Ne yapacağım?

Öyle bir dünya var mi Allahaskina. Çocuğunuz olunca anlarsınız kendi tek gelse sorun yok dese cocugumdan ötürü bir daha asla onunla görüşmem. Onları bir düşünmelisiniz ya da komple çağırmamalisiniz
Hanımefendi o zaman bir misafirliğe gittiğinizde çocuğunuzu takip ediceksiniz eğer öyle değişse hiç gitmiceksiniz.Annem kayınvalidemi davet etmek istiyor ama tuvalet mevzusunu duyduğu için çocuklar gelmesin dedi.Kadın mı temizlesin tek başına.Tutup kolundan çocuğunu tuvalete götürmezsen çocuk tabiki yapar bulduğu yere.Eğer sizde öyleseniz bence sizde misafirlikte dikkat edin.

Hanımefendi o zaman bir misafirliğe gittiğinizde çocuğunuzu takip ediceksiniz eğer öyle değişse hiç gitmiceksiniz.Annem kayınvalidemi davet etmek istiyor ama tuvalet mevzusunu duyduğu için çocuklar gelmesin dedi.Kadın mı temizlesin tek başına.Tutup kolundan çocuğunu tuvalete götürmezsen çocuk tabiki yapar bulduğu yere.Eğer sizde öyleseniz bence sizde misafirlikte dikkat edin.
Sorun mu var sizde? Yazdığımdan çıkarım yapamıyor musunuz. Öyle olmaz diyorum yani madem öyle cagirmicaksin diyorum. Bana ona buna ders verme. Kime çocuğun gelme desen kötü olursun bunu anlamayacak ne var

Nişanlınız annesiyle konuşsun. Anne yengeme söyle çocuğa dikkat etsin, kayınvalidem çok titiz, çocuk oraya buraya tuvaletini yapmasın, yengem peşinde dolansın desin. Kayınvalideniz de bunları eltinize söylesin. Uyarsın. Hatta desinki bizim dünür aşırı titiz, temizlik hastası falan o zaman belki elti gelmez yada dikkatli olur.

O gelsin bu gelmesin olmaz bence çok kırıcı bi durum kimseyi çağırmayın yaz bitince akşamı birkaç saatlik yemek çay vs çağırırsınız .. sadece eltiniz değil kayınvalide kayınpeder kayın kim varsa bozulur böyle bi durumda nişanlınız da dahil ... hiç girmeyin bu işe bence ne siz ne onlar üzülsün

Çok hassas bir konu.
Eltiniz kırılabilir, çocuğa zaten laf geçmez, yiğenlerinize zarar vermesi olası.
Çocuk sürekli göz önünde bulundurulmalı. 2 lafın belini kıralım olmayacaksa toplanmanın bir manası yok bence

Teorik olarak sizin kayinvalidenizi davet edip eltinizi davet etmemenizde hiçbir sorun yok...ev sizin eviniz sonuçta,kendi kız kardeşinizin gelmesi ile eltinizin gelmesi de aynı şey değil.. ...ama ne yazık ki bizim aile sistemimizde bunu sizin dile getirmeniz ters teper. Kendi evinde torunu misafirliğe geldiğinde eşyaları saklayan ,gelini ile dışarı çıkmak istemeyen kayınvalide bile tepki gösterir öyle diyeyim.

Çocuğun varlığı dert değil linç etmek için yer aramayın.Annesi zaten tuvalet zamanını takip edip tuvalete götürse çocuğunu bunlar yaşanmaz.Siz evinize kakasını yapıp birde onu elleyip oynayan bir çocuğu canı yürekten kabul edebilir misiniz?.Annesi için bu normal birşey alışmış artık.Ayrıca nişanlımda rahatsız tabiki bu durumdan bana hak veriyor.Ben kayınvalidemi davet ediyorum ama maalesef aynı evdeler.Annesi canı gönülden takip etse zaten çocuğu aramayız sürekli nerde diye.Ben nasıl sıyırılırım bu işin içinden onu arıyorum.Yoksa eltimle bir problemim yok.
Eltimle bir problemim yok diyorsun ama aslında eltinle kocaman bir problemin var eltinin çocuk yetiştirmesini ve hijyen anlayışını beğenmiyorsun. Haksız sayılmazsın ama ilerde bu kadın senin evine girip çıkacak, sen o kayınvalidene gittiğinde sürekli onunla karşılaşacaksın. Orada yemek yiyeceksin, ilerde bebeğin olacak. Yani sorun senin dediğin gibi tek annenin evine gelen misafir değil yani. Ayrıca çocuk böyleyken annesi ilgilenmiyorken nişanlının ailesinin kendilerinin götürmemesi lazım. Onlar bir sorun görmüyorlarsa ilerde siz çok konu açarsınız buraya. Ayrıca siz birşey sormuşsunuz biz olmayacağını söylüyoruz kızıyorsunuz. Madem size göre yapacağınız mantıklı yaşayın görün o zaman.

