• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapayım şimdi kayınvalideme

ben o lafları duyar, yine de gider teklifimi yaparım diyorsunuz yani?
kimse size çıldırın saçını başını yolun demiyor ki. tepkinizi başka şekilde de gösterebilirsiniz. mesela gitmeyerek...

Beklediklerinden çok daha az gidiyorum. Çoğu zaman eşim tek gider. Bağlar kopmadan patlamadan çözülsün istiyorum. Çözülecek de inanıyorum biraz zaman içinde umarım ruhum yıpranmadan

Ben sizi hatali buldum.

Kayinvalidenizin soylediklerinin nereye gittigini bilmeden kiriyor diyorsunuz.

Pardon ama nasil bilmez? bal gibi biliyor.siz tepki vermedikcede devam edecek.

Haftada bir gidiyorsaniz 3 haftada bir gideceksiniz.

Ayni tavirmi var ayda bir gideceksiniz.
Ayni tavir mi var 2 ayda bir gideceksiniz.
Esiniz istedigi gibi gitsin gelsin annesine.

Siz belki esinize baska kizlari istedigini soylediginde tepki vermediniz iyi de yaptiniz ama devaminda bunu konusarak degil gitmeyerek cozersiniz.
Cozumden kastim da kadinin yapisi belli kiskanc gorustugunuz zamanda mesafeli olun muhabbete girmeyin derim

Yok zaten muhabbete girmiyorum öyle tatlı dilli bir insan değilim o sırf o tarz insanları göstererek benim öyle olmam için uğraşıyor. Kıskançlıkla çalışmaz benim bünyem tam tersi iyice uzaklaşıyorum. Genel itibariyle eşim tek gidiyor ben de uygun zamanlarda laf edemeyecekleri kadar gidiyorum.

Beklediklerinden çok daha az gidiyorum. Çoğu zaman eşim tek gider. Bağlar kopmadan patlamadan çözülsün istiyorum. Çözülecek de inanıyorum biraz zaman içinde umarım ruhum yıpranmadan
bence bu tavır ile çözülmez. eşinizde iş bitiyor.

Benim kaynanam da evlendiğim ilk yıl birkaç kez üst üste eşimin eski sevgililerinin konusunu ediyordu. Çok kız varmış da peşinde, fiziklerini güzelliklerini kıyaslıyordu falan da filan da. En sonunda bi tersledim. Biz evlendik farkında mısınız dedim. Benim yanımda geçmişteki insanları konuşmanız çok saygısızca. Ben kesinlikle bir daha bu tip konuşmaları duymak istemiyorum dedim. Kesti sonunda. Patavatsız kadın. Aklıma geldi yine sinir oldum :confused:

Benimki eski sevgilisi bile değil. Liseden beri biz beraberiz zaten :D Benin varlığımı bile bile kayınvalidemin arkadaşlarının kızlarından bazıları eşime yanaşmaya çalışmıştı onlardan bahsediyor.
Asalet ile kurtarayım diyorum ama olmayacak mı dersiniz :D

Çözüm kaynanaya karşılık verin size karşı kırıcı olmaya başlayınca orda durup saygısızlık olur bir şey demeyim demeyin, kaynana cadısı sizin suskunluğunuzdan faydalanıp yüzünüze her geleni söyleme hakkı vermiyor büyükse sayglı olacak siz onun gelinisiniz.
Söyleyin birazda onun moreli bozulsun ki anlasın, insanı üzmek nasıl bir duygu olduğunu başka çözüm yolu yok mü:KK51:cadele vermeden huzur olmuyor

Benzer şeyleri yaşadım. Tek fark bnm kv okumamış ve cahil bit kadın ama ona rağmen egosu yüksek ve eşi ve evlatları tarafından sürekli pohpohlanan birisi. Bana da bırak kırıcı imalarda bulunmayı ( biz hepimiz uzun boylu poslu ve mavi gözlüyüz der gerinerek-ki ben minyonum) yeri gelir saçma sapan şeylerden kızar yüksek sesle hiç suçum olmayan şeylere bile. 4 senelik ecliyim asla değişmiyorlar bu bir , bu onların huyun. En büyük şansın senin de eşinin bilmesi be destek olması. Bence bi süre görüşme ama bunu neden yaptığını söyle. Ben en son öyle yaptım çünkü ve eşim kesinlikle destek verdi. Anne neden bağırıyorsun, anne bu ne demek şimdi hoş oldu mu sence gibi sakince sor. Zaten cevap verebilecekleri bi durum yok ortada. Açıkça söyle ben bu söylemlerinden hoşlanmıyorum kırılıyorum. Sürekli tekrarlandığı için gelmek istemiyorum artık diye belirt.

