Ne yapacağım?

Herzaman birlikteyiz zaten.Şu zamana kadar öyle bir ayrım olmadı.

O zaman bundan sonra da olmamasin. Evet bazı çocuklar zordur, ama misafirlikte idare edilebilir. Belki annede ne yapabileceğini bilmiyordur, ama ben bu konularda aileninde destek olması ve yoldaş olması yanayım. Sizide anlıyorum, ama onlarda annenizin evinde dikkat etmeye caba gösterirler diye umuyorum. Belki elti kendiliğinden de gelmez.
Evin ortasına kaka meselesine gelince: büyük oğlum da bir kere bezinden kakasını çıkartıp bir güzel oyun halisina sürdü (ben arabaları ile oynuyor sanıyorum). Güzel bir durum değil. Ama onlar da temizlenir. Kalp kırılsa onu tamir etmek daha zordur. Sahsen ama sigorta yaptırdık cocuklara. Başkalarının evinde birseyler kırsalar sigorta karşılıyor. Ne kadar dikkat etsende çünkü saniyelik işler onlar :)

Sorun olur .
Evlenince de benim evime gelmeyin mi diyeceksiniz çok kötü bir durum .Alışmaya çalışın bence 🤦‍♀️
Tuvalet işini nasıl hafife alabililiyorlar anlamadım .

Bariz kırılır ve alınır eltiniz.Aynı evde yaşayıp çağırılmamak ayrımcılık doğurur gibime geldi,öyle de düşünür bence.

ablan cocuklarini alip gelebilir orasi anne babasinin evi.
eltin umarim gelmez. tatsizlik cikmadan halledersiniz insallah. halletmezseniz geldiklerinde tatsizlik mutlaka cikacak.
yani bi guzellik yapmak istemissiniz ailece insallah sonunda kotu olmazsiniz.

ben bi cok arkadasimla, etrafa iseyen cocuklari onlara sempatik geldigi icin gorusmeyi kestim..bana hic sempatik gelmiyor, ben dogurmadim cunku o cocuklari. gorusmeme sebebimin bu oldugunuda biliyorlar.

sen söyle bence eltiye doğrudan. annenin çok çcuk misafir sevmediğini falan söylesen belki kendi de gelmez sorun çözülür.

bir de çocuğa tuvaletini öğretmemesi hala çok ilginç ya benim köpeğim bile yavrusunun tuvaleti gelince enseden yakalayıpbahçeye götürüp yaptırıyordu. bi de merak ettim kadın gerçekten bunun normal olduğunu mu düşünüyor nasıl rahat oturuyor çocuğu halıya pislerken

Merhaba sevgili hanımlar;
Kafamı kurcalayan bir konuda yardımınızı rica ediyorum.
Eylülün ilk haftası annem nişanlımın ailesini bizim yayla evimizde ağırlamak istiyor.Ancak nişanlımın evinde onlarla beraber yaşayan eltimde var.Doğal olarak o da gelmek isteyecektir.Aramız iyi bir sorunum yok onunla ancak sorun çocukları.
Şöyle ki büyük çocuğu 4 yaşında ama konuşmuyor hala.Özel eğitim alıyor(Otizmli falan değil normal bir çocuk)Bu sebeple çok hırçın.Küçük kardeşinin sürekli saçını çeker,düşürür.Ve tuvalet eğitimi yok henüz.Çişini ve kakasını evde bulduğu yere yapıyor resmen(gözümle gördüm).Sürekli evdeki eşyaları yere atıp kırıyor.Kendi başına çekip gidiyor istediği yere sürekli göz önünde olması lazım.
Eltim küçük kızı ile büyük oğlunun arasında sıkışmış durumda.
Ancak annem bunları duyduktan sonra eltimin gelecekse yalnız gelmesini istedi.Bizim yayla evimiz ormanın hemen yanında ve bahçemiz yüksekte yani allah korusun kendi kendine çekip gitse bulamayız.Artı olarak tuvaletini heryere yapıyor ve eşyaları kırma huyu var.Yani bende çok gelmesi taraftarı değilim çünkü ablamda geleceği için yiğenlerim de gelicek.Geçen ablamla gittiğimizde küçük kız yiğenim saçını yoldu resmen sürekli vuruyor.
Şimdi bunu ben eltime söyleyemem.Bu sebeple nişanlımdan söylemesini rica edeceğim.
Annemde kayınvalidene ben söyleyeyim kızları al gel(görümceler)boşver torunları getirme yorulursun diyeceğim diyor ama bilemedim napsak ?
Biraz uzun oldu kusura bakmayın.
Bu arada sadece kadınlar gelecek erkekler yok.

Önemli not: Sevgili hanımlar bir konudan bahsetmeyi unuttum.Eltim iyi hoş insandır ancak çocuğunun peşinde koşup aşırı ilgilenen bir anne değil.Yani oğlum gel,yapma,etme gibi laflar yok.Sadece uzaktan izlemekle yetinir.Asla ses çıkarmaz.Çocuk altına kaçırmıyor bu arada tuvaletin yerini bilmiyor öğretilmemiş.Benim gözümün önünde şortunu indiririp masanın ayağına çişini yaptı.Sonra salon halısının ortasına kakasını yaptı.Ve tuvaletin yeri asla gösterilmiyor.Kimsenin umurumda değil.Eltim gülerek bahsediyor kakasını yapmış yine diye.Çocuk yiğenimin saçını çekerken sesi bile çıkmadı uzaktan izledi sadece müdahalede etmiyor.Çocuğunun ortada olmadığını 20 dk sonra farkediyor.Yani kusura bakmayın ama buradaki çoğu kişinin bu şekilde misafir kabul edeceğini düşünmüyorum.Ne yapayım yani çocuğuna bak diye uyarayım mı koca kadını?

