Ne yapacağımı şaşırdım :(

aslinaz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2016
677
864
103
Herkese merhabalar
Nerdeyse 3 yıllık evliyiz. 7 aylık bir kızımız var. Eşimle çok severek evlendim . Kendisi ailesine, çevresine kısacası herkese karşı çok iyidir, sevilir sayılır. Bana karşı da insanlığın a diyeceğim yok , o yönden hakkını yiyemem.
Sorunum şu:
Eşim bana kendimi hiç özel hissettirmiyor. Ne kıskanma , ne sahiplenme hiç biri yok. Insan eşinin bi saçını okşar , öper , koklar , bir güzel söz eder ama bunda o da yok.
Evlilik yıldönümüne, özel Günlere önem vermez. Bu yıl ilk kez anne oldum ( Rabbime sonsuz şükürler olsun), ne bileyim hediye olmasa da romantik, biraz da gururlandırıcı bir kaç cümle bekledim. Yanımda annesini aradı kutladı, bana hediyeyi, o cümleleri kurmak şöyle dursun " anneler günün kutlu olsun " bile demedi. Çok uzun oldu .
3 yılda yüzlerce odunluğunu gördüm ve canıma tak etti artık. Bu ikinci gecemiz ayrı yatırıyoruz. Kv şu ara biz de o yüzden şimdilik herşeye He deyip geçiyorum. Ama ilk fırsatta " bu sene bizim için son şans. Değişme olmazsa boşancam ona göre hareket Et " demeyi düşünüyorum. Artık Çok yoruldum, dengem şaştı. Sizce ne yapmalıyım?

Hep böyle imis anladığım kadarıyla öyle mi. Yani öyleyse cocuk neden yaptınız emin olmadan adamdan şayet boşanma gibi bir fikriniz var ise. Bunun dışında bir sorun yoksa bence acele etmeyin

Ben sunu soylemek istiyorum.
Esin bu.
Yani gelip saçını oksamasini bekleme.
Bende çok istiyorum söyledimde ama benim eşimde yapmıyor.
Yil dönümümüzde ben soyledim önceden hediye al diye :)
Ilk yilimizdi bide dusun
Ne yapalım? Hayat filmlerdeki kitaplardaki gibi degilki?
Bi dusun eşinin ne kadar negatif yönleri var hesapla
Eğer +lardan çok-varsa
O zaman sen bilirsin
Ama + coksa sadece guzel söz romantiklik için ayrılık düşünüyorsan bence ayrılma..
Çünkü erkekler kadınlar gibi değil zaten

İstekleriniz ve beklentileriniz de çok haklısınız ama bu özel anlar denilen anlar yaşanıp geçen şeyler. Eşiniz size sevgi dolu bakıyorsa çocuğuna iyi bir baba olabiliyorsa bunları zaten sizi özel bulduğu için yapıyodur. Kendinizi böyle şeylerle doldurmayın her insan bir olmuyor malesef. Yinede umarım gönlünüze göre biri olabilir ve daha mutlu olursunuz :)

Hayat öyle dizilerdeki, aşk romanlarındaki gibi olmuyor. Pembe panjurlu ev de ancak yeşilçam filmlerinde oluyor.

Biz neden böyle değiliz diye düşünme çünkü öyle bir dünya yok hatta belli zaman sonra imkansız oluyor...

Eşin özünde iyi bir insansa boşanmak neden? Ota b.ka boşanma meselesini düşünmek ne kadar sağlıklı?

Otur bir düşün eşinin artıları eksilerinden fazla ise ve seni mutlu edebiliyorsa şu saydıkların çok kayda değer şeyler değil.

Bende mesela özel günleri kutlamayı seven bir insan değilim. Doğum günü, sevgililer günü, anneler günü vs... tüm bunların insanları tüketime alıştırmak için kurulan bir sistem olarak görüyorum..

Bence çiftler birbirlerine her gün saygı ve değer vermeli. Hediye almak için de sebep aranmamalı. İçimizden geldiği bir gün hediye alınabilir.

Ben şu : " beni kıskanmıyor, beni sahiplenmiyor " durumlarını ve isteklerini de anlamıyorum. Beynim algılamıyor.
Bir insan neden kıskanılmak istesin veya neden sahiplenilmek istesin ?

Evlilik bir ego savaşı değil ki... evlilik birlikte herşeyi paylaşmaktır ve keyifli vakit geçirmektir...

Bu hussuslar hakkında sizinle hem fikir değilim maalesef...

Fakat ; bazı geceler romantik saatler geçirmek ve bunu istemek tabi ki de hakkınız dır... heyecan ve tutku artabilir. Gençleşebilirsiniz :)

Böyle romantik geceler yaşamadığınız için boşanma sebebi midir, olabilir tabi. Kişiye göre değişir boşanma sebepleri....

