ne yapacağımı bilmiyorum..

ben net bi dille istegimi söyledigimde kabul edeceginden eminim beni sececeginden de suphem yok.

güle güle şekerim

zaten bu konuyu konuşmuştunuz hayır demiştin o da tamam demişti ama sonra bi kavga patlak verdi, neden kabul etmiyosun bi tabak daha koycaksın alt tarafına geldi mevzu

yani evlendikten sonrada aynısı olursa ya da yine bi kavgada babamı da istemedin zatene gelirse olay

Son düzenleme:
Babasının sizinle yaşamasını istemesinden daha büyük bir sorun var bana göre.
Özbeöz babasına 100 lira için küfürler yağdıran adam 5 lira için bana neler yapmaz derim, mümkün mertebe uzaklara giderim...

Bu en azından dürüst bir davranış olur, yolunu seçer kararını verir, ona göre yaşarsın. Ama he he deyip evlendikten sonra emir kipiyle konuşursa o kötü. Ki ben o ışığı gördüm kendisinde.

Bu ilişki üzerine iyi düşünülmeli.

ya benmi yanlış anlattım sizmi yanlış anladınız kızlar yada eksikmi anlattım benim sevdigim küçüklüğünden beri kendi ayakları üzerinde duran biri 8 yasından beri hep çalışmış okumuş babası 1 çift çorap bile almamış çok zorluk çekmiş babası hiç sahip çıkmamış şu an askerde ve babası ona dogru duzgun bakmıyo zoruna gitmezmi insanın siz söyleyin askerde bile herşeyden yoksun?? ya 10 lira bile olsa zoruna gitmezmi? benimki babasının kullanıldıgını düşünüyo buna katlanamıyo ama herkes ayrı kafadan bi ses çıkarıyo ben burda bi kısmını anlattım bi çok şey var anlatılmadık

hiç bişey benim babasıyla yaşamamı kabul ettiremez ama sevdigim kişi hakkında haketmedigi şeyler duymak istemiyorum. anneside onu küçükken bırakmış gitmiş oda başka bi ilde başka biriyle evli onun hayatı çok farklı ama onuda hala çok seviyo söylemiyo ama çok özlüyo anlıyorum onu ben konustugumdada beni anlayacagını biliyorum

ya benmi yanlış anlattım sizmi yanlış anladınız kızlar yada eksikmi anlattım benim sevdigim küçüklüğünden beri kendi ayakları üzerinde duran biri 8 yasından beri hep çalışmış okumuş babası 1 çift çorap bile almamış çok zorluk çekmiş babası hiç sahip çıkmamış şu an askerde ve babası ona dogru duzgun bakmıyo zoruna gitmezmi insanın siz söyleyin askerde bile herşeyden yoksun?? ya 10 lira bile olsa zoruna gitmezmi? benimki babasının kullanıldıgını düşünüyo buna katlanamıyo ama herkes ayrı kafadan bi ses çıkarıyo ben burda bi kısmını anlattım bi çok şey var anlatılmadık

hiç bişey benim babasıyla yaşamamı kabul ettiremez ama sevdigim kişi hakkında haketmedigi şeyler duymak istemiyorum. anneside onu küçükken bırakmış gitmiş oda başka bi ilde başka biriyle evli onun hayatı çok farklı ama onuda hala çok seviyo söylemiyo ama çok özlüyo anlıyorum onu ben konustugumdada beni anlayacagını biliyorum

Canım benim insanlar senin anlattığın kadarına yorum yaptıkları için farklı bakış açıları olabilir.İşin iç yüzünü senden iyi kimse bilemez elbet ama yazılanlara bakılınca öyle bir tablo oluşmuş olabilir.

