- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.232
- 498
- Konu Sahibi MiSS_GoTHiC
-
Olmam gereken kilo 68 ama ben 95 kiloyum
Pcosun tedavisi yok malesef..Ömür boyu doğum kontrol hapı..
İşte az önce sevgilimden duyduğum söz..Bikaç gündür bana bu tarz şeyler söylüyor.O kadar sinirlendim ki artık..Dediğine göre benim iyiliğimi düşünüyormuş,yakında gelinlik giyicekmişim,sonrasında bunun hamileliği varmış.Bu kiloyla hamile kalırsam iyice kilo alıcakmışım ve o zaman çok kötü görüncekmişim vs vs.. Bunları ben de biliyorum,istiyorum ama pcos var bende,ne kadar uğraşırsam uğraşayım çok veremiyorum..Ama bunu anlamıyor."Bir sürü insan kilo veriyor ama nedense sen veremiyorsun" diyor bana.Aslında kendimi sıktığım zaman çok iyi kilo veriyorum ama sonrasında pcostan dolayı çabucak geri alıyorum.Çok üzdü beni söyledikleri..Gerçekten çok haklı ama üslubu beni çok üzdüKızlar bu aralar hayatımda herşeyi boşvermiş durumdayım.Neden bilmiyorum ama hiçbir şey yapmak gelmiyor içimden..İki ay önce 1000 kalorilik bi diyet yaptım ve 2 haftada 7 kilo verdim ama bu benim bağışıklık sistemimi çökertti,ağır hastalık atlattım.İki haftadır toparlandım ve şimdi de korkuyorum diyet yapıp hasta olmaktan..nolur bana cesaret verin Aslında sevgilim doğru söylüyor,Nisan ayında nişanımız olucak,önümüzdeki Ekimde de düğünümüz Allah'ın izniyle..Kilo vermem gerektiğini biliyorum ama içimdeki o azim,o istek kaybolmuş durumda..Hele de o böyle sert konuşunca daha da kayboluyor..Nolur azıcık cesaret verin,gaza getirin beni Öpüyorum hepinizi..
Söyledikleri doğruda olsa, üslubu çok yanlış.. Ben nişanlılık ve Flört dönemimde dahil 7 senelik eşime hiç böyle kaba konuşmadım ki 130 kiloyu gördüğü olmuştu.. Sana böyle yaptırarak kilo verdiremez ki.. Ben eşime kilo verdirmek için onunla spora yazıldım.. 55 kilodan 45 kiloya düştüm ona örnek olayım diye çayıma kahveme şeker atmadım.. Iki saatte bir öğünlerini takip ettim diyetisyene götürdüm yemeklerini kendim hazırladım.. Destek olacak insan ne yaparsan yap Zayıfla demez.. Ki bak zayıflayıp ağır hastalık geçirmişsin, sağlığına dikkat ederek kilo vermen lazım.İşte az önce sevgilimden duyduğum söz..Bikaç gündür bana bu tarz şeyler söylüyor.O kadar sinirlendim ki artık..Dediğine göre benim iyiliğimi düşünüyormuş,yakında gelinlik giyicekmişim,sonrasında bunun hamileliği varmış.Bu kiloyla hamile kalırsam iyice kilo alıcakmışım ve o zaman çok kötü görüncekmişim vs vs.. Bunları ben de biliyorum,istiyorum ama pcos var bende,ne kadar uğraşırsam uğraşayım çok veremiyorum..Ama bunu anlamıyor."Bir sürü insan kilo veriyor ama nedense sen veremiyorsun" diyor bana.Aslında kendimi sıktığım zaman çok iyi kilo veriyorum ama sonrasında pcostan dolayı çabucak geri alıyorum.Çok üzdü beni söyledikleri..Gerçekten çok haklı ama üslubu beni çok üzdüKızlar bu aralar hayatımda herşeyi boşvermiş durumdayım.Neden bilmiyorum ama hiçbir şey yapmak gelmiyor içimden..İki ay önce 1000 kalorilik bi diyet yaptım ve 2 haftada 7 kilo verdim ama bu benim bağışıklık sistemimi çökertti,ağır hastalık atlattım.İki haftadır toparlandım ve şimdi de korkuyorum diyet yapıp hasta olmaktan..nolur bana cesaret verin Aslında sevgilim doğru söylüyor,Nisan ayında nişanımız olucak,önümüzdeki Ekimde de düğünümüz Allah'ın izniyle..Kilo vermem gerektiğini biliyorum ama içimdeki o azim,o istek kaybolmuş durumda..Hele de o böyle sert konuşunca daha da kayboluyor..Nolur azıcık cesaret verin,gaza getirin beni Öpüyorum hepinizi..
