ne yapcam ben bi türlü alışamadımm bu aileye ??

Kaç yaşındalar bilmiyorum ama, sonuçta yaşlı insanlardan bahsediyoruz. Onlar bazı şeyleri bizim gibi düşünemiyorlar işte.
Ben sana sadece durumu en az hasarla kurtarman için yol göstermeye çalışıyorum canım..

Yani bu gibi şeylere kafanı takma. Olmuş, bitmiş-gitmiş. Yatmışsa da yatmış. Yani olan bişey için çözüm bulamazsın, sonraki dönem için gözünü dört aç, senin arzuladığın şekilde yönlendirirsin.

Abim de 10 yıllık evli, babam evlerine gitmiyor diyorum sana. Neden biliyor musun, abimin eşi yüzünden. Çünkü en ufak şeyi sorun yapıp abime yüz büküyor.

Bu gibi küçük şeylere takılmamalı, olay ilk olduğunda sakin kalıp daha sonra duruma göre eşini ve ailelerinizi yönlendirmelisin.

valla bencede öyle kibarca yol göstermek her zaman işe yarar Geçen eve gelen misafir tatlı yapıcaktı elini yıkamadı bende elini mutfakta yıkayabilirsin dedim suya tuttu sadece bende sabunu işaret ederek bunu kullanabilirsin dedim sabunla yıkadı elini hemde kırılmadı kimse bende gönül rahatlığıyla yedim tatlımı

Kucucuk cocuklara bile anne babanin odasina girerken kapi calinip da girilir diye ailede veya okullarda ogretiliyor!

Pes diyorum yahu !

benım kayınvalıdem olsa kalkarım derdı adam uzanacagım dedıgınde kalkalım denır
orada baska bır buyuk oldugunda gıdılmesı uygun dusmeyecegınden yerın musaıt mı dıye sormak ta tuhaf olabılır..

bu aile terbiyesiyle görgü görenekle alakalı bişey, ben annemlerin yatak odasına bile mecbur kalmadıkça girmezdim, ne demek yol gösterseydin yatak odasında yatılmayacağını bilmiyomu adam, boş oda dururken, ayrıca ben anlamadım oturmayamı geldiler yatıyamı geldiler bunlar, eşim bırakcak demişsin ama olay yatıya döndü galiba

arkadasıımm gelince zaten namaz kılmak için kalktı bende salona namzlayı serdim baba sana burayı hazırladım dedim artı diğer odalar yani yatak odam ve boş odamın kapısı kapalı demekki orda bişey var müsait deil hem ne işin varki o holde salona gec bence çook çokk ayıptı yapılan hiç basit bişey deil benim için herseyde böyle paldır küldür insanlar !!

Bi rahatsızlığı var mı kayınpederinin? Yani misafirlikte dünürlerle birlikte otururken uzanmak istemesi de ayrı garip.Yerinde olsam ben de çok mahçup olurdum babamlara.

Yatak odası konusunda da çok haklısın.Ben bazen kayınpedere yatak odasında seccade açarım salonum soğuk oluyor diye kayınvalidem salonda kılsın der.Görgüyle alakalı bunlar.Eşine bunun yanlış olduğunu anlatman inandırman gerek başka türlü bu huzursuzluk devam eder

bende onu dedim zaten tamam ayıp ama bazı insanlar az düşünür küçük ayrıntıları göremezler ayrıca bence nasıl senin annen baban kıymetliyse eşinin annesi babası da kıymetlidir onları şikayet edeceğine oldukları gibi kabul et sen rahat edersin fikir istemişsin bizde veriyoruz. kızmakta haklısın ayıp etmiş hem kv hem kp. onları yönlendirirsen sen rahat edersin

Saçma bi durum olmuş. ve haklısın yatakodası özel alandır öyle çat diye dalınmaz içeri...
Şu oturdumu kalkmak bilmeyen eş,dost, akrabaya da ifrit oluyorum herşeyin bi vakti var oturduğun gibi kalkmasını bil,insanlrın çirkinleşmesine sebep olma ama değil mi?
Biz ilk evlendiğimizde kv gittik gece yatıya kalıcaz ilk kez orda. yatakodasını hazırlamışlar bize usulen incelik göstermişler, direkt söyledim asla başkasının yatak odasında yatamam ben yatakodası çiftin özelidir hiç hoşlanmam, çekyet açalım diye. biraz ısrar ettiler asla dedim kapattım konuyu....

