Ne yapacağımı şaşırdım...

• Konu Sahibi Konu Sahibi cindy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

cindy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2012
135
2
46
İstanbul
Herkese merhaba. Çok sıkıcı bir durumla karşı karşıyayım. Etrafımda, ne eşime, ne anneme, hiç kimseye bahsetmem mümkün değil. Sizlerin görüşlerini anlatmak istedim.
Erkek kardeşim yaklaşık 4 ay önce evlendi. Çok hızlı bir evlilik kararıydı, açıkçası birbirlerini çok iyi tanıdıklarını düşünmüyorum ama kendi hayatları, kendi kararları neticede diye birşey söylemedim. Eşi ve kardeşim arasında sosyo-kültürel anlamda çok ciddi farklılıklar var. Kardeşim bu durumun farkında idi, ancak ben huzur istiyorum, O da çok uyumlu, çok huzurlu, mutlu bir evliliğimiz olacağını düşünüyorum demişti bana evlenme kararını söylerken. Neyse sonrasında çok güzel bir düğünleri oldu, evlendiler. Hepimiz her konuda ve istedikleri ölçüde destek olduk. Bazen olur olmaz konuşmalarına şahit olsam da, açıkçası üstünde durmadım. Onlar evlerinde mutluysa geri kalanından bana ne diye düşündüm.
Sonrasında, dün akşam beni bir arkadaşım aradı. Bu arada biz kardeşimle farklı şehirlerde yaşıyoruz. Çok samimi olduğum biri de değil, aslında kardeşimin çok yakın bir arkadaşının eşi. Zaman zaman bir araya geliriz. Önce şaşırdım, dedi ki, kardeşinle eşi arasında birtakım sıkıntılar var biliyorsundur. Yoo dedim (aslında biraz tahmin ediyordum ama kondurmak istemedim). Neyse bunlar bir sebepten tartışmışlar ve bir haftadır falan konuşmuyorlarmış. Kardeşim işten geç gelip direkt yatıyormuş, sabah da erkenden işe gidiyormuş falan. (Kız nereden biliyor diye sorarsanız, kardeşimin eşiyle yolda karşılaşmışlar, birlikte kahve içmişler orada anlatmış, kız da şaşırdım diyor çünkü ilk defa oturup sohbet ettiği bir kişi, daha önce düğünde ve düğünden sonra kalabalık bir yemekte birlikte olmuşlar sadece). Ben de kıza, evlerinin özelidir, bugün küserler, yarın barışırlar; kaldı ki kardeşim bana birşey anlatmadığına göre çok çok büyük bir problem değil, sen de boşver unut dedim.
Sonra, oturdukları süre içerisinde birkaç defa telefonunun çaldığını, garip garip konuştuğunu, eski sevgilisinden bahsettiğini, belden aşağı muhabbet ettğini ve çok rahatsız olduğunu, kardeşimin onun için değerli olduğundan ona bazı şeyler söylemek istediğini vs. söyledi. Ben aman dur dedim, böyle pat diye olmaz. Önce bir düşünelim, ne doğru ne yanlış. Böyle konularda ani kararlar verilmez. Sakın birşey söyleme dedim. Neyse kapattık.
Takdir edersiniz ki, böyle bir konuyu ne eşimle, ne annemle ne de kimseyle paylaşamam. Dün gece hiç uyumadım.
Siz olsanız ne düşünürdünüz?

Çokta samimi olmadığınız kişinin söylediklerinin doğruluk payını araştırın derim..Bence kardeşinizi arayın sıkıntısının olup olmadığını direkt kardeşinize yada kardeşinizin eşine sorun...

Cok zor bir durum. Kardesine soylesen aslinda cok iyi olur. Tam olarak konusma sekli neymis,belden asagi derken nasil konusmuslar? Size anlatan kisi de sahitlik ederse kardesinize soylediginiz zaman. O zaman okur. Sobucta siz iftira etmiyorsunuz ve yarin birgun bu kadindan cocuk okursa cok kotu olur

Size bunları anlatan kişiye,tamam bu söylediklerini gelinimize söyleyeceğim,ama senin bana söylediğini söyleyeceğim tamammı de...Bakalım ne diyecek.Eğer çk büyük tepki verip söyleme falan derse doğru olmayabilir.Ama mantıklı nedenler sunup,sizi tatmin edici şekilde konuşursa o zaman daha detaylı düşünürsün...Olmadı kardeşini arayıp dün rüyamda seni hiç iyi görmedim canın mı sıkkın falan de...Eğer anlatmak isterse zaten anlatır...Yok anlatmazsa da bu konu artık onları konusu diyip uzak durmak zorundasın...