Bende de var bu hastalık 6 ay kullanıp 1 sene arayla bi 6 ay daha kullandım ve şükür 2 senedir sorun yok düzeldi sanıyorum. Siz sürekli hiç ara vermeden mi kullanıyorsunuz hapları? İsterseniz bi ara verin belkide düzelmiştir. Ve bildiğim kadarıyla doğum kontrol hapları o kadar kilo aldırmıyor 5-6 kilo etkiliyor.Olmam gereken kilo 68 ama ben 95 kiloyum
Önerilerin için teşekkür ederim canım,uygulamaya başlıcam hemen :) Desteğin için de ayrıca teşekkürler :)E süper o zaman, Blogilates videolarını izle, hatta beginners calendar'ı indir videoların hepsi youtube'da var, kadın bedavaya gayet yoğun ve başarılı bir program hazırlamış. Cheap Clean Eats diye basit tariflerin de videoları var kanalda. Mesela sabah kahvaltısı olarak 2 yumurta - 1 muz - bi tutam tarcın, güzelce ezip omlet bulamacı haline getir, mutfak robotu/rondo varsa onda da karıştırabilirsin. Tavayı hafiften yağla minik pancakeler yap. Hem meyveni, hem proteinini alıyorsun, lezzetli de, ben ki yumurtadan nefret eden insanım ben bile yedim.
Yumurta, kırmızı-beyaz et, balık... hayati önem taşıyor, ben 28 yaşımdayım 3 anoreksik dönem geçirdim, kendime verdiğim zarara yanıyorum. Protein eksikliğinden kaslarımı fena halde erittim. Beslenmeyle ilgili yapmadığım araştırma kalmadı son 1 senede. O yüzden sakın ama sakın şok diyetler yapma diyorum! Hepimiz güçlü kadınlarız, önce kendimiz, sağlığımız için kendimize iyi bakmalıyız, öğle yemeğinde hamburger yerine ızgara tavuk ve salata yemek kulağa ilk etapta hoş gelmeyebilir ama sonucu düşün. Evlendiğinde, çocuk sahibi olduğunda kiloların yüzünden yaşayabileceğin sağlık sorunlarını, çocuğuna yetemeyeceğin anları düşün, başaracaksın, inanıyorum ben sana :)
Nişanlanına da kızma, iyiliğin için sert çıkmıştır, ben anoreksia dönemimde 43 kg olmuştum ve yakınlarım o kadar sert çıkmasaydı belki şuan yoktum.
Ben de olmayacağım,bugün başladım sağlıklı beslenmeye ve devam da edicem.Akşam üstü sporumu da yapıcam :)Bir pkolu olarak seni çok iyi anlıyorum. 20 kiloyu bir yıl içinde aldım. 85 kilo bi gelindim.stres, depresyon pkolu birini çok olumsuz etkiliyor. eşim kilo konusunda hiç beni rencide etmedi.istersem başarabileceğimi hissettirdi 75 kiloya düştüm dr . Ayça Kaya nın fikirleriyle.Şimdi hamileyim 80 kiloyum. ama doğumdan sonra ilk
hedefim 70 kg. İki kat emek harcamak gerekiyor ama şişman bir anne olmayacağım.
Evet 1500 için de az diyorlar ama belki 2000 ile başlayıp 1 ay sonra 1500 düşürebilirim,ne dersin?Evet az ya şimdi ben sana tam diyemem ama ben spora gidiyordum benimki 15o0den fazlaydi benden baya kilolu vardı onunki fazlaydı çünkü sen az yedikce vücut savunmaya geçiyor metabolizmayi yavaşlatıyor versen dahi kastan gidiyor. ..