Benim şuan görüşmediğim bi arkadaşımda umursamazdı anlatamıyorsunuz malesef görmüyorlar mesafeyi de buyüzden açtım artık katlanamaz hale geldim.2 oğlu 1 kızı var hiç dur demek yok.Siz bunu ilk misafirlikte açıklamaya çalışsanız bişeylerle gizlemeye çalışsanız da tarafınıza eksi olacaktır.Sabır gerektiriyo biraz ama bence ayırmayın alınırlar.

Benim şuan görüşmediğim bi arkadaşımda umursamazdı anlatamıyorsunuz malesef görmüyorlar mesafeyi de buyüzden açtım artık katlanamaz hale geldim.2 oğlu 1 kızı var hiç dur demek yok.Siz bunu ilk misafirlikte açıklamaya çalışsanız bişeylerle gizlemeye çalışsanız da tarafınıza eksi olacaktır.Sabır gerektiriyo biraz ama bence ayırmayın alınırlar.
Mesafe koymak başkadır ki bu arkadaş da değil elti yani akraba.Onu geçtim elti kayınvalideyle aynı evde oturuyor.Herkesi çağırıp eltiyi davet etmemek büyük ayıptır.
Sizinki gibi arkadaş olsa amaan der çağırmazsın evine.
Yani nasıl böyle bir ayıba imza atmayı düşünüyorlar ailecek bunu anlayamadım.

Çocuğumu istemeyenin evinde işim olmazdi
Bir daha kapılarını açmazdım
Annenizin dediği de komik yani anlaşılmayacak mı çocukların istenmediği
Çok yazık evinize geldiğinde ne yapacaksınızakraba bu
Amcasına soylettirip dahaı ilk günlerden yeğenini istemiyorlar durumuna dusurmeyin bence 8

Mesafe koymak başkadır ki bu arkadaş da değil elti yani akraba.Onu geçtim elti kayınvalideyle aynı evde oturuyor.Herkesi çağırıp eltiyi davet etmemek büyük ayıptır.
Sizinki gibi arkadaş olsa amaan der çağırmazsın evine.
Yani nasıl böyle bir ayıba imza atmayı düşünüyorlar ailecek bunu anlayamadım.
Tabii ki bende zaten sadece onun endişesini anlayabildiğimi arkadaşımdan bildiğim için dile getiriyim demiştim.

Çocuğumu istemeyenin evinde işim olmazdi
Bir daha kapılarını açmazdım
Annenizin dediği de komik yani anlaşılmayacak mı çocukların istenmediği
Çok yazık evinize geldiğinde ne yapacaksınızakraba bu
Amcasına soylettirip dahaı ilk günlerden yeğenini istemiyorlar durumuna dusurmeyin bence 8
Komik olacak bir durum görmüyorum.Evime geldiğinde tabiki oturduğumuz oda dışında diğer odaların kapısını kitleyeceğim.Kayınvalidemde aynısını yapıyor.Tüm odalar kilitli.Annesi fazla umursamaz ben ne yapayım.

Komik olacak bir durum görmüyorum.Evime geldiğinde tabiki oturduğumuz oda dışında diğer odaların kapısını kitleyeceğim.Kayınvalidemde aynısını yapıyor.Tüm odalar kilitli.Annesi fazla umursamaz ben ne yapayım.
Anne sorumsuz da olsa eğer kayınvalide ile yaşıyorsa aynı evin bireyiyse onu da davet etmek zorundasınız.Bu nezaket kuralıdır.Olması gerekendir.Sonuçta bu çocuk her gün yayla evinize gelip o evin ortasına mıçmayacak.
Ayrı evde yaşasa derim ki tamam çağrılmayabilir.Olmaz ama bu durumda.
Anneniz de bir defaya mahsus katlanacak bu duruma.Kitleyin evin içindeki odaları mıçacaksa da tek odaya mıçsın.
He çocuk olmasın ses olur bahanesi de tutmaz.Ablan da çocuklarını getirmeyecek ki inandırıcı olsun.
Çocuk istemiyoruz diyeceksiniz eltine.Ablam kaynanasına bırakıyor sen de annene bırak.Şöyle kadın kadına güzelce eğlenip muhabbet edelim,nefes alalım diyeceksin öyle bir teklifle gideceksin.Böylece ne kırılan olur ne üzülen.

Komik dememin sebebi anlasilmayacagini düşünmek komik
Anlasin diye yapıyorsanız açık açık söyleyin en azından ona göre hareket eder.
Bir misafirliğe gidildiğinde kapıların kilitlenmesi hiç hoş bir davranış değil kimin yaptığının bir önemi yok
Neyse tabii ki sizin kişisel ilişkileriniz benim asla yapmayacağım şeyler. Evdir temizlenir diye düşünüyorum

Back
X