• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacağım bilemiyorum..

Bence açıktan ataması düzenli olan bir bölüm okuyun( 80 ve üzeri puan yetiyorsa yinede iyi bir bölümdür. Günümüzde herkes okuduğu için seçim yılları hariç puanlar kolay kolay 70 lere düşmez çünkü.), bu sayede evde çocuğunuza da bakabilirsiniz evinizle de ilgilenebilirsiniz. Bölümün son senesinde de full sınava çalışın. Zaten evdesiniz saatleri sadece çocuğa göre ayarlayabilirsiniz. Ardından en azından ekonomik kaygıyı atlatır daha rahat kafayla düşünebilirsiniz.
Amma akıl verdin sinava hazirlanckta okuyckta atanckta ekonomik kaygyi atlatckta baska bisey bi yol düşüncek
Siz dert dinlemeyin bence .dostluk etmeyin insanlarla

Merhaba kızlar. Anlattıklarımı belki linçliyceksiniz belkide anlıycaksınız... Ama içimi dökmem lazımdı, hayatta kimseye anlatamadıklarımı buraya yazıcam. 19 yaşında bir erkek arkadaşım oldu. Kendisi aynı zamanda ilkokul arkadaşımdı. Yıllardır tanıyoduk yani birbirimizi. İlişkimiz tam 3 yıl sürdü. O kadar çok şey yaşadık ki. Hem çok büyük bir aşk, hemde aşırı kavgalı bir ilişkiydi bizimkisi. Ama kavgamızın tek sebebi sadece benim annemdi. 3 yıl boyunca erkek arkadaşımdan ayrılmam için elinden geleni yaptı bana dünyayı dar bile etti diyebilirim en güzel yaşlarımı mahfetti o derece. Çok direndim ilişkimiz için. Ama bu direncim 3 yıl sürebildi. Sevgilimi istememe sebebi ise maddi durumu olmamasıydı çünkü ilkokul arkadaşım oldugu ıcın cocugun ailesini sülalesine kadar vs herseyı bütün hayatlarını biliyodu. Kabullendiremedim. Annemin çünkü benim için planları çok farklıydı. Aklında ki hep uzaktan bi akrabamızın cocuguyla beni evlendirmekti. Çünkü aile küçüklüğümden beri beni istiyor, ve zenginlerdi. Annem iyice yoldan çıkmaya başlamıştı kendini intihar etmekle tehtitler, antidepresanlara baslamıstı vs .. annemi öyle gördükçe ben iyice kahroluyodum aşık olduğum insanı nasıl bırakcaktım.. olaylar büyümeye basladı. Ve bir gün annemle babam bosandı bende 22 yasındaydım. Annem iyice kötülesmisti. Babamla ilgili sorunlar, üstüne ben.. ve ayrılma kararı aldım. Kendimce annemi zaten hayat cok uzuyor bide ben üzmiycem onun yanında olucam diye vicdan azabı yapmıstım. Herseyi bir anda sildim, ardıma bakmadım çünkü baksam yapamıcaktım. Aradan 1 ay kadar geçti annemin istediği çocuk bana yazmaya başladı. Psikolojik olarak kendime o kadar çok anneme adamıstım, o kadar cok kötüydümki buluşmayı kabul ettim bir şans vericem dedim. Buluştuk ve hersey hayalimdende daha kötüydü. Asla yapabilceğim bi insan değildi. Daha sonra buluştuğumuzu tabi hemen ailesi anneme söylemiş. Annem havalara ucmustu, onu yıllardır ilk defa böyle mutlu görmüstüm. Onu böyle görmek bir nebzede olsa yüreğimi ferahlatmıstı. Çocugu hiç istemediğim bile çıkıp gitmisti aklımdan. Bosandıkları ıcın bız ananemle yasamaya basladık. Ama ananemlerle ben yıllardır görüsmediğim için asla anlasamadım. Bide aynı evde yasıcsktık artık. Sonra o psikolojimle düsündüm dedim ki kendime. Sen kendini feda ediceksin. Ananenlerle yapamazsın bi tartıssam annem yine üzülecek. Cocuklada görüstün havalara uctu bak annen mutlu.. sen dedim evlenceksin bununla. Baska cıkıs yolun yok. Daha sonra nısan , dugun derken ben malesef evlendım kızlar. O sıra erkek arkadasım tabi bana fake hesaplar üzerinden yazıyor. Bunu nasıl yapabildin, bize nasıl kıydın, hıcmı sevmedın, ben senı cok sevıyorum vs diye mesajlar.. hiç geri donus yapmadım. Cunku tek bir kelimesi ona dönmeme bile belki yeterli olucaktı. Beni tamamen unutabilmesi için, benım bu hayata tamamen alısabilmem icin, bu hayata yeni bir umudum olabilmesi için cocuk sahıbı olmam gerektiğini düşündüm ve hamile kaldım. Hamile kaldığımı öğrenmisti eski erkek arkadasım öğrendiği andan itibaren bunca yıldır asla yazmadı bidaha. Biliyodum zaten yazmıycagınıda.. Daha sonra cocugum oldu suan 2 yasında. Ben 26yım. 3 yıllık evlıyım.. tam 5 yıl oldu kızlar. Ama niye hala hersey dun gibi.. o kadar kötü bi evliliğim varki kızlar. Esımle öyle hele ailesiyle 2 yıl olucak görüsmüyorum hıc anlasamadık hıc bana neler ettiler.. esim öyle sureklı bosanma konusunun içersindeyiz.. ve şimdi anneme dönüp diyorum ki mutlumusun? Verdiği cevaba sasırırsınız, evlenmeyi sen kabul ettin, etmeye bilirdin... dalga gecer gibi. Sımdı gelip bana esimi kötülüyor. Oysa ki 19 yasında askımdan öldüğüm adamdan ayrılıp esimle evlenmem için intihar bile edecekti.. kelimelerim kifayetsiz kalıyor. Değdimi anne? Diyorum. Ben bilmiyordum diyor böyle olcagını. Ee peki bana nolucak sımdı anne.. cocugumda var onu nasıl kendi babasından ayırıcam bosanırsam. Cocuguma kendimi adadım, ama geceleri hiç olsun istemiyorum, o aklıma geldıkçe kalbim sızlıyor gerçi 5 senedir hıc cıkmadıkı.. gece fotografını acıp bakıyorum. Kendime kendime diyorum keske oglum senden olsaydı, yarım kaldık.. Boşansam bosanamıyorum. Kendim bakıcak maddi durumum yok annemle yasıycaz oda yetemez, e esimin durumu iyi cocugum cok iyi sartlarda büyüyor. Bu seferde kendimi cocugum ıcın feda edıyorum işte.. önceden annemdi, şimdi cocugum. Yanımdakıyle yasayıp, aklımdakıyle ölüyorum..
Yazık olmuş mu desem veya yazık etmişsiniz mi desem bilemedim şu an için bence mantıkla hareket edin eşinizin evliliği sarsacak bir harketi yoksa (kumar madde aldatma şiddet ) evliliğinize bir şans verin kendinize evliliğine yani