Çok samimi olmadığınız halde bu kişi bunları neden size anlattı merak ettim.Birde kardeşinin eşi tanıdığın kadarıyla karakter olarak nasıl sence böyle muhabbetler yapar mı?Telefon görüşmelerinden kastı kardeşinizi eşinin aldattığını mı düşünüp size anlattı.Sizin açınızdan da zor bir durum sonuçta kardeşinizin evliliğine karışmanız çok doğru olmaz zaten karışsanızda kötü olan siz olursunuz ama kardeşinizi korumak istemenizde çok doğal.Bence biraz gözlemleyin kardeşinizle yada eşiyle sık sık konuşun hal hatır sormak şeklinde ve durumu anlamaya çalışın laf arasında belki bişeyler öğrenebilirsiniz.Belkide kardeşiniz size açılır sorun varsa anlatır

Bence kesinlikle yalan inanma sakin gelininiz o kadar aptal degildir aldatip sonrada ortak arkadasnyaninda bunu anlativak yada bel alti konusucak kadar aldatan insan bunu saklar ulu orta konusmaz.ayrica yakindegilletmistr bu size anlatan bayan eski sevgilisini nerden taniyyomusta ondan bahsettigini anlamis.ve ayrica yolda karsilasip kahve icmeye gitmekte cok sacma bu iste bi is var o kadin kiskanc ve yuva yikmak istiyor bence.

nedense ben karşındaki kişinin dediklerini samimi bulmadım. velevki böyle bişey olsun sizin bir samimiyetiniz olmamasına rağmen sana bunları anlatması bana biraz abes geldi.
işin içerisinde başka bişeyler olabilir huzur bozmak istiyorlar olabilir kadıncaz haklı doğru da söylüyor olabilir, konu size kardeşiniz ya da eşi tarafından yansımadıkça bence sessizleri oynayın derim.

bence ani karar vermeyin olayin dogruluguna emin olunca söylenmeli..

ben bir toplulukta bir bayanin böyle konusma yapacagini sanmiyorum yani telefonda ya da cok akilli birisi degil yapiyor
bu konuda ben süpheye düstüm,ama kadinda durduk yere iftira atmaz cok kötü bir durum,insanin aklina süphe düserse malasef o is cok kötü

kadinin bu konuyu esiylede paylasmistir büyük ihtimalle bir sekilde siz demeseniz bile onlar söylecek gibi geliyor

Kesinlikle katılıyorum. Bahsettiğim kişiyi 10 yıldır falan tanıyorum aslında ama dediğim gibi çok sık beraber olmadık ya da yalnız hiç vakit geçirmedik. Yalan neden söylesin bilemiyorum. Kafam çok karışık. Kardeşimin eşine soramam da, kardeşime arayıp direkt sesin iyi gelmiyor bir sıkıntın mı var mı demeli acaba?

Henüz çocuk niyetleri yok sanırım ama belli de olmaz tabi. Belden aşağı konuşmalar, işte o şekilde espriler, imalar falan anladığım kadarıyla. Bana anlatan kişi zaten konuşmak istiyordu da ben durdurdum yani konuşalım desen gelir sanırım

Direkt gelinimize söylememe sıcak bakmayabilir, sonuçta ister istemez yüzyüze bakacaklar. Bir de ona söylesem ve yalalasa bu sefer bizim aramızdaki ipler de kopmaz mı? Gelinimizin birkaç ufak tefek yani önemsiz konularda yalanlarını ben de yakalım ve üstünde durmadım bu arada, kimseyle paylaşmadım

iyi günler arkadaşım size telefon eden kişinin doğru söyledigi ne malum hem samimi degilmişsiniz bu devirde yuva yıkmak için insanlar iftira atmaktan çekinmezler dogruluk payı nedir bunun acaba hem gelininiz kardeşini aldatmış olsa bile bunu uluorta söyleyecegini sanmıyorum karşınızdaki kişinin samimi olmadıgını düşünüyorum bu konuda hem sizin huzurunuzu hemde kardeşinizin huzurunu kaçırmak için anlatmış olabilir şahsen ben samimi olmadıgım bir insana hayatımı anlatmam

Telefona ben de çok şaşırdım, tavsiye almak için, ne yapmak lazım diye aradığını söyledi. Kardeşimin eşi bu tarz muhabbetler yapabilir mi, mümkün değil diyemem. Öxel konuları ulu orta konuşabiliyor bazen.
İma ettiği anlatmak değil de, sınırlarını koyamamak gibi düşündüm ben.

