• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

NE YAPACAĞIMI BİLMİYORUM.

Kızlar merhaba, 28 yaşındayım 5,5 yıllık evliyim 2,5 yaşında bir oğlum var ve çalışıyorum, hayat bu aralar beni çok sıkıyor. evlendiğim günden beri sürekli borç ödüyorum tabi yatırım amaçlı borç çoğunluğu ama çok yoruldum artık. daha doğrusu en çok beni üzen, yoran, konu eşim sadece kazandığı parayı getirir gerisine karışmaz. herşeyi ben düşünüyorum. ilk zamanlar sıkıntı olmuyordu ama artık çok yoruldum ben ilgilenmek istemiyorum. ama ona güvenmiyorum. şunu yap bunu yap deyincede dırdır yapıyor oluyorum. kendimi çok gücsüz hissediyorum içimden hiçbir sey yapmak gelmiyor.artık herşeyden sıkıldım herşey bitsin istiyorum.sıkıntısız bir hayat istiyorum. beni bu kadar bitiren seyde çok mücadele verdim ama malasef eşim bana değer vermedi.eve gelir telefon elinde umrunda değil dünya.çok konuştum çok anlattım ama olmuyor adam aynı değişmiyor.resmen içimdeki cıvıl cıvıl kız öldü sıkıldım artık ya. boşanma lafı hep agzımda olduğu için artık onu ciddiye almıyor. gerçekten boşanmak istiyorum ama cocugum var kıyamıyorum. bu arada eşim sorumsuzluk haricinde bana karışmaz istediğimi yaparım istediğim yere giderim normal bekar kız gibi özgürüm diyebilirim karışmaz. zor bir insan değil uysal biridir.ne dersem yapar ama sorumsuzluk ve sürekli ona onu yap bunu yap demekten yoruldum.öyle içimi dökmek istedim.

ben pek anlayamadım
kira, fatura, borçlar otomatik talimatla kimseyi yormaz
market, kasap, pazar harcaması ise önce birlikte yapmaya başlayamaz mısınız alışverişi?
ne derseniz yapıyorsa tam olarak eşinizin hangi alanda sorumsuzluğu var anlayamadım

Bizde de tüm kredi kartı, faturalar vb ödemeleri, yatırımları vs ben yaparım. Eşim hiç elini bile sürmez bu işlere. Evlendiğimizden beri yani 8 yıldır durum böyle. Zaten hepsi otomatik ödemede. Arada açıp kontrol ediyorum sadece. Zor bir şey değil bana göre. Bunlarla uğraşmak istemiyorsanız artık yapmak istemediğinizi anlatsanız belki eşiniz devrelabilir bu işleri. Bize fazlasıyla güveniyorlar, sıkıntı yapacak bir durum değil bence...

Keşke benimki de aldığı parayı bana verse de sen yönet dese. En azından şuan bu konumda olmazdık. Birinin şükür sebebi olacak seyler baska birinin ayrılma sebebi olabiliyor, mukemmeli arama çabası sanırım, iyi birşey bile bir süre sonra kötü gorunebiliyor,bakış acınızı değiştirin.
Para kadında olursa mal mülk sahibi olunur. Erkekler halledemiyor bu isleri.
aynen ya
Gecen sene bir komsum vardi, markete gidiyoruz yaninda maksimum 20 tl var, kadin her seferinde kasada bir seyleri birakmak zorunda kaliyor. Adam her gun 10-20 tl harclik birakiyormus. Acil bir durum olsa kadinin elinden hicbir sey gelmez.

