Ne yapacağım? :(

Ailende ciddi problem var ,bir aile her ne kadar damadını istemese bile kızının mutluluğunu ister,sizinkiler tam tersi ne kendini ne eşini ezdirme ailen bile olsa ezdirme

konudaki diğer yorumlarını okudum
eşin çok anlayışlı
bayramın 1. günü öğleden sonra git ailene

Çok açık ve net söyleyim annenin yaptığı büyük terbiyesizlik. Ve senin sürekli taviz verip gittiğin sürece de eenin evliliğini asla ciddiye almayacaklar. Ben olsam böyle koşullar altında olsa asla ama asla eşimi ilk gün yalnız bırakmam. Eşimle bayramlaşırım hatta aynı şehirde ailesi varsa onlarla bayramlaşırım sonra gideceksem giderim ( ha böyle sebepsiz yere sn güzel Zaman'larımı mahvedip şimdi de eşim için o gelmesin diyen aileme Bayram'da gitmem orası ayrı)
O senin hayatına kararlarına saygı duymuyorsa sende evliliğinden fedakarlık yapmamalısın.
Annene böyle bi damar ve ailesi değilde. Dışarı göndermeyen hakaret eden onlarla görüştürmeyen kendi anne babasına ezdiren bi damat lazımmış ki Hakkı'ndan gelsin

Çok açık ve net söyleyim annenin yaptığı büyük terbiyesizlik. Ve senin sürekli taviz verip gittiğin sürece de eenin evliliğini asla ciddiye almayacaklar. Ben olsam böyle koşullar altında olsa asla ama asla eşimi ilk gün yalnız bırakmam. Eşimle bayramlaşırım hatta aynı şehirde ailesi varsa onlarla bayramlaşırım sonra gideceksem giderim ( ha böyle sebepsiz yere sn güzel Zaman'larımı mahvedip şimdi de eşim için o gelmesin diyen aileme Bayram'da gitmem orası ayrı)
O senin hayatına kararlarına saygı duymuyorsa sende evliliğinden fedakarlık yapmamalısın.
Annene böyle bi damar ve ailesi değilde. Dışarı göndermeyen hakaret eden onlarla görüştürmeyen kendi anne babasına ezdiren bi damat lazımmış ki Hakkı'ndan gelsin

Ne diyo annem biliyomusunuz onlar bi düğün yaptırmadılar bize diyo aradan neredeyse bir yıl geçince düğün yapmayı kabul etmedş eşim bende diretemedim çünkü annemi tanıyorum ne olursa olsun davranışı değişmicekti ev aldık mesela ona bile tepkiliydi ev almak neyinize sanki çok para mı kazanıyosunuz diye ama işte görüşmediğimde de içim rahatetmiyo ailem ne olursa olsun

Ne diyo annem biliyomusunuz onlar bi düğün yaptırmadılar bize diyo aradan neredeyse bir yıl geçince düğün yapmayı kabul etmedş eşim bende diretemedim çünkü annemi tanıyorum ne olursa olsun davranışı değişmicekti ev aldık mesela ona bile tepkiliydi ev almak neyinize sanki çok para mı kazanıyosunuz diye ama işte görüşmediğimde de içim rahatetmiyo ailem ne olursa olsun

Ailenle tabi ki görüş ,kimse görüşme demiyor ama kendine ve kocana laf söyletme herşeyini anlatma zaten başka illerdesiniz

Aile önemlidir ama sizinde artık bir aileniz var. Arayı bulamıyorsanız bir şekilde artık bir ailenizin olduğunu anlatmaya çalışın. İnsan bayramda eşiyle de olmak ister sonuçta.

Eşin ne iş yapıyor? Siz çalışıyormusunuz? Eşinizin tahsil durumu size denk mi? Anneler babalar böyle şeylere çok önem veriyorlar. Evlatlarının rahat etmesini istiyorlar.

Eşi bi şirkette insankaynakları pozisyonunda çalışıyor yüksekokul mezunu açıktan tamamlamış ben fakülte mezunuyum bankada satışta çalışıyordum evlenmeden önce kredi kartı satıyodum evlenince ayrıldım ücretli öğretmenlik yapıyorum eşim beş yıldır aynı yerde çalışıyor iş sıkıntımız yok çok şükür evğmiz yoktu ev de aldık ödüyoruz yani bi elim yağda bi elim balda değil ama kimseye de muhtaç değiliz çok şükür

Yine bayram geldi yine geldşn gelmedin 1.gğn 2.gün muhabbeti oof of varmı yine iki arada kalanlar

Ailen çok ayıp etmiş, ne kadar ilginç insanlar,sizi mutsuz etmek için ellerinden geleni yapmışlar.

Ben olsam gitmezdim, ikinci gün filan giderdim.
Haksız yere beni, eşimi, evliliğimi ziyan eden o insanlara - anne babam da olsa- tavrımı koyardım.

