ne yapacağımı bilemeyecek kadar çok derdim var...

hic kafaniz karismasin aldatilma mevzusunda.
evet halk arasinda boyle soylenir ama kicimizin dibinden ayrilmayan esler de ne naneler karistiriyor.
ev konusunda da kiraciniza dokunmayin derim.
sizin de dediginiz gibi adam hevesli hevesli tadilat bile yapiyormus.
ki muhtemelen esyalar da eve gore alinmistir.
ailenize yakin bir yerden ev tutsaniz olmaz mi?

amma şüpheci karamsar bi toplum olduk çıktık...yeni evlenecek bir insana söylenen şeylere bakın...üstelik karar verilmiş üstelik neyin ne olduğu bilinmeden kimseyi tanımadan, ne kolay öyle uzaktan ahkam kesmek..kim ne bilir kimin ne yaşayacağını üstelik kime ne...iyilik mi yapılmış oluyor şimdi sözde (!) uyarılmakla...fazlasıyla garipsedim okuyunca neyse

bence söz vermişsiniz üstelik o nişanlı çift sözünüze güvenip kontrat yapmamışlar (anladığım kadarıyla) ve şimdi bu kadar şeyden sonra vazgeçtiğinizi söylerseniz pek hoş olmaz pek haklı olmazsınız bence ve benim vicdanım bu durumda hiç rahat olmazdı...

bide kızmıyorum diyosun ben sana aldatılırsın kesinmi diyorum buraya bi konu açmışsın yardımcı olmak fikir vermek istiyorum senin kocan seni aldatırmı diyorum senin konuşmandan fikirlerinden bile şuan bana kızgınsın ne halin varsa gör banane ya yardımcı olmakta suç

Bu devirde kiracı yaşayıp gönlüne göre ev bulmak zor,kiracıya üzüldüm fakat bır yandan da sızın tek basınıza aılenızden uzak bır evde yasamanız psıkolojınız acısından kotu olur cunku eşiniz de yanınızda olmayacak,belkı söyle bı cozum sunulabılır: Kıracıyla makul bı dille konusup yaptıgı masrafları ödeyip evi veremeyecegınızı soylemek ve sızın o evde 3 yıl yasamanız çünkü bı suru ev sahıbı oglunun ya da kızının geleceğini soyleyerek 40 yıllık kıracısını bıle evden cıkarabılıyor.Bı an once harekete geçin ki o ınsan da yenı bı ev arayışına gırsın.En uygun çözüm bu gıbı gelıyor bana,,, yıne de bılemem.

Bu biraz talihsiz bir yorum olmuş. Herkes ekmeğini bir yerde arıyor, herkesin bir işi ve o işin gerekleri var. Onca deniz adamı, onca kaptan, onca pilot evlenmesin mi? Ekmek neredeyse oraya gidilecek elbet. Önemli olan hayat koşulları ne olursa olsun, dürüstlük, saygı ve anlayışla ve de tabi sevgiyle hayata tutunmak. Benim de bir arkadaşım uzun yol kaptanı ile evli. Zaten kıdemlenince sabite geçiyorlar ama o zaman kadar elbetteki çalışmak zorunda. Hem herkes böyle düşünürse kim uzun yol kaptanı olacak. Ben kendim de işim gereği yılda üç ay başka bir şehirde yaşıyorum denetim için. Ama benim hakkımda eşimin aklından sizin söyledikleriniz geçseydi boşardım onu.

Konuya gelince. Annenlere yakın oturmak mantıksız değil, onca ay yalnızlık çekmezsin. Ama "Tek başıma kalamam" deme, kocan evde olsa da olmasa da sağlıklı bir evlilik için evinde kal ama annenlere yakın olsun. Destek olurlar sana. Ama baştan hayır dendiği ve kiraya verildiği için ev şimdi fikir değiştirmek ayıp olur. Hem babanlara karşı, hem kiracıya karşı. Sizden aldığı cevaba göre baban da ayarlamıştır maddi konuları. Kiracı da yazık bak düğün arefesinde. Sen gene annenlere yakın başka bir ev bak tatlım. Hem de senin ailen eşinin ailesine karşı "çocuk oyuncağı yaptılar, fikir değiştiriyorlar" gibi bir önyargıya sahip olmaz.

beni anlayabilmen gerçekten çok güzel. yargılanmaktan bıktım çünkü. ben onu seviyorum. o beni seviyor. evet zor. ama ikimizde bunların üstesinden gelebilecek kadar değer veriyoruz birbirimize... bence önemli olanda bu. 7 yıldır saygıyla sevgiyle ayrı yataklardada yatsak bir gece küs uyumadık. bence bunlar hasret çekmekten çok daha değerli duygular. tekrar teşekkür ederim yorumun için...

inşallah böyle olucak. yapılan olumsuz yorumlar bence aynı evin içindeyken bile sürekli aldatılma şüphesi taşıyan kadınlardan. ben beni bilirim ve sevdiğimi. yanımda olduğunuz için teşekkür ederim.

evet. ben vicdanlı biriyim. kimseyi kasten kırmak istemem. onlarada bunu yapamam... ayrıca haklısınız nişanlanmışım tarih almışım buna evlilik bile demem diyorlar... ben şuna o kadar eminimki onları kocaları başlarında geçirdikleri 1 yılı ben 1 Aya sığdırıyorum taze bi aşkla uyanıyorum eğleniyorum seviyorum. benim şüphem yok. teşekkürler yorumun için...

yazdığın yorumu sadece ben mi yanlış anlamışım? eğer öyleyse özür dilerim...

