• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacağız

Hmm hangisinden baslasam. Ooo piti piti. :KK45:

Kaloriferi 7/24 yandigi halde soguk oluyor. Yazin bile yakiyorum dusun . Onun disinda rutubet oluyor. Yeni saglik sorunlari cikartiyor. Romatizma gibi. Akma sorunu olabilir bende bir ara oldu.

Bodrum katini da onermem. En iyisi ara kati.

Teşekkürler cevap için, ev kaç yıllık acaba? Annemlerin üst katta da bu sorun oldu, izolasyon için para toplayamadı yönetici, benim çatım değil diyordu apartmanda oturanlar özellikle kiracısı olan ev sahipleri. Daire sahipleri ödüyor ama kiraya verenler evi unutuyor resmen

İşte o oturduğun ev ve komşular benim şu an oturduğum evin aynısı, eşim de bu evde bu kafaya geldi zaten, çatıda komşu gürültüsü olmayacak vb diyor, ters dubleks ile ilgili buradaki yorumları yolladım şimdi, doğru diyor rutubet için mütayit sanmıyorum dış yalıtım yapmış olsun toprak altı kalan bölüme.

Gerçekten çok iyi bir firma olması lazım ki onlar da (eğer evin yeri çok iyi değilse) bu tarz ev yapmazlar, onlar için pek karlı olmaz çünkü. Ben o eve taşındığımda ev sahibi kendisi demişti, ev alttan su alıyor, onu yaptıracağız diye. Ama yaptırmadı tabii ki, parkeler şişti, evden taşınırken duvarda küf olduğunu falan da gördüm (bir oda ardiye gibiydi, boş kutular, kullanılmayan eşyalar falan vardı). O evin tek iyi yanı bodrumdan bozma olduğu için (tahminimce) kat kalınlığı daha fazlaydı, üst kattakinin sesini duymuyorduk pek.

Bir de benim kayınvalidem de çatı katında oturuyor mesela, 30 yıllık bina. O zamanın inşaat sektörü de belli malum, akıtan çatılar vs. Eve içten yalıtım yapmışlar (binada yok), tüm komşulardan çooook daha aza ısınıyorlar, çatı aktı vs tarzı bir şikayetleri de yok üstelik.

Teşekkürler cevap için, ev kaç yıllık acaba? Annemlerin üst katta da bu sorun oldu, izolasyon için para toplayamadı yönetici, benim çatım değil diyordu apartmanda oturanlar özellikle kiracısı olan ev sahipleri. Daire sahipleri ödüyor ama kiraya verenler evi unutuyor resmen

Benim ev yurt disinda senin kosullar icin aciklayici olmayacaktir.

Son soz; cati kati bela kati. :KK70:

Apartman yönetmeliğine göre öyle benim çatım değil vs deme lüksleri yok. En kötü mahkeme yoluyla çözebilirlerdi bence. Birçok emsal dosya var bununla ilgili.

Ben 4+1 dublekste oturuyordum evlendıgımde ınanın 2 kat temızlik yapmak çok zor 1 katı yapayım yarında dıger katı yaparım diyodum ama başlamışken hepsini yapıyordum pertim çıkıyordu yapamadım başka eve taşındım tabi ki karar sizin ama küçük ev her zaman kullanışlı bence

Kızlar bu arada eşyamız az ve uzunca bir süre bir çekyat bile alamayacağız. Akrabalar ev görmeye gelince bomboş iki oda, kesin laf ederler.

aama hep 2 kişi olmayacaksınız, geniş ev iyidir... ferah ferah. evet temizliği sıkıntı ama eşyaları bir yere tıkıştırmak çok kötü. kilitlersin odaları. senden izinsiz istemediğin yere baakamazlar.

annemin evi 365 m2 idi. müstakil. kılımı kıpırdatmazdım. benim ev kiradayım 180 m2 herhalde. zorluyor temizlik ama spor diyor geçiyorum. bu arada çalışan biriyim.

ben ara kat 3+1 dairede oturuyorum..çok dublex gezdim ..çoğu biçimsiz ..biçimli ve yalıtımı çok iyi olanlarda çok pahalıydı..ben memnunum ara katta oturmaktan..ama üst katım dublex ve çok biçimli yalıtımı çok çok iyi bir daire..ama dediğim gibi fiyat olarak ta çok uçuk ..ayrıca benden 2 kat fazla yakıt parası veriyorlar

çatı dubleks dairede oturuyorum. ısınma konusunda bir sorunumuz yok, ayrıca geniş ferah olması, terasta dilediğim gibi ızgara vs yapabilmek, çiçek yetiştirmek güzel. ancak almayı düşündüğünüz binanın yaşı çok önemli. mesela geçen kış hiçbir sorunumuz yoktu ama bu kış çatı aktı, hem üst kat hem de alt kat salon tavanımın boyaları kalktı hep. meğer kiremitlerin altındaki koruyucu folyo kat çatlamış. su sızmış aralardan. çatı, kiremitler vs elden geçmiş mi, akma kokma yapar mı iyice soruşturun. bir de temizlik olayı çok zor cidden, yardımcı kadın gelmese ben altından kalkamazdım şahsen. çalışıyorum da çünkü. iyice bir araştır, daire içine sinsin dubleks olacaksa.

