NE YAPMAK LAZIM

G gunces ile ikiniz bu yönünü düşünmediğimi fark ettirdi bana. Çok duygusal yaklaştım çünkü kızın halini görsen abla. alıp eve götüresim geldi o kadar üzüldüm duruma. Kara Murat gibi atıldım hemen :KK43:
Calcifer, ben yaptım çünkü kız 6 yıl çocuklarıma bakti, ev halkimdan oldu, ona güveniyordum. Sen bu kızı bunun yarısı tanımıyorsun belki. Bu kadar üzülmek seni savunmasız bırakır. Kızın yapacağı şey her ne kadar zor olursa olsun çok net, yaptı yaptı, yapmadı çürür o evde, bugun abileri evlendirir yarın yaşlı anasına babasına tek başına bakar abileri karıları ile g.t gezdirirken , artık kendi bileceği iş. Sorumluluğun yok, çok tanımadığın birine böyle büyük ve bedelli iyilik yapmak zorunda değilsin, devletin kadın sığınma evleri var başvursun olmadı en son, devletten güçlü değilsin gerek yok.

Karakolda adamı tehdit etmiş kızın kardeşi. senin evini biliyorum evini de yakarım diye
nişanlısı nasıl ben bu aileyle uğraşamam deyip ayrılmamış şaşırdım doğrusu ben olsam çekemem daha fazla der ayrılırdım sanırım

Bana kötünün iyisi gibi geldi nişanlısı
Kötü aile evinden kurtaran eş gibi gelmedi bana
Bilemedim
İstedikten sonra evkadaşı bulur ayrılır evden.
Nişanlısı çok zengin değilse evlenincede durumu değişmeyecek çünkü yine çalışacak eve katkıda buluncak belki yıllarca taksit borç ödeyecek
Zaten öyle kötü aileden kurtarma durumu yok. bunlar zaten evlenecekler ki. sadece süreci öne çekiyorlar. ama bu durumlara nişanlısı şahit olduğu için kız ilerde bununla ilgili problem yaşayabilir.

bir kadın dayanısma derneği ve avukatla görüşsünler,siz fiziksel olarak hiçbir olayda olmayın.
gizlice evlenip başka sehire gitsinler
izlerini kaybettirsinler
aklıma bu geldi
ben olsam dava da açardım.

bizim köyde benzer bir durum oldu
bıçak çektiler kıza kaç kez dayak yedi
evden kaçtı evlendi, adam da güçlüydü
şikayetçi oldular
aileden kardşi ve babayı dövdürdüler
gözdağı verdiler

baya kızıştı ortalık
ama kızdan korkuyorlar yaranmaya calısıyorlar su an.

hiç risk almadan, şöyle yaparlar bu olur diyerekten bu durumdan kurtulmak mümkün değil.
risk alacaklar harekete gececekler
ailenin böyle yapması yıllarca ezmekten gelen özgüven ve cesaret

onlara birilerinin hadlerini bildirmesi lazım
baska yol göremiyorum
tabii tamamen aileyle bağları kesip silmeyi kız da göze alacak,tavrını bilmiyyorum hala duygusal bakkıyor mu konu sahibi.

evlillğine de işine de karıştırmamak için tek yolu bu. kendi hayatını sıfırdan kurmak.
söylemesi kolay yasaması zor diyebilirsiniz
ama bazı kötü günler yaşanamdan iyi günler gelmiyor bunu biliyorum
başkaldırma zamanı !!

nişanlısı nasıl ben bu aileyle uğraşamam deyip ayrılmamış şaşırdım doğrusu ben olsam çekemem daha fazla der ayrılırdım sanırım
Ben dedim sekretere. Kuzeninin nişanlısı ben olsam kaçar giderdim. Böyle bir aile ile uğraşmam dedim. ay adamdaki iyi cesaret

G gunces ile ikiniz bu yönünü düşünmediğimi fark ettirdi bana. Çok duygusal yaklaştım çünkü kızın halini görsen abla. alıp eve götüresim geldi o kadar üzüldüm duruma. Kara Murat gibi atıldım hemen :KK43:
Ablacım ben de kızı o halde görsem kurtarmak isterim ama hayat bizim iyi niyetimiz gibi değil maalesef.
Yeri geliyor yardım ettiğin insan dahi öyle bir laf ediyor ki iyiliğinden utanıyor pişman oluyorsun, o yüzden duygusallıkla değil de mantıkla hareket etmek gerekiyor, bazıları müstesna evden kaçan kızlarda sonuç hep aile barışmasıyla biter, iyi olsunlar aile olmayı başarsınlar elbette, kimse ailesiyle kötü olsun istemeyiz ama sonrasında kimse yoğurdum ekşi demiyor çevreyi suçluyor ne yazık ki.

