• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapayım şimdi kayınvalideme

Bu tarzda bir ilişkimiz yok sakin gibi görünen politik diyebilirim şu an için. Kavga gürültü olmasın da hiç bir zaman ama gitmem diyebileceğim bir şey yok. İlişkilerin çok daha büyük sıkıntılar olmadığı sürece giderim haliyle
Konumu niye taşıdın buraya :KK48:
Sen benim yaptıklarımı yapsan senin ciciş kv kalpten gider herhalde :KK48:

Kesinlikle en büyük şansınız sizi anlayan sizi destekleyen bi eşe sahip olmanız. 1 sene doldu evliliğimde bende 1 sene gecikmeli bir kayınvalideye sahip oldum. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki, en azından sizin kayonvalideniz bir bilgi birikim sahibi emin olun aynısını birikimsiz birisinden duysanız daha büyük sıkıntı yapacaksınız içinizde patır patır patlayacak siniriniz :).

Ben konuşmanızın pek doğru olduğunu düşünmüyorum çünkü ona ve egosuna göre 'sen daha ne tecrübe ettin ki konuşuyorsun' kafasında dinleyecek ve daha da üzerinize gelecek sinir olmanız için özellikle yapıyorsa. Yani cahile laf anlatmak boş.

En azından arkanızda eş desteğiniz var, ben olsam bunu daha az muhatap olmak daha az görüşmek için kendime göre bir artıya çeviririm.
Eltimler geldi nickiniz ironi mi

Valla ben rol yapıyorum.
Hiçbişey yokmuş gibi yüzüme gülen bir surat maskesi yerleştiriyorum , he anne öylemi anne vah vah anne , tabi yoruluyosun anne , gez anne ,gezmediğin kabahat anne....... :)

Konumu niye taşıdın buraya :KK48:
Sen benim yaptıklarımı yapsan senin ciciş kv kalpten gider herhalde :KK48:

Asla görüşmem demişsiniz ama görüşüyor hatta eşiniz gitmeyelim dese bile buraya gitsek mi diye sormak içinin konu açmışsınız. Bazı durumlar vardır ki asla gitmem denilecek şeyler değildir ki sizde ağız dalaşı da var. Gitmemek belki daha anlaşılır kılınabilirdir. Bizim ki ciddi anlamda soğuk savaş.

Ve sen hala bu kadına tatlı yapayım diyorsun? Güzel kardeşim hatır bir yere kadardır, eşinin hatrı için bu insanı çektiğin belli, ama bir yere kadar, sana saygı duymuyor muhtemelen kimseye duymuyor, sadece saygı bekliyor, ama sende almadığın birşeyi veremezsin, ruhun çöker böyle, eşin hiçte yanında değil, zor değil değil mi “Ya anne ne saçmalıyorsun lütfen karıma kötü davranma o mutsuzken o kaybederken benim kazanma ihtimalim yok” demesi.
İsterse dünyanın en zengin insanı olsun, benim onurumu ayaklar altına seren biriyle görüşmem

Bence de bütün sorun eşinde. Adam çok rahat biri olmalı. Şu tablodaki annesine hala eşinin laf anlatmasını bekliyor şaka gibi. Sonra da anlıyormuş da çok iyi eşmiş de. Peh peh.. Geçiniz lütfen. Gerekirse görüşme diye eşi demeli ama yarım saat otur da beni bekle diyor. Kadın durmuyor diye tripleniyor üstüne. Sen susturacaksın anneni, laf edemeyecek. Konu sahibi k.validesine laf etsin bakalım o eş nasıl aslan kesilir.

Ne terbiyesizlik yani daha güzel, daha zengin bulmalıymış oğluşuna.. Şöyle bir kv ile asla görüşmem. Eş hatırı varsa kadının da olsun da arka çıksın valla. Tatlı soruyor bir de pasiflik, boyun eğmişlik tamamen. Hakkını savunamamak bana göre akıllılık etmek değil. Daha çok basarlar üstüne böyle davranmaya devam ederse.