Bunu daha önce duymamıştım,teşekkür ederim :) İnşallaah..Canım öncelikle üzme kendini allah başka dert vermesin kilo bu geçer gider. Ablamda pkostu ilaçla fln dengelemedi aksine kilo aldı. Taze çörek otuna bal karıştır hergün aç karna sabahları ye o hormonları dengeliyo inşallah seninde pkosun kaybolur
Benim sağlıksız beslenmem şu yönde,sabahları kahvaltı yapmıyorum.Okula gidince simit yiyorum.Öğleye kadar acıktığım için de bi kek yiyorum tenefüste.Öğlen dışardan söylüyoruz.Okulda yoruluyorum diye akşam üstü eve geldiğimde uyuyorum.Tabi yemek yapmıyorum ve kahvaltılıkla geçiştiriyorum.Biliyorum böyle çok sağlıksız.Bu yüzden artık dikkat edicem :)Zaten sağlıksız besleniyormuşsunuz, bağışıklığı en çok sağlıksız beslenmek düşürür.
Tavsiye edilen yeme düzeni zaten sağlık için tavsiye ediliyor. Kilo vermek için değil.
Ekmeği, şekeri, tuzu, tatlıları, fast food u keser ve ızgara balık, et, salata, vs yerseniz bağışıklığınız düşmez, güçlenir.
Bunu yaşam tarzı haline getirmeniz gerek. Normal kilom 68 demişsiniz, sevgilinizin normal kilosu da 80 olabilir bu durumda, kendinizi onunla kıyaslamayın. 62 zaten normal değil erkek arkadaşınız için.
Evet anlamadım ve gerçekten de çok haklı..Başladım bile bugün :)İyilikle söylemiş anlamamışsın şimdide kırarak söylemiş bana sorarsan adam haklı. Hastalık vs sebebiyle kilo problemin olabilir ama bak isteyince veriyorsun bence iradeni kullanmıyorsun. O yuzden sevgilinde sinir olmuş. Bir an önce başla zayıflamaya
Diyetistene gidemiyorum,ancak kendim yapabilirim..Bir diyetisyene gidip bütün değerlerinize gore saglikli bir liste almak bir gununuzu alir..
Bence saglik sorunları olan biri kendi olusturdugu diyeti yapmamali..
Çok tatlı dille söyledi bana ama ben anlamadım.Mesele sevmemesi değil."Bu halinle çok güzelsin,çok beğeniyorum ama ilerde hamilelikten sonrası için söylüyorum" diyor.Size karşı bu kadar ağır konuşması afedilir değil .Ama kilo vermek için birilerinin sizi kırmasına ,söylemesinede gerek yok.Sizi bu halinizle tanımadı mı?Sağlıgınız için vermelisiniz kilo.
Her zaman böyle sert çıkmaz,bu sefer çok kızdı çünkü ben uyarılarına aldırış etmedim..İcindeki canavari az bi gostermis sanki
Bu adamla evlenmek istediginden emin misin canim?bunun iyi gunu var kotu var ve bu adam yaninda olabilecek mi?tabi ki kilo vermeni isteyebilir,hakli da.ama bu uslup karakterini gostermis sanki...
Hemen hemen aynı kilodaydım tanıştığımızda.Evet 1500 kalorilik diyete başlayabilirim.Kendime bi düzen kurucam artık :)Sizi ilk tanıdığında kaç kiloydunuz ?
Zaman içerisinde tatlı dille anlatmış aslında ve şuan yine çok kırıcı konuşmamış,olabilecekleri anlatmış. 95 kiloyla hamile kaldığınızda kilo aldığınızı düşünsenize.
1000 kalorilik diyetle elbette hasta olursunuz. En az 1400 1500 kalorilik diyetlere başvurabilirsiniz ve buna da ancak bir uzman onayıyla başlamalısınız.
Burada birçok harika spor ve diyet grupları vat, birine katılıp devam edebilirsiniz.
Düzenli spor ve yediğiniz yemeklerin yarısını yiyerek ve yine bazı yasaklara uyarak ciddi kilo verebilirsiniz.
Yasaklar : Börek, şeker, kesinlikle yasak.