Ben dedim sekretere. Kuzeninin nişanlısı ben olsam kaçar giderdim. Böyle bir aile ile uğraşmam dedim. ay adamdaki iyi cesaret
cesaretden mi yoksa benzer aile ilişkilerine alışık olduğundan mı... şaibeli. aklı başında bir insan öyle aileyle akraba olmak da istemez açık söyleyeyim
kıza ben seninle evlenicem ama ailenle beni asla muhatap etmeyeceksin görüşmeyeceğim demiş mi ? daha çok böyle aileyi memnun etme derdinde o bana tuhaf geldi :KK43: umarım mutlu olurlar

cesaretden mi yoksa benzer aile ilişkilerine alışık olduğundan mı... şaibeli. aklı başında bir insan öyle aileyle akraba olmak da istemez açık söyleyeyim
kıza ben seninle evlenicem ama ailenle beni asla muhatap etmeyeceksin görüşmeyeceğim demiş mi ? daha çok böyle aileyi memnun etme derdinde o bana tuhaf geldi :KK43: umarım mutlu olurlar
Demiş ki ben ilk önce güzellikle olsun diye uğraşacağım seni ailenin evinden gelinlik ile çıkaracağım. eğer olmaz ise alıp gideceğim seni. Kızın ailesine de karakolda bizi ayıramayacaksınız biz birbirimizi seviyoruz demiş

Dayak yiyen birini annen cekti bize getirdi zamaninda. Sonra kadin kocasi ile baristi annem kotu oldu. Hala evli. Kadin annemin olumunden sonra beni aradi aslinda kirgindim bilmem ne diye. Insan iyilik yaptigindan goruyor kotulugu. O yuzden kimseye gereginden fazla karisma taraftari degilim.
Aynen gunces, detaya girmeyeceğim birkaç sene önce mahallemizdeki komşulardan birinin evinde karı-koca kavgası yaşandı, eşim kadın dayak yiyor çocuklar korkudan bayılıyor diye evden nasıl çıkıp araya gireceğini bilemedi, sonuç eşimin kalbine yakın yerden geçip yere düşen bir bıçak ve siz bizim kavgamıza niye karışıyorsunuz, niye polisi karıştırıyorsunuz diye küfür yiyen biz, sanki az evvel birbirini bıçaklayacak onlar değilmiş gibi mutlu mesut evlerine giren karı-koca.

Daha da kimseye karışmıyoruz, tek yaptığımız polisi aramak o kadar.

Aynen gunces, detaya girmeyeceğim birkaç sene önce mahallemizdeki komşulardan birinin evinde karı-koca kavgası yaşandı, eşim kadın dayak yiyor çocuklar korkudan bayılıyor diye evden nasıl çıkıp araya gireceğini bilemedi, sonuç eşimin kalbine yakın yerden geçip yere düşen bir bıçak ve siz bizim kavgamıza niye karışıyorsunuz, niye polisi karıştırıyorsunuz diye küfür yiyen biz, sanki az evvel birbirini bıçaklayacak onlar değilmiş gibi mutlu mesut evlerine giren karı-koca.

Benim bekarken oturduğum muhit çok güvenilir ve birbirini tanıyan insanlardan oluşuyordu. Tabi ki olaylar oluyordu ama böyle hiç görmedim duymadım. Burası malum abla bin bir çeşit insan var. İş yerinde biriyle tartışmıştık bana dediler ki sakın bulaşma adam toplarlar sana saldırırlar.

