ne yapabilirim

Herkesin düğünü olaylı geçiyor, herkes bir düğünle kestirip atsaydı ohooooo kim kime dum dumaydık
Evlilik biraz sabır ve idare işi, yapmazsan olan sana olur.
niye hep kadın sabretmek içine atmak zorunda anlamadım
erkek ve erkeğin ailesi neden alttan almıyor ben ve ailem misafirdik ayıp değil mi?
benim kendi tarafımda niye kral gibi ağırladık onları

düğünde o kalabalıkta nasıl göreyim.videoyu izledim ve orda gördüm.ayrıca kadın ikiyüzlü evet.kaynanam damadının ailesiyle de küs onlarda aynı şeyleri söylüyor.3 kişiden fazla ve farklı yer ve yapılardan insanlar hep aynı şeyleri söylüyorsa gerçekliği vardır bence.
bana bir bilezik alıp şu kadar borcumuz var diyip oğlunun takılarını alıyorsa, hacca yazılıp oraya gitme planı yapıyorsa ki hac ucuz değil...güvenmem.kayınpeder ne zaman para çekecek olsa beni uzaklaştırıyor her alışverişte ki sadece 1 kez çıkıldı rezil edip kavga çıkarıyor
nerelerine güveneyim neden ısınayım
ama tüm bunlar soyut gerekçeler bana somut gerekçeler lazım
Ben güven sev samimi ol demiyorum ki
Bunlar senin duydukların, belki gerçek belki değil
Şahsi bi durum olmadıkça gitmiyorum denmez, dersen eşinle aran açılır diyorum
Git gör bişey olursa eşinde yanında zaten o zaman dersin böyle davranıldı artık gelmeyeceğim diye
Ama sen bilirsin tabi.

Ne saldırması, konu sahibinin mesajı diye almışım, ondan "aç biraz daha ne art niyetlerini gördün" fikriyle yazıyorum. K. bakma, ilave açıklama sandım nick gözümden kaçmış. + Yazı dili soğuktur, o saldırı yazısı değil ;)
Ben yanlış anladım bana diyosun sandım sende kusura bakma

hanımlar merhaba.sizlerden akıl almam lazım.kaynanam görümcem ve komple eşimin ailesiyle anlaşamıyorum.düğünümü mahvettiler ama hiçbirşey yok gibi devam edebiliyorlar.farklı şehirlerdeyiz.yakında yanlarına gitcez ziyarete ama ben artık bayramda bile gitmek istemiyorum.onlarla konuşmak istemiyorum.
ne yapabilirim

Gitmiyorum derseniz bir kavga daha cikar , kocanizda sizinle ayni fikirdemi ? yani dugunu berbat ettiklerini mi dusunuyor yoksa bu sizin kendi dusunceniz ve hissiniz mi ?
Once kocanizla kirildiginiz uzuldugunuz seyleri paylasin cok suclamadan, sonrada onlarla bu konulari asmadan cok samimi olmanizi beklememesini soyleyin. Nedense kocalar pek merakli bu kaynasma olaylarina. Sonrada gidersiniz ama cok samimi olmazsiniz cizginizi cekersiniz bundan sonrada icli disli olmazssiniz olur biter.
Gecmisten gelecektenm olandan bitenden konusmayin , havadan sudan konusun boylece yeni malzeme vermemis olursunuz. Size olumsuz birsey yaparlarsada dikkate bile almayin. Abartirlarsa esinizin farketmesini saglayin.

erkek ve erkeğin ailesi neden alttan almıyor ben ve ailem misafirdik ayıp değil mi?
Haklısın tabi ama malesef Türkiye'de kadınsan eğer haklı da olsan haksızsındır..

düğünde ailemi resmen kovdular.sinsice yaptılar bunu.aşırı sinsiler ve eşimi kendilerine inandırabiliyorlar.eşimin yanında iyiler ama eşim ortadan kayboldumu yılan gibiler.okudum ve okuyorum hala okumak benim hayat felsefem arkamdan dalga geçmişler entel salak bu kız buna tüm borçlarımızı ödetip kendimize çekicez demişler.bunu kendi akrabaları dedi bana.takıda kaynanam müsveddesi habire yakamızdan alıp çantasına atmış ve hırsız gibi.biz hiçbir beklentiye girmedik maddi anlamda onlardan.kızına 67 bin liraya düğün yaptırmış çöp bile almadılar diye yalanlar söylüyor.kızına kayınpederinin aldığı ev eşyalarını almış kendi evine getirmiş kullanıyor.onur gurur yok.benide sadece paramatik olarak görüyorlar

düğünde o kalabalıkta nasıl göreyim.videoyu izledim ve orda gördüm.ayrıca kadın ikiyüzlü evet.kaynanam damadının ailesiyle de küs onlarda aynı şeyleri söylüyor.3 kişiden fazla ve farklı yer ve yapılardan insanlar hep aynı şeyleri söylüyorsa gerçekliği vardır bence.
bana bir bilezik alıp şu kadar borcumuz var diyip oğlunun takılarını alıyorsa, hacca yazılıp oraya gitme planı yapıyorsa ki hac ucuz değil...güvenmem.kayınpeder ne zaman para çekecek olsa beni uzaklaştırıyor her alışverişte ki sadece 1 kez çıkıldı rezil edip kavga çıkarıyor
nerelerine güveneyim neden ısınayım
ama tüm bunlar soyut gerekçeler bana somut gerekçeler lazım