Canım benim insanlar senin anlattığın kadarına yorum yaptıkları için farklı bakış açıları olabilir.İşin iç yüzünü senden iyi kimse bilemez elbet ama yazılanlara bakılınca öyle bir tablo oluşmuş olabilir.

haklısın canım. herkes benim bildiklerimi bilmiyo sonuçta farklı şeyler bilipte okuduklarımada üzülüyorumm ama anlatsamda kimse anlamak istemezki

haklısın canım. herkes benim bildiklerimi bilmiyo sonuçta farklı şeyler bilipte okuduklarımada üzülüyorumm ama anlatsamda kimse anlamak istemezki

Niçin anlamak istemeyelim canım.

Sadece aklımızda bazı acabalar var.Bu ısrarına takıldık.Ya yinelerse hele ki evlendikten sonra her şey benim istediğim gibi olur babam gelecek derse sence böyle bir şey yaparmı

Niçin anlamak istemeyelim canım.

Sadece aklımızda bazı acabalar var.Bu ısrarına takıldık.Ya yinelerse hele ki evlendikten sonra her şey benim istediğim gibi olur babam gelecek derse sence böyle bir şey yaparmı

hayır zeyno yapmaz ben öyle bişeyi zaten nişanlıyken sözlüyken anlarım ve hiç içimde barındırmam.. ben şu an ona ulasmaya calısıyorum söylemek için. bide askerde ya sen benden iyi bilirsin o psikolojiyi o yuzden mi yapıyo die düşünüyorum iyice bunaldı orda hep söylüyo çünkü biliyorum sen az çok biliyosun bizim ikimizi

Ceyda, sen de söylemişsin her şeyi anlatmadım diye. Anlattıklarından çıkana göre yorum yapıyor herkes. Yazdıklarından sevgilin için bir profil çıkıyor ve o profil maalesef güzel karakter özelliklerine sahip değil. Evet maalesef, 100 TL için babasına küfreden, hırsını alamayıp sana bağırıp çağıran, babasının yaptığı evliliğe karışan, üvey annesini para yiyici sülük olarak gören biri gibi görünüyor. Ama bunların hiçbirini biz kafamızdan uydurmadık. Senin yazdıklarından çıkardık.
Anlaşılan o ki, sevgilinin derinlerde büyük problemleri var. Aile sahip çıkmamış, kendini yetiştirmek zorunda kalmış, ayakta kalabilmek için kim bilir neler çekmiş. Fakat bunların hepsi geçmişte kalmalı. Annesi babası kendi yollarına gitmişler. Şimdi kendi yoluna gitme zamanı sevgilin için gelmiş. Evlenip yuva kuracaksınız, onun hiç sahip olmadığı aileyi birlikte kuracaksınız. Bıraksın kurtulsun babasından, annesinden, sağlıksız düşüncelerinden. Böyle şeyleri artık takmasın. Kendi ailesiyle ilgilensin. Evliliğiniz bu açıdan çok büyük bir fırsat olabilir. Babası yanınızda yaşasa ne olacak? Sana hizmetçilik yaptırmasını bir yana bırak. Sevgilin için de psikolojik yük olacak. Babasına her baktığında gördüğü şey onu rahatsız etmeyecek mi? Sana, evliliğinize, gelecekteki çocuklarınıza vermesi gereken enerji ve düşünceler, kötü şeylere yoğunlaşacak. Halbuki geçmişe sünger çekmek için elinde harika bir fırsat var. Bir de bu şekilde konuş istersen onunla.
Bu arada, bilmediğimiz miras meseleleri mi var? Babasının ahım şahım bir parası yokmuş gibi konuşmuşsun gerçi. Sonuçta, babasının evlilik mantığı kendine gündelikçi tutmak. Belki de kadınla ve üvey oğluyla bu şekilde anlaştılar. Annen bana baksın, ben geçiminizi sağlayayım gibi. Sormuş mu babasına, böyle bir şey var mı, olabilir mi? Karşılıklı, bile isteye, anlaşma usulü böyle bir şey varsa olayın boyutu değişir çünkü.

Babasına, hem de çirkef kadının elinden kurtarıp başına tac etmek istediği biricik babasına, hem de 100 lira için küfürler yağdıran, o sinirle sevgilisiyle de kavga eden, ona hayatı boyunca taşıyacağı yükler dayatmak isteyen, müstakbel eşine kendi evindeki rahatını çok gören bir adamdan bahsetmiyor muyduk en son?

