Ne yapacağım?

Sizin düşünce ve davranış şeklinizle ilgili yorum yapmayacağım hassas bir konu ve de empati kurmadan burada hic bir zaman hiç kimseye yorum yapmadım.
Ama eltinizin yerinde olsam davete katılmam, katılıyorsam da çocuğumu dizimin dibinden ayırmam.
Kimseyi eğip bükmeye, strese sokmaya gerek bırakmam ve gerginlik oluşmasına mahal vermem.
İnsanlar bu zihniyette olsa zaten dünya daha güzel bir yer olurdu.

Kendi eltilerim ile aramdaki ilişkiye bakarak ve iki çocuk annesi olarak; her ne olursa olsun, o istemese bile abla al çocukları gel, derdim.

Kızım özel sebeplerden bezi 4 yaşında bıraktı. Protezi var, tuvalet eğitimi çok zordu. Ablamın 7 yaşındaki kızı maalesef gece altına kaçırıyor ve ablam geceleri bezliyor. Tuvalet durumuna çözüm basit. Evden çıkıp gitmesi konusunda da annesi dikkat etmeli.

Dediğim gibi ben kendi eltimi baz aldım. Bu arada eltimin oğlu çok dikkat etmesine rağmen eltim, evimde iki defa altına kaçırdı. Sorun etmedim doğrusu. Çünkü çocuk.

Sizin bahsettiğiniz çocuk, travma geçirmiş toplumdan soyutlanmaması aksine topluma kazandırılması gereken bir çocuk. Benim kızımın engeli var. Zihinsel değil, fiziksel. Biri beni veya çocuğumu bu sebepten toplumdan soyutlasa ilişkimi kesinlikle keserdim.

Sizi de anlıyor, empati kuruyorum ama o kadın için de çok zor bir durum.

Eğer kızım olmasaydı size hak verirdim gelmesinler uğraşamam diye düşünürdüm. Ama kızım yüzünden böyle güzel bi ortama istenmesem çok kırılırım. Yine ben eltiniz olsam çocuğumda böyle bi sorun varsa anne sen git çocuklarla zor olur derim gitmem 14 aydır gittiğim yerler bile sayılı çünkü. Ama anlatış tarzınız elitinizin vurdumduymaz olduğunu hissettiriyor muhtemelen gelecektir inşallah ilgilenir çocuklarıyla.

Merhaba sevgili hanımlar;
Kafamı kurcalayan bir konuda yardımınızı rica ediyorum.
Eylülün ilk haftası annem nişanlımın ailesini bizim yayla evimizde ağırlamak istiyor.Ancak nişanlımın evinde onlarla beraber yaşayan eltimde var.Doğal olarak o da gelmek isteyecektir.Aramız iyi bir sorunum yok onunla ancak sorun çocukları.
Şöyle ki büyük çocuğu 4 yaşında ama konuşmuyor hala.Özel eğitim alıyor(Otizmli falan değil normal bir çocuk)Bu sebeple çok hırçın.Küçük kardeşinin sürekli saçını çeker,düşürür.Ve tuvalet eğitimi yok henüz.Çişini ve kakasını evde bulduğu yere yapıyor resmen(gözümle gördüm).Sürekli evdeki eşyaları yere atıp kırıyor.Kendi başına çekip gidiyor istediği yere sürekli göz önünde olması lazım.
Eltim küçük kızı ile büyük oğlunun arasında sıkışmış durumda.
Ancak annem bunları duyduktan sonra eltimin gelecekse yalnız gelmesini istedi.Bizim yayla evimiz ormanın hemen yanında ve bahçemiz yüksekte yani allah korusun kendi kendine çekip gitse bulamayız.Artı olarak tuvaletini heryere yapıyor ve eşyaları kırma huyu var.Yani bende çok gelmesi taraftarı değilim çünkü ablamda geleceği için yiğenlerim de gelicek.Geçen ablamla gittiğimizde küçük kız yiğenim saçını yoldu resmen sürekli vuruyor.
Şimdi bunu ben eltime söyleyemem.Bu sebeple nişanlımdan söylemesini rica edeceğim.
Annemde kayınvalidene ben söyleyeyim kızları al gel(görümceler)boşver torunları getirme yorulursun diyeceğim diyor ama bilemedim napsak ?
Biraz uzun oldu kusura bakmayın.
Bu arada sadece kadınlar gelecek erkekler yok.
Çok ayıp edersiniz.
Ablanın çocukları da gelmeyecek o zaman.
Bu türlü ayrım olur ve cidden terbiyesizce olur.
Kayınvalidene bunu yansıtmanız problem yaratır.