Bağırarak değil gülerek genelde üslubu ben de o şekilde cevap verdim eşim de ha keza.

benım kv aynısı hadi benım ki okul okumamış çalışmamış
en iyi yaptıgı şeyi yapmış devamlı dogurmuş , cahil diyordum ama bu cahilliğe bkmıyormuş demek ,

ben birgün oyle kavga kopardım ki kocama ,
bir daha bir araya geldiğimizde bende beni isteyenleri anlatacam
hemde ballandıra ballandıra , benide kimlerin istediğini bilin diye , çünkü zengin olmayan tek kendileri ,
erkek arkadalarım bile çok varlıklılardı , işte ozaman anlarsınız nedemek oldugunu dedim ,

o oldu birdaha konuşamadı kv , demek laf yerine çok güzel ulaşmış ,
sende aynısını yap

Günaydın canım.
Üzüldüm bunları okuyunca.
Daha cicim aylarında uğraştığın işlere bak.

Ama hatalı olan bütün bunlara çanak tutan karı koca olarak ikinizsiniz.
Kadın başından beri problemliyse ben ayağımı çekerim.
Yok küslük istemem diyorsan ayda bir gider bir saat takılıp kalkarım,yemek yemem,yesem de iştahım olmaz zaten.
Hele ki öyle tatlı yapma teklifi rüyasında bile göremez.
Eşin de tüm bu davranışlarında yanında olacak,seni destekleyecek hatta gerekirse annesine sert çıkacak. Herkes eşini koruyup kollamalı. Çok zor değil bu işler.

6 ay olmuş evleneli,yolun daha çok başındasınız,şimdi çizgileri çekmezseniz ileride başınız çok ağrır.

Onu kurmaya çalışıyoruz. Eşim hakikaten çok dengeli davrandı ikimizde buz gibi olmak yerine düzgün davransınlar güzelce ilerlesin ilişkimiz modundayız. Kayınvalidem kayınpederime bile aynı şekilde davranıyor aslında herkes çok farkında. Diğer herkesin davranışı düzeldi anladılar bizi ama anlamak istemeyene bir şey gelmiyor elden.

Güzel olacak ama inanıyorum. 2 eltim daha var. Birisi benim gibi mesafesini koruyor laf geldiyse duymuyor ama kendisini de ortaya koyuyor. Ben de o şekilde isteklerim yaşantımı ortaya koyuyorum. Böyleyim böyle devam edeceğim şeklindeyim

benım kv aynısı hadi benım ki okul okumamış çalışmamış
en iyi yaptıgı şeyi yapmış devamlı dogurmuş , cahil diyordum ama bu cahilliğe bkmıyormuş demek ,

ben birgün oyle kavga kopardım ki kocama ,
bir daha bir araya geldiğimizde bende beni isteyenleri anlatacam
hemde ballandıra ballandıra , benide kimlerin istediğini bilin diye , çünkü zengin olmayan tek kendileri ,
erkek arkadalarım bile çok varlıklılardı , işte ozaman anlarsınız nedemek oldugunu dedim ,

o oldu birdaha konuşamadı kv , demek laf yerine çok güzel ulaşmış ,
sende aynısını yap

Beni isteyen de olmadı ya :D biz çocukluktan beri beraberiz eşimle :D

Onu kurmaya çalışıyoruz. Eşim hakikaten çok dengeli davrandı ikimizde buz gibi olmak yerine düzgün davransınlar güzelce ilerlesin ilişkimiz modundayız. Kayınvalidem kayınpederime bile aynı şekilde davranıyor aslında herkes çok farkında. Diğer herkesin davranışı düzeldi anladılar bizi ama anlamak istemeyene bir şey gelmiyor elden.

Güzel olacak ama inanıyorum. 2 eltim daha var. Birisi benim gibi mesafesini koruyor laf geldiyse duymuyor ama kendisini de ortaya koyuyor. Ben de o şekilde isteklerim yaşantımı ortaya koyuyorum. Böyleyim böyle devam edeceğim şeklindeyim
Tabii hayat senin.
İlla bu şekilde yapmalısın demiyorum.
Ben olsam diye düşündüm.
İnşallah herşey gönlünce olur.