Amma akıl verdin sinava hazirlanckta okuyckta atanckta ekonomik kaygyi atlatckta baska bisey bi yol düşüncek
Siz dert dinlemeyin bence .dostluk etmeyin insanlarla
Benim annem de benzer şeyler yaşadı. Üzüntüsünü stresini bizimle ilgilenerek ve sizin gibi komşulara derdini anlatarak komşuluk ederek geçirmeye çalıştı. Evet kafası meşgul oldu. Babamın ona yarattığı travmaları sosyalleşerek ve bize kafa yorararak görmezden geldi ama biz büyüdüğümüzde işin rengi değişti. Zamanla kafası sizin gibi "dert ortağı" komşulari kaldırmaz oldu.Bakımıyla ilgilendiği ben ve kardeşim ise okuldu arkadaştı evden uzaklaşmaya ve kendimize yetebilir hale geldik. Sonra annem geçmişte girdiği bunalımlara daha sert bir şekilde tekrar girdi. Çünkü bu sefer elinde kayıp bir ömür vardı. Zararın neresinden dönersen kâr fakat yılları gitmisti. Fakat zamanında yaşadığı buhrandan kurtulmak için komşuya ve bize tutunmak yerine ekonomik özgürlüğünü kazanmaya ćalışsaydı bugün apayrı hayatı olacaktı. Anneme kızmıyorum kesinlikle ve hatta o dönem olabilecek en doğal şeyi yapmış. Internet yaygın değil, imkanlar kısıtlı, nerede ne hangi gelişme var haberin yok. Hayatın yaşadığın çevreden, o fanustan ibaret oluyor. Bunları düşünemezdi bu yüzden. Ama konu sahibi genç ve annemin zamanına nispeten imkanların bol olduğu bir dönemde yaşıyor. Mutsuz, kapana kısılmış bir kadinın tek çaresi ekonomik özgürlük. O saatten sonra ailesine gitse bile yük hissediyorlar çünkü. Yapılması gereken şey sizin seviyenize, anlayışınıza göre üst düzey kalmış olabilir. Ancak konu sahibinin sizin aksinize kapasitesinin olduğunu düşünüyorum :)

