ne yapacağımı bilmiyorum

gracie

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2012
432
29
68
Ankara
merhaba, sizlere danışmak istediğim bir konu var. Coğunuz belki benzerini yaşadınız veya yaşamaktasınız. Bir yılı aşkın bir süredir hayatımda biri var. cok düzgün benden bir yaş küçük hepinizin biliği özel bir şirkette müdür eğitim saygı hersey ok benim eğitimim daha iyi ama benim için sorun değil.üniversite mezunuyuz. Cok da iyi anlaşıyorjz ve ikimizin de evlenme isteşi bulunuyor.ikimiz de daha once evlilik yapmadık ve cocul sahibi de olmak istiyoruz. Buraya kadar sıkıntı yok.benim benden büyük evlilik yapmamış bir ablam bulunuyor ve onjn erkek kardeşi de geçn günlerde sevglisine evlilik teklif etti.abisi veya abisi bulunmuyor. Benim ablam evlenmemişken bu konuyu aileme açmam ne kadar doğru olur bu birinci sorum?diğer sorum şu benim ailemin maddi durumu cok cok iyi onun ailesi iste orta halli durumda. Ancak evlenmek istediği an kendarda birikmiş bir parası arabası yok.birikim için 1/3 ünü ailesşnden aldığı gerisini kendisinin yaptığı 1+1 bir evi var. Benim ailem her türlü konuda destek olur ev de sıkkntı değil. Ancak benim aklımdaki şu ailesine ait kendi oturdukları evlerinin dışında bir evleri daha bulunuyor. Ve evlendikten sonra karşedi o evde yaşayacakmış.kendisine ait 1+1 daireyi de satıo parasıyla araba almak istiyor.ben aileme bu konuyu açsam bana evliliğe hazır mı diyecekler? Evi var mı diyecekler yok arabası alacak falan hadi sıkıntı yok ama ailesi cok rahat sanki iki tane deliakanlı ogulları yokmuş gibi evlilik cağında,anneleri botox parası falan istiyor benikinden ya da babalarından borç istese geri vereceğini soyluyor ve babası alıyor tatile falan gidiyorlar karı koca. Bana bu durum cok ilginç geliyor cunku yaşı kaç olursa olsun bir aile cocukları için yapamıyorsa kendileri için yapıp ogullarına bu yaşa kadar almadıkları arabalarıyla tatile cıkmamalılar. Ben de rahat büyüdüm ama türkiyenin en akıllı insanlarjnkn okuduğu en yüksek puanla alan okulda okudum sınavla okudum ailemin maddi durumu iyi olmasına ragmen. Şimdi bu derece rahat bir aileyle yaşamak benim ailem için zor olur mu bilmiyorum. Erkek srkadaşlm da görüyo bunları ama birşey diyemiyor. Kardeşi var 30 yaşında calışan kazanan bir cocuk. Hazırdaki ev ona veriliyor, beraber o sevgilisi ben benimki yemek yiypruz elini cebine atmıyor kardeşi. Ben erkek arkadaşıma ödetmem kendi yediiimi kardeşi sevgilisi yanındayken umrunda olmadan abisine ödetiyor falan. Cok ilginç bir durum, ne yapmalıyım annem küçük ogullarına evi verip beni kirada oturtacaklarını bilse istemez. Düzgün bir cocuk kişi olarak severler ama tek başına almicaz ki cocuğu sırtına yaslanmış ailesi bu zamana kdar. Aynı şekilde benim ailemin durumu iyi diye bana yaslanmalarını istemiyorum Ne yapmalıyım?

Yazdığınız cümlelerin yarısını anlayamadım...
Okuduğumu anlayamadığım için de anladığım kadarı ile maddiyatı çok düşünmeyin derim...

Adam ailesine bir dur diyemiyorsa şimdiden evlendikten sonra da sürekli maddi yardım yapacaktır. Kabul ediyorsanız devam edin.