çatı dubleks dairede oturuyorum. ısınma konusunda bir sorunumuz yok, ayrıca geniş ferah olması, terasta dilediğim gibi ızgara vs yapabilmek, çiçek yetiştirmek güzel. ancak almayı düşündüğünüz binanın yaşı çok önemli. mesela geçen kış hiçbir sorunumuz yoktu ama bu kış çatı aktı, hem üst kat hem de alt kat salon tavanımın boyaları kalktı hep. meğer kiremitlerin altındaki koruyucu folyo kat çatlamış. su sızmış aralardan. çatı, kiremitler vs elden geçmiş mi, akma kokma yapar mı iyice soruşturun. bir de temizlik olayı çok zor cidden, yardımcı kadın gelmese ben altından kalkamazdım şahsen. çalışıyorum da çünkü. iyice bir araştır, daire içine sinsin dubleks olacaksa.
Ev sıfır, gerçekten çok güzel bir daire ama işte ısınma, rutubet, aktı koktu vb korkusu ve sizin dediğiniz gibi yardımcı çağırma meselesi ki hepsi ek masraf beni korkutuyor. Aynı apartmanda 3+1 ara kat var,balkonu çok küçük ama fiyatı bize uyuyor, bu anlamda da kararsız kaldım. İlk yıl yardımcı söz konusu olamaz hele böyle bir eve. Siz hangi şehirdesinz ve sorun değilse ne ödüyorsunuz yardımcıya.annem 3+1 de 150 ödüyor misal ama yazlık sitede

Kisin ilik olsun yazin serin olsun. Yani isi yalitimli olsun, rutubet nem bilmem ne olmasin, olursa bir de 4+1 olsun ohhh gel keyfim gel valla . Benim su an ki evim ust kat yazin hamam kisin morg cok zor cok.

Ben 4+1 dublekste oturuyordum evlendıgımde ınanın 2 kat temızlik yapmak çok zor 1 katı yapayım yarında dıger katı yaparım diyodum ama başlamışken hepsini yapıyordum pertim çıkıyordu yapamadım başka eve taşındım tabi ki karar sizin ama küçük ev her zaman kullanışlı bence

Ah bu temizlik, beni de çok düşündürüyor. Eşim de ev işi yapıyor ama sırf fazladan bir merdiven bir koridor bir teras demek.

Kisin ilik olsun yazin serin olsun. Yani isi yalitimli olsun, rutubet nem bilmem ne olmasin, olursa bir de 4+1 olsun ohhh gel keyfim gel valla . Benim su an ki evim ust kat yazin hamam kisin morg cok zor cok.
Aynen, hepsini istiyor eşim de ama olamıyor, buradaki tecrübelere bakınca bu tarz evlerin kalitelisini bulmak lazım,o da nadir sanırım.

Merhaba kızlar, bir süre sonra ev alacağız, tüm birikimimiz ve krediyle. Ben bu yüzden titiz davranıyorum çünkü on yıl bu evde oturacağız, eşim ise emlakçı ters dubleks gösterse beğeniyor ve hemen anlaşalım demeye başlıyor. Şimdi de aynı paraya uzak bir mahalleden çatı dubleks alalım demeye başladı. Çatı dubleks soğuk olur mu? Rutubet alır mı? Hiç bir fikrimiz yok, hep ara kat 2+1 evde oturduk 4+1 eve koyacak eşyamız yok. Hobi odası, çalışma odası vb yaparız diyor. Bu tarz evde oturanlar var mı? Avantajlı mı? Temizliğini kendim yapacağım, bu yüzden zor olacak gibi geliyor. Siz bu ev-taşınma meselelerinde eşinizi nasıl ikna ediyorsunuz? Ve ara kat bir 3+1 mi yoksa teras kat 4+1 mi tercih ederdiniz? Isınma meselesi ve faturayı yazmadım çünkü kuzine kuruyoruz eve çok soğuk aylarda.
Bnm is yerinden iki arkadasim var dublekste oturan
Memnun degiller, temizlikten bikmislar, faturalar fazla geliyor , ev esya ile dolmuyor, isinma problemi oluyor
Bence dubleks almayin