Bel sakatlığımdan dolayı ben ağırlık kaldıramam ama spor yapmaya başlıcam bugün. Leslie ve oryantal :)Önce diyet yaptım canım sonrada spor yaptım fitnessa gittim 1 yıl anacım bi görmeniz lazımdı 3 sezeryanla doğum yapmış benmiydim o derece güxelleşti vucudum ağırlık çalışması vucudun komple çalışması çok güzelleştiriyo insanı herkes hayran kalmışdı 3. Kızımı doğurdukdan sonra yapmışdım sonuç ramazan girdi hem sporu hemde yediklerime dikkat etmedim geri aldım 10 kiloda eklenerek onca emek boşa gitti ama sarkma yok yağlarım löp löp değil tek tesellim o demem o kiii önce verip sonra sporla ağırlıkla çalışarak mükemmel bir vucunuz olur tarafımdan 2. Kez test edip onaylandı
İlerde gebelik için kilo vermem şart,doğru söylüyorsunuz..Teşekkür ederim :)yorumları okuyamadım ama pcos için zaten kilo vermeniz gerekiyor. yani iki yönlü bir denklem bu. pcosluyken zor zayıflarsınız ama pcos da kilo ile doğru orantılı ilerler. sizin kendi sağlığınız için bir karar almanız lazım. verince geri almamak için yaşam tarzınız olsun diye bir karar alın. hergün 1 saat spor zor değil inanın. hem her açıdan sağlıklı olursunuz. sadece diyetle olmaz.
Hemen bugün başlıyorum zaten,spora da diyete de :)aslinda pco ve kilo zincirleme bir olay kilo versen muhtemelen pco sorununda kalmiyacak yada hafifleyecek goreceksin...suanda bence bir uzmandan yardim al zayiflama konusunda ve spora basla cokdegil yarim saat bile yurusen kilo vermeni kolaylastiricaktir mutlaka yasin daha genc gorunusunu bir kenara koy gencyasta hastalik sahibimi olmak istiyorsun...inanben kilo aldigim zaman hantallasiyorum vucudum sertlesiyor halsizlesiyorum cildim bozuluyor vs. adetlerim bile duzensizlesiyor yazik kendi b e dikkat et bir insan bogazinasahip olamiyorsa neresine sahip olabilirki? dikkatli beslen;yediklerin senin yasam tarzin oluyor saglikli beslenirsen saglikli yasarsin dikkatetmezsen ileride sekeri tansiyonu kolestrolu cekersin canim benim, spor yap kendini cokyormana gerek yok hafif tempolu yuruyusle basla bir iki yapinca aliskanlik haline gelecek sporsuz yapamayacaksin...erkek arkadasinin uslubu yanlis olsada hakli aslinda sen istesen verirsin eminim...bu arada pco icin duymussundur ama sogan suyu birebir ciddi mana da yararli ama once kilo vermen gerek
Teşekkür ederim :)sizi böyle görüp beğenmedi mi şimdi niye huysuzlanıyo..
çok sıkmayın kendinizi ufak ufak öğün azaltarak başlayın gece yatmadan mekik çekin ufak ufak midenizin küçülmesini bekleyin ve diyet yapmayın hayat tarzınızda az ve sağlıklı beslenmek olsun.
Bu sefer daha dikkatli olucam :)boylarımız aynı ben 65 kiloyum bu bile bana bazen falza geliyor inan göbek pıt die fırlıyor 95 tl fazla bencede ama diyetini kendi kafana göre yapma diyetisyene git ciddi kilolar veriyorsun metabolizman çöker tabii.. bende de tiroid var kilo vermek zor ama engel değil azimle olmak gerek..
Darısı başıma inşallah..Ben de zayıflayıp öyle hamile kalmam gerekiyor,diğer türlü çokkk zorbende de pcos var.
