• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapayım şimdi kayınvalideme

Kv sıkıntılı orası belli. Ancak, bu konuyu çözecek olan eşiniz. Henüz 6 aylık evliymişsiniz. Bir süre sonra eşinizin evet haklısın demesi size de yetmeyecek. Eşiniz, siz yokken ciddi bir şekilde annesi ile konuşup annesini dizginlemediği, sizin artık onun eşi olduğunuzu, size ve evliliğinize saygı duyması gerektiğini söylemediği sürece siz; kayınvalidenize ne deseniz boş. Siz karşılıklı gelip konuşsanız da bu kayınvalide zeytinyağı gibi üste çıkar. Siz hiç yüzgöz olmayın bu işi eşiniz halletmeli. Bu işler haklısın demekle olmuyor maalesef.

Kayınvalidem bu tavra gelmez. Ola ki kendi açarsa bile üstü kapalı anlatmak istiyorum durumu. Bazı cümlelerinin ne kadar kırıcı olduğunu bile farketmiyorsun, ben bu yüzden uzaklaşıyor yalnız gelmiyorum. Aidiyet hissetmeme tavırlarının müsaade etmediğini kendinin duymak istemediği bir şeyi bana da söylememesi gerektiğini ifade edeceğim. Israr ederse durumu anlatırım ama durum tek bundan ibaret olmadığı ve her birini de tek tek anlatamadığım için genele vuran bir konuşma yaparım.
Bu tavrın neyine gelmez anlamadım? Derdini net bir şekilde söylediğinde sana ne diyebilir ki en fazla?

Hayır 6 aylık evliyim. Eşimin hiç hoşuna gitmiyor. Kayınvalidem başına buyruk oğlu elinden kaçmasın diye bir süre baskılıyor. Sonra kendini yine tutamıyor kadın.
Pardon ben yıl okumusum. Ozman esınde bılıyorsa gorusme senı haklı buluyorsa haftada ayda bır gıt yıne o konuyu acarsa boyle yapmaya devam edersen ya kalbını kırarım yada gelmem de

S
Kayınvalidem bu tavra gelmez. Ola ki kendi açarsa bile üstü kapalı anlatmak istiyorum durumu. Bazı cümlelerinin ne kadar kırıcı olduğunu bile farketmiyorsun, ben bu yüzden uzaklaşıyor yalnız gelmiyorum. Aidiyet hissetmeme tavırlarının müsaade etmediğini kendinin duymak istemediği bir şeyi bana da söylememesi gerektiğini ifade edeceğim. Israr ederse durumu anlatırım ama durum tek bundan ibaret olmadığı ve her birini de tek tek anlatamadığım için genele vuran bir konuşma yaparım.
Siz kayınvalidenize aidiyet duymak zorunda değilsiniz. Sonuçta kayınvalideniz de sizin ona aidiyet duymanızı istemeyebilir. Hele kayınvalidenize bu yüzden uzaklaşıyor yalnız gelmiyorum derseniz, bu lafınız ömür boyu unutulmaz. Benimle görüşmek istemiyor buna da bahane arıyor, ben onu yiyecek miyim, ben kötü niyetli bir insan değildimden bir girer, her hareketinizin sonucu yıllarca bu lafınıza bağlanır. Daha yeni evlisiniz. Kayın aile ile çok iyi bir ilişkimiz olsun, hep bir arada olalım, annem babam gibi olsunlar diye bir durumu kimse yaşamıyor. Mesela ben kayınvalideme eşim olmadan gidip gitmediğimi hiç düşünmedim. Neden eşiniz olmadan tek gidip gidemeyeceğinize takıldınız ki?Saygılı ve mesafeli bir ilişkiniz olması kafi. Onlar hiçbir zaman sizin anne babanız gibi olamaz.

