Ceyda, sen de söylemişsin her şeyi anlatmadım diye. Anlattıklarından çıkana göre yorum yapıyor herkes. Yazdıklarından sevgilin için bir profil çıkıyor ve o profil maalesef güzel karakter özelliklerine sahip değil. Evet maalesef, 100 TL için babasına küfreden, hırsını alamayıp sana bağırıp çağıran, babasının yaptığı evliliğe karışan, üvey annesini para yiyici sülük olarak gören biri gibi görünüyor. Ama bunların hiçbirini biz kafamızdan uydurmadık. Senin yazdıklarından çıkardık.
Anlaşılan o ki, sevgilinin derinlerde büyük problemleri var. Aile sahip çıkmamış, kendini yetiştirmek zorunda kalmış, ayakta kalabilmek için kim bilir neler çekmiş. Fakat bunların hepsi geçmişte kalmalı. Annesi babası kendi yollarına gitmişler. Şimdi kendi yoluna gitme zamanı sevgilin için gelmiş. Evlenip yuva kuracaksınız, onun hiç sahip olmadığı aileyi birlikte kuracaksınız. Bıraksın kurtulsun babasından, annesinden, sağlıksız düşüncelerinden. Böyle şeyleri artık takmasın. Kendi ailesiyle ilgilensin. Evliliğiniz bu açıdan çok büyük bir fırsat olabilir. Babası yanınızda yaşasa ne olacak? Sana hizmetçilik yaptırmasını bir yana bırak. Sevgilin için de psikolojik yük olacak. Babasına her baktığında gördüğü şey onu rahatsız etmeyecek mi? Sana, evliliğinize, gelecekteki çocuklarınıza vermesi gereken enerji ve düşünceler, kötü şeylere yoğunlaşacak. Halbuki geçmişe sünger çekmek için elinde harika bir fırsat var. Bir de bu şekilde konuş istersen onunla.
Bu arada, bilmediğimiz miras meseleleri mi var? Babasının ahım şahım bir parası yokmuş gibi konuşmuşsun gerçi. Sonuçta, babasının evlilik mantığı kendine gündelikçi tutmak. Belki de kadınla ve üvey oğluyla bu şekilde anlaştılar. Annen bana baksın, ben geçiminizi sağlayayım gibi. Sormuş mu babasına, böyle bir şey var mı, olabilir mi? Karşılıklı, bile isteye, anlaşma usulü böyle bir şey varsa olayın boyutu değişir çünkü.