Bi kere kv tarafından sana laf taşıyan bütün akrabalara mesafe koyup resti çekeceksin canım: "Benim evime lütfen kv ile ilgili laf getirmeyin, eşimin ailesidir, arkamdır, lütfen. Bu şekilde konuşacak olan gelmesin rica ediyorum" demelisin.
Çünkü laf getiren, aynı zamanda laf da götürür bunu sakın unutma. Sizi iyice birbirinize katar, kenara çekilir izlerler çekirdek çitleye çitleye.

Bunları duyduğunu eşine belli etme, şikayet etme. Kv ziyaretini bir anda kesemezsin. Ziyarete gittiğinde kv ile başbaşa kalmamak için gayret et. Mutlaka eşinin yanında ol, ayrılma onun yanından.
İletişim için ise, kv soru sorarsa konuş, kısa-öz,
Konuşurken gözlerinin içine bakma, öbür tarafa dönük konuş, çok tebessüm etme.
Nasıl olsa ayrı şehirlerdesiniz, idare et.
Yalnız sizin eve misafir gelmeden önce de değerli neyin var neyin yok ortadan kaldır canım.

Bunlar ilk etapta seni korumaya yeter.

Hep kadın alttan alıyor diye bir şey yok, bu senin bakış açındır.
Kaynananları konuştursak kimbilir sen ve ailen neler yapmıştır? Yani böyle şeyleri herkes yaşıyor.
Sabretmen, idare etmen yuvan için hayırlı olur. Eşinle huzurunu korumuş olursun.
Onun ailesiyle kavgalı olunca sanıyor musun ki eşinle çok mutlu olucaksınız? Hayır. Birde ayrı şehirlerdesiniz.

Bende düğünümde neler yaşadım, ailem ne saygısızlıklar gördü. Anlatsam birinci dünya savaşından fazla hikaye çıkar. Ben iki üç sokak ötede oturuyorum birde? İdare etmeseydim bu gün çoktan boşanmıştım bile belki.
Maalesef bizim toplumumuz bu, bu yapıyı da iki günde değiştiremeyiz belki bizim torunlarımızın torunları rahat olur kaynana derdiyle kayınaile derdiyle uğraşmaz. Ama şimdi olan bu.
Ha yine de hayat senin hayatın. Kavga ederim, mutlu olurum, eşimi de takmam, illa ki eski defterleri açarım ve böyle mutlu da çok güzel olurum diyorsan o başka. Kimseden lafını sakınmayıp çat çat yapıştır lafları gidince, gerekirse kavga eder, çıkıp memleketine dönersin.

Gitmiyorum derseniz bir kavga daha cikar , kocanizda sizinle ayni fikirdemi ? yani dugunu berbat ettiklerini mi dusunuyor yoksa bu sizin kendi dusunceniz ve hissiniz mi ?
Once kocanizla kirildiginiz uzuldugunuz seyleri paylasin cok suclamadan, sonrada onlarla bu konulari asmadan cok samimi olmanizi beklememesini soyleyin. Nedense kocalar pek merakli bu kaynasma olaylarina. Sonrada gidersiniz ama cok samimi olmazsiniz cizginizi cekersiniz bundan sonrada icli disli olmazssiniz olur biter.
Gecmisten gelecektenm olandan bitenden konusmayin , havadan sudan konusun boylece yeni malzeme vermemis olursunuz. Size olumsuz birsey yaparlarsada dikkate bile almayin. Abartirlarsa esinizin farketmesini saglayin.
eşim farkında rezil ettiklerinin.dediği tek şey benim ailem inat olsun diye yapıyor senin ailen neden hemen pes ediyor bu onların da düğünü ailem laftan anlamıyor onları öldürmem lazım herşeyin düzgün olması için çünkü arsızlar diyor

Gitmeyeceğim dersen sorun olur gibi, hemde seni suçlarlar
Git az öz konuş gel bence
Madem onlar bişey yok gibi davranıyo, çok sivrilme
Ama orda kötü bir tutumla karşılaşırsan da kendini savun, eşine de bunu bunu yapıyorlar bi daha da gelmem diyebilirsin o zaman
Hem belki sandığın gibi değil de gerçekten geçmişin üstüne sünger çekmişlerdir, iyi davranacaklardır size