öğrendiğimde 103 kg falandım(boyum 172). kadın doğum+ endokrin takbiyle 1 senede 86 kga düştüm. sonra da kendim 80 e kadar düşmüştüm. 2 sene korudum o kiloyu ama en son lisansta tezimi yazarken 87 falan oldum tekrar. eşimle evliliğe karar verdiğimiz zaman bu kg daydım. sonra 4 ayda spor ve diyetle 67-68 kg a düştüm. balayında aldığım kg hariç de evlendikten sonra da korudum kilomu. 72 civarıydı. ama doğum kontrol hapıyla korundum, doktorum hem kilo almamı engelleyeceğini hem de istediğimde daha kolay hamile kalabileceğimi söylemişti. gerçekten de hapı bıraktığım ay 10 kg aldım ve o kiloyla hamile kaldım. üzerine aldığım kg da cabası. şimdi tartılmıyorum bile :) ama kararlıyım doğum olsun bir vereceğim, evlendiğim zamanki halime dönmemi eşim istemiyor kemik torbası gibi oluyormuşum ama en azından bir 75 olacağım en kısa zamanda.
pcos ta en ufak moral bozukluğu hormanları etkilediğinden kilo aldırıyor, sıkıntıya sokmazsan kendini kolay kg verebilirsin.
Teşekkür ederim,ben de 3 yıldır kullanıyorum.Zayıfladıktan sonra belki gerek kalmaz..PKO bende de var. Evet tamamen geçiren bir tedavisi yok bu doğru.
Ama ömür boyu asla doğum kontrol hapı kullanılmaz.
Ben 6-7 sene kullandım ve yaklaşık 1 - 1.5 senedir kullanmıyorum artık.
Ve istersen tabiki kilo verebilirsin.
Sadece çok hızlı kilo verilen diyetlerden kaçın.
Sağlam adımlarla ilerle. Yavaş ver ama kalıcı ver.
Öğretmenim ve hergün 4e kadar dersim var.Belki abartı gelebilir ama inan beynim o kadar yoruluyor ki okulda,eve gelip bi an önce yatmanın derdine düşüyorum..Ama bundan sonra yok..95 kiloysan bunu pcos a bağlama bir tek. bence biraz bunun altına sığınıyorsun sen.
1 saat hafif tempolu koşmak sana 650 kalori yaktırır.
Yemeden verirsen enerjin düşer hem de fazla kilodan sonra sarkman olur..
Evli değilsin, çoluk çocuk derdin yok, belki çalışmıyorsundur da. Ben senin yerinde olsam sabah 1 akşam 1 saat yürürüm tempolu. Bak bakalım veriliyor mu verilmiyor mu?
Biliyorum evetBen kullanmiyorum dogum kontrol hapi.Eskiden 55-60 gunde bir olurdum.Simdi sporla 35-40.Tamam pcosun tedavisi yok ama en aza indirebilirsn ki bunu sana doktorun defalarca soylemistir.Haraket-spor-haraket-spor.Bunu sende biliyorsun.Bence erkek arkadasin bir bakima hakli.Bu kiloyla evlenince hamile kalmanin neredeyse imkansiz oldugunu biliyorsun degil mi?Bebegimiz olmuyor diye kapi kapi doktor doktor gezindiginizde doktorun sana diyecek git kilo ver diye.Simdiden onlem icin sevgilin demis. Bazen en aci gercekleri insanin en sevdiginin soylemesi gerekli.Bu seni motive etmeli.
Teşekkür ederim canım..Evet çok kızdım ama çok da hak verdim..cnm asla kendini güçsüz hissetme. bak benim kuzenim yeni evlendi ve onun da rahatsızlığı nedeniyle kilo vermesi imkansız gibi birşey. damat incecik, bizim kız kilolu. ama aşk buna engel mi? bence değil. çok da mutlular. her şeyden önce sevgilinin senin sağlığını düşünüp ona göre konuşması lazımdı. eğer seni bu şekilde kabullenip sevemiyorsa buyursun gitsin. emin ol ki o kaybeder. sen değil. bence moralini bozmadan uzman bir doktara git ve sağlığını bozmadan nasıl kilo verebileceğini araştır. ayrıca bence içindeki azmin kaybolmasına da sevgilin neden oluyor. sana moral verse eminim ki bu kadar boşvermiş olmazdın. lütfen önce kendini sev, daha sonra da sadece kendin için bir şeyler yap. o istedi diye değil yani. eminim başarabilirsin.
Abur cubur tüketen biriyim evet ve biliyorum ki bu yüzden çok alıyorum.Ben de öyle yapıcam artık..Cok agir diyet yapma.