İstediğiniz kadar artılarını anlatın, bu adamda saygı mevhumu yok, öfke kontrolü yok, tutarlılık yok, anlayış yok, hiçbir şey yok. Evliliğin sağlıklı yürümesi ise en çok bunlara bağlı. Varın siz uzun uzun düşünün, biz boşa konuşuyoruz.

hayır zeyno yapmaz ben öyle bişeyi zaten nişanlıyken sözlüyken anlarım ve hiç içimde barındırmam.. ben şu an ona ulasmaya calısıyorum söylemek için. bide askerde ya sen benden iyi bilirsin o psikolojiyi o yuzden mi yapıyo die düşünüyorum iyice bunaldı orda hep söylüyo çünkü biliyorum sen az çok biliyosun bizim ikimizi

Biliyorum canım.Askerlikten bunalma olayı belli,ki şartlarınız pek iyi değildi.Sen sevgilini iyi tanırsın canım yapmaz diyorsa yapmazdır.O zaman senin yapman gereken tek şey bu konuyu şimdilik kapa madem askerlikte sağlıklı düşünemiyor gergin.Gelidiğin de sakin sakin yüz yüze konuşursunuz.Kesin bir dille reddeder ve tekrar teklif etmemesini istersin.

Ceyda, sen de söylemişsin her şeyi anlatmadım diye. Anlattıklarından çıkana göre yorum yapıyor herkes. Yazdıklarından sevgilin için bir profil çıkıyor ve o profil maalesef güzel karakter özelliklerine sahip değil. Evet maalesef, 100 TL için babasına küfreden, hırsını alamayıp sana bağırıp çağıran, babasının yaptığı evliliğe karışan, üvey annesini para yiyici sülük olarak gören biri gibi görünüyor. Ama bunların hiçbirini biz kafamızdan uydurmadık. Senin yazdıklarından çıkardık.
Anlaşılan o ki, sevgilinin derinlerde büyük problemleri var. Aile sahip çıkmamış, kendini yetiştirmek zorunda kalmış, ayakta kalabilmek için kim bilir neler çekmiş. Fakat bunların hepsi geçmişte kalmalı. Annesi babası kendi yollarına gitmişler. Şimdi kendi yoluna gitme zamanı sevgilin için gelmiş. Evlenip yuva kuracaksınız, onun hiç sahip olmadığı aileyi birlikte kuracaksınız. Bıraksın kurtulsun babasından, annesinden, sağlıksız düşüncelerinden. Böyle şeyleri artık takmasın. Kendi ailesiyle ilgilensin. Evliliğiniz bu açıdan çok büyük bir fırsat olabilir. Babası yanınızda yaşasa ne olacak? Sana hizmetçilik yaptırmasını bir yana bırak. Sevgilin için de psikolojik yük olacak. Babasına her baktığında gördüğü şey onu rahatsız etmeyecek mi? Sana, evliliğinize, gelecekteki çocuklarınıza vermesi gereken enerji ve düşünceler, kötü şeylere yoğunlaşacak. Halbuki geçmişe sünger çekmek için elinde harika bir fırsat var. Bir de bu şekilde konuş istersen onunla.
Bu arada, bilmediğimiz miras meseleleri mi var? Babasının ahım şahım bir parası yokmuş gibi konuşmuşsun gerçi. Sonuçta, babasının evlilik mantığı kendine gündelikçi tutmak. Belki de kadınla ve üvey oğluyla bu şekilde anlaştılar. Annen bana baksın, ben geçiminizi sağlayayım gibi. Sormuş mu babasına, böyle bir şey var mı, olabilir mi? Karşılıklı, bile isteye, anlaşma usulü böyle bir şey varsa olayın boyutu değişir çünkü.

yorumun için teşekür ederim. anlattıgın şeyleri anlatıcam onada ki çok dogru söylemişsin artık geçmişine sünger çekmenin vakti geldi.
babasının mirası falan yok dedigim gibi. anlasma oldugunuda sanmıyorum hiç sormadım babasıyla kadın anlasıyomus gibi geliyo bana.