Ters dubleks cok guzel.
Ama sıze tavsıyem camlarınız yere kadar olsun , her ıkı katında ve sıze aıt mumkunse 3 cephelı bahcenız olması.
Cocuk varsa cok rahat salıncak , masa guzel oluyor aksamları

Ters dubleksi yeni öğrendim umarım yanlış öğrenmemişimdir ama evin alt katı bodrum kat tarzı, camları da yarım gibi. Burada bi konu okumuştum, birisi aceleyle böyle bir ev almış bodrum kat ve depresyona girmiş, rutubet vb başa çıkarmamışlar.
Ben ters dubleks de oturan kim duyduysam alt katta ki tuvalet de tasma evde rutubet küfür vb şeyler yaşıyorlardı

Ters dubleksi ben de hiç düşünmeyin derim. İyi bir ters dubleks bulmak çok zor. Genel olarak rutubet, zayıf güneş ışığı ki o da rutubeti tetikler ,hatta şiddetli yağmurlarda su baskını gibi sorunlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Hatta görgüsüz komşularınız olursa onların çöplerini de toplamak zorunda kalabilirsiniz. Çatı dubleksinde de çatıdan su akıntısı, yalıtımı ne kadar iyi yapılsa da ısıtma güçlüğü gibi sorunlar çıkarabiliyor. Faturanızın kabarık geleceği kesin. Ayrıca ısınan hava yükseldiğinden her zaman için alt kat üst kata göre daha serin olur. Yazın da üst kat çok sıcak olur. Bir binada en alt ve en üst katda bulunan daireler en zor satılanlardır. Bu yüzden emlakçılar ve inşaatçılar yalıtımı öne sürerek genelde kandırmaya çalışır sakın aldanmayın. Temizlikle harcayacağınız zamanı hiç söylemiyorum bile. Ara kat daha mantıklı olur. Hele bir de sağı solu da doluysa çok daha iyi olur. İnanın ki yalıtım şart ama buna ilaveten dairenin iki yanı da doluysa çok daha iyi ısınır. Bu tecrübeyle sabittir. Bol ışık alan bir ev olmasına da özen gösterin. Bazen ara katlarda bile rutubet sorunu yaşanabiliyor. Dar bir sokakta rutubet olasılığı artıyor.

Merhaba kızlar, bir süre sonra ev alacağız, tüm birikimimiz ve krediyle. Ben bu yüzden titiz davranıyorum çünkü on yıl bu evde oturacağız, eşim ise emlakçı ters dubleks gösterse beğeniyor ve hemen anlaşalım demeye başlıyor. Şimdi de aynı paraya uzak bir mahalleden çatı dubleks alalım demeye başladı. Çatı dubleks soğuk olur mu? Rutubet alır mı? Hiç bir fikrimiz yok, hep ara kat 2+1 evde oturduk 4+1 eve koyacak eşyamız yok. Hobi odası, çalışma odası vb yaparız diyor. Bu tarz evde oturanlar var mı? Avantajlı mı? Temizliğini kendim yapacağım, bu yüzden zor olacak gibi geliyor. Siz bu ev-taşınma meselelerinde eşinizi nasıl ikna ediyorsunuz? Ve ara kat bir 3+1 mi yoksa teras kat 4+1 mi tercih ederdiniz? Isınma meselesi ve faturayı yazmadım çünkü kuzine kuruyoruz eve çok soğuk aylarda.
ben bilmem catı katı ama son katta 4+1de donmustuk.tenizliğide zor oluyor .bide odada ısıtıcı yakıyorduk ona ragmen hemen soguyordu yalıtım vardı ama ona ragmen .
ozmankar esim süpürürdü ozman bile zor biterdi.
ara kat 3+1 cok daha iyi

Cati dublekste oturdum. Kisin isinmaz, yazin sicaktan 1 dk duramazsin. Duvarlari genelde bicimsizdir gardrop vs uyduramazsin. Mutlaka ama mutlaka cati bir yerden akitir, duvarlar kabarir. Ayrica cati dubleks hangi evi gorduysem bu sekildeydi.

Çocuğunuz varsa 3+1 güzeldir. Yoksa da sanırım 10 yıl oturacaksiniz en az. Bir de tabii kullanışlı olması önemli.
2 yıl en üst kat bir evde oturdum. Kesinlikle akmadı, çatı vs problemi hic yaşamadık. Ama sıcağı ve soğuğu bitiriyor insanı. Inanın kışın doğalgaz ve yazın elektrik faturaniz, ara kat ve çatı kat arasındaki fiyat farkını kat kat çıkarır sizden. Şahsen ben tavsiye etmem. Ki dediğim gibi çatı sıkıntısı hiç yaşamadık. Onun tadilatı da hem maddi hem manevi yıpratır insanı

Back
X