Sen ne yedigini biliyorsundur, yani neyi fazla yedigini.
Muhtemelen seker ve karbonhidrati hayatindan cikarip bir de spora agirlik verdiginde zayiflarsin.
bende de var ayni rahatsizlik. Sadece seker ve hamur işini cikarip 15 gunde 4 kg verdim vr bunyem hic etkilenmedi. Tabi spor da yaptim.
arkasini birakirsan cok kolay aliyorsun bu dogru.
nisanlin kirici konusmus ama bazı konularda hakki var.
onun icin değil kendin icin zayiflamalisin.
Evet bu sefer çok daha dikkatli olucam,teşekkür ederim :)Söyledikleri doğruda olsa, üslubu çok yanlış.. Ben nişanlılık ve Flört dönemimde dahil 7 senelik eşime hiç böyle kaba konuşmadım ki 130 kiloyu gördüğü olmuştu.. Sana böyle yaptırarak kilo verdiremez ki.. Ben eşime kilo verdirmek için onunla spora yazıldım.. 55 kilodan 45 kiloya düştüm ona örnek olayım diye çayıma kahveme şeker atmadım.. Iki saatte bir öğünlerini takip ettim diyetisyene götürdüm yemeklerini kendim hazırladım.. Destek olacak insan ne yaparsan yap Zayıfla demez.. Ki bak zayıflayıp ağır hastalık geçirmişsin, sağlığına dikkat ederek kilo vermen lazım.
Biliyor herşeyi ama söz dinlemediğim için kızıyor bana.Herkes veriyor sen neden veremiyorsun diyor.Araştırmıiş ve pek çok pcoslunun da kilo verdiğini okumuş.Onlar verdi,sen de verirsin diye başıma geçti..Size kilo vermeniz konusunda destek olacağını,bunun sizin sağlığınız açısından da iyi olacağını belirtmesi normal olurdu,ama yok çirkinleşeceksin yok şöyle yok böyle.Sizi kiloluyken tanımadı mı? Ayıp ettiğini,eğer bilgisi yoksa biraz pcos.la veya genel manada tıpla ilgili okuyup geliştirmesini isteyin.Böyle bilmeden,cahil gibi konuşması yanlış.Seven insan araştırır,yardımcı olmaya çalışır, öyle kolay değil kilo vermek,ama şüphesiz imkansız da değil.
Bence yemenizde çok kısıtlamayın sadece abur cuburu ve ekmeği azaltın. Yürüyüş ve bol su ile sağlıklı olarak verebilirsiniz diye düşünüyorum.Ayrıca bunu kendiniz için yapacağınızı unutmayın,aksi takdirde stresle daha çok yeme dürtünüz artar.
Sıkmayın canınızı.
Evet canım 3 yıldır ara vermeden kullanıyorum. Dk hapından kilo almadım zaten,o beni etkilemedi..Bende de var bu hastalık 6 ay kullanıp 1 sene arayla bi 6 ay daha kullandım ve şükür 2 senedir sorun yok düzeldi sanıyorum. Siz sürekli hiç ara vermeden mi kullanıyorsunuz hapları? İsterseniz bi ara verin belkide düzelmiştir. Ve bildiğim kadarıyla doğum kontrol hapları o kadar kilo aldırmıyor 5-6 kilo etkiliyor.
Bugün herşeye yeniden başladım ve böyle devam edicem artık :)Oncelikle gecmis olsun, hastaliginiz konusunda. Kullandiginiz ilaclarin aldiginiz kilodaki etkisini bilmiyorum fakat size kilo aldiran 'ilac' etmeni var ise spor da yapmalisiniz. Bir de beslenme aliskanliklarinizi gozden gecirmenizi oneririm. Diyet uyguladiktan sonra ayni beslenme aliskanliklari ile devam ederseniz sadece bosa cabalamis olursunuz.
Sadece diyet, ustelik kendinizin karar verdigi sok diyetler daha kotu sonuclar dogurabilir. Kisa vadede cozume ulasaniz da verdiginiz kilolari yeniden veya fazlasiyla geri alabilirsiniz. En kisa surede bir uzmandan destek alin. Bence hemen harekete gecin.