Demiş ki ben ilk önce güzellikle olsun diye uğraşacağım seni ailenin evinden gelinlik ile çıkaracağım. eğer olmaz ise alıp gideceğim seni. Kızın ailesine de karakolda bizi ayıramayacaksınız biz birbirimizi seviyoruz demiş
inşallah sözünün adamıdır ,kızı mutlu eder.... yaşadığı onca şeye değsin bari zor hayat üzüldüm ...
normalde adam iyi bir yol izliyor olması gereken bence de bu şekilde ama bir insanı bu aileyle akraba olacak kadar kim sevebilir ,demek ki seviyormuş ...göze almış demek ki allah yardımcıları olsun insan ailesini seçemiyor maalesef

Allah korumus Mune hanim. O bicak ya yere dusmeseydi? Onlar mutlu mesut hayatlarina devam edecekti. Evet hepimiz insaniz, hepimiz ister istemez uzuluyoruz ama insanin cani bu anlamda bir kac kere yaninca duygulari birakip mantigi devreye sokuyor. Bazilari bana kizabilir ama ben insan kadar nankor bir canli daha gormedim.

bir kadın dayanısma derneği ve avukatla görüşsünler,siz fiziksel olarak hiçbir olayda olmayın.
gizlice evlenip başka sehire gitsinler
izlerini kaybettirsinler
aklıma bu geldi
ben olsam dava da açardım.

bizim köyde benzer bir durum oldu
bıçak çektiler kıza kaç kez dayak yedi
evden kaçtı evlendi, adam da güçlüydü
şikayetçi oldular
aileden kardşi ve babayı dövdürdüler
gözdağı verdiler

baya kızıştı ortalık
ama kızdan korkuyorlar yaranmaya calısıyorlar su an.

hiç risk almadan, şöyle yaparlar bu olur diyerekten bu durumdan kurtulmak mümkün değil.
risk alacaklar harekete gececekler
ailenin böyle yapması yıllarca ezmekten gelen özgüven ve cesaret

onlara birilerinin hadlerini bildirmesi lazım
baska yol göremiyorum
tabii tamamen aileyle bağları kesip silmeyi kız da göze alacak,tavrını bilmiyyorum hala duygusal bakkıyor mu konu sahibi.

evlillğine de işine de karıştırmamak için tek yolu bu. kendi hayatını sıfırdan kurmak.
söylemesi kolay yasaması zor diyebilirsiniz
ama bazı kötü günler yaşanamdan iyi günler gelmiyor bunu biliyorum
başkaldırma zamanı !!
benimde aynen böyle şahit olduğum bir olay oldu, kız resti çekti ailem beni birgün döve döve öldürecek zaten daha fazla bu korkuyla yaşayamam belki kurtulurum dedi çıktı gitti işi bıraktı birtek hangi şehire gittiğini ben biliyordum ama ailesi benim herşeyi bildiğimi nereden bilsin tabi... gittiği yerden bana mesaj atıyor arada bir haber veriyordu durumunu bir süre telefon bile kullanmadı evlenip gittiği kocası bile açık hat aldı kendi adına hat almadı ,başka şehire gidip sıfırdan başladılar
2 çocukları var şimdi de aile pişman yaşlandılar ölüm ve birilerinin eline muhtaç korkuları olduğu için kızlarına ihtiyaç duyuyorlar en çok dövdükleri sonunda kaçırttıkları kız evin en sessizi ve en çok emek vereniydi

eşiminde ünvden bir arkadaşı aynen böyle bir ailenin kızıyla evlendi adresini bulamasınlar diye kira kontratı bile eşimin üstüneydi tabi benim dediklerim en yakınlarımız herkese yapılmaz böyle yardım. ama var böyle hikayeler üstelik oldukça da fazla, korkudan ve sindirilmekten cesaret edemiyor çoğu katlanıyor aslında zor da olsa kurtuluşları var en azından dışarıdan okuyanlar bu yorumları görür de cesaret ederler belki..

Benim bekarken oturduğum muhit çok güvenilir ve birbirini tanıyan insanlardan oluşuyordu. Tabi ki olaylar oluyordu ama böyle hiç görmedim duymadım. Burası malum abla bin bir çeşit insan var. İş yerinde biriyle tartışmıştık bana dediler ki sakın bulaşma adam toplarlar sana saldırırlar.
İstanbul’un bazı ilçeleri dehşet saçan insanlarla doldu, nispeten sakin herkesin birbirini tanıdığı bir yerde doğup büyüdüm senin gibi ama orası bile sonradan gelenlerle tuhaflaşmış, bir sene ailemi ziyarete gittiğimde bizim semtte bile yol vermedin diye yaşlı bir adamı yol ortasında durdurup boğazına sarıldıklarını gördüm.