Bi arkadas cok güzel yazmis zaten, bayramdan sonra ailenle degil esinle hayatina devam edeceksin. Benim ailem benim esimi sebebsiz yere kabul etmese, ben onlarla arama cok büyük bir mesafe koyardim. Küsülmez tabi ki aileye, ama onlar acik acik senin yuvani yikmaya calisiyorlar. Senin yerinde olsam tepkimi koyardim, siz hayat arkadasisiniz, bir ömür gecireceksiniz beraber. Sen cocuklarina ne diceksin ilerde, annecim biz anneannelere gidiyoruz ama baba gelmiyo mu diceksin. Cocuklarini kabul edecekler mi? Ne de olsa babasi istemedikleri bi adam. Sorun senin ailene karsi tepkisiz kalmanda. Diger konunuda okumustum. Ailene karsi bellirli bi tavir koyman lazim, ya esinle ya hic!

Bence siz sınırlarınızı çizmeyi bilmiyorsunuz. Mesela aile sınırı. Şu anda eşiniz ve sizsiniz aile. Başkalarını kesinlikle karıştırmayın. Eşinize kimseye laf ettirmeyin. Önce eşinizle bayramlaşın yakın çevrede ki eş- dost- akrabanızla. Ertesi günde annenize gidersiniz. Ayrıca bu kurban Bayram'ı herkesin yoğunluğu oluyor. Sizde bir aile olduğunuza göre sizde yoğun olursunuz. Ve kararlarınızı eşinizle ortak alın lütfen. Başkaları ne istiyor diye değil. Hatta belli bir rutin oluşturun bayramlarda. Yarın öbür gün çocuğunuz olunca bu rutinle büyür. Mesela biz bayram sabahı annemlerde kahvaltı ederiz çünkü çok yakınız. Ertesi gün de eşimin annesinde toplanırız. Bu arada akrabalar ziyaret edilir. Bence siz net olun

kusura bakmayın ama aileniz daha beterini hakkediyor. gitmeyin bayrama ailenize. hatalarını anlamalarını sağlayın.

Bayram seyran onlara daha da fırsat veriyor temmuz 23te kardrşim istanbulda okul kaydı vardı ben bursadayım ailem Balıkesir'de kayıt için gitcekler kardeşim benimdr yanında gitmemi istedi tamam dedim geçerken alırsınız beni mantıklı olan bu değil mi ama bizim evimize zaten gelmiyorlar ya ozaman boşver abla annem şimdi sizin oraya gelince huzursuzluk yaratır arabada dedi eşimde bende kardrşine kıyamıyoruz eşim srn balıkesite bugünden git bu gece kal yatın onlarla çıkarsın yola dedi gittim sabah istanbula gittik hallettik dönerken bursada kalıcam ya eve bırakın demedim bak ben kalıcam yakın bi yerde indşrşn dedim eyvaah annem neler söyledi neler yok senin annen bana annr deme ağlaya ağlaya bıtaktı gitti gel işte bizimle ayrıl diyo hala babam dedi hadi kızım in sen burda o günden beri telefonla bile konuşmafık annemle

Bayram seyran onlara daha da fırsat veriyor temmuz 23te kardrşim istanbulda okul kaydı vardı ben bursadayım ailem Balıkesir'de kayıt için gitcekler kardeşim benimdr yanında gitmemi istedi tamam dedim geçerken alırsınız beni mantıklı olan bu değil mi ama bizim evimize zaten gelmiyorlar ya ozaman boşver abla annem şimdi sizin oraya gelince huzursuzluk yaratır arabada dedi eşimde bende kardrşine kıyamıyoruz eşim srn balıkesite bugünden git bu gece kal yatın onlarla çıkarsın yola dedi gittim sabah istanbula gittik hallettik dönerken bursada kalıcam ya eve bırakın demedim bak ben kalıcam yakın bi yerde indşrşn dedim eyvaah annem neler söyledi neler yok senin annen bana annr deme ağlaya ağlaya bıtaktı gitti gel işte bizimle ayrıl diyo hala babam dedi hadi kızım in sen burda o günden beri telefonla bile konuşmafık annemle

Hala neden kendini bu kadar ezdiriyorsun anlamiyorum, annende olsa seni bu duruma düsürmeye hakki yok. Cok özlediyse kendi gelsin kizini görsün. Sanirim kocani analttigin kadar cok sevmiyorsun ki, ailenin sana yuvana ve esine bu kadar eziyet etmesine müsde ediyorsun.

Yine bayram geldi yine geldşn gelmedin 1.gğn 2.gün muhabbeti oof of varmı yine iki arada kalanlar
Sizin geçen defa anlattığınıza bakılırsa şımarık bir aileniz ve olgun bir eşiniz var.. arada bıraktırmayın kendinizi..

Anne saçma bahanelerle eşimi kendiniz uzaklaştırdınız.. huzurumu bozmayın böyle yaparak.. diyebilirsiniz.. eşiniz ne güzel gönderiyomuş.. vay be böyle Türk erkekleri de varmış dedim yani..

Eşinizi bırakıp gitmeyin.. bayrama birlikte girin boynu bükük gibi kalmasın adam.. öncelik onun hakkı

Anne baba candir ama esinizle bir omur gecireceksiniz. Neden sesiniz cikmaz anlamam. Isin bu boyuta gelmesinde annenizden cok sizin sucunuz var. En basta tepki koysaydiniz simdi esinizle birlikte gidiyor olurdunuz. Bence gitmeyin bu bayram. Anneniz sizi ozlediginden degil sizi ayiramadigi icin gozyasi dokuyor malesef. Resmen sizi husursuz ediyor. Nasil bir anne kendi evladina bunu yapar ki?

Back
X