağınıklıklarim oluyor yada hep evim toplu değil ama eşimle çay içmeyi ev süpürmeye tercih ederim çoğu zaman daha sonra da yaparım o işi deyip sonra yapıyorum.

Sizde Bu tarz eleştiriler alıyor musunuz? Yada bu durumdan nasıl kurtulurum?

Ben de sizin gibiyim, hayat felsefem dünyaya temizlik yapmaya gelmediğim.Evliliğimiz başlarında her gün ev süpürüyordum sonra baktım kendime zaman ayırmamışım, bunalmışım.Kocam da temizliği beğenmiyor, toz sayıyordu o zamanlar.Bıraktım.Evi pislik götürdü.Yapmayacağım dedim.Kafam rahatladı.O zamandan beri de olduğu kadar yapmaya çalışıyorum.

Aslinda bu durum son zamanda insanlarda fazlasiyla takinti haline gelmis mesela o gun hadi yapsinlar etsinlwr onlara diyecegim yokta twmizlik anlayisi kendileti gibi olmayanlati pis ilan ediyirlar ya bende onlara uyuz okuyorum

Benim oyle tanidiklarim var ki evlerine gittigimde oturmak yerine is yapmayi tercih ediyorlar eskiden sık gittigim icin yabanci girmuyorlar herhalde ondan yapiyorlardir diye dusunuyordum ama simdi ayda yilda birde gitsem bakiyirum aynilar

aman boşver bazı insanlar övünecek başka hiç birşeyleri olmadığı için temizliği ile övünür, hayattan zevk alacak bi hobisi uğraşı olmadığıdan habire temizlik yaparlar, yapsınlar kime ne de, bi de o pis bu pis diye gittikleri evleri tararlar gözleriyle, kusur aramak için

Benim evim benim ortamım bu kimseyi ilgilendirmez kanımca ,onlar aşırı titiz ise banane sonuçta evimi pislik götürmez sadece dağınığımdır , sizde bence böylesiniz dağınıklık vardır sadece bu kimseyi alakadar etmez sizin dağınıklığınız millete ne kadar dert olmuş yahu ben hafta da 2 kere sil süpür,topla yaparım .

O kadar katılıyorum ki kime gitseler eve gelince ilk onun konusu oluyor sanane de diyemiyorsun azcık savunayim ben de öyle olduğum için savunuyor oluyorum

Sanki annemi tarif etmişsiniz evet başka bir uğraşı yok ama bazen öyle kırılıyorum ki.

Eğer gözünüze pislik ya da dağınıklık batmayacak kadar derli toplu ya da temiz iseniz yeterli. Eğer beden temizliğinde kokmayacak kadar temiz iseniz yine yeterli.Yazın hergün duş gerekli oluyor ama kışın iki günde bir de olur, niye olmasın. Ben herhangi bir şeyi normal ölçüden fazla yapan insanların duygusal açlık çektiğine inanırım. Kendi hayatlarında dolduramadıkları boşlukları başka şekilde doldururlar. Sizinkiler de hem kendi temizliklerine hem de elaleme sarmışlar, Allah size sabır versin

Ben dağınikligi hemen topluyorum çünkü çok dagilinca asla yapmak istemiyorum.
Ama sürekli evi temizlemiyorum çok sıkıcı buluyorum.

Aynen ben de dağınıklığı sevmiyorum topluyorum sürekli ama temizliği haftada 1 kez ancak yapabiliyorum.
Hele ki yazın...

ev temizliği her gün silme olayı bana da absürt geliyor ama en azından iki üç günde bir süpürge lazım silmeyi de haftada bir yapın en kötü tamam işte
ama banyo bence iki günü aşmayın gerçekten pis kokuluyor hele bu sıcakta..

Bende su temizlikten nefret ediyorum artik evi günde 3 defa siliyorum bazen aksam gene ayni oluyor haftada iki silsem gene ayni oluyor nefret ediyorum icim rahat edip de uyuyamiyorum. Bekarken hayat ne güzeldi ya simdi ev isiyle ugras öfff

Can'ım takma kafana benimde dağınıklık içerisinde bir düzenim vardır, küçük çocuklada sürekli öyle katalog gibi durmuyor ev , aynen otur keyfine bak rahatsız ediyorsa topla süpür, her gün her gün olmaz zaten

Temizlik için kendimi heba edemem, bedenime işkence edemem.
Annem tam tersim, 2 kere zehirlendi; deterjanları karıştırmaktan.
1 sene öncesine kadar bana sinirlenirdi, dağınıkmışım, gün aşırı temizlik yapmamı geçmiş haftada 2 anca temizlik yapılıyormuş vs.
Artık bana hak veriyor, sen en iyisini yapıyormuşsun meğer kızım diye.

Şunu da söyleyeyim, ben çamaşırları biriktirip atarım. Rutin değiştirecek bir hareketlilik yoksa ayda 4-5 defa çalışır çamaşır makinesi. Ama annem bunu yenemedi, 2 güne bir çalıştırmaya çalışıyor makineyi. Hatta şu an makineme kızgın çünkü 9 kilo aldığı için istediği sıklıkta çalıştıramıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…