• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapayım şimdi kayınvalideme

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.608
598
Arkadaşlar, 6 aylık evliliğimde kayınvalidemin garip gureba tripleri ile yaşamaya devam ediyoruz. Eğitimli yıllarca mesleğini yapmış şimdi emekli olan bir kayınvalidem var. Egosu hayli yüksek. Babası çok şımartmış, güzel kadın bir de idari bir pozisyonda çalıştığı için de hep pohpohlanmış bir durumda. İnsanların ona söyleyeceği hatta söylemeden duruşu ile yapılan bir şeyden bile kırılıp küserken kendisi karşısındakini devirir geçer sözleriyle.
Geçtiğimiz hafta kayınpederim şehir dışında idi, bizde akşamları uğradık. Kısa diye gittik uzunca kalmak durumunda kaldık. Yeğeni gelmiş ziyaretine öyle otururken ciddi anlamda kırıcı cümleler kurdu. Eşime daha güzel, zengin ailelerin kızları ile olsun diye çok söylendiğini ama eşimin kabul etmediğini 4 senedir sürekli düzenli olarak söyler. Tabi başka cümleler de var ama bu en acıtanı oldu. Yıllardır aman kendi söylesin dursun nasılsa biz beraberiz kafasındayken kalbim kaldırmadı sinirlendim. Her defasında duymamazlığa vurdum, eşim müdahale etti derken yeğeni varken o akşam erkekler bir anlık bahçeye çıkmışlardı. O süreçte ne var ne yok tatlı tatlı laflarını attı sırf benden beklediği şeyleri yapmadığım için. (gündüz eşim yokken gitmiyorum, misafirlerine hizmet etmeye gitmiyorum en büyük sorunu bu oğlunu kıskanmaktan başka)
Ben de aşk olsun ben buradayım, liseden beri biz birlikteyiz ona rağmen başka insanların lafının geçmesi bile ayıp dedim ama onu gibi gülerek. Yeğeni de beni destekledi erkekler tam o sırada içeri geldi hadi kalkalım dediler. Arabada yer olmadığı için eşim önce onları bırakacaktı sonra da beni alacak gezecektik dışarıda.
Ben de hazırlandım beni önce eve bırak sonra geçersiniz dedim. Ben zayıfım arabaya sığarım beş dakikalık yer dedim. O da tamam dedi ama planımıza niye uymadığımı da anlamadı sinirlendi farkettim bir şey demedi. Annesi de bozuldu o sırada kalıver yarım saat ne olacak dedi yorgunum dedim çıktım. Eve beni bıraktı kendi sonra geldi homurdanarak ben de ağladım zaten sinirlerim laçkalaştı sürekli aynı cümleler ayıp ve saygısızlık yapıyor annen benim yerine bi koy kendini dedim. İfade ettim o da anladı annemi ben biliyorum istersen gidip derdini anlat çözelim dedi. Ben de istemiyorum çünkü anlatsam daha fazla üzerime gelip sinirlendirebilir gerek yok zayıf noktamı göstermeye diye düşünüyorum dedim.
O da tamam dedi. Geçen cumartesiden bu yana ilk kez gittim suratı düşük bir şekilde karşıladı. yemek yedik, neyin var dedi eşim bir şeyim yok hastayım dedi. Yine her zamanki gibi misafirleri gelecekmiş. Tatlı yapıyım mı dedim teklifen onu da yapmış. Tamam o zaman dedim çıktık. Tabii surat beş karıştı. Ben de hiç bir şey yokmuş gibi davrandım. Başka türlü olmuyor çünkü. Ben tepkilerini kavga gürültüden ziyade kırgınlıklarımı kendi Kabuğuma kısa bir süre çekilip sonra hiç bir şey yokmuş gibi yaşamayı tercih ederim. Beni kıran insan bir cümle söylerse yıkar geçerim ancak öfke sorununu ancak bu yöntemle çözebildim. Yoksa biliyorum o gece öylece suratım bozuk çıkmama kızgın. Bu kız niye iyiyken kötü oldu yüzü diye düşünmek yok. Eminim ama eli kulağında konuşmak isteyecek ve ben asla yalnız kalmak istemiyorum. Ne yapayım hanımlar :(

Esinle al karsina acikca konus. Ayip oluyor, huzurlu saygili gecinelim gidelim deyin
Yoksa tripler buyur. Bastan koyun sinirinizi. İliskiniz lacka olmasin

Konuşmayı son çare düşündüm ama şimdi kendi cümlelerini biriktiriyor kayınvalidem. Benim de kendimi düzgünce ifade edeceğim şeyleri bir sıraya koyup izah etmem lazım sanırım. Eşimle çok şükür iyiyz açıkçası sırf annem nerede trip atacak derken zorlanıyoruz diyor eşim dahi. En büyük şansım sanırım beni anlıyor olması.

Kk kadınlarının bi çoğundan akıllısınız taktir ettim.
En azından olayı çözüp dan diye yaralarınızı belli etmek yerine sırf karşı taraf nokta atışı yapmasin diye sinirle ifşa etmemissiniz kendinizi.
Ve evet kayinvalideniz gayet kıskanç bence sizde ondan oldukça güzelsiniz bu yüzden bilenmeye devam edicek. Sizde sallamamaya devam edeceksiniz.