Arkadaşlar, 6 aylık evliliğimde kayınvalidemin garip gureba tripleri ile yaşamaya devam ediyoruz. Eğitimli yıllarca mesleğini yapmış şimdi emekli olan bir kayınvalidem var. Egosu hayli yüksek. Babası çok şımartmış, güzel kadın bir de idari bir pozisyonda çalıştığı için de hep pohpohlanmış bir durumda. İnsanların ona söyleyeceği hatta söylemeden duruşu ile yapılan bir şeyden bile kırılıp küserken kendisi karşısındakini devirir geçer sözleriyle.
Geçtiğimiz hafta kayınpederim şehir dışında idi, bizde akşamları uğradık. Kısa diye gittik uzunca kalmak durumunda kaldık. Yeğeni gelmiş ziyaretine öyle otururken ciddi anlamda kırıcı cümleler kurdu. Eşime daha güzel, zengin ailelerin kızları ile olsun diye çok söylendiğini ama eşimin kabul etmediğini 4 senedir sürekli düzenli olarak söyler. Tabi başka cümleler de var ama bu en acıtanı oldu. Yıllardır aman kendi söylesin dursun nasılsa biz beraberiz kafasındayken kalbim kaldırmadı sinirlendim. Her defasında duymamazlığa vurdum, eşim müdahale etti derken yeğeni varken o akşam erkekler bir anlık bahçeye çıkmışlardı. O süreçte ne var ne yok tatlı tatlı laflarını attı sırf benden beklediği şeyleri yapmadığım için. (gündüz eşim yokken gitmiyorum, misafirlerine hizmet etmeye gitmiyorum en büyük sorunu bu oğlunu kıskanmaktan başka)
Ben de aşk olsun ben buradayım, liseden beri biz birlikteyiz ona rağmen başka insanların lafının geçmesi bile ayıp dedim ama onu gibi gülerek. Yeğeni de beni destekledi erkekler tam o sırada içeri geldi hadi kalkalım dediler. Arabada yer olmadığı için eşim önce onları bırakacaktı sonra da beni alacak gezecektik dışarıda.
Ben de hazırlandım beni önce eve bırak sonra geçersiniz dedim. Ben zayıfım arabaya sığarım beş dakikalık yer dedim. O da tamam dedi ama planımıza niye uymadığımı da anlamadı sinirlendi farkettim bir şey demedi. Annesi de bozuldu o sırada kalıver yarım saat ne olacak dedi yorgunum dedim çıktım. Eve beni bıraktı kendi sonra geldi homurdanarak ben de ağladım zaten sinirlerim laçkalaştı sürekli aynı cümleler ayıp ve saygısızlık yapıyor annen benim yerine bi koy kendini dedim. İfade ettim o da anladı annemi ben biliyorum istersen gidip derdini anlat çözelim dedi. Ben de istemiyorum çünkü anlatsam daha fazla üzerime gelip sinirlendirebilir gerek yok zayıf noktamı göstermeye diye düşünüyorum dedim.
O da tamam dedi. Geçen cumartesiden bu yana ilk kez gittim suratı düşük bir şekilde karşıladı. yemek yedik, neyin var dedi eşim bir şeyim yok hastayım dedi. Yine her zamanki gibi misafirleri gelecekmiş. Tatlı yapıyım mı dedim teklifen onu da yapmış. Tamam o zaman dedim çıktık. Tabii surat beş karıştı. Ben de hiç bir şey yokmuş gibi davrandım. Başka türlü olmuyor çünkü. Ben tepkilerini kavga gürültüden ziyade kırgınlıklarımı kendi Kabuğuma kısa bir süre çekilip sonra hiç bir şey yokmuş gibi yaşamayı tercih ederim. Beni kıran insan bir cümle söylerse yıkar geçerim ancak öfke sorununu ancak bu yöntemle çözebildim. Yoksa biliyorum o gece öylece suratım bozuk çıkmama kızgın. Bu kız niye iyiyken kötü oldu yüzü diye düşünmek yok. Eminim ama eli kulağında konuşmak isteyecek ve ben asla yalnız kalmak istemiyorum. Ne yapayım hanımlar :KK43:
konuşursa sende bu zamana kadar içinde ne biriktirdinse dök ortaya kendini senin yerine koyup empati kurmasını iste laf vurmaların ne kadar itici olduğunu söyle anlarsa tabi..

Alttan alta ez sende onu. Vardır illa ki bir falsosu. İyi davran; iyi davran ama gülerek sok lafını hatta öyle bir yap ki laf mı sokuyorsun yoksa iltifat mı ediyorsun belli olmasın.