Babasına, hem de çirkef kadının elinden kurtarıp başına tac etmek istediği biricik babasına, hem de 100 lira için küfürler yağdıran, o sinirle sevgilisiyle de kavga eden, ona hayatı boyunca taşıyacağı yükler dayatmak isteyen, müstakbel eşine kendi evindeki rahatını çok gören bir adamdan bahsetmiyor muyduk en son?

İstediğiniz kadar artılarını anlatın, bu adamda saygı mevhumu yok, öfke kontrolü yok, tutarlılık yok, anlayış yok, hiçbir şey yok. Evliliğin sağlıklı yürümesi ise en çok bunlara bağlı. Varın siz uzun uzun düşünün, biz boşa konuşuyoruz.

haksızsınız demiyorum hayata ve bu anlattıklarıma at gözlüğüylede bakmıyorum işin bilmediginiz boyutları var demeye calısıyorum ama hata bende. bende benimkine sinirli oldugum için olayı ona karşı anlatmış gibi oldum sizde haklısınız ama onu haklı buldgumu sanmayın çok haksız ve bu dediklerini hiç unutamam

Ceyda, 100 lira konusuna hiç girmeyeceğim bile fakat Onora'nın da dediği gibi, çizdiğin profil hiç de iç açıcı değil. Söylenenleri tekrar etmek istemiyorum o yüzden sana diyeceğim, babasıyla aynı evde yaşaman söz konusu bile olmamalı. Yeni evlenince insan, birlikte başbaşa olmak ister, babası olunca ne kadar rahat yaşayabileceksiniz ki evliliğinizi? Sonra evlenince insan, özgürce tartışmak ister, babası varken nasıl olacak bu? Sonra sen iki erkeğin yükünü birden üstlenmek zorunda kalacaksın, zor olacak.
En anlamadığım ise, babası bunun için hiçbir şey yapmamış bir adam, aslında anlattığın kadarıyla da çok sevmiyor babasını, ama niye birlikte oturmak istiyor o zaman? Madem babası için insani duyguları çalışıyor, o zaman evliliği için de çalışmalı ve babasına olur mu canım benim evimde sen ve karım, olmaz diyebilmeli.

Ben anlamadım gerçekten.
Herşey bir yana, sevgilinin senden bu fedakarlığı beklemesi çok fazla. Evlenmek isteyen insanın farklı hayalleri olur benim bildiğim. Babası da kaç yaşında adam ve 2.ci evliliğini yapmış artık. Kendi hayatını kurma zamanı iken, seni de böylesi bir yaşama alet etmek istiyor.

Yaşın gençse, böylesi çalkantılı bir ailenin içine girmesen çok daha mutlu olursun diyeyim.

Biliyorum canım.Askerlikten bunalma olayı belli,ki şartlarınız pek iyi değildi.Sen sevgilini iyi tanırsın canım yapmaz diyorsa yapmazdır.O zaman senin yapman gereken tek şey bu konuyu şimdilik kapa madem askerlikte sağlıklı düşünemiyor gergin.Gelidiğin de sakin sakin yüz yüze konuşursunuz.Kesin bir dille reddeder ve tekrar teklif etmemesini istersin.

yok canım ben o kadar bekleyemem anlatıcam ulaşınca

Ceyda, 100 lira konusuna hiç girmeyeceğim bile fakat Onora'nın da dediği gibi, çizdiğin profil hiç de iç açıcı değil. Söylenenleri tekrar etmek istemiyorum o yüzden sana diyeceğim, babasıyla aynı evde yaşaman söz konusu bile olmamalı. Yeni evlenince insan, birlikte başbaşa olmak ister, babası olunca ne kadar rahat yaşayabileceksiniz ki evliliğinizi? Sonra evlenince insan, özgürce tartışmak ister, babası varken nasıl olacak bu? Sonra sen iki erkeğin yükünü birden üstlenmek zorunda kalacaksın, zor olacak.
En anlamadığım ise, babası bunun için hiçbir şey yapmamış bir adam, aslında anlattığın kadarıyla da çok sevmiyor babasını, ama niye birlikte oturmak istiyor o zaman? Madem babası için insani duyguları çalışıyor, o zaman evliliği için de çalışmalı ve babasına olur mu canım benim evimde sen ve karım, olmaz diyebilmeli.