öncelikle teşekkür ederim. yorumunuzu okuyunca düşüncelerimi okuduğunuzu düşündüm. ama kararsız kaldım. kimseyi kırmadan incitmeden çözebilsem keşke...

rica ederim canım. seni anlıyorum, zaten reel çevrenden yeterince bu tip eleştiriler alıyorsundur, yargılamak en kolayı, anlamaya çalışmak gerek. bi karar vermişsiniz 7 yıl emek verilmiş bi ilişki inanıyorsunuz demek ki birbirinize önemli olan bu. herkes kabul ediyor zor olduğunu, bu zorluğa rağmen yanındaysan bunun adı aşktır, bağlılıktır, sevgidir. boşver ötesini. aynı evde yaşayıp iki yabancı gibi yaşamaktansa hasretle beklersin de. yeterki sonunda ilk günki heycanıyla dönsün dolaşsın sadakatiyle gelsin sana. :) mutlu olun.

Son düzenleme:

Çok çok teşekkür ederim. Babamın maddi açıdan hiçbir problemi yok çok şükür. Ve şuna eminim tek istekleri benim mutlu olmam. ama babamda annemde ben mutlu olayım diye masum insanları üzecek karakterde insanlar değiller. yani kimse kiracıya şuan bu iş olmadı başka ev bulun diyemez

çok çok teşekkür ederim yorumların ilaç gibi geliyor bana...

sizi tebrik ediyorum, bir asker eşi olarak da neler yaşayabileceğinizi biliyorum. özlem hasret çok zordur...ama bir o kadar da güzeldir...
ben de eşimi 3 aydır görmüyorum, 2 yıl boyunca böyle olmak zorunda.4 ayda bir eve gelebilecek ve 2 hafta kalıp gidecek. her konuşmamızda sevgili gibiyiz, aşkımız 6 yıldır sürüyor ve hiç azalmadı, günlük streslerle monotonlaşmadık. onu özlediğim için ağlarken bile hayatımda onun gibi bi insan olduğu için şükrediyorum.
bu yüzden ben de ailemle aynı sitede oturuyorum, aynı apartmanda oturma imkanımız varken tercih etmedim.
o kadar dipdibe olmak inanın iyi değil. sonuçta eşiniz izne gelecek. her kapıyı açtığınızda/kapattığınızda duyulacak.
kahkaha atsanız, dans etmek için müzik açsanız aileniz duyacak.
yakında olsunlar, ben her akşam ailemleyim.destekleri paha biçilemez gerçekten.
ama kafamı dinlemek için evimde olmak ve eşimle geçireceğimiz güzel günleri hayal etmek de çok çok güzel.

Evet tatlım, denmez. Sen gene annenlere yakın başka bir ev bak. Hem bak tecrübeye kulak var. Her nekadar eşin dışarıda da çalışsa, annenlerle eşin mükemmel de anlaşsa aynı apartmanda oturmak senin şimdi aklına gelmeyen sıkıntılar yaratabilir. Hele yeni evliyken. En basiti ayıp olmasın söylemek ama mesela eşin seferden gelince belki birkaç gün hiç evden çıkmadan koyun koyuna uyumak isteyeceksiniz. Aynı apartmanda anneniz iyi niyetle kapı çalacak, börek getirecek çörek getirecek. :))) Söylediklerimi yanlış anlama, herkes çok iyi niyetli de olsa o kadar ykaın olmak çok iyi değil. Her işte bir hayır vardır. Bunda da bir hayır vardır. Annene yakın ama farklı bir ev en güzel çözüm.

Neredeyse aynı şeyleri yazmışız. :)))

:) kesinlikle. o kadar kolay ki insanları yargılamak. eşin yanında değilse kesin aldatıyordur damgası vurmak... bana gülünç geliyor artık. çünkü herşey hergün aynı yatağa girmek değil. bence hergün aynı adamın hayaliyle yatağa girmek çok daha cezbedici :)

haklısın. sanırım en iyisi bu olacak :) herşey kısmet artık... hakkımızda hayırlısı olsun...

evlenme arifesindeyken zaten o kötü kelimeyi ağzınıza dahi almayın, aldatma vs bunlar hepimizden uzak dursun.
eşinizin geleceği zamanların heyecanıyla yaşayacaksınız, mutlaka internet vs ile görüşürsünüz.
yalnız tek tavsiyem hemen çocuk yapmayın, eşiniz yokken çok zor olacaktır. çünkü uzak mesafeni getirdiği zorluklar ile bi çocuğun sorumluluğu aynı anda ilişkiyi yıpratabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…