Benim kv okumamış ama benzer😁 evlendigimiz zamanlar çok sevdigi bir kız vardı akrabalarının. O da nisanlanmis!!:eek: Vah vaaaah. Dovundu. Odada ben ve kv oturuyoruz x dışarıya gidecek kız değildi. X dışarıya gidecek kız değildi diye diye dizine vurdu. Ben de öylece baktım. Keşke deseydim nereye gidecek kızdı diye... Yıllardır içimde kaldı şimdi konunuzu görünce aklıma geldi. Zamanla geçecektir bu davranışı kayınvalidenizin. ayrica sustukça daha da cesaretleniyorlar o an hafiften şakayla karışık cevap vermek lazım yıllar sonra öğrendim ama yine de her defasında yapamıyorum.. 😒

Biz eşimle henüz sevgiliydik. Kv ile.oturuyoruz eşim de odasında. Eşim bana seslendi adımla. Kv de x, .... diyor dedi (ben seslendiğini duymamisim). O noktalarda eşimin eski sevgilisinin adı var😅 Bilerek mi yaptı yoksa cidden yanlışlıkla mi dedi bilmem ama kırk kez özür diledi. Ona rağmen ben yüzümü zor toparladim. Elimde değildi yani bozuldum. Karşıma geçip oğlumu aslında sunlarla evlendirecektim falan dese kıyamet kopardı sanırım. Ha ben bağırıp çağırmam tarzım değil. Direkt konuşurum sakince. Bak bu yaptığın ayıp, biz evleneli yıllar olmus. Kalp kırdığının farkında değil misin cidden? Farkında olmaman mümkün değil neden yapıyorsun bunu? Derim.

Bence de bütün sorun eşinde. Adam çok rahat biri olmalı. Şu tablodaki annesine hala eşinin laf anlatmasını bekliyor şaka gibi. Sonra da anlıyormuş da çok iyi eşmiş de. Peh peh.. Geçiniz lütfen. Gerekirse görüşme diye eşi demeli ama yarım saat otur da beni bekle diyor. Kadın durmuyor diye tripleniyor üstüne. Sen susturacaksın anneni, laf edemeyecek. Konu sahibi k.validesine laf etsin bakalım o eş nasıl aslan kesilir.

Ne terbiyesizlik yani daha güzel, daha zengin bulmalıymış oğluşuna.. Şöyle bir kv ile asla görüşmem. Eş hatırı varsa kadının da olsun da arka çıksın valla. Tatlı soruyor bir de pasiflik, boyun eğmişlik tamamen. Hakkını savunamamak bana göre akıllılık etmek değil. Daha çok basarlar üstüne böyle davranmaya devam ederse.

Yon burada bahsettiğiniz tablo ben değilim. Aksine ezik değil görüntüde ben baskın eşim de hanım köylü hatta. O gün olaydan Bilgisi olmadığı yarım saat bekle dedi ki baştan öyle ayarlamıştık. Anlatınca hal verdi bir şey demedi aksi olarak.

Benim kv okumamış ama benzer😁 evlendigimiz zamanlar çok sevdigi bir kız vardı akrabalarının. O da nisanlanmis!!:eek: Vah vaaaah. Dovundu. Odada ben ve kv oturuyoruz x dışarıya gidecek kız değildi. X dışarıya gidecek kız değildi diye diye dizine vurdu. Ben de öylece baktım. Keşke deseydim nereye gidecek kızdı diye... Yıllardır içimde kaldı şimdi konunuzu görünce aklıma geldi. Zamanla geçecektir bu davranışı kayınvalidenizin. ayrica sustukça daha da cesaretleniyorlar o an hafiften şakayla karışık cevap vermek lazım yıllar sonra öğrendim ama yine de her defasında yapamıyorum.. 😒

Güya dedim ama işte anlayana.. Eminim benim o gün ona üzüldüğümü bozulduğumu bile anlamamıştır.
Daha önce eşim de görümcemden için ona nasıl davranılmasını istiyorsan o şekilde davran gelinlerine demişti. Onu kıyaslama kimseyle demişti o benim kızım demişti. Kızına kıymet verilme ihtimali bile onun kızı olmasıyla ilgili. Başka bir kıymeti harbiyesi yok gibi davranıyor. Eşim de kızmıştı o da başkasının kızı sen böyle davrandıkça kaçıyor uzaklaşıyor o değil sen yapıyorsun gelip gitmesini sen kesiyorsun ben gelmek istemiyorum yine neye surat asacaksın diye. Çok kısa bir süre iyi gitti tam artık rahattım benimsemeye başladım yine aynı şeyi yaptı.

bence gayet iyi yapmışsın.
aynen öyle gülerek şakayla karışık söyle..
anlamıştır o merak etme tepkisi senin ilk defa tepki göstermene. bırak surat assın kendi tercihi.