Eşiniz sizi destekliyorsa annesiyle konuşup bu sorunu kendi çözsün.
Gidip derdini anlat demiş ya o işler öyle olmuyor maalesef.
Eşinize sorun bakalım asıl erkeğin ailesinin zengin olması beklenir benim annem daha zengin bir ailenin oğluyla evleneydi keske kızım dese ne hissederdi?
Annesinin size saygılı davranmasını sağlamak zorunda eşiniz bu problemi en kısa sürede çözmeli.

konu açılrsa kaynana açık açık bu söylediklerinden dolayı rahatsız olduğunu söyle.hiç birşey değişmese bile sen söyleyip rahatlamış olursun

Kk kadınlarının bi çoğundan akıllısınız taktir ettim.
En azından olayı çözüp dan diye yaralarınızı belli etmek yerine sırf karşı taraf nokta atışı yapmasin diye sinirle ifşa etmemissiniz kendinizi.
Ve evet kayinvalideniz gayet kıskanç bence sizde ondan oldukça güzelsiniz bu yüzden bilenmeye devam edicek. Sizde sallamamaya devam edeceksiniz.

Yok o cidden güzel :D ama egosu fena. Hiç bir insan ondan daha fazla sevgi ve saygı görmeye layık değil gibi bir tavrı var. Bir tek o sevilmişcesine davranıyor. Onun oğlunu sebebin bile neredeyse o doğurduğu için filan diyecek diye korkuyorum :D

Yok o cidden güzel :KK70: ama egosu fena. Hiç bir insan ondan daha fazla sevgi ve saygı görmeye layık değil gibi bir tavrı var. Bir tek o sevilmişcesine davranıyor. Onun oğlunu sebebin bile neredeyse o doğurduğu için filan diyecek diye korkuyorum :KK70:
Kayınvalide aynı ben yalnız heee😂😂
Kv Ne burcu ? Aslan mi yengeç mi

Ve sen hala bu kadına tatlı yapayım diyorsun? Güzel kardeşim hatır bir yere kadardır, eşinin hatrı için bu insanı çektiğin belli, ama bir yere kadar, sana saygı duymuyor muhtemelen kimseye duymuyor, sadece saygı bekliyor, ama sende almadığın birşeyi veremezsin, ruhun çöker böyle, eşin hiçte yanında değil, zor değil değil mi “Ya anne ne saçmalıyorsun lütfen karıma kötü davranma o mutsuzken o kaybederken benim kazanma ihtimalim yok” demesi.
İsterse dünyanın en zengin insanı olsun, benim onurumu ayaklar altına seren biriyle görüşmem

Ve sen hala bu kadına tatlı yapayım diyorsun? Güzel kardeşim hatır bir yere kadardır, eşinin hatrı için bu insanı çektiğin belli, ama bir yere kadar, sana saygı duymuyor muhtemelen kimseye duymuyor, sadece saygı bekliyor, ama sende almadığın birşeyi veremezsin, ruhun çöker böyle, eşin hiçte yanında değil, zor değil değil mi “Ya anne ne saçmalıyorsun lütfen karıma kötü davranma o mutsuzken o kaybederken benim kazanma ihtimalim yok” demesi.
İsterse dünyanın en zengin insanı olsun, benim onurumu ayaklar altına seren biriyle görüşmem

Selam kızlar canim cok sıkkın başıma ağrılar girdi resmen psikolojim bozuldu yorumlarınızı bekliyorum. 1 senelik evliyim uzağa evlendim kv aşırı problemli say say bitmez, kısaca ses tonunu ayarlayamıyor sürekli kavga eğilimi içinde onun istediği yapılmazsa, bize ve kendi oğluna dahi saygı duymaz ama saygı bekler, sürekli oraya gitmemizi bekler gidince de surat beş karıştır hır çıkarır, çok kavgalar ettim saygısız oldum, artik gerçekten huzur istiyorum görüşmek istemiyorum mesafemi fazlasıyla koydum. eşimi anlatayım o annesine düşkün değildir aramaz sormaz gitmek istemez beni dinler annesine karşı beni savunur ama kadın oğluna bile senide silerim diye bağıran bir kadın düşünün.
Şimdi gene 2-3 gün sonra beraber katılmamız gereken bir yer var, gene ses tonunu ayarlamadan niye gelmiyorsunuz aramıyorsunuz diye bağırıp huzuru kaçırıp enerjimizi söndürecek büyük ihtimal, tepkim ne olmalı, eşim istersen gitmeyelim diyor. Sizce

Bu tarzda bir ilişkimiz yok sakin gibi görünen politik diyebilirim şu an için. Kavga gürültü olmasın da hiç bir zaman ama gitmem diyebileceğim bir şey yok. İlişkilerin çok daha büyük sıkıntılar olmadığı sürece giderim haliyle

Kesinlikle en büyük şansınız sizi anlayan sizi destekleyen bi eşe sahip olmanız. 1 sene doldu evliliğimde bende 1 sene gecikmeli bir kayınvalideye sahip oldum. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki, en azından sizin kayonvalideniz bir bilgi birikim sahibi emin olun aynısını birikimsiz birisinden duysanız daha büyük sıkıntı yapacaksınız içinizde patır patır patlayacak siniriniz :).

Ben konuşmanızın pek doğru olduğunu düşünmüyorum çünkü ona ve egosuna göre 'sen daha ne tecrübe ettin ki konuşuyorsun' kafasında dinleyecek ve daha da üzerinize gelecek sinir olmanız için özellikle yapıyorsa. Yani cahile laf anlatmak boş.

En azından arkanızda eş desteğiniz var, ben olsam bunu daha az muhatap olmak daha az görüşmek için kendime göre bir artıya çeviririm.

Back
X