ne yapacağımı bilemeyecek kadar çok derdim var...

şuan kendimize ait bir evimiz yok. annemlerle aynı binada oturmak isteme sebebim kira ödemeyip daha çok para biriktirmek istememdi. o yüzden ev almadan çocuk asla :)

asker eşlerinin parası bol karısı dul olurmuş derler. bu böyle bi mantık her limanda aşık falan eskidendi onlar. millet görücü usulü evlenirmiş sonra adam nerde belli değil. zaten senin sorduğun soru bu değiilki anlaşabilirmiyim diye sormamışın
ben bile sözlüme bazen derim evlenince ayda 1 sen annende ben annemde kalıyım özleyelim birbirimizi derim çünkü özlem ilişkiler için iyidir. evet 6 ay çok uxun bi süre ama belirli bişeyleri elde etmek için her insan sıkıntı çekiyo. hem kim ne dese boş sen kararını vermişsin.
ev meselesine gelince bende arkadaşlara katılıyorum aynı binada olmayın yakın olun yine ama evinizin yolu farklı olsun. hem kimsenin ahını almamış hemde kendinizi cidden evlenmiş hissedersiniz bencce...

yazdığın yorumu sadece ben mi yanlış anlamışım? eğer öyleyse özür dilerim...

yanlış anlaşıldığım için asıl ben özür dilerim kimsenin duygularını karıştırmak kimseyi üzmek değildi niyetim demekki anlaşılmadı demek istediklerim hepimiz kadınız bize bizden başkası kötülük edemez kötü olanlardan uzak etsin Allah ım

o dediğiniz de eskidenmiş, asker eşlerinin sadece derdi bol artık,

şuan kendimize ait bir evimiz yok. annemlerle aynı binada oturmak isteme sebebim kira ödemeyip daha çok para biriktirmek istememdi. o yüzden ev almadan çocuk asla :)

o konuda haklı olabilirsiniz, kira vermemek mantıklı ancak bu sefer de başka sorunlar çıkabilir.
babanızın evi sonuçta ve eşiniz ezik hissedebilir, kira ödemeyeceksiniz sonuçta.
üstelik ailesi de sorun çıkaran tipler,
huzurunuz kaçmasın boşuna.

teşekkür ederim öncelikle okuyup yorumladığın için. herşeyi akışına bırakıyorum. muhtemelen kimseyle hiçbirşey konuşmayacağım. hakkımızda hayırlısı olsun...

sorun yok benim için. senin içinde olmasın :) burda kimse kimseyi tanımıyor hepimiz birbirimize destek olmak için varız. bende senin ve diğer arkadaşlarımızın desteğini aldığım için mutluyum.

canım eşin yanında da olmasa ailenin evinde oturmayın. kayınpeder ne güzel kabul etmemiş. ailenin 50 dairesi de olsa siz kendi evinizi tutun. adamı böyle alıştırma. daha geç para biriksin. yalnız kalmayı öğren. sağlıklı bir şey değil ki yalnız yaşayamamak. he sizin eviniz olsun sen gene git ailende kal onlar sende. ama sizin eviniz ailenin vereceği ev olmasın. aynı bina da olmasın. yürüme mesafesi olsun. kira olsun. sizin olsun.

sen de yalnız kalmanın sorumluluğunu öğren. eşin de ev geçindirmenin sorumluluğunu öğrensin. herşey aileden altın tabakta sunulursa kendi başınıza kalmayı öğrenemezsiniz.

tamam kiraya çıksanız maddi zorluk çekeceksiniz olsun öğrenin de maddi zorluk çekmeyi. yarın allah vermesin çok zorlanırsınız o zaman ailenizden yardım istersiniz. ama gerek yok şimdiden daha size ev vermelerine.

yorumlara gerçekten çok şaşırdım
konu sahibi eşim kaptan beni aldatır mı diye sormamış ki
ev durumuyla ilgili fikir istemiş
birbirlerini sevmişler istemişler 7 yıldır da sürdüyorlar bu ilişkilerini
benim eşimde son iki üç yıldır işi dolayısıyla çok sırt yurt dışına çıkıyor
bazen öyle oluyor ki ayın 3 haftası yurt dışında bir haftası evde oluyor
gece saatlerce telefon konuşmaları özlem mesajları flört döneminde ki gibi özlüyoruz birbirimizi o zamanlar
hatta bazen işten cuma günleri izin alıp onun olduğu yere gidiyorum iki gün kalıp beraber dönüyoruz
güven sevgi aşk olduktan sonra iki tarafında gözü başkasını görmez ben buna eminim

ev meselesine gelince kendimi senin yerine koydum
ben ailemle aynı apartmanda oturmak istemezdim sanırım
hem kiracıya kıyamazdım
hem de evlendiğimi anlamazdım
evde yeterli güvenlik önlemlerini aldıktan sonra
niye korkasın ki