Ben ayıp olur diye söyleyemezdim kesinlikle gelmesinler diye .Ya hic cagirmayacaktiniz ya da ayirim yapmayacaksiniz.Cocugun başını alıp gidebilirligi sizin sorumlulugunuzda degil.Insallah iyi olur ,üzüldüm cocuga ve annesine de..

Ben senin eltinin yerinde olsam hazir kayınvalide kayınpeder olmadan eşimle çocuklarımla rahat bir bayram geçireyim derdim.
Ama bilemiyorum. Bence davet edin. Büyük ihtimal kendi gelmeyecektir.

Çok üzüldüm eltinize ve çocuklarınıza. Ve size alınır kesinlikle malesef ben olsaydım bende alinirdim. Anneniz belki Şakayla kvnize diyebilir ama siz karışmayın derim ben

Çocuk 4 yaşında nasıl bezlesin ?. O zaman çocuğunu takip edicek devamlı yani o da yok bende annemin gerilip yorulmasını istemiyorum.Kırılmadan nasıl halledilir diyorum.
Yeğenim 4 yaşında çişini tuvalete yapıyor ama kakasını yapmamakta ısrarcı o yüzden gideceği yere göre bezliyor. Bez bulmak da hiç zor değil her markette var .
Direkt söylemelisiniz ya da bez alıp götürüp verin şu gün bize geleceksiniz malum annem yetisemiyor hem siz rahat edin hem de annem yorulmasın. Daha iyisi bezi nisanlinizin götürsün versin bizi orda ugrastirmasin derse olur biter.

Birşey olmaz çocuğun yapacağı çıkaracağı hiçbir huzursuzluk eltinin o kadar insan içinde istenmemesini düşünüp üzülmesinden önemli değil. Tamam siz aslında art niyetli düşünmüyorsunuz ama o öyle anlamaz hem kendi gururu incinir hemde onun için evladı göz bebeği yapacak bişey yok. Davet ediyorsanız herkesi herşeyiyle kabul etmelisiniz

Yani hadi diyelim anneniz kayinvalidenize dedi getirme diye,kayinvalidenizde annenize hakverdi.Gelinine bunu nasil diyecek.Sen kal ben kizlarimla yeni gelinimizin ailesine mi gidecegim diyecek.Demez,diyemez derse gelininin alinacagini bilir ve istemez.Bana kalirsa bu tarz bir sey demeyin gelsinler ilgilenin eger dediginiz gibi tuvaletini felan ortaya yaparsa ondan sonra rahatca dersiniz biz titiziz diye ömür boyu da rahat edersiniz.Gercekten size hakverdim cok fena bir durum ama bu durumla illa karsilasacaksiniz sonucta evleneceksiniz. siz kötü olmayin baştan.Valla böyle yazdim ama ne bileyim bir seferligine bile katlanilabilir bir durum degil.Eltiniz de ne genismis tövbe tövbe.

Çocuğun varlığı dert değil linç etmek için yer aramayın.Annesi zaten tuvalet zamanını takip edip tuvalete götürse çocuğunu bunlar yaşanmaz.Siz evinize kakasını yapıp birde onu elleyip oynayan bir çocuğu canı yürekten kabul edebilir misiniz?.Annesi için bu normal birşey alışmış artık.Ayrıca nişanlımda rahatsız tabiki bu durumdan bana hak veriyor.Ben kayınvalidemi davet ediyorum ama maalesef aynı evdeler.Annesi canı gönülden takip etse zaten çocuğu aramayız sürekli nerde diye.Ben nasıl sıyırılırım bu işin içinden onu arıyorum.Yoksa eltimle bir problemim yok.