Sizin o durumda bir çocugunuz olsa herkes cagrilirken cocugunuzdan ötürü sizi istemeseler ne düşünürsünüz önce onu düşünün adim atmadan önce.Sonrada kinseye birsey soylemeyin çok kırıcı ve küçük düşürücü olur.Birakin onlar düşünsün bu durumu belki getirmezler belki bez baglarlar.Annenizde sizin hatiriniza katlanmaki bu duruma sayili vakit kimse ölmez sonucta.Yaziktir söylemeyin

Siz eltinizle daha önce birinin evine misafirlige gittinizde bu yaşanacakları ona göre mi tahmin ediyorsunuz ? Yoksa eltinizin kendi evinde yaşadıklarından mı yola çıktınız anlamadım. Sonuçta kimse gittigi misafirlikte evinde ki gibi rahat davranmaz merak etmeyin. Ve ben yerinizde olsam k.valide dahil kimseyi davet etmezdim kimse kırılmaz en azından

Benim de dayim anneannemlerle birkik yasiyor. Buyuk cocuklari hafif derece otizmli. Bu yuzden akrabalar yengemi cagirmazlar bir yere. Diger yengemi, annemi ve anneannemi cagirip onu ayirirlar. Anneannemde o gelmiyorsa bende gelmem der mesela. O da cok dikkat etmez cocuguna. Pesinde kosmaz ama anneannem bir yere gitmeden once defalarca uyarir onu. Bak dikkat edeceksen gidelim. Yoksa gitmeyelim diye 10 kere soyler belki. Cunku kimse surekli etrafi yakip yikan, evinin ortasina tuvaletini yapan, cocuguna vuran bir cocugu istemiyor. Kendilerince haklilar belki ama ben yengeme daha cok uzuluyorum. Boyle cagirilmadigi bir davet oldugunda cani cok skilir cok aglar ve beni arar mesela. Der ki " casper kendimi b.k cuvali gibi hissediyorum. Cocuklarimla hicbir yere sigamiyorum."
Yani bence bir anneyi uzmektense anneniz bir gunluk gormezden gelebilir. Kayinvalideniz de eltinize anlatsin durumu. Bak annesi cok titiz, evleri tehlikeli lutfen dikkat et bu konularda falan desin. Uyarsin. Ayni evden birini cagirip digerini cagirmamak cok cok ayip. Annenizi de anlamaya calisiyorum ama ben boyle biseyi yapamayacagim icin ne yazikki anlayamiyoruum.

Annenizin yapmayı düşündüğü şey hiç hoş değil.
Sizin de aynı şekilde nişanlınızla konuşmanız saçma olur.
Çocuk her ne yaparsa yapsın sonunda ölüm yok, misafirlikte çocuğunun tuvaletini temizlemeyecek kimseyi tanımadım şu zamana kadar. Biraz abarttınız sanki o kısmı.

Yeğenlerinize zarar veriyorsa ve illa misafir edeceğiz diyorsanız ablanız gelmeyebilir.

Dünürüm bana torunları bırak gel dese gitmem şahsen.
Şu durumda ya misafirliği iptal etmek lazım ya da elti de çağırılmalı, gelir ya da gelmez kendisi bilir.

Ama kayınvalidenizi çağırıp onu çağırmazsanız çok büyük bir ayıp olur.

Bence ne yaparsanız yapın ama çocuklarını bırakıp da gelsin demeyin.
Anne değilim ama bu tavır beni bile kırdı. Hiç çağırmamak olabilir. Çünkü kaynananı ağırlıyorsun diye onu da ağırlamak zorunda değilsin en azından böyle bakılabilir. Ama sen gel çocukların olmasın modu çok kırıcı olur.

Merhaba sevgili hanımlar;
Kafamı kurcalayan bir konuda yardımınızı rica ediyorum.
Eylülün ilk haftası annem nişanlımın ailesini bizim yayla evimizde ağırlamak istiyor.Ancak nişanlımın evinde onlarla beraber yaşayan eltimde var.Doğal olarak o da gelmek isteyecektir.Aramız iyi bir sorunum yok onunla ancak sorun çocukları.
Şöyle ki büyük çocuğu 4 yaşında ama konuşmuyor hala.Özel eğitim alıyor(Otizmli falan değil normal bir çocuk)Bu sebeple çok hırçın.Küçük kardeşinin sürekli saçını çeker,düşürür.Ve tuvalet eğitimi yok henüz.Çişini ve kakasını evde bulduğu yere yapıyor resmen(gözümle gördüm).Sürekli evdeki eşyaları yere atıp kırıyor.Kendi başına çekip gidiyor istediği yere sürekli göz önünde olması lazım.
Eltim küçük kızı ile büyük oğlunun arasında sıkışmış durumda.
Ancak annem bunları duyduktan sonra eltimin gelecekse yalnız gelmesini istedi.Bizim yayla evimiz ormanın hemen yanında ve bahçemiz yüksekte yani allah korusun kendi kendine çekip gitse bulamayız.Artı olarak tuvaletini heryere yapıyor ve eşyaları kırma huyu var.Yani bende çok gelmesi taraftarı değilim çünkü ablamda geleceği için yiğenlerim de gelicek.Geçen ablamla gittiğimizde küçük kız yiğenim saçını yoldu resmen sürekli vuruyor.
Şimdi bunu ben eltime söyleyemem.Bu sebeple nişanlımdan söylemesini rica edeceğim.
Annemde kayınvalidene ben söyleyeyim kızları al gel(görümceler)boşver torunları getirme yorulursun diyeceğim diyor ama bilemedim napsak ?
Biraz uzun oldu kusura bakmayın.
Bu arada sadece kadınlar gelecek erkekler yok.