Durumun farkinda olup nisanliniz soyleyene kadar cozum uretmemekle yanlis yapmissiniz. Soyledigi seylere de hak vermissiniz (saglik, hamilelik konulari vs.) Bence kirilip alinmak yerine bu durumun sizi hirslandirmasi lazim. Belki de siz harekete gecmeyerek (daha dogrusu cabalasaniz da sonuca ulasmayarak) adama soylemekten baska care birakmamissinizdir.
Evet hırs yaptım bu sefer ve vericem! :)cnm pko rahtszlığı için sana dokunmayan bitkisel ürünler denerdn mi için tedavinle beraber ibrahim saraçoğlunun kürleri mükemmel ama sana zararı yoksa tabi hem kilo vermenede yardımcı olur.ama en başta sen isticeksin kilo vermeyi hırs yapmalısın profosyenel bir diyet ve spor yaprsan hem sarsılmazsın hemde bundan sonra nasıl kilonu koruyabilceğini öğrenirsin.ömür boyu d.konturol hapı kullanmak çok iyi bişey değil bence.
Çok teşekkür ederim..Sevdiğini biliyorum,sağlığım için böyle konuşuyor.Ben biraz vurdumduymazım sanırım,başıma müsibet gelmeyince anlamıyorum.Ama bu sefer herşey çok farklı..95 kilo çok fazla
diyetisyene ve spora yönlenmeni tavsiye ederim
sevgilin seni sevmiyor olsa, görüntünü çok taksa en başına ilgi duymazdı
duysa da sonrasında bırakırdı
evet canım kilo vermen lazım
çaresi de var
ara bence
bunu kendin için, ruh ve beden sağlığın için lütfen yap
hiç kimse için değil, kendin için sağlığın için zayıfla, bol su (içme suyuna 1 lt ye 1 çay kaşığı karbonat etkili olur), yürüyüş, spor sanırım çok kolay kilo verirsiniz, azmedince 7 kg vermişsiniz çünkü. eğer diyet kötü etkiliyorsa bu saydıklarım eminim sizde kötü etkilenmeden kilo verdirir.İşte az önce sevgilimden duyduğum söz..Bikaç gündür bana bu tarz şeyler söylüyor.O kadar sinirlendim ki artık..Dediğine göre benim iyiliğimi düşünüyormuş,yakında gelinlik giyicekmişim,sonrasında bunun hamileliği varmış.Bu kiloyla hamile kalırsam iyice kilo alıcakmışım ve o zaman çok kötü görüncekmişim vs vs.. Bunları ben de biliyorum,istiyorum ama pcos var bende,ne kadar uğraşırsam uğraşayım çok veremiyorum..Ama bunu anlamıyor."Bir sürü insan kilo veriyor ama nedense sen veremiyorsun" diyor bana.Aslında kendimi sıktığım zaman çok iyi kilo veriyorum ama sonrasında pcostan dolayı çabucak geri alıyorum.Çok üzdü beni söyledikleri..Gerçekten çok haklı ama üslubu beni çok üzdüKızlar bu aralar hayatımda herşeyi boşvermiş durumdayım.Neden bilmiyorum ama hiçbir şey yapmak gelmiyor içimden..İki ay önce 1000 kalorilik bi diyet yaptım ve 2 haftada 7 kilo verdim ama bu benim bağışıklık sistemimi çökertti,ağır hastalık atlattım.İki haftadır toparlandım ve şimdi de korkuyorum diyet yapıp hasta olmaktan..nolur bana cesaret verin Aslında sevgilim doğru söylüyor,Nisan ayında nişanımız olucak,önümüzdeki Ekimde de düğünümüz Allah'ın izniyle..Kilo vermem gerektiğini biliyorum ama içimdeki o azim,o istek kaybolmuş durumda..Hele de o böyle sert konuşunca daha da kayboluyor..Nolur azıcık cesaret verin,gaza getirin beni Öpüyorum hepinizi..
Pek de haksiz sayilmaz be canim 95 kiloyla ne hamile kalinir ne saglikli yasanirOlmam gereken kilo 68 ama ben 95 kiloyum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?