+1

eşim farkında rezil ettiklerinin.dediği tek şey benim ailem inat olsun diye yapıyor senin ailen neden hemen pes ediyor bu onların da düğünü ailem laftan anlamıyor onları öldürmem lazım herşeyin düzgün olması için çünkü arsızlar diyor
ailen pes etmeseymiş de cümle alem mahalle kavgası mı seyretseymiş?
madem eşin ailesinin huyunu biliyor. gitmek için zorlamıyorsa gitme bence. gidip de neden canını sıkasın ki?
eğer yüzleşmeye niyetin varsa, güzelce konuş eşin varken. çirkefleşirlerse bir daha da adım atmazsın.

ailen pes etmeseymiş de cümle alem mahalle kavgası mı seyretseymiş?
madem eşin ailesinin huyunu biliyor. gitmek için zorlamıyorsa gitme bence. gidip de neden canını sıkasın ki?
eğer yüzleşmeye niyetin varsa, güzelce konuş eşin varken. çirkefleşirlerse bir daha da adım atmazsın.
şahsen öyle yapmayı düşünüyorum.yüzleşmeyi çünkü çirkefleşecekler ve elimde somut bir gerekçe olacak ne gitmeye ne konuşmaya gerek kalmayacak artık.insanlar neden sinsi ve kötü olmaktan mutlu olur anlamıyorum

şahsen öyle yapmayı düşünüyorum.yüzleşmeyi çünkü çirkefleşecekler ve elimde somut bir gerekçe olacak ne gitmeye ne konuşmaya gerek kalmayacak artık.insanlar neden sinsi ve kötü olmaktan mutlu olur anlamıyorum
eşin tartışma anında seni suçlarsa o kötü işte. durduk yerde aranız bozulur.
inşallah seni anlar.

Esiniz sizle ayni fikirdeyse o zaman ailesine gereken mesafeyi ve tavri da koyun birlikte. Iyi ettiniz ne guzel ettiniz elinize saglik demek icin mi gideceksiniz yanlarina.
Ailelerden ne kadar uzak durursaniz ailelerin sebep olduklari kavga sayisida o kadar azalir.

el öpmeye gidiliyormuş kaldımı böyle bir şey ya.hayır diyince yılda bir zaten ve 2 gün diyor

zaten farklı sehirlerdesin eşin için katlanıver yanii önemli olan mutluluğunuz. bizimde düğünümüz berbat olmuştu ailesi yüzünden ama inan kimse istemezdi öle olsun herkesin düğününde bi olay oluyor ben hiç yüzümü asıp millete fırsat vermedim güldüm eglendim ölen kalan yok ya ona şükür diyorum beterin beteri var geçtii gitti sen büyüklük yap eşin içinn unut saygını göster esini gururlandır ..

borçlar bitince beni ne yapıp edip işimden ayırıp kendi şehirlerine götüreceklermiş.böyle planlar yapılır mı ayıp

düğünde ailemi resmen kovdular.sinsice yaptılar bunu.aşırı sinsiler ve eşimi kendilerine inandırabiliyorlar.eşimin yanında iyiler ama eşim ortadan kayboldumu yılan gibiler.okudum ve okuyorum hala okumak benim hayat felsefem arkamdan dalga geçmişler entel salak bu kız buna tüm borçlarımızı ödetip kendimize çekicez demişler.bunu kendi akrabaları dedi bana.takıda kaynanam müsveddesi habire yakamızdan alıp çantasına atmış ve hırsız gibi.biz hiçbir beklentiye girmedik maddi anlamda onlardan.kızına 67 bin liraya düğün yaptırmış çöp bile almadılar diye yalanlar söylüyor.kızına kayınpederinin aldığı ev eşyalarını almış kendi evine getirmiş kullanıyor.onur gurur yok.benide sadece paramatik olarak görüyorlar
Birincisi baskalarindan duyduklarinizla insanlari yargilamayin
İkincisi madem yargilayacaksiniz bunu yuzlerine karsi soyleyip kozunuzu neden paylasmiyorsunuz?
Ucuncusu gorumcenize dugunu esi yapar bu sizi ilgilendirmez, konuyla ilgili yalan bile soyleseler size bu sizi baglamamali
Dorduncusu kaynana kizina gelen esyalari kullaniyorsa bu kizinin ve esyalari alanin problemi
Besincisi sizi neden paramatik olarak goruyorlar o kismi aciklar misiniz? Cok mu zenginsiniz?

borçlar bitince beni ne yapıp edip işimden ayırıp kendi şehirlerine götüreceklermiş.böyle planlar yapılır mı ayıp
Yahu sen istemedikten sonra kim yapabilir bunu? Biraz mantikli olun bence
Esinizle ayni fikirdeyseniz aile ile gorusmezsiniz uzak durursunuz

Back
X