Ben anlamadım gerçekten.
Herşey bir yana, sevgilinin senden bu fedakarlığı beklemesi çok fazla. Evlenmek isteyen insanın farklı hayalleri olur benim bildiğim. Babası da kaç yaşında adam ve 2.ci evliliğini yapmış artık. Kendi hayatını kurma zamanı iken, seni de böylesi bir yaşama alet etmek istiyor.

Yaşın gençse, böylesi çalkantılı bir ailenin içine girmesen çok daha mutlu olursun diyeyim.

ailevi sorunlarının oldugunu biliyorum normalde ikimizinde hayali tek başımıza yaşamak hatta benim yaşadıgım şehirde bile olabilir bu mantıklı bi şekilde konuşucam ben babasının yükünü kaldıramam daha yolun başındayız biz

Hayır, sizin yanlış anlattığınızı düşünmüyorum.
Bilakis bence yeteirnce fazla anlattınız durumu.
Para mevzusu benim en hassas noktam, ne yuvaları yıktığını bilirim...
İster 3 günlük tanıdığım, ister annem olsun içinde para geçen bir mevzuya sinirlenip konuyla alakası olmayan birinden hınç çıkarmaya çalışıyorsa tek eksisi bu olsa bile karakteri kötüdür gözümde.
O yüzden böyle bir yorum yaptım, sizin hayata bakışınız farklıdır, yaşadıklarınız ve geçirdiğiniz zorluklar bambaşkadır; böyle algılamazsınız.
Tabi ki bunlar olabilir, ben nacizane fikrimi belirttim.
Sevdiğim adamın çok zorda kalsam ailesiyle bile yaşayabilirim ama bana para hesabı soran hatta bana bile olması gerekmez bir başkasıyla bu yüzden sıkıntıya düştüğünü bilsem buna dayanamam.
Dünya malı için canını sıkan, üstüne beni kıran kişi en fazla yaralayan olur hayatımda.
Anlatmak istediğim sadece buydu.

Umarım yakında düzelir her şey, askerden döndükten sonra güzelce konuşursunuz bu konuları.
Sadece tek önerebileceğim şey, kararlığınızı koruyun, kendinizden sevginiz için bile olsa taviz vermeyin, sonunda üzülen olabilirsiniz.

yahu böyle şeylere evet demek zorunda kaldım diyorsunuz ya sinir oluyorum adam zaten evli zorlamı boşatıcak herkes kendi kendine yaşasın muhtaç yanlız olsa neyse bence kabul etmeyin evde rahat gezmeyiverirsinde nedemek ben evimde rahat gezmiceksem napim

Babasi bu kadindan bosansa bile bence yinede sizde kalmaz.gene evlenir..bence sevgiliniz sizin üzerinizde simdiden güc denemeye calisiyor..bakalim nereye kadar kabul ettirebilirim diye.sakin yenilmeyin..hem erkekelr bir eve daha zor siginiyor.kayinvalideler bile cok zor yer bulurken bir erkek olarak cok zor onun isi..

Bunun nasıl diyeceğimi mi var? Kaynana olsa yine bi'nebze neyse diyeceğim. İkinizde bayansınız. Ama dünyada neler oluyor. Şahsen ben rahat edemezdim. Sürekli evde olan bir adam (çalışsa da durum aynı) varken sen nasıl duş alacaksın, lavaboya gideceksin, ağdanı yapacaksın vs vs. Sarılıp televizyon bile izleyemeyeceksiniz.

