- 11 Ağustos 2013
- 6.522
- 24.125
- 548
- Konu Sahibi MiSS_GoTHiC
-
Ah canım üzülmeEvet kendim için yapmalıyım bunu ve ona da gününü göstermeliyim..Çok üzüldüm,çok kızdım
Olur başlayalım..Ben zaten bugün az yedim,ben de abur cubur hastasıyım ve 2 gündür yemiyorum..Haydi o zaman elele :)
Ben kendiminkileri göremiyorum ama yaa..
Ben de pişman olmak istemiyorumKendime hedef koyup,örnekler asmalıyım etrafıma..Teşekkür ederim :-*
Evet geçici dimi..Sonra hem zayıf olcam hem de güzel görüncem dimi?
Bir arkadasin da pcos u var ama zayif. Siz de umudunuzu kaybetmeyinİşte az önce sevgilimden duyduğum söz..Bikaç gündür bana bu tarz şeyler söylüyor.O kadar sinirlendim ki artık..Dediğine göre benim iyiliğimi düşünüyormuş,yakında gelinlik giyicekmişim,sonrasında bunun hamileliği varmış.Bu kiloyla hamile kalırsam iyice kilo alıcakmışım ve o zaman çok kötü görüncekmişim vs vs.. Bunları ben de biliyorum,istiyorum ama pcos var bende,ne kadar uğraşırsam uğraşayım çok veremiyorum..Ama bunu anlamıyor."Bir sürü insan kilo veriyor ama nedense sen veremiyorsun" diyor bana.Aslında kendimi sıktığım zaman çok iyi kilo veriyorum ama sonrasında pcostan dolayı çabucak geri alıyorum.Çok üzdü beni söyledikleri..Gerçekten çok haklı ama üslubu beni çok üzdüKızlar bu aralar hayatımda herşeyi boşvermiş durumdayım.Neden bilmiyorum ama hiçbir şey yapmak gelmiyor içimden..İki ay önce 1000 kalorilik bi diyet yaptım ve 2 haftada 7 kilo verdim ama bu benim bağışıklık sistemimi çökertti,ağır hastalık atlattım.İki haftadır toparlandım ve şimdi de korkuyorum diyet yapıp hasta olmaktan..nolur bana cesaret verin Aslında sevgilim doğru söylüyor,Nisan ayında nişanımız olucak,önümüzdeki Ekimde de düğünümüz Allah'ın izniyle..Kilo vermem gerektiğini biliyorum ama içimdeki o azim,o istek kaybolmuş durumda..Hele de o böyle sert konuşunca daha da kayboluyor..Nolur azıcık cesaret verin,gaza getirin beni Öpüyorum hepinizi..
cnm diyet topiğindeki konun burda http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/100-kilo-ile-basladim-hadi-bakalim.764747/Diyet topiğinde benim de günlüğüm vardı ama bulamıyorum şimdiDiyetisyen yok yaşadığım yerde ve hayatım boyunca o kadar çok gittim ki diyetisyene,söyleyecekleri şeyleri harfi harfine biliyorum zaten..Aslında yaptığım saçma dimi? Bilmek ama uygulamamak..
Evet mahvetti beni..Bağışıklık sistemimi çökertmiş..
İnşallah canım yaa
Evet odunAh canım üzülme
Erkeklerin hepsi odun.
Bak ben ikinci doğumumu 11 ay evvel yaptım eski kiloma pek dönebildiğim söylenemez. Eşim arada hep tiye alır kilolarımı, hatta aynen seninkinin dediği gibi birşey demişti bi ara bana. "sen zayıfla yaa, hatta baya bi zayıfla" nasıl kızmıştım. "Ben bedenimi seviyorum. O bedenden iki tane nur gibi çocuk çıktı. Biliyorum ki herşeyin bir zamanı var, sen karışma!"demiştim. Bazen ağızlarının payını vermek gerekiyor. Sen hiç üzülme, sağlıklı besleni+egzersiz yap bak nasıl da sonuç alacaksın
Teşekkür ederim,inşallah..Bir arkadasin da pcos u var ama zayif. Siz de umudunuzu kaybetmeyin
Seni cidden çoook tebrik ediyorummm,maşallah sana..Nasıl verdin 43 kiloyu canım ya,ben de istiyorum.Birinin yol göstermesine çok ihtiyacım var çookkBenim facede uye oldugum zayiflama grubunda pcoslu olup cok ciddi kilolar veren arkadaslar var. Kendinizi asla olumsuz dusunceye yoneltmeyin.