Biz eşimle henüz sevgiliydik. Kv ile.oturuyoruz eşim de odasında. Eşim bana seslendi adımla. Kv de x, .... diyor dedi (ben seslendiğini duymamisim). O noktalarda eşimin eski sevgilisinin adı var😅 Bilerek mi yaptı yoksa cidden yanlışlıkla mi dedi bilmem ama kırk kez özür diledi. Ona rağmen ben yüzümü zor toparladim. Elimde değildi yani bozuldum. Karşıma geçip oğlumu aslında sunlarla evlendirecektim falan dese kıyamet kopardı sanırım. Ha ben bağırıp çağırmam tarzım değil. Direkt konuşurum sakince. Bak bu yaptığın ayıp, biz evleneli yıllar olmus. Kalp kırdığının farkında değil misin cidden? Farkında olmaman mümkün değil neden yapıyorsun bunu? Derim.

Kayınvalidem bu tavra gelmez. Ola ki kendi açarsa bile üstü kapalı anlatmak istiyorum durumu. Bazı cümlelerinin ne kadar kırıcı olduğunu bile farketmiyorsun, ben bu yüzden uzaklaşıyor yalnız gelmiyorum. Aidiyet hissetmeme tavırlarının müsaade etmediğini kendinin duymak istemediği bir şeyi bana da söylememesi gerektiğini ifade edeceğim. Israr ederse durumu anlatırım ama durum tek bundan ibaret olmadığı ve her birini de tek tek anlatamadığım için genele vuran bir konuşma yaparım.

Kvdem banada yapmıstı o sekılde bısey bı kac defa soyledıgım halde devam ettı en son sınırlendım esım balkondaydı yıne dedıgınde yuzugu cıkarttım elıne verdım ne bu dedı annnen sureklı boyle dıyor al kıme ıstıyorsa ona taksın ıstenmedıgım yerde ısım yok dedım cıktım artık esım ne dedıyse bıdaha o lafları duymadım senın kvde ıse yararmı bılmıyorum ama bence esınınde hosuna gıdıyor 6 yıldır bu lafları sureklı soyluyor ve esınde hıc bısey demıyorsa

Kvdem banada yapmıstı o sekılde bısey bı kac defa soyledıgım halde devam ettı en son sınırlendım esım balkondaydı yıne dedıgınde yuzugu cıkarttım elıne verdım ne bu dedı annnen sureklı boyle dıyor al kıme ıstıyorsa ona taksın ıstenmedıgım yerde ısım yok dedım cıktım artık esım ne dedıyse bıdaha o lafları duymadım senın kvde ıse yararmı bılmıyorum ama bence esınınde hosuna gıdıyor 6 yıldır bu lafları sureklı soyluyor ve esınde hıc bısey demıyorsa

Hayır 6 aylık evliyim. Eşimin hiç hoşuna gitmiyor. Kayınvalidem başına buyruk oğlu elinden kaçmasın diye bir süre baskılıyor. Sonra kendini yine tutamıyor kadın.

Aynı benim kaynanam. Kendisiyle ipler koptu çünkü terbiyebizliklerine daha fazla katlanamadım. Yaklaşık 2 yıldır görüşmüyorum, nasıl huzurluyum nasssılll :D

Kadın klasik mesleğini kullanıp kaybettiği gücü sizde ver başkasında kullanıp, kendini ispat etmeye çalışmış ama kişisel gelişimi düşük biriymiş. Kendini de rezil etmiş. Sizin adınıza da onun adına da üzüldüm. Çok ciddiye alınacak biri değil aslında, karikatür gibi bir şey.

Tost tekniğini uygulayın.
1.cümleniz kendisi ile ilgili olumlu yorum
(Annecim siz çok olgun ve anlayışlı bir kadınsınız, gibi)
2.cümle eleştiriniz
(Kurduğun bu cümleler bana çok ağır geliyor vs)
3.cümle yine kendisi hakkında olumlu bir cümle

Cümleleri kendinize göre uyarlayın.Tost tekniğinin işe yaramadığı hiçbir yaş grubu yoktur.

Back
X