Ne temizlikmis arkadaş?

temızlık hastası bırı olarak soyleyeyım
herkesın duzenı kendınedır kımsenın bıle bıle pıslık ıcınde yasamak ısteyecegını sanmam bu sebeple kendı duzenınde herkes mutlaka yapıyordur
keske bende sızın gıbı olsam :)

ama dus konusunda annenız haklı hergun bazeen gunde 2 kere yıkanıyorum bu sıcakta cekılır dert degıl kokuşuruz ayol
evde temızlık hergun yapılmak zorunda degıl ama bı rahatsızlık yoksa hergun wc cıflenmelı ve yıkanmalıyız gorusundeyım

Cnm bende senin gibiyim :/
Bana kimse bisey demiyor ama ben çok rahatsızım bu durumdan ama çözüm bulamıyorum

Valla ben işi gücü düşünecek başka bişeyleri olmayan insanların böyle olduğunu düşünüyorum...

Valla öyle süper titiz değilim ilgilenilecek bir kızım okunacak kitaplarım arastirilacak konularım ve yapılacak o kadar çok başka işlerim var ki titizliğe sıra gelmiyor....başkasının durumu da beni ilgilendirmez bunun dedikodusunu yapmak ne garip konuşmak bile gelmez aklıma....

Siz de önemsemeyin bu söylediklerinizi söyleyin "yapacak daha önemli işlerim var ben böyleyim " gibi onlar da alışırlar....üstelik evde o kadar hijyen deterjan çok sağlıklı değil....

Kirli sepeti diye birşey yok. Olay bu haliyle makine de çamaşır biraz olsa yıkanır. İsraf konusuna katılıyorum

Çook yakınimda bir kaç insan aynen böyle mesela birinden bahsederken çok iyi hoş deriz ya bunlar aa çok temiz cok titiz diye başlarlar lafa .Gitmek istemiyorum onlara yada geldiklerinde çok geriliyorum niye hayatı zorlaştırırlarki.

Teşekkür ederim bende tam sizin gibi düşünüyorum bir daha böyle bir vakit bulamayabiliriz ama işi sonra da yapabilirim diyorum

Küçük bir kızınız varmış dağınıklık olması normal.Annenizin peşinde koşturacağı çocuğu ya da dışarıda zamanını alan bir işi yok.Bol bol zamanı olduğu için yapıyordur..Oda onun meşgalesi.

Size gelip ev temizlemesi yardımcı olmak istemesindendir .

Ben banyo olayına takıldım.Yaz olduğu için daha çok terleniyor günlük duş alsanız ne kadar zamanınızı alacak ki.Bazen 2-3 kere aldığım oluyor eşimede aldırtıyorum.Yazın şart bana göre

Aynen biz de de cümle böyle başlıyor ve hep aklıma acaba benim arkamdan neler diyorlar diye geçiyor. Ve üzülüyorum hayat sadece bu değil ki bari emeğe değse

süpersiniz
Sadece temizlik değil hayatınız
Yazdıklarına göre evi temiz tutmayı aynı Zaman'da gezmeyi de ihmal etmemişsiniz
Hiperaktivite hastası olduğum için çok planlı ve programlıyım elim çok hızlıdır herşeyi aklımda sıraya sokarım herşey tıkır tıkır yaparım.Öyle bir sistemim var ki yemek dahil ev işleri çamaşır hepsini 3 saatte bitiririm
Kendimi durduramıyorum ve beynim yorulduğumu haber vermiyor bu sebepten yorulduğumu anlamıyorum maalesef
Dedim ya bu bir hastalık.

Yazın hergün banyo yapıyorum tabiki. Bunu demek istemedim takıntı bu banyo yaptığımi bilmese yine aynı şeyi söyler. Kaç dakika kaldığımız bile önemli. Ölçüt belirlemis kafasına göre

Aynısıda benim ablam üç cocuk ev okul alışveriş hic oturdugunu gormedim boyle mutluyum diyor bisey diyemiyoruz makina gibi calışıyor çalışmazsa huzursuz oluyor

Ayrıca evet yardım ediyor allah razı olsun ama sonra eve gidince kız kardeşimë neresi ne kadar dağınık ne var ne yok anlatıyor buna üzülüyorum yapmasın ama konuşmasin da. Hala benim o evi idare edeceğimë kanaat edemiyor

Aaaa aynı ben. Ben de relaks bir tipim. Ev ucsa umrum değil. Misafir geliyorum desin 5yarım saatte ev bal kaymak. Ama normalde çok uyusugum.

Ben çok titiz insanın evinde de rahat edemiyorum çok pisin de. Pis insanın evinde tuvalete girilmiyor, bir şey yenip içilmiyor. Çok titiz insanda ds koltukta bile oturamıyorum acaba totom burayı kirletir mi diye.
Aşırı titiz insanların evinde bende rahat edemiyorum hele de simetri takıntısı varsa.Örneğin büyük eltim aşırı titiz.Adeta herşeyi milim milim koyar .Çekyatına oturdum diyelim üzerindeki örtüyü düzeltirim.Gece kaldıysam kaltığımda asker gibi hemen yatağı toplarım . Yorgana ya da battaniyeye normalde çok özenmem ondayken dört dörtlük olmasına dikkat ediyorum.Huzursuz oluyorum niyeyse ,diken üstünde gibi.Mecbur kalmadıkça da kalmam .

Son düzenleme:
Bebeğim kucak, oyun ya da uyumak istiyorsa kahvaltı sofrasını bile toplamam. Gönlünü yapar öyle toplarım. Kayınvalidem ya da eşim de durumu anlar bozulma ihtimali olan yiyecekleri dolaba koyar kabataslak sofrayı toplarlar. Ama tv ya da gezmeye gitmek içinde evi dağınık bırakmam. Misafir uzun oturmayacaksa bırakır ellemem. Temizlik yaparken çocuğum için mola da veririm bırakırım da....

Bende tam ters etki yaptı işte. O evi temizlerdi çocukken ama burnumuzdan getirirdi söylene söylene.böyle olmak istemiyorum çocuğumu her gün dağılma potansiyeli olan bir ev için yıpratmak istemiyorum
Yok canım ben söylenmem ev bin kere dağılsa hiç ses etmem bin kere toplarım.
Benim temzlik ve simetri takıntım kendime başkasına zarar vermem kızım evi dağıtmazdı odasını dağıtır kendi toplardı.Ben sadece kızıma hangi alanın ona ait olduğunu öğretmiştim o kadar.Mesela evime bebekli arkadaşlarım gelir çoluk çocuk evi çingene çadırına çevirirler evime gelen herkea rahat etsin isterim buzdolabını açarlar kendileri yer içer hiçbirşey demem onlar gidince evi sil baştan hooop toplarım.
Tek takıntım halıya minik bişey düşse alırım birde yere bişey damlasa orayı anında çamaşırsuyuyla silerim
Napam bende böyleyim

Aslında en doğrusunu sen yapıyorsun bence ben 9 aylık hamileyim ne çamaşırımız bitiyor ne dağınıklığımız sanki ben mücadele ettikçe çoğalıyor, evim çok temiz işe de gidiyorum küçük kızımda var ondan beter bir de dağınık kocam var, her gören aferin bu kadar işin altından kalkıyorsun evinde tertemiz diyor daaaa ee ne oluyor ben bittim yoruldum bıktım vallahi çok da didiklemeyeceksin temizlik bitmez ama ömür bitiyor...,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…