Benim de insulin direncim ve hasimato troidim var ikisi de kilo vermeye engel ama ben 1.5 yilda 43 kilo verdim. Hala da koruyorum. Evet bizim gibilerin hayatı cok zor. Bir gun fazla kacirsam hop 1 kilo geri donuyor o yuzden ömür boyu dikkat edecegiz. Kendime sunu soruyorum: yemegi mi daha cok seviyorsun kendini mi? Cevap kendimi, kendi bedenimi her seyden cok seviyorum... yedigim hicbir sey beni istedigimi giyebilmenin, kendimi guzel hissetmenin mutlu ettigi kadar mutlu edemiyor.
Evet baktırdım ve 3 ayda bir de testlerin tekrarlanıyor.Pcos haricinde hiçbir sorunum yok çok şükür..pcos kilo vermenizi engellemez yanlışınız var. Troidinize baktırdınız mı?
O zaman doğru yöntemle zayıflamıyorsun, şok diyetler mi yapıyorsun. Yaşın cok genc, lütfen zayıfla, istersen yapabilirsinEvet baktırdım ve 3 ayda bir de testlerin tekrarlanıyor.Pcos haricinde hiçbir sorunum yok çok şükür..
Evet şok diyetler yaptım bi ara..Çok gencim dimi,zayıflayabilirim dimi?O zaman doğru yöntemle zayıflamıyorsun, şok diyetler mi yapıyorsun. Yaşın cok genc, lütfen zayıfla, istersen yapabilirsin
Teşekkür ederim canım,bunları da not alıp uygulayacağım :-*D vitamini eksikliği de kiloya sebep oluyormuş...bir yakınım obezite sınırında...tahlillerinizi yaptırmanız gerekiyor...ve iştahı azdırmamak için püf noktaları var...mesela sabahları kocaman bir bardak tarcınlı bol limonlu ılık su gibi...meyve yedikten yada şekerli bir kaçamak sonrası bir kaç yudum süt yada yoğurt yani protein almak gibi...gün içinde zencefilli ılık limonlu su(metabolizmayı hızlandırmak için) içmek gibi vs....
Farklı şehirlerdeyiz malesef..Daha önce de söyledim,defalarca tatlı dille söyledi,hayatım böyle çok güzelsin ama hamilelikten sonrası kötü olursun,sağlığın tehlikeye girer felan dedi..Baktı bende tık yok,böyle sert konuştu..Evet artık baskı da yapıyor..Saat 6da akşam yemeği yedim ve yarım saat kadar önce çok acıktım,bi kivi yiyim dedim.Bir sürü laf ettii..sizi beğenmiyorsa ve yarın öbür gün kilonuzu kafanıza kakacaksa;evlenmeyin.sizi bu kiloda gördü ve beğendi.bunun üstüne böyle baskı yaparak size kilo verdirtemez.sağlığınızdan endişeleniyorsa;çözüm yolu ile birlikte gelsin.nasıl olursa olsun zayıfla demek baskı yapmaktan başka birşey değil.eğer sizi seviyorsa sizinle birlikte spora yazılmayı teklif edebilirdi.sorun şu ki samimi değil.seven insan,karşısındakini yatıştırarak ve onu strese sokmadan karşısındakinin hayatına kolaylıklar getiririr.
Tabi ki zayıflayabilirsin. Yeter ki isteEvet şok diyetler yaptım bi ara..Çok gencim dimi,zayıflayabilirim dimi?
