• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacağız

Ev sıfır, gerçekten çok güzel bir daire ama işte ısınma, rutubet, aktı koktu vb korkusu ve sizin dediğiniz gibi yardımcı çağırma meselesi ki hepsi ek masraf beni korkutuyor. Aynı apartmanda 3+1 ara kat var,balkonu çok küçük ama fiyatı bize uyuyor, bu anlamda da kararsız kaldım. İlk yıl yardımcı söz konusu olamaz hele böyle bir eve. Siz hangi şehirdesinz ve sorun değilse ne ödüyorsunuz yardımcıya.annem 3+1 de 150 ödüyor misal ama yazlık sitede

ben yardımcı konusunda bayağı sıkıntı yaşadım, ev genelde yoruyordu kadınları. ki fazla eşyam da yok kiracı olduğum için evi doldurmak istemedim. ama sonunda içime sinen birini buldum. 130 tl veriyorum, dip köşe temizlik, cam, halı, koltuk vs de siliyor. istanbul anadolu yakasındayım. 3+1 kaç m2, dubleks kaç m2?

4+1 oda, 2 banyo+wc, ayrıca 1 wc, kiler-erzak odası var evimde. Salon ve yatak odası ile 1 wcli banyo dışında hiçbiryeri kullanmıyorum. Yayılıyorum salona yan gel yat modu. Hobi odası falan bir şeyleri getir götür bile yoruyor beni evde. 2+1 bize yetermiş. Çocuk yoksa gerek yok bence.

Niye illa dubleks arıyorsunuz ki? Mis gibi ara kat bir 3+1 alıp otursanıza rahat rahat?

Kesinlikle arakat 3+1 plan önemli konum önemli cephe önemli asansör yoksa 2. Kat olsun mümkünse erzak çocuk falan taşımak sıkıntı oluyor yoksa

Öncelikle hayırlı olsun. Bence önemli olan oda sayısından çok evin planı ve metrekaresi. Benim oturduğum ev 5+1 dubleks ama param olsa hayatta almazdım böyle bir ev. Beş tane oda var mutfak salon küçücük. Evin kullanışlı olmasına bakın. Mantolama yapıldıysa ısınma sorunu yaşamazsınız. Yatılı misafiriniz oluyorsa dubleks kullanışlı oluyor. Yukarda kendinize ait bir alan oluyor. Temizlik de yaptıktan sonra biraz fazla olmuş çok önemli bir ayrıntı değil bence. En önemlisi de alacağınız evin tapusuyla birlikte belediyeye gidip evin durumunu sorgulayın. Kullanma izni var mı mantolama var mı bi sorun var mı detaylıca öğrenin :KK66:

Annemlerin evi çatı dubleks in çık ve temizlik çok zor oluyor. Boş yere 2 odayı doldurup temizliğe dahil edeceksin. Ne gerek var gez toz dünyaya temizliğe mi geldin?

Benim evim zemin kat o da zor sürekli her gelen zili çalar. Bir şey isteyen kapıyı çalar. Yukarıdan silkilen herşey balkonumda. Cocuklar bagrisip oynuyor sanki evin içindeler. Ara kat al arkadaşım 2+1 olsun ara kat olsun.

ben yardımcı konusunda bayağı sıkıntı yaşadım, ev genelde yoruyordu kadınları. ki fazla eşyam da yok kiracı olduğum için evi doldurmak istemedim. ama sonunda içime sinen birini buldum. 130 tl veriyorum, dip köşe temizlik, cam, halı, koltuk vs de siliyor. istanbul anadolu yakasındayım. 3+1 kaç m2, dubleks kaç m2?