Konu sahibi ister kız, ister görmezden gel. Hikayeye asla inanmadım. Fazla romantize etmişsin. Babanın vefatı, başka eve yerleşme falan derken zengin talip cazip geldi heralde. Yok annemi mutlu edecektim falan filan. Hiiiic tarzınız olmayan biriyle Evlenmek yerine çalışıp çabalayıp, kendinize bir yaşam kurup ,anneni de yanına alıp anne kız yaşayarak mutlu etmeye çalışsaydın mesela. Ama zorlukların içinde zengin biriyle evlenmek en kolay seçenekti elbet.
İnanmamak sizin bilceğiniz iş. Çok daha fazlası var ama yazım uzun olsun istemedim asla detaya girmedim. Babam vefat etmedi keşke düzgün okusaydınız, annemle boşandılar. Evet bende çok pişmanım mesleğime devam edip keşke annemle yaşayıp mutlu olsaydım. Ama zorlukların içinden zengin birisiyle evlenmek benim için en kolay değil en acısıydı. En kolayı olsa şuan 5 yıllık evlilikte mutluyum demezmiydim bosanmak istermiydim? Psikolojik olarak çok yıpranmıştım ve çok zor bir dönemdeydim, mantıklı bir şekilde vermedim bu kararı, antidepresanlarla yasıyodum. Sizin o inanmadığınız fazla dramatize dediğin hayat, benim en büyük sınavımdı ve ben başarısız oldum, inanmamak ta özgürsünüz

Üniversite mezunuyum,modelistim. Evlenince isten cıktım, esim calısmama karsı geldi. Cocugum 1 yasındayken esımı ıkna ettim tekrar ise döndüm, fakat kayınvalıdem sadece 2 ay baktı bakamıycam dedi. Sonra tekrar cıkmak zorunda kaldım cunku cocugumu bakıcak kımse yok, keske bi ilk okudunuzmu, calıstınızmı diye sorabilseydiniz
Ee esiniz asiri zenginmis zaten niye kayinvalide baksin bebeginize ? Zenginlik anlayisiniz nedir ? Bir bakici tutulamiyo mu ?Kaç tane hizmetliniz var evinizde ? Kendinizi kandirdiginizi dusuyorum . Yok annem istedi annemi mutlu ettim . Kadin hakli kabul etmeseydiniz? Başta istemişsiniz iste diger cocukla da evlenmezdiniz zaten evlilik teklifi falan etmemis siz cok tv izliyosunuz bence drama falan siz de hüzünlu basrol.Sıradan sıkıcı bir hayatiniz var da siz de tuhaf bi senaryo yazip inanmissiniz konu acmissiniz. Yapilacak sey basit mutlu degilseniz ayrilir calisir kendi ayaklarinizin uzerinde durursunuz ya da dediginiz gibi esiniz asiri zenginse zaten mutlu evliliginiz yok belli ki mutlu edilmiyorsunuz bosanirr mal paylasimi nafaka vs alirsiniz. Bu kadar basit bi durum