Teşekkür ederim canım,bunları da not alıp uygulayacağım :-*
Diyetisyen imkanım yok..Kendi diyetisyenim olmalıyım ama bunu için de azim gerek..Bende o yok artıkPeki bu düzeni nasıl sevdirdin kendine?
İşte başaramadığım o zaten.Bağışıklık sistemim çok zayıf beta mikrobundan dolayı ve hemen bozuluyor..metabolizmanı hızlandırmaya çalış . ızgara ye . yeşil çay iç . bol su iç . ama sakın bağışıklığının düşmesine izin verme .
Evet istiyorum ve yapıcam! :)Tabi ki zayıflayabilirsin. Yeter ki iste
O benim öküzüm ya :) biliyorum beni düşündüğünü,o yüzden böyle söyledi.Başta çok tatlı dil döktü ama hata bende..Ben olsam kilo veririm, sonra da o erkek arkadaşın olacak öküze yol. .
İngilizce öğretmeniyim zaten,o dediğiniz videoları izleyeceğim ben de.Bilgiler için gerçekten çok teşekkürler.Yazdıklarınızı okurken düşündüm de,benim sorunum aslında hem junk food yemek hem de sağlıksız beslenmek..Mesela et hiç tüketmem,canım da istemez..Aslında ne kadar tehlikeli dimi..Çok teşekkür ederim..Aslında Kızılay Merkezlerinde uygun fiyata bakan diyetisyenler oluyor, ben 3 sene önce gitmiştim. Ama kesinlikle gidemem diyorsan, kalori hesaplama olayına zaten girmişsin, diyet döneminde aldığın kaloriyi 1500'e çıkar. Diyetlerde kadınlara verilen kalori ortalama 1500 oluyor genelde, bazı arkadaşlarda yazmış, beyaz un, pirinç, makarna hayatından tamamen çıkar. Bunları çok canın çektiğinde bulgur pilavı, kepekli makarna ile bu isteğini gidermeye çalış. İstediğin kiloya inince de haftada 1 gün bu tarz yiyecekleri tüket. Bunun yanında yağı azalt, yemeklere kattığından tut, yediğin yağlı gıdalara. Hatta yağ ihtiyacını sınırlı miktarda kuru yemiş ile giderebilirsin, günde 2 ceviz ya da 5 adet badem gibi. Tabi kızartma, fast food benzeri gıdalara da veda edeceksin bir süre. PCO olduğu için şeker direncin olabilir, meyveyi de sınırlı tüketirsen iyi olacaktır. Günde 1 porsiyon şeklinde. Protein'e yönelip karbonhidrattan mümkün mertebe uzak durmak hem kas kitleni korur hem de açlık hissini çok yaşamazsın.
Şu gıdalarla kendinize bir plan hazırlayabilirsiniz:
Yumurta
Et
Çeşitli sebzeler
Baklagiller
Kuru yemişler
Yulaf, kepek karışımları
baharatlar (özellikle tarçın şekerini düzenler)
keten tohumu
sınırlı Meyve
yağsız yoğurt, süt, peynir çeşitleri
Suyu da eksik etmeyin günde ortalama 2 litre su mutlaka tüketin
Ben bu motivasyona pilates videolarını izlediğim amerikalı fitness eğitmeni sayesinde sahibim. Egzersizler esnasında sağlıklı beslenmeyle ilgili biraz beyin yıkaması yapıyor, "vücudunuz çöp tenekesi değil ona iyi bakın", "sadece güzelleşmek için uğraşmayın, sağlık için, güçlü bir kadın olmak için çabalayın", "siz güçlüsünüz, bunu başarabilirsiniz, temiz beslenin, pes etmeyin, egzersizleri yarıda bırakmayın"...
İngilizceniz varsa youtube'da bu tarz videolar bolca var, boş vakitlerinizde yararlanabilirsiniz. Basit ve sağlıklı tariflerde oluyor yabancı sayfalarda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?