- 30 Kasım 2019
- 12.789
- 41.096
- 598
Yok yok cidden. En doğruyu kendileri bilir.Kendileri uygular. Karşı çıkan saygısızdır , hayırsızdır.O dediğim kitabı verdim okuması için. Ben çünkü yanlışlarımı gördüm. O yaş grubunda özeleştiri de yok sorgulama da yok. Saçmalık dedi attı kenara okuyamadı bile
Hiç basit değil ve bunu da biliyorİşyerinizde izin almanız basit mi?
Ah bir de anlatabilsemdefne lütfen üzülmeyin, siz kötü evlat değilsiniz içiniz rahat olsun, maalesef bazı anneler diğer annelerle annelik yarışına giriyor, özellikle eş dost akrabada olan anneler birbiriyle resmen yarışır, en mükemmel evladı ben doğurdum, evladım ben ne dersem yapar yarışına giriyorlar.
Sizin akrabaları almaya gitmemeniz suç değil, akrabaları otogardan alma zorunluluğunuz yok ama annenizin kafasında aynen şu laflar dönüyor: “şimdi Fatma diyecek ki Hatçenin kızının altında arabası var, bizi almaya göndermedi, çalışıyordu izin alamadı deseeem Eminenin oğlu da çalışıyor ama biz ne zaman gitsek arabayla alıyor, sen kızına lafını mı dinletemiyorsun?”
Lafını mı dinletemiyorsun sözü tüm annelik hükmünü yerle yeksan eden bir sözdür bu tip anneler için, Hatçenin çocukları Emine’yle Fatma’nın çocuklarından daha mükemmel, daha başarılı, daha söz dinleyen çocuklar olmalıdır.
Bir çocuk annesinin etrafında ne kadar pervane olursa o kadar iyi bir anne hissederler, hatta damatlar ve gelinlerde pervane olmalıdır ki akrabalara komşulara abooo bak hatçenin çocuklarını damatlarını gelinlerini görüyor musun sürekli anneleriyle ilgileniyorlar, elleri kolları dolu geliyorlar denerek örnek olsunlar, başka çocuklar hatçenin çocuklarıyla kıyaslansın vs vs.
Sizlik bir şey değil yani, annelik egosundan oluyor bunlar, el aleme göre annelik yapma yüzünden yaşanıyor her şey.
E o zaman elbette sonuna kadar haklısınız.Hiç basit değil ve bunu da biliyor
Bu konuda da beni suçluyor
Konunun sizle alakası yokki annenizin yapısı bu. Karakteri o. Bazı şeyler bizle alakalı değildir yani kendi kalıbı.Merhaba
Niyetim fikir almak değil
İç dökmek
Hassas bir günümdeyim
Ne yaparsam yapayım anneme yaranamıyorum
Hep insanlar iyi başkaları iyi ben kötüyüm
Örnek vermek gerekirse
Yeğenim evlendi kına gecesine hafta içi idi düğünü hafta sonu başka şehirde ikisi de
Hafta içi çalıştığım için gidemedim
Hafta sonu düğüne gittim
Annemin bana dediği aynen şu : kınaya gelemedin madem hiç gelmeseydin !
Akrabalarımız gelecek onları otogardan al eve getir , dedi. Mesai gününde olmasam alırım anne, dedim.
Ki bunu mesai gününde istiyor otogarda bana hiç yakın değil.
Yapamıyorum diye “ senden fayda yok “ diyor
Başka bir gün diyor ki
Etrafındaki kişilere 2 çocuğum var biri harika becerikli vs diğeri de paspal ve savruk ikisi de benden doğdu ee napalım
Gerçekten artık çok yoruldum
Ne zaman yanına gitsem baş ağrısı ile geri dönüyorum.
Yani kınaya gidermemek , akrabaları alamamak kötü şeyler mi ?
Ben mi kötüyüm ?
EvetKonunun sizle alakası yokki annenizin yapısı bu. Karakteri o. Bazı şeyler bizle alakalı değildir yani kendi kalıbı.
Malesef fayda yok anne diyin.
Kınaya gelemedim yapcak bişey yok diyin.
Siz annenize yaranmak için birşeyler yapıyor musunuz ? Beni sevsin takdir etsin diye içinizde öyle bir boşluk oluyor olabilir mi ? Kardeşinizde sizin aksine bi o kadar umursamaz?
