Ne temizlikmis arkadaş?

Bir söz vardır misafir olacağın eve girerken kör, çıkarken lal ol diye. Pek severim. Bunlar hep deterjan reklamlarının bilinç altımıza yerleştirdiği mesajlar. Iki komşu beyaz çamaşırlarını aynı anda asar, birbirlerininkine bakarlar hangisi beyaz diye x markayı kullananınki daha beyazdır. Zavallı komşuya x marka deterjan verilir reklam filminin sonunda. O da artık o markayı kullanmanın ayrıcalığını yaşayacaktır. Tüm komşular onu kıskanacaktır vs vs...

Eskiden küllü suyla, kendi yaptığımız sabunla temizlik yapardık der babaannem. Hiçbirisi de ölmemiş pislikten. Ama bu deterjan zıkkımları yüzünden 10 seneye kalmaz kanser oranlarında artış olur.

Her gün her gün temizlik mi olur yahu.
Hele su yaz gününde kapi cam her acik daha sabah yaptim temizlik simdi baksan yine ayni.
İlk evlendigimde her gün ise gitmeden süpürge yapiyodum hali tüyleri yüzünden ama isten gelip bi bakiyodum yine ayni.
Sonra pazar Günlerim temizliğe gitmeye başladı. Pek bi nankör yani bu ev isi.

Yaz başında halilari yikamaya verdim gelince sermedim kaldirdim. Herkese tavsiye ederim bi vileda yapiyosun bi toz aliyosun tamam.
Hele ki mutfakta büyük rahatlik.

Maalesef bende bir temizlik hastasıyım
Hatta benim ileri derecede simetri hastalığım var annemden geçme benden de kızıma geçti galiba genetik bir hastalık bu.Bende hergün çamaşır yıkayan yerleri süpüren ütü yapan bir tipim ve bu huyumu hiç sevmiyorum. Temizlik yapmak yada yapmamak bir hastalık değil ama çağımızın en büyük vebası ve hastalığı maalesef ki DEDİKODU :)
Çok şükür böyle bir desikodu hastalığım yok.Temizlik yapan da yapmayanda kendine....Sizi pasaklı diye dedikodunuz yapılıyor benim de ruh hastası diye dedikodum yapılıyor Çokmu önemli? Tabisi de önemli değil herkes nasıl mutlu olmak istiyorsa öyle yaşasın.Yıllarca iş hayatım oldu çocuk doğurdum annemin kv evine heryere yetiştim çünkü ben bir hiperaktivite hastasıyım kendimi durduramıyorum.Bunun için psikoloğa bile gittim ama bir işe yaramadı maalesef.
Bende kendimi az da olsa frenledim.
Her sabah uyandığım da rutin olarak wc gitmeden yatağımı toplarım sonra wc banyo, çayı yaparım çay olana dek kahvaltıyı hazırlarım derken bulaşıkları yıkarım asla makineye koymam hemen çamaşır makinesini çalıştırırm (eşim hergün bu kadar çamaşırı nerden buluyorsun diye sorar ) 2 günde bir yatak nevresimlerimi değiştiririm.
Çamaşırlar yıkanırken evi süpürür silerim tozları alırım.Çamaşırları asar ütü varsa yaparım sonra yemeğimi yaparım öğlen 12 olmadan tüm işim bitmiş olur akşama kadar da keyfimi yaparım gider gezerim akşam eşim gelir yemek bulaşık ardından eşimle çay kahve muhabbet onlada dışarı çıkarız gece 12 de geliriz yatmadan önce mutlaka çamaşırlarımı toplarım ve banyomu temizlerim wc klorak döker öyle yatarım :)
Hemen hergünüm böyle geçiyor. Hatta komşularım sen hamilesin yat dinlen der ne yapayım kendimi durduramıyorum.
Kızım doğduğu zamanda evim hiç dağılmadı çalılırken de aynıydım temizliği gece yapardım
Artık kızımı da nasıl etkilediysem o da henüz 3 yaşında yoktu odasını oyuncaklarını kendi toplardı beni hiç üzmedi yormadı şükür.
Bazen pilim ne zaman azalacak acaba diyorum ama 40 yaşındayım azalmadı 67 yaşında ki annem de hala aynı kızım 19 yaşında o da benim gibi
Sen nasıl mutlu oluyorsan öyle yaşa annene de bişey deme gelsin temzlesin ne laf ederse etsin duyma eşin senden razıysa siz huzurluysanız bırak evi b..k götürsün
Senin gibi olmayı inan çok isterdim canım.

Aynı senin gibiyim ben de. Kesinlikle deli gibi temizlik yapmaktansa daha kaliteli geçirmeyi tercih ederim zamanımı. Eşim de benimle aynı fikirde. Bırakın anneniz ve kız kardeşiniz hayatlarını temizlikle heba etsinler, o aldıkları kimyasalları hiç düşünmeden pirupak yaşasınlar, siz bildiğiniz gibi yapın.