çok ayıp olur öyle şey olur mu yahu...bana biri bunu dese birdaha evine adımımı atmam. evet haklisiniz çocuklar çok fenaymış ama anneye çocukları bırakda gel demek çok çirkin
bu kadın ektiniz olucak bide. onur boyu nasıl geçineceksiniz. gelin gittiğiniz eve almayacak misiniz çocukları...

Bırakın çocuğuyla annesi ilgilensin. Misafirliğe gidiyor onlemini alir. Ama size ha veriyorum su yonde veriyorum, bizim ust kat komşunun kizi cok hircin,geçimsiz, huysuz heryseye aglayan,karıştıran, istedigi olmadimi ortaligi ayaga kaldiran biri. Kadini bir iki kere ozel davet oturmasina cagirdim ve kizi yüzünden tovbe ettim. Mesela asla cagirmiyorum artik. Ayrimcilik oluyor belki ama kizi okula başlayana kadar akillanana kadar cagirmamaya devam edicem. Cunku illallah ettiriyor hem kadini hem bizi

Söyle birsey var: siz evlenseniz şimdiden ayırdığınız çocuk da sizin ailenizin bir parçası olacak. Yani her defasında mı evde bırakılacak bu cocuk bayram da felan? Elti çocuğu kime teslim edip gelsin? O zaman bütün ailedeki çocuklar evde bırakılsın madem.

Ne kıymetli eviniz eşyalarınız var

Konu o çoçuğun güvenliği vs değil bunu anlamamak için aptal olmak gerek

Ne diyeyim ne desem ağır olacak
Rabbim merhamet versin
Yeşilçam duygusallığına gerek yok hamımefendi sanki çocuğu dövdük veya başka birşey yaptık.
Annesi çocuğunun peşinde koşup işgilenecek bir insan değil konuda bahsetmeyi unuttum.Yani sadece uzaktan izlemekle yetinen bir anne.Kendi gözlerimle gördüm.Siz misafirliğe gittğiniz zaman böyle mi yapıyorsunuz ?
Abartmayın allah aşkına .

Söyle birsey var: siz evlenseniz şimdiden ayırdığınız çocuk da sizin ailenizin bir parçası olacak. Yani her defasında mı evde bırakılacak bu cocuk bayram da felan? Elti çocuğu kime teslim edip gelsin? O zaman bütün ailedeki çocuklar evde bırakılsın madem.
Herzaman birlikteyiz zaten.Şu zamana kadar öyle bir ayrım olmadı.

Bırakın çocuğuyla annesi ilgilensin. Misafirliğe gidiyor onlemini alir. Ama size ha veriyorum su yonde veriyorum, bizim ust kat komşunun kizi cok hircin,geçimsiz, huysuz heryseye aglayan,karıştıran, istedigi olmadimi ortaligi ayaga kaldiran biri. Kadini bir iki kere ozel davet oturmasina cagirdim ve kizi yüzünden tovbe ettim. Mesela asla cagirmiyorum artik. Ayrimcilik oluyor belki ama kizi okula başlayana kadar akillanana kadar cagirmamaya devam edicem. Cunku illallah ettiriyor hem kadini hem bizi
Hıh sonunda beni anlayan biri🙏🏻.Yani uysal bir çocuk değil ve annesi asla oralı olmuyor.

Bence cocugu degil evinizi dusunuyorsunuz.. madem ablanin cocuklarida gelmezsin.. yoksa simdiden tiksindireceksiniz insanlari
Şu zamana kadar birlikteydik zaten.Pnlar başka şehirden gelicekler ama yayla evinin olduğu şehirde ablam oturuyor yani çağırmamam ne kadar mantıklı ? Öyle bir şey söz konusu değil.
Eltim çok ilgilenmiyor işte sorun o.

Back
X