Kimse kusursuz değildir defne, anneler de kusursuz değil kutsal da değiller, biz annelerimiz değiliz, aynı karakterde aynı düşüncede olamayız, onlar da biz olamaz.Ah bir de anlatabilsem
Mükemmel biri değilim
İnsanım sonuçta benim de kusurlarım var kabul ediyorum ama her defasında böyle beni üzmesi gerçekten canımı yakmaya başladı artık
Sürekli ben neyi eksik yapıyorum diye düşünür oldum
Tamda bu yüzden yaranamıyorsunuz. Bunu bıraktığınız an kıymetli olucaksınızEvet
Takdir görmek için bazen yoruyorum kendimi ama nafile
Evet kesinlikle katılıyorumKimse kusursuz değildir defne, anneler de kusursuz değil kutsal da değiller, biz annelerimiz değiliz, aynı karakterde aynı düşüncede olamayız, onlar da biz olamaz.
Annelik bence hem kendi kusurlarını görebilmek, hem evladının kusurlarını kabul edebilmektir, çünkü dediğim gibi hiçbirimiz kusursuz mükemmel değiliz.
Başkalarına göre hareket edip şekillenmemiz beklenemez, bir şeyi eksik yaptığınızdan değil, anneniz sizi istediği kalıba sokmak istediği ve bunu başaramadığı için kırıp incitiyor sizi, burada hatalı olan siz değilsiniz anneniz.
Alemin ağzından çıkacak sözlere göre evlat şekillendirilmez.
Söyledim canım pek çok kezDefne belki kalbini kıracağım umarım kırmam ama, annen çok kötü kalpli bir kadın.Her kınaya düğüne gitmek zorunda değilsin, ya da akrabalarına şoförlük yapmak zorunda değilsin. Bu seni kötü biri yapmaz. Ama annen evlat ayrımı yaparak sürekli yererek mutsuz ederek kötülük yapıyor.
Bunu ben olsam yüzüne söylerdim. Biraz da o kendini eksik hissetmeli.
Devamlı devamlıEski insanlar da kendi akrabalarımdan gözlediğim kadarıyla kendi ailelerinden gördükleri için mi bilmiyorum ama sürekli söylenme halindeler. Sürekli çocuğuna şikayet beğenmeme. Kişisel almamaya başlayınca rahatlamıştım ben.
Kulağınızı tıkamaktan, daha az konuşmaktan başka çareniz yok gibi bu durumdaSöyledim canım pek çok kez
He he deyip geçiyor
Beni önemsemiyor bile
Ve kınaya diğer kuzenlerim de gelmedi
Hatta nikaha bile gelmedi bazıları aynı şehirde olduğu halde
Ama kötü ben oldum
Annenizin narsist olduğunu düşünüyorum.narsistlerin kurbanları eşleri ve çocuklarıdır on sırada. Onun kafasında ki gibi olmadığınız için tüm bunlar. Siz bir bireysiniz, ebeveynler bir yere kadar müdahale edebilir. Ki burda kötü alışkanlık vs gibi bir durumda yok,sizi siz olduğunuz için benimsemiyorsa bu sizin sorununuz değil.Kendinizi eksik ve yetersiz hissetmeyin,sorun sizde değil.Merhaba
Niyetim fikir almak değil
İç dökmek
Hassas bir günümdeyim
Ne yaparsam yapayım anneme yaranamıyorum
Hep insanlar iyi başkaları iyi ben kötüyüm
Örnek vermek gerekirse
Yeğenim evlendi kına gecesine hafta içi idi düğünü hafta sonu başka şehirde ikisi de
Hafta içi çalıştığım için gidemedim
Hafta sonu düğüne gittim
Annemin bana dediği aynen şu : kınaya gelemedin madem hiç gelmeseydin !
Akrabalarımız gelecek onları otogardan al eve getir , dedi. Mesai gününde olmasam alırım anne, dedim.
Ki bunu mesai gününde istiyor otogarda bana hiç yakın değil.
Yapamıyorum diye “ senden fayda yok “ diyor
Başka bir gün diyor ki
Etrafındaki kişilere 2 çocuğum var biri harika becerikli vs diğeri de paspal ve savruk ikisi de benden doğdu ee napalım
Gerçekten artık çok yoruldum
Ne zaman yanına gitsem baş ağrısı ile geri dönüyorum.
