ne yapacağımı bilmiyorum..

_CeyDa_

birgün bitecek bu hasret.
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2008
4.628
4
116
Zonguldak
nerden başlıyım bilmiyorum.. bana en doğru cevabın burdakilerden gelecegine inanıyorum.. mantıklı bi cevap istiyorum :31:

kızlar sevdigim askerde inşallah şubatta gelicek haliyle ciddi düşünüyoruz ama öyle pat diyede evlenemeyiz
askere gitmeden aramızda bi konuşma geçmişti annesi ile babası ayrı babası başka bi kadınla evli
bana evlendikten sonra babam bizimle yaşasınmı demişti
bende istemedigimi söylemiştim nazik bi dille sebeplerini açıklamıştım

amacı babasını o kadından ayırıp yanına almak. kadının amacı babasının parasını yemekmiş ki öyle çok zengin biri değil kirada oturuyo adam. babasının evlenme amacıda kıyafetlerim yıkansın yemeğim yapılsınmış. yoksa evlenmesine gerek yokmuş benimki öyle demişti.
neyse ben istemedigimi söyledigimde bu beni anlayışla karşıladı haklısın dedi ve konu kapandı.

dün akşam telefonda konusuyoruz babasıyla kavga etmiş çok sinirli normaldede beraber yaşamıyolardı ve çok iyi anlaşamıyolar askere gittikten sonra daha bağlandılar baba oğul.

bizimki izindeyken bi arkadasından 100 lira borç almış babası ben veririm demiş ama hala vermemiş üvey oğluna aylık 400 lira para veriyomuş demesine göre. bir sürü küfürler yağdırdı babasına çok zoruna gitmiş. o konuda haklı bişey diyemiyorum.

sonra benle başladı kavga etmeye. bide sen yapıyosun babamı kabul etmiyosun ben senin annen babana böyle yapsam nolur?? nolcak yani sofraya bi tabak daha fazla koysak?? evde rahatmı gezemicen gezmiyverirsin diye bir sürü laf saydı ama çok zoruma gitti.
kabul ettim en sonunda ama hiç istemiyorum..

bi evde babası o ve ben...
benim evlendikten sonra çalışıp çalışmayacağım belli değil. çalışsam yorgun argın gelip babasının yemegiydi bulasıgıydı, çalışmasam o yokken bile babasıyla aynı evde olacagım. tamam belki benımde babam olacak ama ne kadar rahat olabilirimki ben böyle?

kafam çok karışık yazmadıgım bi kaç şey daha var :31:
şimdiden okuyup yorum yazanlara teşekür ederim

canım kesinlikle kabul etme. ne demek öyle evde rahatmı gezemicen gezmeyiverr. kendi evinde rahat rahat açık saçık gezemiceksen nerde gezceksn. ayrıca adamın eli ayağı tutuyosa bakmak zorunda değilsin. hoş tutmasada hasta olsa bile bakmama hakkın var dinde bile böyle. sakın canım bak sakın kabul ettim demişsin konuş sevgilinle olmıcağını söyle. :50::50:

kaynanayla yaşamak zor kayınpederle daha zor. :50::50::50:

nerden başlıyım bilmiyorum.. bana en doğru cevabın burdakilerden gelecegine inanıyorum.. mantıklı bi cevap istiyorum :31:

kızlar sevdigim askerde inşallah şubatta gelicek haliyle ciddi düşünüyoruz ama öyle pat diyede evlenemeyiz
askere gitmeden aramızda bi konuşma geçmişti annesi ile babası ayrı babası başka bi kadınla evli
bana evlendikten sonra babam bizimle yaşasınmı demişti
bende istemedigimi söylemiştim nazik bi dille sebeplerini açıklamıştım

amacı babasını o kadından ayırıp yanına almak. kadının amacı babasının parasını yemekmiş ki öyle çok zengin biri değil kirada oturuyo adam. babasının evlenme amacıda kıyafetlerim yıkansın yemeğim yapılsınmış. yoksa evlenmesine gerek yokmuş benimki öyle demişti.
neyse ben istemedigimi söyledigimde bu beni anlayışla karşıladı haklısın dedi ve konu kapandı.

dün akşam telefonda konusuyoruz babasıyla kavga etmiş çok sinirli normaldede beraber yaşamıyolardı ve çok iyi anlaşamıyolar askere gittikten sonra daha bağlandılar baba oğul.