Konuşmak isterse ne iyi. Ne var ne yok içinizde dokersiniz, benim hareketime aliniyosun ama karşındakiyle nasi konustuguna hiç dikkat etmiyosun dersiniz. Bence hiç kafanıza takmayın böyle devam. Surat assin assin dursun sanki hiiiic bişey yokmuş gibi rahat davranin, farketmemissiniz gibi. Umursamadiginizi görünce bı sure sonra size yapmaz diye dusunuyorum

Yeğeni gelmiş ziyaretine öyle otururken ciddi anlamda kırıcı cümleler kurdu. Eşime daha güzel, zengin ailelerin kızları ile olsun diye çok söylendiğini ama eşimin kabul etmediğini 4 senedir sürekli düzenli olarak söyler....
Ben de aşk olsun ben buradayım, liseden beri biz birlikteyiz ona rağmen başka insanların lafının geçmesi bile ayıp dedim ama onu gibi gülerek...... Ne yapayım hanımlar :KK43:

Zengin ailelerin kızları ile olsun istedim dediği an "annem de ne konuştuğunu bilen aklı başında bir kayınvalidem olsun isterdi ama ne yapalım kısmet" deyip sus. Bak bakalım bir daha söyleyebilecek mi

Benim kaynanam da evlendiğim ilk yıl birkaç kez üst üste eşimin eski sevgililerinin konusunu ediyordu. Çok kız varmış da peşinde, fiziklerini güzelliklerini kıyaslıyordu falan da filan da. En sonunda bi tersledim. Biz evlendik farkında mısınız dedim. Benim yanımda geçmişteki insanları konuşmanız çok saygısızca. Ben kesinlikle bir daha bu tip konuşmaları duymak istemiyorum dedim. Kesti sonunda. Patavatsız kadın. Aklıma geldi yine sinir oldum :confused:

Ben sizi hatali buldum.

Kayinvalidenizin soylediklerinin nereye gittigini bilmeden kiriyor diyorsunuz.

Pardon ama nasil bilmez? bal gibi biliyor.siz tepki vermedikcede devam edecek.

Haftada bir gidiyorsaniz 3 haftada bir gideceksiniz.

Ayni tavirmi var ayda bir gideceksiniz.
Ayni tavir mi var 2 ayda bir gideceksiniz.
Esiniz istedigi gibi gitsin gelsin annesine.

Siz belki esinize baska kizlari istedigini soylediginde tepki vermediniz iyi de yaptiniz ama devaminda bunu konusarak degil gitmeyerek cozersiniz.
Cozumden kastim da kadinin yapisi belli kiskanc gorustugunuz zamanda mesafeli olun muhabbete girmeyin derim

Günaydın canım.
Üzüldüm bunları okuyunca.
Daha cicim aylarında uğraştığın işlere bak.

Ama hatalı olan bütün bunlara çanak tutan karı koca olarak ikinizsiniz.
Kadın başından beri problemliyse ben ayağımı çekerim.
Yok küslük istemem diyorsan ayda bir gider bir saat takılıp kalkarım,yemek yemem,yesem de iştahım olmaz zaten.
Hele ki öyle tatlı yapma teklifi rüyasında bile göremez.
Eşin de tüm bu davranışlarında yanında olacak,seni destekleyecek hatta gerekirse annesine sert çıkacak. Herkes eşini koruyup kollamalı. Çok zor değil bu işler.

6 ay olmuş evleneli,yolun daha çok başındasınız,şimdi çizgileri çekmezseniz ileride başınız çok ağrır.

Mümkün olmuyor. Yani tamamen kesmek bana da yanlış geliyor ama bu şekilde davranmasını engellemek gerekiyor.
güzel sabretmişsiniz
ben olsam "anne benden hoşlanmıyorsun sanırım anladım. Keşke oğluna deseydin de benimle evlenmeseydi. İkide bir böyle şeyleri bana söylüyorsun canımın yanacağını tahmi etmiyor musun" derdim.
Haddini bilsin!!