Bunun kırılması, gücenmesi olamaz ki. Adam yatalak hasta olsa çocuk babasını öyle bakıma muhtaç bırakamaz ki diye düşünülür de bu isteğinin elle tutulur yanı yok. Eğer evliliği eski zamanlardaki gibi çocuk bakmak, saçını hem eşine hem ailesine süpürge etmek, bi'nevi hizmetçilik olarak görüp, içine sindirebileceksen "sevdiğim üzülmesin"de.

Ama yok dünyaya bi'kere geldim. Yıllarca sevdiğim adamla evimizin, evimizdeki güzel günleri hayal ettim diyorsan da bi'dur de ve ; ben evimde yeri gelince pijamalarımla uzanmak istiyorum, bugün yorgunum yemek yapamadım deyip seninle başbaşa yemeğe gitmek istiyorum gibi şeyler söyleyin.

Bir gün değil iki gün değil. Bu istek bencillikten başka bi'şey değil:44:.

Şahsen böyle bi'şey olsa benim ailem büyük konuşmayayım ama asla izin vermezdi evlenmeme:44:

Öncelikle ailesinin ayrı olması psikolojisini etkilemiş belli ki, babaya sahip çıkmak isteyen
evlat olmak istiyor. Ancak yaşı itibariyle gözardı etmemesi gereken gerçekler var. Artık
bir yetişkin gibi bakması gerekiyor olaylara. Öncelikle babası sağlıklı bir insan ve üstüne
üstlük amacı ne olursa olsun bir evlilik yapmış... Sonra babası kendi kararlarını veren aklı
başında bir insan ve hayatını istediği gibi yaşar, parasını istediği gibi harcar. Evlat olarak
kaygılanabilir belki ama müdahale etmesi gereksiz. Babası şikayetçi mi ki bu durumdan???

Artık babası ile ilgili beklentilerini de sıfırlaması gerektiğini anlamalı. Oğlunun en ihtiyaç duyduğu
anda verdiği sözü unutuyorsa, bunun vakti gelmiştir artık. Beklentilerini sıfırlarsa hem daha az
üzülür hem de aralarındaki ilişki belki biraz samimiyet kaybeder ama saygı kaybetmez en azından...

Bir diğeri ve en önemlisi seninle bir aile olmayı planlıyorsa senin yerine kendini koyabilmeli, empati
yapabilmeli. Seni yargılamadan önce sunduğu teklifi senin açından da değerlendirebilmeli. Bir
yetişkin olmak yanında ailenin bir ferdi olmak bu yollardan geçiyor. Eğer sağlam evlilik istiyorsa
temellerini sağlam atmalı. Sofraya konacak fazladan bir tabak kimseyi yormaz ama birlikte yaşamak
sadece bu demek değil...

Bir de babası yemeğini ve ütüsünü yapacak biri olsun diye evlenmişse eğer karşı tarafa maddi
ödemeler yapmak üzere anlaşmıştır belki. Yani ona para yedirmek gibi görünen şey, iki taraf
arasındaki anlaşma şartlarındandır. Kadın sadece evde oturup adama yemek ve ütü yapıp köle
olacak da değil. Belki o da sadece belli bir miktar para karşılığı bunları yapma şartı sunmuştur.
Hem sadece ütü,yemek,bulaşık söz konusu olsa bunları gerekli zamanlarda yardımcı tutarak da
halledebilirlerdi diye düşünüyorum. Adam belki evde bir ses, bir nefes istemiştir. Sonuçta insan
en çok ilerleyen yaşlarda birilerine ihtiyaç duyuyor.

Kabul etmezdim ben şahsen

Hasta, çok yaşlı ve bakacak kimsesi olmasa neyse

Ama madem zaten başka bi kadınla evli ve eşimle zaten aynı evde değillermiş.. Bu saatten sonra da olmasınlar.. Hem anlaşamıyorlarmış zaten..

Back
X