Para mal mülk hic önemli degil. Onemli olan aileye giren sahsiyet. Bizde o once evlenmis, yok bu erken evlenmez vs olmaz hic. Evlilik dusunulse bile eve, arabaya degil de kisinin karakterine bakilir. Bilemedim cok takmayin bence. Huzur parada yok cunku.

Bende ablamdan önce evlenmeyi sorun ediyorum malesef kendime... diğer konuya gelirsek ailesi değilde sevgiliniz nasıl yaşıyor ona dikkat edin... mesela geleceğe yönelik birikim yapmaya deva ediyormu sizin madii durumunuz onun umrundamı??? Zengin kız buldum sırtımı yaslar bakarım keyfime kafasında bir adam mı?? Eğer öyleyse arkana bile bakmadan kaç derim

Benim ablam evlenmemişken bu konuyu aileme açmam ne kadar doğru olur bu birinci sorum?

yaşınız ve durumunuz/imkanınız uygunsa bence sorun olmamalı. önce bi annenizle konuşun.

onun dışında para pul hesabını anlamadım da hoşlanmadım da.

Herkes maddiyatı düşünmeyin demiş de para olmadan nişan,düğün nasıl yapılacak,nerede oturalacak,hangi parayla eşyalar alınacak?
Büyüklerden mi para alınacak?
Gençler kendi imkanları doğrultusunda evlensin diyorum da adam parasını ailesine harcıyormuş,kendi birikmişi yokmuş.
Nasıl olacak o zaman?

Yaşı büyük olan önce evlenecek diye bir kural yok. Ablanızı kafaya takmayın.

Diğer konuya gelirsek ben de diğer arkadaşlar gibi düşünüyorum. Okumak cehaleti alıyor, içinizdeki para düşkünü ev kızı baki kalıyor.

O insanlar iki evlat büyütmüşler, okutmuşlar, meslek sahibi yapmışlar. Şimdi elin kızı gelip kendilerine harcadıkları paralara, gittikleri tatillere, yaptıkları yatırımlar üzerindeki tasarruflarına müdahale etmeyi kendinde hak görüyor. Ne yazık...

Sizin neyiniz var, ne kadar birikiminiz, kaç eviniz, kaç arabanız var? Aileniz size ev verecek mi evlendiğinizde?

Bu kadar iyi eğitimli bi kadının bile böyle küçük hesaplar peşinde olması her şey eğitim değil dedirtti açıkçası,yorum yok
Ben anlatamadım sanırım ya da okumadınız. Ben ailemin boyle bir konuya saçmasapan seylere ne tepki vereceğimden emin olamadığımın soyluyorum. Siz küçük hesap yaptığınızdan algınızno yone gitmiş sanırım. Teşekkürler