benim eşim de ticaretle uğraşıyor. bütün ödemeleri de ben takip ederim, tatil organizasyonlarını da ben yaparım. ev işi de tövbe yapmaz. çok nadir kendi kıyafetleri felan yıkanırsa onları asar o kadar. ben sinirlenmemek için ev işi için 2 haftada bir yardımcı abla alıyorum geri kalan işleri ben de yapmıyorum. ödemelere artık alıştım. organizasyonlar konusunda da ben ne istersem onu yapıyoruz kendisi ilk başlarda beğenmemezlik yapıyordu sonra daha iyisini sen yap diyince sustu.
en büyük artısı oğlumla çok ilgilidir. ben her türlü sosyal hayatımı yaşarım çocuğa bakar ama zaten sever evcimendir yani. hatta benden daha evcimen.
diyeceğim o ki bir iyi yanını bir kötü yanına denk getirmek lazım. hayat her noktada müşterek olmuyor maalesef. bir tutulur yanı muhakkak vardır eşinin de.
ha dersen ki ben kendi başıma da yaşarım buna ne ihtiyacım var?? haklısın ben de çoğunlukla düşünüyorum bunu ama hiç mi faydası yok sana o kadar mı berbat bi halde onu anlamaya çalışıyorum?[/QUOT
peki siz hiç pes etmiyormusunuz. b
ben pek anlayamadım
market, kasap, pazar harcaması ise önce birlikte yapmaya başlayamaz mısınız alışverişi?
ne derseniz yapıyorsa tam olarak eşinizin hangi alanda sorumsuzluğu var anlayamadım
kendi ya
Bizde de tüm kredi kartı, faturalar vb ödemeleri, yatırımları vs ben yaparım. Eşim hiç elini bile sürmez bu işlere. Evlendiğimizden beri yani 8 yıldır durum böyle. Zaten hepsi otomatik ödemede. Arada açıp kontrol ediyorum sadece. Zor bir şey değil bana göre. Bunlarla uğraşmak istemiyorsanız artık yapmak istemediğinizi anlatsanız belki eşiniz devrelabilir bu işleri. Bize fazlasıyla güveniyorlar, sıkıntı yapacak bir durum değil bence...
işte ben o düşünsün istiyorum ev iş çocuk ben bununla mesgül olayım daha fazlası olmasın artık diyorum.. tamam diyor sonra bakıyorum yine bişe yok. fatura sadece bir örnekti.

Keşke benimki de aldığı parayı bana verse de sen yönet dese. En azından şuan bu konumda olmazdık. Birinin şükür sebebi olacak seyler baska birinin ayrılma sebebi olabiliyor, mukemmeli arama çabası sanırım, iyi birşey bile bir süre sonra kötü gorunebiliyor,bakış acınızı değiştirin.
Para kadında olursa mal mülk sahibi olunur. Erkekler halledemiyor bu isleri.
Rabbim yardımcınız olsun. Ama inan herkes ıcınde oldugu durumu biliyor.

Faturaları ona devrettiğinizi söyleyi. Artık evin büyük çocuğu gibi değil, aile babası olması gerektiğini anlatın.
Maaşını almayın sende dursun sen ödeyeceksin deyin..

Oldu ki umursamıyor ödemeyin faturaları elektrik kesilsin. Tv izleyemesin veya çok sevdiği telefonunun şarjı bitsin bakın nasıl yana yakıla ödemeye başlıyor..

Aklıma bu tip sorumluluklar geliyor. Eğer kastettiğiniz başka şeyler varsa onlara göre de zoraki devretme yöntemini uygulayın.

Kredi ödemeleri varsa günü geçsin mesela sadece hatırlatın gerisine karışmayın..

Ya faturayı elden ödeyen kaldı mı ki :)
Versinler otomatik ödemeye ikisi de uğraşmasın.

Ben de bu sorumluluk olayını çok anlamıyorum. Adam kadın kendi işlerinde düzenli çalışıuorlarsa bir evin sorumluluğu ne kadar ağır olabilir ki.
He adam 2 ay çalışıp 3 ay yatanlardansa çekilmez de.

ben pek anlayamadım
beraber yasıyoruz sonuçta ev iş çocuk zeten yoruyo fazlasıyla bir şeylerle uğrassın istiyorum. yük alsın üstümden.

Ben de bu sorumluluk olayını çok anlamıyorum. Adam kadın kendi işlerinde düzenli çalışıuorlarsa bir evin sorumluluğu ne kadar ağır olabilir ki.
canım fatura sadece çok basit bir örnek. en basiti onu bile bilmez onu demek istedim.