Ama sirf çocuklarıyla başa cikamayacaginiz için cagirmamaniz sebebiyle eltinizin sizinle uzuuuuuun sürecek bir problemi olacak

Ben sizin yerinizde olsam anneme derim ki anne yarin bu insanlarla yüz yüze bakicam bırak gelsin cocuk gerekirse ben temizlerim her yeri..

Yani annesi illa ki temizler başka yolu yok

Ha şöyle yapabilirsiniz gelmeden önce yayladaki hayatin zorluğunu usulünce anlatır çocuklar için biraz tehlikeli bir yer olduğunu belirtirsiniz buna rağmen gelmek isterse ve hayır derseniz biz ileride bol bol konunuzu okuruz burada

Ben kayınvalidenizin yerinde olsam hayatta gelmem. Yada gelir sizi rezil ederim orada. Çocuk bu sizin evinizde de ortaya yapacak halini yok bez bağlar annesi herhalde. Eğer derdiniz misafir ağırlamaksa ablanız çocukları getirmesin zarar görmezler böylelikle hem ona nazınız da geçer. Yoksa annenizin yapmayı düşündüğü şey çok ayıp bi şey.

Yani hadi diyelim anneniz kayinvalidenize dedi getirme diye,kayinvalidenizde annenize hakverdi.Gelinine bunu nasil diyecek.Sen kal ben kizlarimla yeni gelinimizin ailesine mi gidecegim diyecek.Demez,diyemez derse gelininin alinacagini bilir ve istemez.Bana kalirsa bu tarz bir sey demeyin gelsinler ilgilenin eger dediginiz gibi tuvaletini felan ortaya yaparsa ondan sonra rahatca dersiniz biz titiziz diye ömür boyu da rahat edersiniz.Gercekten size hakverdim cok fena bir durum ama bu durumla illa karsilasacaksiniz sonucta evleneceksiniz. siz kötü olmayin baştan.Valla böyle yazdim ama ne bileyim bir seferligine bile katlanilabilir bir durum degil.Eltiniz de ne genismis tövbe tövbe.
Bilmiyorum bu durumu normal karşılıyorlar.Ama gel hadi bir tuvalete oturalım oğlum belki çişin, kakan vardır diyen yok.Yani yine geldiği zaman ilgilenmeyeceğini bildiğim için bu tavrım.

Ben kayınvalidenizin yerinde olsam hayatta gelmem. Yada gelir sizi rezil ederim orada. Çocuk bu sizin evinizde de ortaya yapacak halini yok bez bağlar annesi herhalde. Eğer derdiniz misafir ağırlamaksa ablanız çocukları getirmesin zarar görmezler böylelikle hem ona nazınız da geçer. Yoksa annenizin yapmayı düşündüğü şey çok ayıp bi şey.
Ne alaka beni niye rezil etsin canım ???.önce eltimden başlasın çocuğuna tuvalet eğitimi veremediği ve doğru düzgün ilgilenemediği için.Ben niye rezil olucakmışım.

Ama sirf çocuklarıyla başa cikamayacaginiz için cagirmamaniz sebebiyle eltinizin sizinle uzuuuuuun sürecek bir problemi olacak

Ben sizin yerinizde olsam anneme derim ki anne yarin bu insanlarla yüz yüze bakicam bırak gelsin cocuk gerekirse ben temizlerim her yeri..

Yani annesi illa ki temizler başka yolu yok

Ha şöyle yapabilirsiniz gelmeden önce yayladaki hayatin zorluğunu usulünce anlatır çocuklar için biraz tehlikeli bir yer olduğunu belirtirsiniz buna rağmen gelmek isterse ve hayır derseniz biz ileride bol bol konunuzu okuruz burada
Ben kendi yiğenlerimi zor tuvalete götürüyorum eltimin Çocuğunun kakasını tabiki temizleyemem orda annesi ve halaları dururken.
Konuda bahsetmedim ama geldiği zaman oturucak çocuğunu salacak bahçeye veya eve çocuk gezicek oraya buraya yapıcak.Ancak çocuk ortada görünmezse eğer nerde gördünğüz mü der o kadar.Yani yine ilgilenmeceğini bildiğim için istemiyorum aslında yoksa sorun yok.

Back
X