merhaba, sizlere danışmak istediğim bir konu var. Coğunuz belki benzerini yaşadınız veya yaşamaktasınız. Bir yılı aşkın bir süredir hayatımda biri var. Cok düzgün, benden bir yaş küçük hepinizin bildiği özel bir şirkette müdür seviyesinde. Eğitim, saygı, sevgi hersey ok. Benim eğitimim daha iyi ama benim için sorun değil. İkimiz de üniversite mezunuyuz. Cok da iyi anlaşıyoruz ve ikimizin de evlenme isteği bulunuyor.ikimiz de daha once evlilik yapmadık ve cocuk sahibi de olmak istiyoruz. Buraya kadar sıkıntı yok.benim benden büyük evlilik yapmamış bir ablam bulunuyor ve onjn erkek kardeşi de geçn günlerde sevgilisine evlilik teklif etti.abisi veya ablası bulunmuyor. Benim ablam evlenmemişken bu konuyu aileme açmam ne kadar doğru olur bu birinci sorum?
Diğer sorum şu, benim ailemin maddi durumu cok cok iyi onun ailesi ise orta halli durumda. Ancak evlenmek istediği an kenarda birikmiş bir parası mevcutta bir arabası yok. Birikim için 1/3 ünü ailesinden aldığı, gerisini kendisinin yaptığı 1+1 bir evi var. Benim ailem her türlü konuda destek olur, ev de sıkıntı değil. Ancak benim aklımdaki şu.. ailesine ait kendi oturdukları evlerinin dışında bir evleri daha bulunuyor. Ve evlendikten sonra kardeşi o evde yaşayacakmış. Benimkine ait 1+1 daireyi de satıyor parasıyla araba almak istiyor. Ben aileme bu konuyu açsam bana evliliğe hazır mı diyecekler? Evi var mı diyecekler yok, arabası alacak falan hadi sıkıntı yok ama ailesi cok rahat sanki iki tane deliakanlı ogulları yokmuş gibi evlilik cağında,anneleri botox parası falan istiyor benimkinden ya da benimki babasından borç istese geri vereceğini soyluyor ve babası alıyor tatile falan gidiyorlar karı koca. Bana bu durum cok ilginç geliyor cunku yaşı kaç olursa olsun bir aile cocukları için yapamıyorsa eğer, kendileri için yapıp ogullarına bu yaşa kadar almadıkları arabalarıyla tatile cıkmamalılar. Ben de rahat büyüdüm ama türkiyenin en yüksek puanla alan okulunda okudum, sınavla okudum. Ailemin maddi durumu iyi olmasına ragmen rahat olmadım para biriktirdim,çalıştım biriktirdim. Şimdi oyle bu derece rahat bir aileyle yaşamak benim ailem için zor olur mu bilmiyorum. Erkek arkadaşım da görüyo bunları ama birşey diyemiyor. Erkek kardeşi 30 yaşında calışan kazanan bir cocuk. Hazırdaki ev ona veriliyor, beraber o sevgilisi, ben, benimki dışarda yemek yiyoruz. Kardeşi elini cebine atmıyor. Ben erkek arkadaşıma ödetmem kendi yediğimi kardeşi amasevgilisi yanındayken kardeşi umrunda olmadan abisine ödetiyor falan. Cok ilginç bir durum, ne yapmalıyım annem küçük ogullarına evi verip beni kirada oturtacaklarını bilse istemez. Düzgün bir cocuk kişi olarak severler ama tek başına almicaz ki cocuğu sırtına yaslanmış ailesi bu zamana kdar. Aynı şekilde benim ailemin durumu iyi diye bana yaslanmalarını istemiyorum Ne yapmalıyım?
Çok bilediğimiz bir yerde müdürse iyi maaş alıyordur. E siz de çalışıyorsunuz, alın bi ev bu kadar zor mu??
Ben ev istiyorum deyin bakalım ne diyecek. Ona göre karar verirsiniz.

Çok bilediğimiz bir yerde müdürse iyi maaş alıyordur. E siz de çalışıyorsunuz, alın bi ev bu kadar zor mu??
Ben ev istiyorum deyin bakalım ne diyecek. Ona göre karar verirsiniz.
Ayrıca ablanızı bekleyeceksiniz diye bir kurak yok bence. Ablanız hiç evlen(e)mezse ne olacak??

Tereddutlerinizi anliyorum, ama sozlunuz size birseyin garantisini verememis, oda siz evlendikten sonra onun anne babasinin finansal konuda sizden ayri olacagi konusu.
Taktiginiz sey cokta takilmasi gereken bisey degil bence. Madem belirli duzeyde bir aileden geliyorsun ve onun ailesiyle cok uyusmayacagini/nizi (her ne konuda olursa olsun) saniyorsan, yol yakinken doneceksin.

Yaşı büyük olan önce evlenecek diye bir kural yok. Ablanızı kafaya takmayın.

Diğer konuya gelirsek ben de diğer arkadaşlar gibi düşünüyorum. Okumak cehaleti alıyor, içinizdeki para düşkünü ev kızı baki kalıyor.