Sizin oralar ve birkaç yer daha her akşam haberlere konu oluyor, dükkan basmalar silahlı saldırılar.

Zaten bu kaçmak olmuyor sevdiğiyle evlenecek biraz erken olacak sadece zaten evi gecindirebildiğine gore evlenipte gecinebilir ayrı eve cikmanin anlami yok madem evlenecek

İstanbul’un bazı ilçeleri dehşet saçan insanlarla doldu, nispeten sakin herkesin birbirini tanıdığı bir yerde doğup büyüdüm senin gibi ama orası bile sonradan gelenlerle tuhaflaşmış, bir sene ailemi ziyarete gittiğimde bizim semtte bile yol vermedin diye yaşlı bir adamı yol ortasında durdurup boğazına sarıldıklarını gördüm.

Sizin oralar ve birkaç yer daha her akşam haberlere konu oluyor, dükkan basmalar silahlı saldırılar.
Geçen aylarda peş peşe olan olay adam evin doğalgaz borusunu kesip evin içine veriyor evi patlatıyor ertesi gün oto galeride 150 kurşun sıkılıyor üç kişi ölüyor 🤦‍♀️ Ben bir de burada çocuk büyütmeye çalışıyorum. eşim diyor ki bir öğrenci okula silah getirmiş uzaklaştırma almış peşinden sırayla farklı günlerde muşta ve bıcak. hiç bir yaptırım yok diyor. Polise teslim edilmesi gerekirken uzaklaştırmayla geçiştiriliyor

Allah korumus Mune hanim. O bicak ya yere dusmeseydi? Onlar mutlu mesut hayatlarina devam edecekti. Evet hepimiz insaniz, hepimiz ister istemez uzuluyoruz ama insanin cani bu anlamda bir kac kere yaninca duygulari birakip mantigi devreye sokuyor. Bazilari bana kizabilir ama ben insan kadar nankor bir canli daha gormedim.
Valla bana da kızabilirler o zaman çünkü yorumunuza katılıyorum, adli vakalık bir olaya şahit olmuşsam emniyeti arar insanlık görevimi yaparım fakat o kadarla kalırım çünkü vaktiyle herkese koştuk da ne oldu? Gençken mazlum deyip haklarını savunmak için yakınlarıyla çen çen kavga ettiklerim bile birbiriyle iyi oldu ben ara bozucu 🤣
Ben bir de dayanamaz kavga mı var deyip dalan biriydim, şimdi sopamı bir tek gece hırsız uğursuz tipli kişiler için elime alıyorum :))

Geçen aylarda peş peşe olan olay adam evin doğalgaz borusunu kesip evin içine veriyor evi patlatıyor ertesi gün oto galeride 150 kurşun sıkılıyor üç kişi ölüyor 🤦‍♀️ Ben bir de burada çocuk büyütmeye çalışıyorum. eşim diyor ki bir öğrenci okula silah getirmiş uzaklaştırma almış peşinden sırayla farklı günlerde muşta ve bıcak. hiç bir yaptırım yok diyor. Polise teslim edilmesi gerekirken uzaklaştırmayla geçiştiriliyor
Kuzucum valla ne diyeyim Allah kurtarsın sizi oradan, cidden çok fena bir yer oldu oralar.
Siz eşinle kendinizi bir şekilde korursunuz da çocuklarınız var, okullarda haraç çeteleri, uyuşturucu satıcıları vs oluyor, genelde eli yüzü düzgün iyi aile çocuklarına musallat oluyorlar, inşaallah iyi bir yerlere taşınır kurtulursunuz.

Kuzucum valla ne diyeyim Allah kurtarsın sizi oradan, cidden çok fena bir yer oldu oralar.
Siz eşinle kendinizi bir şekilde korursunuz da çocuklarınız var, okullarda haraç çeteleri, uyuşturucu satıcıları vs oluyor, genelde eli yüzü düzgün iyi aile çocuklarına musallat oluyorlar, inşaallah iyi bir yerlere taşınır kurtulursunuz.
İnşallah abla. ama gelecek planlarımızda güzel bir şehir var inşallah ya orası olur ya da annemlerin semti.

Back
X