Asla kayınvalideme aidiyet değil. Eşimin kendi evi ama ben misafir gibi kalıyorum arkadaşına gittiğinde bile daha rahatsın öylr bir şey. Eskiden öyle değildim nişan sürecimiz uzundu ve daha rahattım düğünden sonra böyle hisseder oldum. Saygılı ve mesafeli olması temennim.
Ne yazık ki, kayınaile ile sadece kayınvalide de değil herhangi biri ile problem varsa, insan gidince rahat edemiyor. Rahat etmek gerekir mi? Bence çok da önemli değil. Birbiri ile çok samimi olan iyi geçinen kv-gelin de mutlaka vardır. Ama büyük çoğunluk ne yazık ki anlaşamıyor.
Asla kayınvalideme aidiyet değil. Eşimin kendi evi ama ben misafir gibi kalıyorum arkadaşına gittiğinde bile daha rahatsın öylr bir şey. Eskiden öyle değildim nişan sürecimiz uzundu ve daha rahattım düğünden sonra böyle hisseder oldum. Saygılı ve mesafeli olması temennim.
Ben de kayınvalideme gidince kendimi misafir olarak görüyorum. Yapılacak her şeye yardım ederim. Masayı kurar kaldırırım vs. Ama buzdolabını açıp birşey yerleştirmem mesela ya da bir dolabın kapağını açıp sormadan birşey almam gibi gibi. Açıkçası ben bu durumdan rahatsız değilim. 8 yıllık evliyim bu arada. Saygı ve mesafe için sizin sınırlarınızı çizmeniz gerekir. Yoksa çok yıpranırsınız. Mesela ben olsam tatlı yapayım mı teklifinde bulunmazdım bu yaşadığınız olay özelinde. Çünkü karşınızdaki kişi bunu, hatanızı anladınız(her neye kızıp surat asıyorsa artık) ve onun gönlünü almaya çalışıyorsunuz diye yorumlamıştır. Kayınvalidenizin narsist vs olduğunu da düşünmüyorum açıkçası. Çalışırken müdürüne vs bu tarz davranabiliyor muydu? Hiç sanmıyorum :KK14:

Ne yazık ki, kayınaile ile sadece kayınvalide de değil herhangi biri ile problem varsa, insan gidince rahat edemiyor. Rahat etmek gerekir mi? Bence çok da önemli değil. Birbiri ile çok samimi olan iyi geçinen kv-gelin de mutlaka vardır. Ama büyük çoğunluk ne yazık ki anlaşamıyor.

Ben de kayınvalideme gidince kendimi misafir olarak görüyorum. Yapılacak her şeye yardım ederim. Masayı kurar kaldırırım vs. Ama buzdolabını açıp birşey yerleştirmem mesela ya da bir dolabın kapağını açıp sormadan birşey almam gibi gibi. Açıkçası ben bu durumdan rahatsız değilim. 8 yıllık evliyim bu arada. Saygı ve mesafe için sizin sınırlarınızı çizmeniz gerekir. Yoksa çok yıpranırsınız. Mesela ben olsam tatlı yapayım mı teklifinde bulunmazdım bu yaşadığınız olay özelinde. Çünkü karşınızdaki kişi bunu, hatanızı anladınız(her neye kızıp surat asıyorsa artık) ve onun gönlünü almaya çalışıyorsunuz diye yorumlamıştır. Kayınvalidenizin narsist vs olduğunu da düşünmüyorum açıkçası. Çalışırken müdürüne vs bu tarz davranabiliyor muydu? Hiç sanmıyorum :KK14:

Müdür kendisi olduğu için böyle davranıyordu herkese daha bile fena hatta :D

Ben saygısızca bu şekilde bir üslupta olduğu için ciddi bir mesafedeyim. Kötü değilim asla dışarıdan gören iyi çocuk der, ama o bir şey dedi diye kendimi onun istediği şekle büründürmüyorum. Eşimle de kaç kez konuştu ve eşim her defasında yanımda durdu o sadece kısa süreli bir kaç haftalık periyotlarla bastırdı konuşmalarını. Arada bir oluyor böyle.

Neden gidiyorsunuz evine? En azından hiç görüşmeyebilirsiniz. Gidiyorsunuz sinir olup eve geliyorsunuz çünkü değiyor mu?

Benimki eski sevgilisi bile değil. Liseden beri biz beraberiz zaten :KK70: Benin varlığımı bile bile kayınvalidemin arkadaşlarının kızlarından bazıları eşime yanaşmaya çalışmıştı onlardan bahsediyor.
Asalet ile kurtarayım diyorum ama olmayacak mı dersiniz :KK70:

Bence cevabı biliyosunuz 😁

bir sey yokmus gibi davranmak da bir yere kadar. Cahil kadin degil. Yoneticilik yapmis bir insan.. kime nasil oynayacagini iyi biliyor olmali insan idare etmis yillarca. oturup ciddi bir konusma yapin. Bir kere daha bu mevzu acilirsa evine ayak basmayacagim anne haberin olsun deyin. Ki ben cidden ayagimi keserdim boyle yerden..

Back
X