bizimki izindeyken bi arkadasından 100 lira borç almış babası ben veririm demiş ama hala vermemiş üvey oğluna aylık 400 lira para veriyomuş demesine göre. bir sürü küfürler yağdırdı babasına çok zoruna gitmiş. o konuda haklı bişey diyemiyorum.

sonra benle başladı kavga etmeye. bide sen yapıyosun babamı kabul etmiyosun ben senin annen babana böyle yapsam nolur?? nolcak yani sofraya bi tabak daha fazla koysak?? evde rahatmı gezemicen gezmiyverirsin diye bir sürü laf saydı ama çok zoruma gitti.
kabul ettim en sonunda ama hiç istemiyorum..

bi evde babası o ve ben...
benim evlendikten sonra çalışıp çalışmayacağım belli değil. çalışsam yorgun argın gelip babasının yemegiydi bulasıgıydı, çalışmasam o yokken bile babasıyla aynı evde olacagım. tamam belki benımde babam olacak ama ne kadar rahat olabilirimki ben böyle?

kafam çok karışık yazmadıgım bi kaç şey daha var :31:
şimdiden okuyup yorum yazanlara teşekür ederim

anladığım kadarıyla konuşup sonuca bağlamanıza rağmen konu sevgilin için sonuca bağlanmamış ve cevabına içerlemiş hatta kin güdmüş bence
sanırım babası işi gücü olan çalışan biri
neden babasının yaptığı hataların bedelini siz ödeyeceksiniz anlamadım
yemek temizlik ütü için evleneceğine bi gündelikçi tutabilirdi

babasımı baskı yapıyo acaba sizinle kalayım diye
başına çooook büyük dert alırsın ben sana söyleyim ve kabul etmesende sevgilin bunu hiç unutacak gibi değil, pek sağlıklı düşünemiyorlar bence baba oğul
bilmiyorum, kaç senedir berabersiniz ama herşey toz pembe olmuyor evlendikten sonra, ayrılmakta bir seçenek olarak bulunsun aklında

Son düzenleme:
Çok zor konular. Keşke bir yorum yapabilsem ama benim de kafam çok karışık...

Çünkü benim de annem babam ayrı ve ikisi de bekar ve ikisi de kirada. Yarın bir gün nolacak diye çok düşünüyorum.
Allahım ikisini de elden ayaktan düşürmesin ...................... Amin.

şu söylediklerinin hiç mantıklı bi tarafı var mı.baştan kendi yazdığını bi oku.bi kere evleneceği kadına bunu diyen bi adamın kusura bakma da önce aklından sonra da sevgisinden şüphe ederim.biz cinsel olarak aç bi ülkede yaşıyoruz tabi ki babasına böyle bişey diyemem ama neyin ne olacağı belli olmaz.hiç mi yok örneği gelinine tecavüz eden sonra kapı dışarı eden.bu olaylar doğuda hala yaşanıyor.ve sorumlu aklı başında bi erkek başka hiçbi erkekle karısını aynı eve sokmaz.bu hayatta neyin ne olacağını bilemezsin.ayrıca da ne alaka yani kimse kimseyle yaşamak zorunda değil.daha sana şimdiden böyle saçma şeylerle gelen bi adamla ciddi düşünmekle hata ediyosun bence.şu olayın mantıklı hiçbi tarafı yok..

Ceydacığım kaldıramayacağın bir sorumluluğun altına girme.
Elbet bakıma muhtaç olduklarında büyüklerimize bakacağız.Ama babası evli,mutlu heralde ki olmasa boşanır.Bi insan sadece yemeğim yapılsın çamaşırım yıkansın diye evlenmez.Hayat arkadaşı lazım.Babası onun bi lafı ile eşini boşayıp size gelmez heralde canım.

sakın evet deme, hayatını kaydırma, sofraya bi tabak fazla koymak kadar basit değil o işler, söylerken çok kolay bi tabak koy ne var diye

yaşlı değil sakat değil düşkün değil

Madem babasıyla anlaşamıyor neden o zaman aynı evde oturmak istiyor anlamadım.
O zor durumdayken bile babası ona değilde diğer (üvey) kardeşine yardım ediyorsa ortada sorun var demektir.
Amacı babasını o kadından kurtarmak diyorsun ama sonuçta çocuk değil otur oturduğun yerde mi diyecek.
Kaç yaşında adam yine bildiğini okur.
Ayrıca babasına kızgınsa sana neden çatıyor anlamadım.
Bu biraz bahane gibi geldi :ssz:

Ne malum canım adamın karısından oğlu der demez boşanacaağı...Belki ikinci baharını yaşıyor ve gayet mutlu:ssz:

Ne yapmanız gerektiği çok açık: hayır diyeceksiniz.