Ee esiniz asiri zenginmis zaten niye kayinvalide baksin bebeginize ? Zenginlik anlayisiniz nedir ? Bir bakici tutulamiyo mu ?Kaç tane hizmetliniz var evinizde ? Kendinizi kandirdiginizi dusuyorum . Yok annem istedi annemi mutlu ettim . Kadin hakli kabul etmeseydiniz? Başta istemişsiniz iste diger cocukla da evlenmezdiniz zaten evlilik teklifi falan etmemis siz cok tv izliyosunuz bence drama falan siz de hüzünlu basrol.Sıradan sıkıcı bir hayatiniz var da siz de tuhaf bi senaryo yazip inanmissiniz konu acmissiniz. Yapilacak sey basit mutlu degilseniz ayrilir calisir kendi ayaklarinizin uzerinde durursunuz ya da dediginiz gibi esiniz asiri zenginse zaten mutlu evliliginiz yok belli ki mutlu edilmiyorsunuz bosanirr mal paylasimi nafaka vs alirsiniz. Bu kadar basit bi durum

Aşırıyı nerden çıkardınız? Öyle bir ifade kullanmadım. Zenginlik anlayısım mal varlıkları çok fazla var. Bir hizmetçim veya bakıcım yok. Zengin pintilerden. Belkide pintilikleriyle bu kadar zengin oldular bilmiyorum. Bakıcı benim tercihim daha 2 yaş oldugu için güvenemiyorum istemiyorum yabancı birini. Kreş diyceksiniz şimdi onun içinde çok küçük oldugunu düşünüyorum 4 yaş öncesi kreş düşünmüyorum buda benim tercihim. Evet annem istedi annemi mutlu ettim. Kendimi kandırmadım malesef gerçek bu. Bende isterdim gerçek olmasın kendimi kandırayım. Evlilik teklifi almadım da demedim gayet aldım hatta kabul etmiştim. Bunuda yazmadım çok detaya girmek istemedim. Evlılık teklıfı aldıgımda zaten uni son sınıftaydım o yuzden nişan istedim sonra iş bulma sürecimiz işe girme vs olur diyede 1 bucuk sene sonra düğün istedim. Ama sonrası bildiğiniz gibi işte. Tvde izlemeyi severim ama çok vaktim kalmıyor cocuk ev işi derken. Ben şizofren değilim canım arkadaşım, olmayan birşeyi yazayım hatayım sıkıcı diye dram katayım ya😂 ayrıca inanmadığınız bir konuya neden yorum yazma gereği duydunuz ki o zaman? Büyük ihtimal bekarsın. Bekara koca boşamak kolay lafının tam karşıtı oldugunu düşünüyorum. Cunku o kadar kolay söylemişsin ki. Ben istiyorum fakat eşim istemiyor. O yüzden çekişmeli bir bosanma olcak. Onun davasınıda benım acmam gerek. Çekişmeli boşanma fiyatlarından avukat vs bunların ücretlerinden haberin varmı? Bi araştır derim. Mal paylaşımı yapılmıycak çünkü evlenmeden önce herşeyi eşimin üzerine yapmıslar ortak olamıyorum hersey onun yani. Nafakaya gelincede davam şiddetli geçimsizlik üzerine acılacak, cunku sunacagım baska sebep yok. O sundugum sebeplede dava cok uzayacak en 2-3 yıl sürecek sonuclanması. Dava sonuclanmadan da nafaka ücretini alamıyorsun. Küçük bir miktar veriyolar dava bitene kadar oda ınanılmaz az. Öyle yani canım zor işler. Keşke dediğin gibi bu kadar basit bir durum olsa

