Ne yapacağım ben şimdi ?

Tşekkür ederim cnm bunu yapıcam. Ama ya içip beni unutursa öle yapcagnı söylemişti :gitme:

Olur mu öyle şey, o seni sinirlendirmek için öyle söylemiş, sakın ciddiye alma canım. Unutmaz... Sinirlenme sakın, sinirlendiğini belli edersen daha çok üstüne gelir.

canim hassasiyetini anliyabiliyorum.. bazi arkadaslar kendi sevgililerinin veya eslerinin arada sirada bir kadeh icmesinde herhangi bir mahsur görmüyo olabilirler.. ama sana ters geliyorsa.. gecimsizlik, ve huzursuzluk yaraticaksa, cok üzgünüm ama ayrilman en dogrusu.. ama acik konusmak gerekirse seni takdir ettim.. hem 2 yildir süren bi iliskimiz var diyosun ama yinede geriye dönüp bakmadan böyle birsey yüzünden silip atabilmissin.. bence mantikli.. neden mantikli biliomusun?? cünkü 2 sene sonra bile beni birakma.. sensiz yapamam, icmem olur biter.. diyemediyse, ve seni kandirmissa, yalan söylemisse en dogrusunu yapmissin.. aramasinida bekleme.. eger zaten icinde varsa, icmeyi seviyorsa, firsat buldugu, ve yakalanmadigi anlarda senden habersiz yine icecektir.. ama bize ters demeni dogru bulmuyorum, önemli olan, senin dogru bulmaman, annenin veya babanin degil.. zaten aklin yolu birdir.. icenede saygi duyarim. ama kötülüklerin anasidir icki.. bunuda unutmamak gerekir.. karsina daha okadar cok insanlar cikacakki.. ömrünü sürekli sevgilini, veya ilerde esini degistirmeye calisarak harcama derim..

Son düzenleme:

Haklısınız. Bize ters derken aslında ailemden bahsetmemiştim kendi adıma konuşmuştum.

Önemli olan bence içmesi değil
Ve abartmadan özel günlerde içmesinin ne sakıncası olabilir
Fakat bunca zaman sana yalan söylemesi tamamen yanlış bir durum
Ayrıca size ters bir durum olması da ileride problem çıkarıcaktır tabiki

''Bil ki , insanın değerini varlığı değil yokluğu gösterir.
Unutma yokluğu bir şey değiştirmeyenin, varlığı gereksizdir. '' der Dostoyevski dedemiz ...

Adamın ne yiyip ne içeçeğinede karışıyorsunuz ya pess
Alkolik olmadığı , abartmadığı sürece ,içki içmekte bir sorun yok bence
Hoş bence erkek arkadaşınız ayrılmalı sizden , yazık oğlana

Sorun sadece bu değil? Yalan söylemiş olmasıda sorun. Evet karışıyorum o o hakkı bana veriyordu, ama artık vermiyormuş. ''İçki kötülüklerin anasıdır'' karışılmıcak bişey değil bence.

ben seni çok iyi anladım.
bir yudumuna bile karşı olan bi insan olarak şunu söyleyebilirim.
içiyorsa devam edebilme ihtimali çok fazla.
adam askerde bile içiyorsa yani...
nişanlı değilsin evli değilsin, yani risk almana değmez.

Haftada bi kez içiyorsa devam etme ihtimalı fazlamıdır? bırakmak kolay olmazmı?

Haftada bi kez içiyorsa devam etme ihtimalı fazlamıdır? bırakmak kolay olmazmı?
haftada 1 defayı bırak, hergün içen bir alkolik içmeyi bırakabilir.
ve hayatında ağzına almamış biri de birgün alkolik olup çıkabilir.
yani bunu hiçbirimiz bilemeyiz. tamamen kişinin nefsine ve iradesine kalmış bişeydir.
evlenmeyi düşünüyor musunuz?
eğer sen ve ailen içkiye karşı insanlarsanız bırakmama ihtimalini göze almalısın.
bence çok ciddi bir konu bu, yani ben gerekince içilebilir, aman ne olacak diyebilen biri olmadığım için böyle yorum yapıyorum. senin kararın tabi.

.

Evet evlenmeyi düşünüyorduk. Askerden gelince evlenicektik. Bu yüzden bukadar tepkli oldum. Ve eger ben bunu ögrenmeseydım bana nezmn söylicekti bilmiyorum. Belkide eve sarhoş geldiginde ögrenicektim :). Benım ve ailemin içkiye karşı oldugunu biliyor. Eger duyulursa evlenmicegmizide biliyor. Demekki benden ayrılmayı göze almış diye düşünüyorum ben.

Son düzenleme:

ne kadar üzüldüğünü tahmin edebiliyorum 2 senedir de devam ediyormuş.
acaba askerlik psikolojisinden mi ordaki ortamdan mı oldu bu?

Bu zamana kadar çok olay gecti başımızdan bir çok kez ayrıldık. Ama bnım açımdan hiçbiri bukadar yıkıcı olmamıştı. Çunku bizim ilişkimizi engelleyici bi sorun varmış. Bunu benle gelip paylaşabilirdi ama ben kendm ögrendım.

yalnız şöyle bir şey var.sana göre ters olan ona göre de olmak zorunda değil.burda düşünmen gereken şey.sana yalan söylemesi olabilir.ancak buna kızabilrsin.ama içmesi ona zevk veren arada bir yapmak istediği bişeyse buna karısmaya hakkın olmaz ki böyle yaparsan sana söylemeden içecektir.hem içme dedikce içesi gelicektir.sarhoş olmasın hergün içmesin eh adamcıgın zevki arada birde içiversin tek dert bu olsun yerimseniben

bence alkol çok ciddi bir nokta. hayatımda bir yudum içmedim, merak etmedim, içen birini de gözlerimle görmedim. açıkçası kendime eş seçerken de bu hassasiyeti olan birini aradım ve çok şükür ki (Allah bozmasın) bu tür hassasiyetleri olan biriyle nişanlandım. konu evlilik olunca böyle temel konularda bağdaşılması çok önemli. alkol tüketen arkadaşların elbette ki kendi seçimleridir ve özgürce hayatlarını yaşayabilirler ama bence bu arkadaşımıza yorum yaparken ya da herhangi birine yorum yaparken o kişinin hassasiyetleri dikkate alınmalı. "birazcık içmekten bişey olmaz" temalı bir sürü mesaj gördüm. kesinlikle katılmıyorum hiçbirine, belki sizin için önemsizdir ama belliki konu sahibi arkadaş çok incinmiş. ayrıca bence konu alkol tüketimi değil. ortada birbirinden çok farklı sınırları olan iki insan var ve daha da önemlisi 2 yıldır süregelen bir yalan var. inş hepimiz hayatta kendimiz için hayırlı olacak seçimlerde bulunuruz ve doğru insanlarla karşılaşırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…