Son düzenleme:
Korona virüsü olabilir diye ihbar et. Karantinaya alsınlar. Rahat edersin bi kaç gün 🙂

Arkadaşlar, 6 aylık evliliğimde kayınvalidemin garip gureba tripleri ile yaşamaya devam ediyoruz. Eğitimli yıllarca mesleğini yapmış şimdi emekli olan bir kayınvalidem var. Egosu hayli yüksek. Babası çok şımartmış, güzel kadın bir de idari bir pozisyonda çalıştığı için de hep pohpohlanmış bir durumda. İnsanların ona söyleyeceği hatta söylemeden duruşu ile yapılan bir şeyden bile kırılıp küserken kendisi karşısındakini devirir geçer sözleriyle.
Geçtiğimiz hafta kayınpederim şehir dışında idi, bizde akşamları uğradık. Kısa diye gittik uzunca kalmak durumunda kaldık. Yeğeni gelmiş ziyaretine öyle otururken ciddi anlamda kırıcı cümleler kurdu. Eşime daha güzel, zengin ailelerin kızları ile olsun diye çok söylendiğini ama eşimin kabul etmediğini 4 senedir sürekli düzenli olarak söyler. Tabi başka cümleler de var ama bu en acıtanı oldu. Yıllardır aman kendi söylesin dursun nasılsa biz beraberiz kafasındayken kalbim kaldırmadı sinirlendim. Her defasında duymamazlığa vurdum, eşim müdahale etti derken yeğeni varken o akşam erkekler bir anlık bahçeye çıkmışlardı. O süreçte ne var ne yok tatlı tatlı laflarını attı sırf benden beklediği şeyleri yapmadığım için. (gündüz eşim yokken gitmiyorum, misafirlerine hizmet etmeye gitmiyorum en büyük sorunu bu oğlunu kıskanmaktan başka)
Ben de aşk olsun ben buradayım, liseden beri biz birlikteyiz ona rağmen başka insanların lafının geçmesi bile ayıp dedim ama onu gibi gülerek. Yeğeni de beni destekledi erkekler tam o sırada içeri geldi hadi kalkalım dediler. Arabada yer olmadığı için eşim önce onları bırakacaktı sonra da beni alacak gezecektik dışarıda.
Ben de hazırlandım beni önce eve bırak sonra geçersiniz dedim. Ben zayıfım arabaya sığarım beş dakikalık yer dedim. O da tamam dedi ama planımıza niye uymadığımı da anlamadı sinirlendi farkettim bir şey demedi. Annesi de bozuldu o sırada kalıver yarım saat ne olacak dedi yorgunum dedim çıktım. Eve beni bıraktı kendi sonra geldi homurdanarak ben de ağladım zaten sinirlerim laçkalaştı sürekli aynı cümleler ayıp ve saygısızlık yapıyor annen benim yerine bi koy kendini dedim. İfade ettim o da anladı annemi ben biliyorum istersen gidip derdini anlat çözelim dedi. Ben de istemiyorum çünkü anlatsam daha fazla üzerime gelip sinirlendirebilir gerek yok zayıf noktamı göstermeye diye düşünüyorum dedim.
O da tamam dedi. Geçen cumartesiden bu yana ilk kez gittim suratı düşük bir şekilde karşıladı. yemek yedik, neyin var dedi eşim bir şeyim yok hastayım dedi. Yine her zamanki gibi misafirleri gelecekmiş. Tatlı yapıyım mı dedim teklifen onu da yapmış. Tamam o zaman dedim çıktık. Tabii surat beş karıştı. Ben de hiç bir şey yokmuş gibi davrandım. Başka türlü olmuyor çünkü. Ben tepkilerini kavga gürültüden ziyade kırgınlıklarımı kendi Kabuğuma kısa bir süre çekilip sonra hiç bir şey yokmuş gibi yaşamayı tercih ederim. Beni kıran insan bir cümle söylerse yıkar geçerim ancak öfke sorununu ancak bu yöntemle çözebildim. Yoksa biliyorum o gece öylece suratım bozuk çıkmama kızgın. Bu kız niye iyiyken kötü oldu yüzü diye düşünmek yok. Eminim ama eli kulağında konuşmak isteyecek ve ben asla yalnız kalmak istemiyorum. Ne yapayım hanımlar :KK43:

Benzer şeyleri yaşadım. Tek fark bnm kv okumamış ve cahil bit kadın ama ona rağmen egosu yüksek ve eşi ve evlatları tarafından sürekli pohpohlanan birisi. Bana da bırak kırıcı imalarda bulunmayı ( biz hepimiz uzun boylu poslu ve mavi gözlüyüz der gerinerek-ki ben minyonum) yeri gelir saçma sapan şeylerden kızar yüksek sesle hiç suçum olmayan şeylere bile. 4 senelik ecliyim asla değişmiyorlar bu bir , bu onların huyun. En büyük şansın senin de eşinin bilmesi be destek olması. Bence bi süre görüşme ama bunu neden yaptığını söyle. Ben en son öyle yaptım çünkü ve eşim kesinlikle destek verdi. Anne neden bağırıyorsun, anne bu ne demek şimdi hoş oldu mu sence gibi sakince sor. Zaten cevap verebilecekleri bi durum yok ortada. Açıkça söyle ben bu söylemlerinden hoşlanmıyorum kırılıyorum. Sürekli tekrarlandığı için gelmek istemiyorum artık diye belirt.

Yon burada bahsettiğiniz tablo ben değilim. Aksine ezik değil görüntüde ben baskın eşim de hanım köylü hatta. O gün olaydan Bilgisi olmadığı yarım saat bekle dedi ki baştan öyle ayarlamıştık. Anlatınca hal verdi bir şey demedi aksi olarak.

Hiç de öyle gözükmüyorsunuz. Olayı ilk defa yaşamıyormuşunuz ki yıllardır varmış. Eşiniz ilk defa sizden duyup öğrenmemiş kal demesi mantıklı değil. Kadının ne olduğu belli sizi korumak için uzak tutabilirmiş yalnız kalmanızı sağlamak yerine. Neden engel olmamış ayrıca şimdiye dek? Annesine tavır alıp kendi bile görüşmeyebilirdi. Hanımköylü olmak 'canım sen haklısın' demek değil. Benim eşim hakarete uğrasa bu şekilde üzülürüm ve kendim de mesafe koyarım. Kendi ailem de olsa ego, kibir altında ezdirmem kimseye. Eşiniz sizi önemsemiyor. Kadın sizi aşağılıyor eşiniz gayet güzel izin veriyor, siz de susarak izin veriyorsunuz. Gerçekleri görün.

kayinvalidem birini/bir seyi overse, ben ondan on kat fazla overim, konu lackalasir lackalasir sacma bir hale gelir, sonra yeniden ayni konuyu acarsa ayni tavri surdururum, daha da o konuyu acmaz.

Tabi ki bunu sadece beni sinir etmek veya kiskandirmak amacli yaptigini sezersem yaparim. Genelde x in gelini tarzinda olurdu bu konular ama esimle alakali da bir iki yorumu olmustu. Hele esimle alakali bir sey derse, ay ben kesin oyle gelin alicam, soyle yapicam falan derim, esim de konuya mudahil olur, onlarin bize yaptiklarini kendi oglumuz uzerinden gosteririz. Sonra kendisi der aman toruncagizim mutlu olsun da nasil gelin olursa olsun diye