Kızım küçükken sabahtan akşama kadar heryer darmadağınık olurdu.akşama kadar hiç toplamazdım.eşim gelmeden 1 saat önce bi başlardım topla bide süpürge tut heryer tertemiz olurdu.şimdide öyle yine dağıtıyo bu seferde kalemi kağıdı oyuncağı.bazen kendide toplar kızım.çocuklu ev o kadar oluyo kimse kusura bakmasın.

Amann herkesin temizliği kendine. Genellikle başka yapacak işi olmayanlar onun bunun temizliğine laf ediyor. Çoğu komşu birbiriyle yarışıyor temizlik konusunda özellikle cam silme yarışı :) Tabi ki temiz olacağız ama temizlik hastası olarak ta hayatıma ayrı bir dert ekleyemem valla.
Yeni hayat felsefem tv de ki kamu spotundan "olmasa da olur" insanlar için bile bunu kullanıyorum. Bakıyorum bana sebepsiz alınmış ömrümü yiyecek arayı düzeltene kadar "amannn o insan hayatımda olmasa da olur" diyorum artık yoksa kafayı yerim. Temizlik te öyle her gün olmasa da olur.

Daginik ve pis yerde oturmam otyramam.bu yuzden hergun temizlik yaparim kirli camasir biriktirmem.1yasinda bebegim var buna ragmen evim mis gibi.haftada 1gun butun gun yapacagima hergun 1saat yapiyorum miss gibi oluyor

Bizde de tam tersi annem temizlik düşmanı evi b.k götürse bile sadece bi süpürge çeker o kadar :-/ ayaklarımız yere ellerimiz tezgaha yapışıyor annemin hiç umrunda olmuyor :-/ Ben dagınığı. Ama allahtan pis değilim...

Amaaan, olduğu kadar, olmadığı kader deyin geçin beyav.....
Ev bizim yaşamamız için mi var yoksa biz ev temizlemek için mi yaşıyoruz ALLAH aşkına..... Mikroptan ölmeyecek kadar temizse ne mutlu bize işte :)))

Bende tam ters etki yaptı işte. O evi temizlerdi çocukken ama burnumuzdan getirirdi söylene söylene.böyle olmak istemiyorum çocuğumu her gün dağılma potansiyeli olan bir ev için yıpratmak istemiyorum

Eşimin yanına dönünce her gün yaptım annene döndün ben böyle bir sıkı istemiyorum dedi.

Demedim bunu yapamadım dağıldıkça sinirlendim sinirlendikce eşime sardım.hergün bir saat temizlik yapacak vakit yokki zaten ben eve yedi de geliyorum yemek yedim çocukla ilgilendim yediğimi topladım derken sizip kalıyorum

süpersiniz
Sadece temizlik değil hayatınız
Yazdıklarına göre evi temiz tutmayı aynı Zaman'da gezmeyi de ihmal etmemişsiniz

Canım böyle sadece kendini yıpratırsın.sanırım çalışıyosunda.hiçç boşa sinirlenme hepimizin çocuğu öyle.senide beğenmeyen eleştiren evine gelmesin.

Ağzı olan konuşur takma

Bir insan hergün çamaşır makinesini nasıl çalıştırabilir benim aklım almıyor gerçekten?
Bu nasıl bir israftır giden deterjana harcanan elektriğe kirletilen doğaya yazık.
Temizlikle kafayı bozmuş insanları çok sıkıcı buluyorum evlerine de gitmem.
Kendilerine ve doğaya zarar veriyorlar sadece yazık.
Siz doğru yoldasınız hiç takmayın söylenenlere duymazdan gelin.

Ev temizliği konusunda rahatım, ne zaman rahatsız olursak beyimizin ne zaman keyfi gelirse o zaman kalkıp bi el atıyoruz oluyor bitiyor nedir yani.. Yapan yapar da ben yapmam. Ayrıca evet çalışan olunca insan biraz daha salıyor bi ayağını uzatmak istiyorsun. Temizlikle bitmiyor ki çünkü günlük yemek de yapılıyor, çamaşırı ütüsü de oluyor o zaman kıçımızın üstüne oturamayız. En iyisi bildiğin gibi yaşa. Kimse kusura bakmasın g*t atmış dünyanın arkasından yetişecek değiliz. Hergün hergün temizlik bana göre değil

Kurtulmaya ne gerek var ki bence sizin yaptiginiz en guzeli en normali. Surekli temizlik yapmak saglikli degil ki... vucuduna ve aklina eziyet. Sahsen cocugum olmamasina ragmen benim evim de daginik olur. Misal su anda yatagin uzerinde toplanacak camasirlar var ama ben esimle oturmayi onla vakt gecirmeyi tercih ediyorum. Evim daginik olsun ama ben kocamla gonlumce vakit gecirip mutlu olayim gerisi bos valla :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…