Yani kınaya gidermemek , akrabaları alamamak kötü şeyler mi ?
Ben mi kötüyüm ?
Anneniz evlat ayırımı yapıyor bunu da sizi anlamayarak, keyfi isteklerde bulunarak yapıyor.Fazla değil belki de
Ama farklı
Mesafe koydumAnneniz evlat ayırımı yapıyor bunu da sizi anlamayarak, keyfi isteklerde bulunarak yapıyor.
Anne de olsa empati yoksunuysa sizi zor durumda bırakıyorsa ona tatlı bir mesafe kurmakta fayda var.
Yapamıyorsanız her dediğini yapmayarak onu dizginleyeceksiniz, alıştıracaksınız.
DeğiştiremiyoruzKulağınızı tıkamaktan, daha az konuşmaktan başka çareniz yok gibi bu durumda
Bu durum sizi yetersiz hissettirmesin anneniz kendi eksikliklerini sizin üzerinize aktarıyor. Belki elinde olmadan yapıyor bilmiyorum ama sırf anneniz diye her şeyini çekmek zorunda değilsiniz.
Böyle anneler her şeyi yapılan ergenlere çok benziyor. Ve asla mutlu edemezsiniz.Beklenti hiç bitmiyor ki. Ne yapsan yaranamazsın bazen.
Yakın zamanda bir kaybımız oldu aileden. Annem cenazeden beri acayip beklentiler içinde, teyzemlere şikayet ediyor vs.
3 tane psikiyatri uzmanına götürdüm uyuyamıyor diye,teyzem hala aramış anneni doktora götür diyor ,çünkü hala yakınıyor onlara uyuyamıyorum diye. E tamam ama doktor ilaç veriyor kullanmam bu beni kötü yaptı diyip bırakıyor. Gel ilacı değistirelim diyorum zira doktor 2 gün dene rahatsız olursan gel,yarın da gel konuşabiliriz diyor. Gitmem ne söyleyecek ki bana benim bilmediğim diyor. Ilaca alisamam diyor, o zaman insanlara yakınma dedim uyuyamıyorum diye. Teyzem arar gece uyumadim der yakınır. Sonra beni arar teyzen annen uyuyamiyor şu bu diye ki cenaze sonrası aylarca bende kaldı,uyuyordu gayet. En son teyzeme patladım telefonda beni darlama diye,benimde kaybım büyük acıma saygı gösterin,2 çocugum var dik duruyorsam onlar yüzünden diye. Daha da aramıyor.
Cenaze sonrası gelen misafirini gecenin bir yarısı otogardan aldırınca ipler koptu bende. Çocuklarla uyuyorduk,bin taksiye gel diyememiş ki teklif etmiş gelen kişi taksi var binip gelebilirim diye yok demiş,uyandırdı beni sabah karanlik saat 4 müydü neydi kış günü hava buz,sokakta köpek bile yok,bindim gittim aldım ama içten ice de üzüldüm, misafirine verdiği değeri bana vermiyor,gece gece kızı uyandırmayayım demiyor diye. Gelen misafir mahcup ben annene söyledim kızım taksiye binerim diye ısrar etti diyor. Bir geldim o saatte çocuklar uyanmış yazık ben kalkınca ,oturuyorlar.
Daha uzun uzun dert yanarım da ,gerek yok konunuzu sabote etmeye,sadece yanlız değilsiniz demek amaçli yazdım.
Maalesef gidip otogara alsanız da anneniz söyleyecek birşey bulur.
Ben artık boşverdim,elimden geleni yapiyorum,raporlu ilaclari var alırım,arada alırım gelir bende kalır,sık sık görmeye giderim her gün arar halini hatrını sorar,faturalarını öderim ,aidatina kadar yatırırım,tek rahat etsin keyfine baksın diye ama takacak birşey illaki bulur.
Işim varsa söylüyorum işim var şu an müsait değilim diye. Bazen küsüyor bozuluyor anlıyorum ama hayati olmayan konularda bazen hayır demek iyidir. Size de tavsiye ederim. İsten izin alamam,yoğunum anne bitti gitti. Toplu taşıma,taksi illaki binilir gidilir. Üzülmeyin. Ne derse desin,sizin vicdanınız rahatsa gerisi teferruat.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?