Eski sevgili olayı şöyle olmuş anlattığına göre; yoldan geçen birini eski sevgilisine benzetmiş, laf oradan başlamış. Ya kadın tanıdığım kadarıyla iyi bir insan, iki tane çocuğu var. Niye böyle birşey istesin bilemiyorum ki, off.

Eşi kardeşimin çok eski ve çok yakın bir arkadaşı. O biliyor mu, ne düşünüyor hiç bilmiyorum.

Vallahi ben de anlatmam, ben çok yakınlarıma bile direkt çözülebilen biri değilim zaten. Ama şöyle de düşünüyorum, bu kadın neden bu yuvayı yıkmak istesin? Evlenirlerken nerseyse bizim kadar koşturdu, kardeşimle çok yakın olduklarından.
İma ettiği aldatmak değildi, kendine çeki düzen vermeli bu işin sonu kötüye gider gibi konuştu

çok özür dilerim haddim olmayarak bişey söylüycem ama lütfen yanlış anlamayın bence siz hiç duymamış gibi yapın bırakın kendileri çözsün durumlarını ha kendinizi çok rahatsız hissediyorsanız açın gelininizle konuşun fakat kesinlikle bi başkasının yanında değil yanlız başınıza konuşun çünki bazen gerçekten 3.şahıslar girince işin içine pire deve oluyor ve insanların mutlulukları huzurları kaçıyor

Bu devirde kimseye güven olmaz canım ister 2 çocuklu olsun ister 5 çocuklu olsun benim annemle babamın yuvasını yıkmak isteyenler oldu 25 seneyi devirdi evleneli çevresinde annemin mutlulugunu çekemeyen çok bu yaz başımıza gelen bir olayı anlatayım babam haftanın 6 günü çalışır kendi iş yerinde sadece pazarları boş bize dediki sizi pazar günü piknige götürecegim dedi hazırlıgınızı yapın dedi bizde tamam dedik kahvaltıyı bile gittigimiz yerde yapacaktık neyse gittik aradan 1 saat geçmedi annemin teli çaldı yabancı bir numara biz bakma istersen anne dedik annemde belki bir tanıdıktır dedi baktı anneme diyorki ben seni çok iyi tanıyorum annemle babamın ismini bile biliyor ama kadını annem tanıyamadı belki sesini degiştirmiştir neyse anneme söyle diyor senin kocan şuan sahilde bir kızla sarmaş dolaş geziyor seni boynuzluyor diyor bir an önce o kocayı boşa annem bir an afalladı ve karşısındakine benim eşim şuan yanımda dedi istersen teli kocama vereyim dedi kadın anneme ben başkasına benzettim o zaman kusura bakma diyor o an babamın yanımızda degilde iş yerinde oldugunu düşünmüş olsak öyle hayal ettik annemle babam durduk yere kavga edeceklerdi belki yuvası yıkılacaktı

Rica ederim neden yanlış anlayayım? Zaten şu anda o durumdayım, sustum ama bütün gece gözümü kırpmadım, kendi kendimi yedim. Belki ortada birşey yok ama kardeşime ne bu acele, biraz birbiriniz tanıyın falan demedim diye kendimde bile suç arar oldum. Ki erken olduğunu düşündüm ama ikisinin hayatına karışmak olmaz diye söylemedim. Şu andaki düşüncem ve herkese tavsiyem, düşündükleriniz paylaşın sevdiklerinizle arkadaşlar. Hele ki bu en yakınınız kardeşinizse, sonuçta benim kimsenin kötülüğünü istmeyeceğimi bilirdi herhalde ya da adım cadaloz görümceye çıkardı bilemiyorum tabi.
Ya bir de hadi konuşmalarını geçtim baksanıza evde de durum iyi değilmiş, daha bu kadar yeni evlilikte böyle küslük neyin nesi?

Çok merak ediyorsan kardeşinin bir hatırını sor

Ama elalemin lafı ile hareket etme, lafın iması , yanlış anlaması çoktur. İlle de fesattır demiyorum ama insanlar bazen anlamak istedikleri gibi anlarlar. Aldatacak insan, ailenin tanıdığı birinin yanında böyle bir şeyi ulu orta konuşur mu ?

Unutma kadının günahını en çok kadın alır, yeni evlenmiş pırıl pırıl genç bir kadın, hataları olabilir tabi ki ama böyle çamur atmak çok ayıp, sizi arayan kişide hiç bir iyi niyet göremiyorum maalesef. Kardeşiniz eşiyle sorunlarını kendi çözebilecek kapasitedir eminim, varsa bir şey paylaşırlar. Ortada kesin bir şey yok, aralarına yuvalarındaki güveni sarsacak bir şey sokmanın hiç alemi yok, günahtır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…