Aşırıyı nerden çıkardınız? Öyle bir ifade kullanmadım. Zenginlik anlayısım mal varlıkları çok fazla var. Bir hizmetçim veya bakıcım yok. Zengin pintilerden. Belkide pintilikleriyle bu kadar zengin oldular bilmiyorum. Bakıcı benim tercihim daha 2 yaş oldugu için güvenemiyorum istemiyorum yabancı birini. Kreş diyceksiniz şimdi onun içinde çok küçük oldugunu düşünüyorum 4 yaş öncesi kreş düşünmüyorum buda benim tercihim. Evet annem istedi annemi mutlu ettim. Kendimi kandırmadım malesef gerçek bu. Bende isterdim gerçek olmasın kendimi kandırayım. Evlilik teklifi almadım da demedim gayet aldım hatta kabul etmiştim. Bunuda yazmadım çok detaya girmek istemedim. Evlılık teklıfı aldıgımda zaten uni son sınıftaydım o yuzden nişan istedim sonra iş bulma sürecimiz işe girme vs olur diyede 1 bucuk sene sonra düğün istedim. Ama sonrası bildiğiniz gibi işte. Tvde izlemeyi severim ama çok vaktim kalmıyor cocuk ev işi derken. Ben şizofren değilim canım arkadaşım, olmayan birşeyi yazayım hatayım sıkıcı diye dram katayım ya😂 ayrıca inanmadığınız bir konuya neden yorum yazma gereği duydunuz ki o zaman? Büyük ihtimal bekarsın. Bekara koca boşamak kolay lafının tam karşıtı oldugunu düşünüyorum. Cunku o kadar kolay söylemişsin ki. Ben istiyorum fakat eşim istemiyor. O yüzden çekişmeli bir bosanma olcak. Onun davasınıda benım acmam gerek. Çekişmeli boşanma fiyatlarından avukat vs bunların ücretlerinden haberin varmı? Bi araştır derim. Mal paylaşımı yapılmıycak çünkü evlenmeden önce herşeyi eşimin üzerine yapmıslar ortak olamıyorum hersey onun yani. Nafakaya gelincede davam şiddetli geçimsizlik üzerine acılacak, cunku sunacagım baska sebep yok. O sundugum sebeplede dava cok uzayacak en 2-3 yıl sürecek sonuclanması. Dava sonuclanmadan da nafaka ücretini alamıyorsun. Küçük bir miktar veriyolar dava bitene kadar oda ınanılmaz az. Öyle yani canım zor işler. Keşke dediğin gibi bu kadar basit bir durum olsa
Zengin anlayisimiz farkli demek. Annem zengin bi aileden geldigi icin ne olduğunu biliyorum yani. Sizinkisi klasik anadolu tiplemesi kusura bakmayin boşuna kendinizi feda etmissiniz. Cocuk icin bakici dusunmemissiniz kucuk diye kaynaniz cocuk gelişimi falan mi okudu ? evde yardimci da cocuk kucuk diye mi istemediniz? Bi avukat parası kadar kenarda paraniz olmadigi bi evliliktesiniz farkinda misinz? Halam gayette cekismeli dava acti avukatla anlasti ve mallar bölünecek ben pay alacagim diyince vazgeçti kadindan 5 kurus istemedi yani bu da bi secenek , daha avukat vs danismadan bi sey alamam diyosunuz ve ortada da cocuk var? Evet drama seviyosunuz simdi de ortada sıkışmıs baska care yok bekara bosanmak kolay diyosunuz. Evliyim arkadasim. 8 aylikta hamileyim . Bana deli gibi asikta bi kocam var ayni sekilde ben de ona oyle. Annem babamda ask evliliği yaptığı icin beni hep desteklediler. Mutlu olmadigim bi yerde de 5
Dakika durmazdim evet . Mutsuzluk içinde sıkısiyosunuz sonra bekara bosanmak kolay yok kolay degil ama her zaman daha iyi olunabilir denemeden sacma sapan kendini kapana kıstirmak benim asla anlayacagim bi sey degil