Konu nereden nereye getirilmiş,ne aldatması ! Evlilik kutsal bı kurum ve aldatılacağım korkusuyla başlarsa evlilikler bu işin sonu nereye varır? Bu korkuları yaşayan kadın adamı bunaltmaz mı paranoyalarıyla...Arkadaşım sen rahat ol,evlen ve evliliğinin tadını çıkar,eşini de kendini de mutlu etmeye bak,,,o kadar ümitsiz olmayalım lütfen, evliliğe bu kadar kötümser bakmayalım...

yorumun için teşekkür ederim. bir gün bile aldatılacağımı düşünüp paranoya yapmadım. herkesi sevdiren bir yanı vardır. o yüzden kendime güvenim sonsuz. konu baya farklı boyutlara geldi :) sorun değil kira olacak aileme yakın olacak ama benim evim olacak...

Yorumları okumadım yanlış birşey yazarsam yada daha önce aynı şeyleri yazan olduysa kusura bakmayın. Benimde babam kaptandı ve gerçekten babamın yüzünü çok az görebiliyorduk. öyle her limanda sevgilisi de yoktu. seven bir insan zaten aldatmayı asla düşünmez. diğer mevzuya gelince yine ailenize yakın bir ev tutun babanla konuş ve o kiraya verdiğiniz evin kirasını siz alıp kendi kiranızı ödeyin. çünkü evlenirken kiralık ev aramak gerçekten çok zor tam kendine göre ev bulursun bir problem çıkar yıkılırsın hayallerin boşa gider. siz de o yeni evleneceklerin hayallerini yıkmayın.

işin biraz zor 6ay eşinin yokluguna nasıl dayanıcaksın zor olucak senın ıcın ama bence aılene yakın oturmalısı tamam kıracı gelıcekmıs ama bısekılde babanz konuşur anlaşır dıye umuyorum

öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim. babamlar evi 400 tlye verdiler yeni evleniyorlar yuvaları kurulsun diye benim yaşadığım yerde 1000 den aşağı ev yok. yani bana hiçbir getirisi olmaz ordan aldığım paranın. kimseninde düzenini bozmak istemiyorum. zamana bıraktım herşeyi. hakkımda hayırlısı.

handecim sanada merhaba, evet zor olacak ama imkansız değil. bende aileme yakın olmak istiyorum inşallah gönlümce olur...

bir kaptan kızı ve denizcilikten halen ekmek yiyen bir insan olarak kaptanlarla ilgili yapılan yorumları üzülerek okudum ama yorum yapmaya gerek yok.
arkadasım iliskisine güveniyor ve de güvensin , karsındaki insana güvenmedigin sürece her meslegi yapan adamın aldatma riski vardır.
üstelik özlem güzeldir annem hep derdi babanla bir kere bile kavga edemezdik cunku oyle bir vaktimiz yoktu , simdi bol bol didisiolar :)
o her geldiginde heyecanla hazırlanır beklerdim derdi hep

bana kalsa esin 6 ay uzak olacaksa annenlerle aynı apartmanda olman güzel olurdu en azından aksam yemegini tek yemek zorunda kalmazdın vs
aynı bina olamayacaksa sagda solda bir daire bulabilsen cok cok güzel olabilir

bir de bu sektorde calısan cok tanıdıgm oldugundan biliyorum eger sen calısmıyorsan esinle beraber denize cıkmayı dusundun mu hic
hic ev acmayıp kocası ile sefere cıkan cok tanıdıklarım var, para biriktirip daha sonra acıyorlar evlerini.

ailene yakın bir yerden ev tutarsan daha iyi olur bence.zaten diğer evi kiraya vermişsiniz şimdi çıkın demek hoş olmaz

herkese bana destek olduğu için teşekkür ederim kızlar. babamla konustuk. ben boyle bır seyı teklıf bıle edemem kıracımıza dedi. konuda orda kapandı. hakkımızda bundan sonra hayırlısı olsun... teşekkürler

Son durum ne,neye karar verıldı merak edıyorum,bır de Merve'cım kendı aılenızı durumdan haberdar ettınız mı?Onlar bu konuda ne dusunuyorlar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…