S

Siz kayınvalidenize aidiyet duymak zorunda değilsiniz. Sonuçta kayınvalideniz de sizin ona aidiyet duymanızı istemeyebilir. Hele kayınvalidenize bu yüzden uzaklaşıyor yalnız gelmiyorum derseniz, bu lafınız ömür boyu unutulmaz. Benimle görüşmek istemiyor buna da bahane arıyor, ben onu yiyecek miyim, ben kötü niyetli bir insan değildimden bir girer, her hareketinizin sonucu yıllarca bu lafınıza bağlanır. Daha yeni evlisiniz. Kayın aile ile çok iyi bir ilişkimiz olsun, hep bir arada olalım, annem babam gibi olsunlar diye bir durumu kimse yaşamıyor. Mesela ben kayınvalideme eşim olmadan gidip gitmediğimi hiç düşünmedim. Neden eşiniz olmadan tek gidip gidemeyeceğinize takıldınız ki?Saygılı ve mesafeli bir ilişkiniz olması kafi. Onlar hiçbir zaman sizin anne babanız gibi olamaz.

Asla kayınvalideme aidiyet değil. Eşimin kendi evi ama ben misafir gibi kalıyorum arkadaşına gittiğinde bile daha rahatsın öylr bir şey. Eskiden öyle değildim nişan sürecimiz uzundu ve daha rahattım düğünden sonra böyle hisseder oldum. Saygılı ve mesafeli olması temennim.

ay ne kadar sakinsiniz ya. ben o laflardan sonra kalkıp da tatlı yapayım filan demezdim.

Sakinliğim aslında daha deli ediyor onu farkındayım. Çünkü o laf ederken ben kıskanayım kendimi ona beğendirme çalışayım diye başkaları ile kıyasla girmeye çalışıyor. Ben de aksine ilk günden beri olması gereken kendimden ödün vermeden, çoğu zaman tatlı gibi yüzeysel tekliflerde bulundum. Eşim hiç değilse annesi bir şey diyecek olsa o teklif etti sen reddedicisin modunda tavır takınıyor annesine.

Sakinliğim aslında daha deli ediyor onu farkındayım. Çünkü o laf ederken ben kıskanayım kendimi ona beğendirme çalışayım diye başkaları ile kıyasla girmeye çalışıyor. Ben de aksine ilk günden beri olması gereken kendimden ödün vermeden, çoğu zaman tatlı gibi yüzeysel tekliflerde bulundum. Eşim hiç değilse annesi bir şey diyecek olsa o teklif etti sen reddedicisin modunda tavır takınıyor annesine.
ben o lafları duyar, yine de gider teklifimi yaparım diyorsunuz yani?
kimse size çıldırın saçını başını yolun demiyor ki. tepkinizi başka şekilde de gösterebilirsiniz. mesela gitmeyerek...

Hiç de öyle gözükmüyorsunuz. Olayı ilk defa yaşamıyormuşunuz ki yıllardır varmış. Eşiniz ilk defa sizden duyup öğrenmemiş kal demesi mantıklı değil. Kadının ne olduğu belli sizi korumak için uzak tutabilirmiş yalnız kalmanızı sağlamak yerine. Neden engel olmamış ayrıca şimdiye dek? Annesine tavır alıp kendi bile görüşmeyebilirdi. Hanımköylü olmak 'canım sen haklısın' demek değil. Benim eşim hakarete uğrasa bu şekilde üzülürüm ve kendim de mesafe koyarım. Kendi ailem de olsa ego, kibir altında ezdirmem kimseye. Eşiniz sizi önemsemiyor. Kadın sizi aşağılıyor eşiniz gayet güzel izin veriyor, siz de susarak izin veriyorsunuz. Gerçekleri görün.

Ben saygısızca bu şekilde bir üslupta olduğu için ciddi bir mesafedeyim. Kötü değilim asla dışarıdan gören iyi çocuk der, ama o bir şey dedi diye kendimi onun istediği şekle büründürmüyorum. Eşimle de kaç kez konuştu ve eşim her defasında yanımda durdu o sadece kısa süreli bir kaç haftalık periyotlarla bastırdı konuşmalarını. Arada bir oluyor böyle.

Back
X