işte o gece onların yatak odasında yatsaydım her geldiklerinde kendi yatakodamı onlara hazırlamam gerekicekti, bazı şeleri önceden görmekte de fayda var.
bu yazıyı okuyan bekarlara da tecrübe olsun bu dediklerim.

gerçekten yapıları böyleyse kapını kilitli tutmak şu an için en mantıklısı.

yada eşine yatak odasının özel bir alan olduğunu,deil babasının kendi babanın bile girmesine asla müsade etmeyeceğini anlat.

benim kayınvalidem rahattır o konuda senede 2-3 günlüğüne gelir bana kalmaya, ilk gün sabah dan dun odama dalar,hadi kalkın işe geciktiniz diye,standart eşimden laf işitir anne kapıyı vurmadan girme,burası yatak odası der, kayınvalidem kalan bir iki gün girmez..ha benim eşim çokmu ince fikirli yooo deil..ben işledim beynine zamanında bunları

Son düzenleme:

canım bak eşin ailesinin yaptıgını ters birşey oldugunu görse bile ne desin seni kışkırtmamak için ailesi sonuşta sesini çıkartamaz bana sorarsan ben şahsen begenmedigim birşey olunca öle yapıyorum benim arkadaşımn başına böyle birşey gelmişti diye anlatıyorum fikrimi sunup ayıpladıgımı söylüyorum aradan biraz zaman geçsin eşin çok büyük tepki veren biri degilse kv esinin yanında anlat anne arkadaşımın başına böle bi olay geldi diye ben yapıyorum işe yarıyor :) ve şakayla karıştırıyorum onlar anlıyor zaten

standart eşimden laf işitir anne kapıyı vurmadan girme,burası yatak odası der, kayınvalidem kalan bir iki gün girmez..ha benim eşim çokmu ince fikirli yooo deil..ben işledim beynine zamanında bunları

işte çözüm ortada.. sevdim bu açıklamayı :)

sonuçta kavgayla veya bağırarak işlemediğinize eminim :)

Son düzenleme:

aaaaaaaaaaa aayy çıldırrrım bende herhalde böyle birşeye... ama eşini gidpte alttan alma neye kızıyor tavır yapıyor ya haklıısn tabiki kızacaksın . aileside anlamıyorsa biraz net ve sert bir dille uyar hiç olmadı kapılaarı kilitle bu onlara zaten neyi anlatmak istediğini anlarlar

işte çözüm ortada.. sevdim bu açıklamayı :)

sonuçta kavgayla veya bağırarak işlemediğinize eminim :)

kavgayla deil ama bazen çingelik yapmadım da deil hani..

şaka bi yana ben kayınvalidemle oturdum 2 sene,eşime defalarca kapıya kilit yap dedim ama o pek önemsemedi.
neyse bacım gerdek sabahı(zaten 5 te yattık)kayınvalidem tam 8 de dan diye odama girip hadi kalkın diye bizi dürttü

işte o an dedim ki 22 yaşındayım,genç kız olduğum zamandan beri babam benim odama kapıyı vurmadan bir kere bile girmedi,şuna bak gerdek sabahı kayınvalidem odamı giriyor sana daha da bi şey demem dedim.sanırım mesajı o an aldı.ara ara orası bizim odamız felan filan derken de alıştı gitti.

şimdiki evimde banyo yatak odamın yanında,genelde kapım açık kalır evde bizden başka biri olsun eşim koşup kapıyı kapatıyor

Yuh diyorum başka bir şey demiyorum!
eşinin tafri belli! Bundan sonra kilitler ve sorduklarında o odanın musayit olmadıgını söyler başka oda gösterirsin.

aayy ne kadar ilginç, cidden akıl işi değil o geceden sonra sabah kapının açılması
aynen benm babamda girmezdi katiyen.. ama amcam bize geldiğinde çat açıverrdi kapıyı bende kilitlerdim onlar gelince :) Bazı insanların ince düşünme kabiliyeti pek yok.

Ne güzel idrak etmiş :) adarısı burada ki diğer arkadaşların başına :)

kayın pederinin yatak odana girmesi haricinde bi sorun göremedim tamam odana girmesi çok yanlış ama bu rahat oluşlarındandır bunuda değiştiremezsin ki
madem o boş odaya girdiklerini biliyosun çamaşırları o gün için kaldır..
yanlış anlama söylediklerimi ama eşinide bu konuda suçlayamazsın bişey diyemezki...
uygun bi zamanda kayınvalidene tatlı dille söylersin olur diye düşünüyorum

sen daha yaptıklarını duysan ahanda böylekalırsın neyse açmayım eski defterleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…