Esinle zitlasmak trip atmak yerine güzelce oturup 2 arkadaş gibi konuş bunu .
Derdini söyle kibarca.
Böyle böyle de aynı buraya yazdığın gibi.
Hemen boşanmak demek çok kötü. Duzelecegine inanıyorum.
Annesini düşünen bır adam elbette konustugunuzda bunu anlayacaktir yani. Hele bunu yapın baktın ters ters tepki veriyor o zaman kusersin.

Tüm beklentilerinde haklısın. Ama boşanıcam diye tehdit etmemeni, bu sekilde davranırsan beni kendinden uzaklaştırırsın diyip bir hafta falan izledikten sonra hala aynıysa kendini küsmeden geri çekmeni öneririm. Kısa ve net bi konuşma yap dediğim cümleyi de iyi vurgula aklında kalsın.

Açık açık söyleyin derim. Misal; anneler gününü mü kutlamadı; bugün anneler günü; kutla diyeceksin. Hediye mi istiyorsun; x yerde y gördüm. Ben onu istiyorum diyeceksiniz. Ben böyle buldum çözümü. Direkt ve net olacaksınız.

Hep böyle imis anladığım kadarıyla öyle mi. Yani öyleyse cocuk neden yaptınız emin olmadan adamdan şayet boşanma gibi bir fikriniz var ise. Bunun dışında bir sorun yoksa bence acele etmeyin
Evlenince farklı olacağını söylerdi hep ama malesef tam tersi oldu. Çocuk yuvayı gerçek yuva yapar düşüncesi var ben de hep, o yüzden

Düşünüyorum canım , ben bu konularda çok hassasım, şu günde bana şunu al şunu yap diyemem dedikten sonra ne anlamı var diye düşünüyorum, malesef yapı meselesi

Amin canım inşallah

Düşünüyorum canım , ben bu konularda çok hassasım, şu günde bana şunu al şunu yap diyemem dedikten sonra ne anlamı var diye düşünüyorum, malesef yapı meselesi

Bende çok hassas biriyim emin ol
Çok üzüldüm bazen ağladım bazen içime de attım
Ama bana tecrübeli bir teyze tavsiyesi suydu "eşinden beklentin olmasın "

Yanı beklenti olduğu sürece üzülürüz maalesef...

Ben bilerek söyledim al diye çünkü almazsa daha çok üzülecektim ilk yil dönümü ve ben ona çok özel pahali bi hediye aldığım halde annesi araya girip konuyu kapatmıştı bi şekilde
Bende dedim ben onu hediye olarak kabul etmiyorum
Ben özendim sende özen
Yoksa bi daha bende özenmem falan

Sonra almayacak sandım ama hediyesini aldı sürpriz yaptı sasirmistim

Şu haliyle mutlu olamıyorum, ot b.k dediğiniz şeyler benim için çok önemli şeyler

Sıradan günlerde bir şey göremeyince özel günleri bahane ediyor insan işte

Bayılıyorum böyle insanlara, ben öyle desem o da yapsa bile bi gün muhakkak onu başına kakarım "ben söylemesem onu da yapmazdın" diye. Dilimi Tutamıyorum ben de

Ben de beklentiye girmemeye çok çalışıyorum ama durum her geçen gün daha kötüye gidiyor.

Ben de beklentiye girmemeye çok çalışıyorum ama durum her geçen gün daha kötüye gidiyor.

Canım benim...
Bu senin vicdanına kalbine kalmis
Iyice dusun ...
baştan sona her şeyi hayal et...
Bu evlilik bittikten sonrasını da düşün...
Hangisi daha iyi olur...

Biz ne desek boş
Karar sende...

Bosanma kelimesini kullanmayin bence. Ama isteklerinizde son serece haklisiniz. Her kadin ister guzel sozler duymayi, el ele tutusmayi, sarilmayi opmeyi vs vs. Bunlar kadinlarin ihtiyaci. Karsilanmazsa sonuclar belli. Ya aldatma ya depresyon ve sonrasinda gelen birsuru vir zivir sorunlar. Biz yemeek yapip onlerine koyuyoruz her hizlmetlerini yapiyoruz, e kendimiz iciin istedigimiz ilgiyi sevgiyi de gosteriyoruz. O halde neden biziim de ayni ilgiyi istememiz kabahat olsun? Biz kadinlar da kendimize yanlis düsturlar edindik. Yok erkeklerden beklentiyi dusuk tutacan hatta sifira indiricen bilmem ne diye. Kendi kuyumuzu kenddimiz kaziyoruz. Ne sacmalik ama. Sevgi gormek hakkimiz. Ve goremiyorsak o kisiye yol vermesini bilmeliydik. Bilmedigimz iciin, yapmadigimiz iciin bugun erkekler tepemize cikmis durumdalar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…