Zengin anlayisimiz farkli demek. Annem zengin bi aileden geldigi icin ne olduğunu biliyorum yani. Sizinkisi klasik anadolu tiplemesi kusura bakmayin boşuna kendinizi feda etmissiniz. Cocuk icin bakici dusunmemissiniz kucuk diye kaynaniz cocuk gelişimi falan mi okudu ? evde yardimci da cocuk kucuk diye mi istemediniz? Bi avukat parası kadar kenarda paraniz olmadigi bi evliliktesiniz farkinda misinz? Halam gayette cekismeli dava acti avukatla anlasti ve mallar bölünecek ben pay alacagim diyince vazgeçti kadindan 5 kurus istemedi yani bu da bi secenek , daha avukat vs danismadan bi sey alamam diyosunuz ve ortada da cocuk var? Evet drama seviyosunuz simdi de ortada sıkışmıs baska care yok bekara bosanmak kolay diyosunuz. Evliyim arkadasim. 8 aylikta hamileyim . Bana deli gibi asikta bi kocam var ayni sekilde ben de ona oyle. Annem babamda ask evliliği yaptığı icin beni hep desteklediler. Mutlu olmadigim bi yerde de 5
Dakika durmazdim evet . Mutsuzluk içinde sıkısiyosunuz sonra bekara bosanmak kolay yok kolay degil ama her zaman daha iyi olunabilir denemeden sacma sapan kendini kapana kıstirmak benim asla anlayacagim bi sey degil
Evet anadolu tiplemesinin daha da ötesi hatta. Ben bunuda anneme çok anlatmaya çalıştım anadolu tiplemesi olduklarının, zenginliklerin bana hiçbir faydası olmıycaklarının. Ama annemde bunuda anlamadı, evet boşa bir fedakarlık oldu. Şimdi hatta annemde bunun farkında. Kenara para atamıyorum genelde yani attıklarımı anneme veriyorum çünkü kendine ev aldı kredisi vs çok var. Kaynanam çocuk gelişimcide değil tabiki daha okuma yazma bilmez. Güvenilir olmasından dolayı tercihim oydu. Sonuçta babannesi ya hani. Eve yardımcı tabikide çok istedim, ama istemiyor eşim. Avukata danısmadıgımıda nerden biliyorsun? Çok kez danıştım. O yüzden bunları biliyorum çünkü bunlar avukatın söyledikleri. Drama sevmiyorum hatta nefret ediyorum. Karakter olarak da aslında çok komik bir insanımdır. Ama sanırım ışığım söndü. Aşk evliliğinde olmana, hamile olmana çok sevindim. Ama çocugun olduktan sonra hayata ve evliliğine bakış açın çok değişecek buna çok eminim. Hele boşanma olunca konu aman boşanırım biter diyemiyceksin mutsuz oldugum yerde duramam diyemiyceksin. Umarıım bu dediklerimi anlamazsın umarım başına gelmez. Sana iyi dileklerimi sunuyorum. Çok kez denedim ayrıca, bir çıkar yol bulamadım kapana sıkıştım evet sanırım da artık zamana bıraktım bilmiyorum

Boşansan sana illa ki mal düşer, sevmediğin adamla ömrünü tüketmek mi istiyorsun

İnanmamak sizin bilceğiniz iş. Çok daha fazlası var ama yazım uzun olsun istemedim asla detaya girmedim. Babam vefat etmedi keşke düzgün okusaydınız, annemle boşandılar. Evet bende çok pişmanım mesleğime devam edip keşke annemle yaşayıp mutlu olsaydım. Ama zorlukların içinden zengin birisiyle evlenmek benim için en kolay değil en acısıydı. En kolayı olsa şuan 5 yıllık evlilikte mutluyum demezmiydim bosanmak istermiydim? Psikolojik olarak çok yıpranmıştım ve çok zor bir dönemdeydim, mantıklı bir şekilde vermedim bu kararı, antidepresanlarla yasıyodum. Sizin o inanmadığınız fazla dramatize dediğin hayat, benim en büyük sınavımdı ve ben başarısız oldum, inanmamak ta özgürsünüz
Amma arabesk bir hayat, yok evlenmek zorundaydım, yok kendimi feda ettim, yok beni unutsun diye çocuk yaptım. Dandik bir film senaryosu gibi, kusura bakma.

Back
X