Eşinizin hesap-kitap işlerine güvenmediğiz için bu işi üzerinize siz almissiniz ki mantıklı olanı bu.
Kazandığını getirip size veriyormuş,gayet doğrusu bu..
Borç-harç meselesi belli ki sizi yıpratıyor ama bunu göze alarak bu yola çıkmis olmalısınız..
Açıkçası ortadaki tek sorun eşinizin sizi boşlaması ama bunca sorun olmayan şeyin arasında sorun bulup pekala normal olan eşinizi de anormal görme potansiyeline sahip gördüm sizi..
Bence boşanmayı değil de sahip olduklarınıza sükretmeyi düşünün!!

Konu sahibi fatura falan demiş de ondan dedim. Ben de şahsen düzenli yatan bir maaşım varken neden tek tek uğraşayım ki..
Ama sanırım asıl kastettiği sadece ödemeler değil. Eşi evin büyük ergen çocuğu gibi takılıyor..

Ne dertler var... Burada insanlar hep esinden saygisizlik, insan yerine konulmamaktan sikayet ederler, sizin derdinize bir bakin. Hersey mukemmel olmayacakki. Elinizdekilerin kiymetini bir bilseniz... Tabiki zorluklar olacak, negatif taraflari olacak insanlarin, oyle negatif olduguna sukretseniz keske

Belanı mı arıyorsun bacım o sorun dedigin de çözülür psikolojik yani eşinle değil senle alakalı gibi geldi bana kafanı rahat tut

herkes mükemmel değil malesef. sizin eşinizin de zayıf tarafları olabilir ama beterin beteri var malesef. olduğu gibi kabul edin takmazsanız sorun yok.

Kızlar merhaba, 28 yaşındayım 5,5 yıllık evliyim 2,5 yaşında bir oğlum var ve çalışıyorum, hayat bu aralar beni çok sıkıyor. evlendiğim günden beri sürekli borç ödüyorum tabi yatırım amaçlı borç çoğunluğu ama çok yoruldum artık. daha doğrusu en çok beni üzen, yoran, konu eşim sadece kazandığı parayı getirir gerisine karışmaz. herşeyi ben düşünüyorum. ilk zamanlar sıkıntı olmuyordu ama artık çok yoruldum ben ilgilenmek istemiyorum. ama ona güvenmiyorum. şunu yap bunu yap deyincede dırdır yapıyor oluyorum. kendimi çok gücsüz hissediyorum içimden hiçbir sey yapmak gelmiyor.artık herşeyden sıkıldım herşey bitsin istiyorum.sıkıntısız bir hayat istiyorum. beni bu kadar bitiren seyde çok mücadele verdim ama malasef eşim bana değer vermedi.eve gelir telefon elinde umrunda değil dünya.çok konuştum çok anlattım ama olmuyor adam aynı değişmiyor.resmen içimdeki cıvıl cıvıl kız öldü sıkıldım artık ya. boşanma lafı hep agzımda olduğu için artık onu ciddiye almıyor. gerçekten boşanmak istiyorum ama cocugum var kıyamıyorum. bu arada eşim sorumsuzluk haricinde bana karışmaz istediğimi yaparım istediğim yere giderim normal bekar kız gibi özgürüm diyebilirim karışmaz. zor bir insan değil uysal biridir.ne dersem yapar ama sorumsuzluk ve sürekli ona onu yap bunu yap demekten yoruldum.öyle içimi dökmek istedim.
dert göremedim ortada tam benim istedığım hayat hatta

Kusura bakmayin ama cok melankolik ve simarik buldum gercekten derdiniz bu mu esinizin maddi gecim sorumlulugunu size vermesi.Buradaki konulara bakin esi bir cop bile almayan karisi calismadigi icin yuk goren kazandigi parayi kumara kari kiza ailesine yediren.Adam ne guzel kazandigini elinize sayiyormua hesap da sormuyoraa neyin derdi?Bu yuzden bosanacaksaniz hic durmayin.İnsanlara da sakonnbosanma sebebinizi anlatmayin

Back
X