3+1 olan daire 120, teras dubleks 192. Sizin de dediğiniz gibi bu tarz evi her yardımcı kabul etmez, ki bizim uzun bir süre deterjanımız bile bim olacak :KK73:

Öncelikle hayırlı olsun. Bence önemli olan oda sayısından çok evin planı ve metrekaresi. Benim oturduğum ev 5+1 dubleks ama param olsa hayatta almazdım böyle bir ev. Beş tane oda var mutfak salon küçücük. Evin kullanışlı olmasına bakın. Mantolama yapıldıysa ısınma sorunu yaşamazsınız. Yatılı misafiriniz oluyorsa dubleks kullanışlı oluyor. Yukarda kendinize ait bir alan oluyor. Temizlik de yaptıktan sonra biraz fazla olmuş çok önemli bir ayrıntı değil bence. En önemlisi de alacağınız evin tapusuyla birlikte belediyeye gidip evin durumunu sorgulayın. Kullanma izni var mı mantolama var mı bi sorun var mı detaylıca öğrenin :KK66:
Çok teşekkürler belediye hiç aklıma gelmedi, bu ara hararet yüksek her kafadan bir ses, kimse de belediye demedi

Çok teşekkürler belediye hiç aklıma gelmedi, bu ara hararet yüksek her kafadan bir ses, kimse de belediye demedi
Ben belediyede çalışıyorum canım. O yüzden söylüyorum. Kullanma izni olmayan evleri alanlar çok sorun yaşıyorlar sonra. Belediyeye geliyorlar alırken bilmiyorduk diye. Ama biz bişey yapamıyoruz. Almadan sor detaylıca. Sorun varsa söylerler mutlaka.

Ben belediyede çalışıyorum canım. O yüzden söylüyorum. Kullanma izni olmayan evleri alanlar çok sorun yaşıyorlar sonra. Belediyeye geliyorlar alırken bilmiyorduk diye. Ama biz bişey yapamıyoruz. Almadan sor detaylıca. Sorun varsa söylerler mutlaka.
Kullanma izni iskan mı oluyor acaba? Mutlaka izin alıp gideceğim belediyeye :super:

Kullanma izni iskan mı oluyor acaba? Mutlaka izin alıp gideceğim belediyeye :super:
Evet canım. Ama sen o şekilde sor. Kullanma izni var mı bina kaç yaşında mantolama varmı? Isı ses yalıtımı var mı? Güney cephe mi? Başka bizim göremediğimiz bir sıkıntısı var mı? Bunları sorabilirsin canım.

Benim şu an oturduğumuz evde balkonda seram var ama bu serayı bozabilirim demiştim eşime, terasa kurarız büyütür diyor. Bu gibi sebeplerden böyle daire istiyor ve tabi kendi hobileri için. Benim korkum daha çok ısınma, rutubet çevremizde bu tarz evi olan da kimse yok. Bir de bu tip daireler biraz ucuz oluyor ara katta büyük balkon 4+1 lere göre.
Kesinlikle ara kat al derim.. ara katlar daha cabuk isiniyo ve rutubet gibi bi problemin olmuyo.. dublexte oturan tanidiklarimin hepsi satip ara kat aldilar.. hem isinmiyo.. hem temizligi bitmiyo.. hemde yazin cok sicak oluyor terasi.. bazen klima bile sogutmuyo.. ki anladigim kadariyla bütçenizi kisitlicaksiniz klima bile takamicaksiniz.. hic girmeyin dublex e.. buarada yeni yapilan dublexlerde klima oluyo.. isi yalitimi daha iyi oluyo..eger böyle bi ev bulucaksaniz daha iyi olur.. yazin eser kisin sicak olur. Ama 7 8 yillik binalardan uzak durun bence

Evet canım. Ama sen o şekilde sor. Kullanma izni var mı bina kaç yaşında mantolama varmı? Isı ses yalıtımı var mı? Güney cephe mi? Başka bizim göremediğimiz bir sıkıntısı var mı? Bunları sorabilirsin canım.
İşte biz bunları hiç bilmiyoruz, annem kaç ev aldı sattı, bi kere gidip sormadık. Teşekkürler bilgiler için

Çatı katı izolasyon yapılmış olsa dahi zor ısınıyor. Terasın altında kalan kısmın tavanı akabiliyor. Terasa yalıtım yaptırmak da ucuz değil. Arkadaşım geçen kış aldı ve tecrübe etti bunları ordan biliyorum. Evet ev çok güzel ama 500 tl ile ısınmıyor. Pişman birazcık

Kütüphane,tv odası,çocuk odası,oyun odası vs vs.. ben 1-2 oda daha olsa fena olmaz diyorum bazen. (4ten fazla oda var )

Back
X