• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yapilir...offff

Benim kuzenimde yaşadık bunu. Fiziksel hiçbir sıkıntısı yoktu, hastalık ihtimallerini hep eledik. Bir süre sonra istediklerini yaptırmak için öyle bir kullanmaya başladı ki ağzımız açık kaldık. Çok fena bir çocuktu ya. Resmen artık "ay kuzenim ama ben bu çocuğu sevmiyorum galiba" diyecek noktaya getirmişti. Anne çıldırma noktasında, evde huzur yok derken köpek aldılar eve yavru. O huysuz, gıcık çocuk gitti yerine bir pamuk geldi. Üzerine titrer, yemeğini, battaniyesini paylaşır. Biri köpeğe kızacak olsa karşısına dikiliyordu. Ööyle beraber büyüdüler arkadaş gibi. Benim zaten kişisel görüşüm çocukların evcil hayvanla büyümesi yönündeydi, bu örneği de görünce iyice pekişti.

evet evcil hayvanla buyutme fikri gercekten guzel ama ise basladigimda o hayvanin hali nice olur diye dusundugumden kopek almaya cok yanasmadim..
yasadigim yerde cok goruyorum,yurtdisinda yasadigim icin cogu insanin kopegi var ama o hayvanlarin sahipleri is yerindeyken cigliklari aglamalari cok aci oluyor..:KK43:
bide apartman dairesinde yasiyoruz,bahceli evim olsa sanirim gonlum rahat olurdu ama bu sekilde esimde bu fikre hic yanasmadi..yoksa annesinin kopegi var evi bahceli,ise gittigi zaman kopegi kayinvalidesine birakiyor..cocuk gibi anlayacaginiz.
ama verdiginiz fikir icin tesekkur ederim..belki ilerde bahceli evimiz olur ozaman insallah kopegimizde olur:KK76:

eşinize yapmadığına göre size nazının geçtiğini biliyor ve ona kıyamadığınızı da. sizinle iletişimini bu şekilde kurmayı öğrenmiş. kendini iyi ifade edemediği için de sıkıntısı var. birey olmaya çalışırken, kendini ifade edememek onu sinirlendiriyor. profesyonel bir destek alıp onunla iletişiminizi gözden geçirebilirsiniz bence. ya da toplumun geneli gibi, aman çocuktur geçer deyip sabredin.
kızım da babasıyla inatlaşır. onlar daha hareketli oyunlar oynarlar bana göre. ben kitap okuyayım, bebeklerini konuşturayım, eğitici oyuncaklarla oynayayım, şarkı söyleyeyim. koşturma kısmı babasında. sırtına almalar, yerlerde yuvarlanmalar vs. ona nazlanır, istediğini yaptırmaya çalışır. babası kolay kolay yemek yediremez mesela. ama benim ikna gücüm daha yüksektir. çünkü ona taviz vermeyeceğimi bilir. ya dikkatini dağıtırım ya da ciddi bir tonda yapması veya yapmaması gerekeni söylerim. hatta hamileyken ben eşimden korkuyordum çok ciddi olacak diye. o da benden korkarmış çok taviz vereceğim diye. bizde tam tersi oldu. ama genel olarak tutarsız da davranmıyoruz tabi anne baba olarak.

bizde ne yazik ki anne baba olarak cocuk yetistirilmiyor:KK43:
esim isi dolayisiyla surekli ders calismak,gorevlere gitmek zorunda kaliyor..oglumun butun sorumlulugu bende diyebilirim.
is boyle olunca annelikte babalikta bana kaliyor genelde..
gun icinde birbirlerini gordukleri sure 1 saati gecmiyor,gecemiyor..hele bu aralar esime cocukla ilgilen demek kufur gibi geliyor,basini isten kaldiramiyor ne haftaici ne haftasonu var..
hareketli oyunlari da benimle oynuyor egitici oyunlari da..yemegi uyutmasi da..soz gecirende benim nazlayanda..
destek konusuna gelince,duzenli olarak pedagoga gidiyoruz..doktorun dedigi enerjisi cok yuksek,bunu atamiyor..oyuzden krese baslatiyoruz insallah iyi gelir.

Amin canım, cümlemizinkilerinide. Araları 2,5 yaş biri 7 oldu Diğeri 4, her geçen gün daha sıkı arkadaş oluyorlar, genelde beraber oynuyorlar muhabbet ediyorlar (çok tatlı oluyor). Birbirleri ile oyalanıyorlar Banada yeterince boş vakit kalıyor.

masallah :nazar: saglikla buyutun insallah,Allah isteyen herkese nasip etsin

evet evcil hayvanla buyutme fikri gercekten guzel ama ise basladigimda o hayvanin hali nice olur diye dusundugumden kopek almaya cok yanasmadim..
yasadigim yerde cok goruyorum,yurtdisinda yasadigim icin cogu insanin kopegi var ama o hayvanlarin sahipleri is yerindeyken cigliklari aglamalari cok aci oluyor..:KK43:
bide apartman dairesinde yasiyoruz,bahceli evim olsa sanirim gonlum rahat olurdu ama bu sekilde esimde bu fikre hic yanasmadi..yoksa annesinin kopegi var evi bahceli,ise gittigi zaman kopegi kayinvalidesine birakiyor..cocuk gibi anlayacaginiz.
ama verdiginiz fikir icin tesekkur ederim..belki ilerde bahceli evimiz olur ozaman insallah kopegimizde olur:KK76:

Haklısın köpek dediğin de bir çeşit çocuk. İnşallah çözüm bulursunuz kısa zamanda :)

Back
X