Ne yapacağınız ise tamamen size, kendinize layık gördüğünüz hayata bağlı. Ve bilmenizi isterim ki evde üçüncü bir kişinin varlığı "sofraya bir tabak daha koymak" diye sığ bir şekilde tarif edilemez. Kendi evinizde rahat edemeyeceksiniz de nerede rahat edeceksiniz acaba? Adam bakıma muhtaç olsa anlarız, ama bu şekilde olmaz. Yol yakınken dönün.

biz 5 yıldır beraberiz ayrı yerlerde yaşıyoruz evlenince onun oldugu yerde yaşıcaz.

Adam zaten işini gördürsün diye evlenmiş.( buda doğru mu tartışılır ya)
Şimdi oda sizinle evlenerek babasını kurtarmak, ama size baktırmak istiyor.
Kp le yaşamak çok daha zor.
Sonuçta babasıda olsa size yabancı.
Başınızı yakmayın , sakın kabul etmeyin.
O vazgeçmiş görünüp,iş ciddiye binince nasıl olsa kabul ettiririm demiştir.
Çoğu erkek aynı taktiği uyguluyor.
Evlenmeye yakın bombayı patlatıyor.
Siz şanslısınız sinir anında içindekileri dışa vurmuş.
Hayat sizin hayatınız ama iyi düşünün olamayacağını anlarsınız.

Son düzenleme:
ben istemiyorum zaten ama bunu ona nasıl söyleyecegim onu hiç bilmiyorum

Net bir şekilde canım sen ne kadar net ve kararlı olursan seni bastırıp suçlaması o kadar zor olur
Kesinlikle 3. bir kişinin sorumluluğunu alamayacağını evliliğin iki kişi arasında yapıldığını söyle.

2. eşiyle çamaşırım yıkansın, yemeğim hazır önüme konsun diye evlenmiş. Şimdi aynı mantığı sana yapıyorlar. Çok yazık.

adam kendi işini kendi yapamıyo diye tutmuş evlenmiş
eğer kabul edersen bu adamın tüm alt yapı işlerini sen yapcaksın yani, çamaşırı bulaşığı yemeği temizliği
insan kocasına bile bazen tahammül edemezken.....

evet anne babaya saygım sonsuz ama hasta değil yatalak değil ihtiyacı yok

adam kendine yuva kurmuş sırf nişanlın para alamıyor diye boşatacak adamı

getirecek evine kesinlikle kabul etmem herşey para değil bu hayatta

evinde hiç rahat edemeyeceksin onu bırak geri dönüşü olmayacak hayatın boyunca aynı evde yaşayacaksın

ve bi kavga anında seni evet demeye zorlayarak olacak iş değil

ben olsam kesinlikle kabul etmezdim

sirf babasini kadindan ayirmak amaci tasiyorsa..

yalniz bence sevgilinizin kendi düsüncesi bu,babasi oglunun bir sözüyle karsindan ayrilir mi?

ya da ayrilmali mi? herkesin hayati mahvolur o kadinda belki zorluktan belki isteyerek evlendi yazik günah degil mi?

annesi nerde neden annesini almaya calismiyor yani mantiken annem kalsin demesi gerekirdi

"Ben düşündüm,taşındım, alelacele sarf ettiğim sözlerimin mantıksız olduğunu anladım, ve yol yakınken bilmen gerektiğini düşünüyorum. Ben evliliğimin hem de en başında, kendi kendine yetebilecek bir adamın sorumluluğunu, varlığını istemiyorum, bu haksızlık. İlle bir baba ile yaşayacaksam da oturur kendi babamla yaşarım, en azından kafam rahat olur"

Aynen bunu demelisiniz. Daha doğrusu ben bunu derdim. Gayet net.

Ama bence arkadaşınız çok içten pazarlıklı. Bunu kabul edip sizi evlenmeye ikna edebilir, iş işten geçtikten sonra bile babasıyla yaşamayı size dayatabilir. Buna nasıl önlem alırsınız bilmiyorum. Çetrefilli şeyler bunlar.

Son düzenleme:
Ceydam çook zor... gecelikle pijamanla oturmak istersin eşinle oturup iki sohbet etmek istersin. rahat edemezsin uygun bir dille reddet sen istemezsen zorla gel diyecek değil. erkeklere göre 1 tabak fazla ama öyle olmuyor o işler
hem adam evliymiş canım neden ayıracak..

Back
X