O insanlar iki evlat büyütmüşler, okutmuşlar, meslek sahibi yapmışlar. Şimdi elin kızı gelip kendilerine harcadıkları paralara, gittikleri tatillere, yaptıkları yatırımlar üzerindeki tasarruflarına müdahale etmeyi kendinde hak görüyor. Ne yazık...

Sizin neyiniz var, ne kadar birikiminiz, kaç eviniz, kaç arabanız var? Aileniz size ev verecek mi evlendiğinizde?
Şimdi durum şu, ben yıllardır calıştığım için birikimim var. o konusa sıkıntı yok ancak ben para biriktirdim benim evimde yaşa diyerek karşımdaki erkeğin gururunu zedelemek istemem. Benim param var şeklinde değil beraber yaparız ek iş yaparız şeklinde konuştum. Ama zaman içinde gördüm ki o gelecekle ilgili bir kaygı taşımamış. Hala taşımadığjnı görmesem sizce buraya yazar mıyım bu kadar uğraşıp? Ben kendi maaşımla cok rahat yaşarım onun da aynı şekilde... ben tavır ve yaklaşımdan bahsettim.buraya yazmadığım, beni bunları düşünmeye sevk eden detaylar da yaşadım. Araba, ev kaç adet falan demişsiniz detaya girmem bunu yazımda belirtmiştim

Yeminle içim daraldı tek derdin para maddiyat ev araba ailemin parası ben biriktirdim cart curt başka düşünecek şeylerin yokmu mesela bu adamı ölene kadar sevecekmiyim bundan nasıl baba olur gibi çocuk senden kaçsa yeridir

Şimdi durum şu, ben yıllardır calıştığım için birikimim var. o konusa sıkıntı yok ancak ben para biriktirdim benim evimde yaşa diyerek karşımdaki erkeğin gururunu zedelemek istemem. Benim param var şeklinde değil beraber yaparız ek iş yaparız şeklinde konuştum. Ama zaman içinde gördüm ki o gelecekle ilgili bir kaygı taşımamış. Hala taşımadığjnı görmesem sizce buraya yazar mıyım bu kadar uğraşıp? Ben kendi maaşımla cok rahat yaşarım onun da aynı şekilde... ben tavır ve yaklaşımdan bahsettim.buraya yazmadığım, beni bunları düşünmeye sevk eden detaylar da yaşadım. Araba, ev kaç adet falan demişsiniz detaya girmem bunu yazımda belirtmiştim

ama herkes hayata aynı pencereden bakamaz ki..
rahat bir tiptir.. zamanı gelince bir şekilde hallederim diye düşünmüştür..
birikim yapmadığı için sevdiğiniz adamı yargılamanız çok saçma ve bunu sadece siz birikim yaptığınız hayatı karşılama şekliniz o olduğu için yapıyorsunuz..

Yeminle içim daraldı tek derdin para maddiyat ev araba ailemin parası ben biriktirdim cart curt başka düşünecek şeylerin yokmu mesela bu adamı ölene kadar sevecekmiyim bundan nasıl baba olur gibi çocuk senden kaçsa yeridir
Onları ilk başta düşündüm. Yazdım zaten düzgün diyerek görüşlerimi.Bahsettikleriniz bana yaklaşımı, babalık vs. ilk başta düşündüklerim. Siz düğünsüz mü evlendiniz ya da evlenmeyi düşünüyorsunuz?

Ben anlatamadım sanırım ya da okumadınız. Ben ailemin boyle bir konuya saçmasapan seylere ne tepki vereceğimden emin olamadığımın soyluyorum. Siz küçük hesap yaptığınızdan algınızno yone gitmiş sanırım. Teşekkürler
Yoo gayet düzgünce anlatmışsınız bende gayet güzelce okudum.Daha şimdiden benim ailemin maddi durumu çok iyi onlar kendilerini bana yaslasınlar istemiyorum , evi yok parası yok derdine düşen biri küçük hesaplar yapıyordur.

Back
X