- 20 Ocak 2010
- 47.928
- 181.149
- 1.123
- 44
- Konu Sahibi obiviyante
Bende doğrucu davut olayım dedim ama nasıl yazdığım güzel göründümü

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bende doğrucu davut olayım dedim ama nasıl yazdığım güzel göründümü
Hayir iticiBende doğrucu davut olayım dedim ama nasıl yazdığım güzel göründümü![]()
BencedeHayir itici![]()
ikiyüzlü , ego, kompleks ve entrika beyinli insanlardan nefret ederim. seninki de böyle biriymiş.Anlamıyorum arkadaşlar! Ya da anlayamıyorum…
30 yaşındayım; hayatımın çok büyük bir döneminde aktif olarak bu sorunu yaşadım. Bilemiyorum burada derdime derman olabilecek birileri var mıdır, ya da belki benim gibi birileriyle karşılaşırım bir şekilde. Ya da bana ışık tutacak önerilerde bulunan bazı insanların bu şekilde bana ulaşmalarını sağlarım, ya da ben onlara ulaşırım… Neyse işte…
Dürüst ol dediler, dürüst ve adil olmak lazım, haksızlığa boyun eğme zalimi azdırma dediler eyvallah dedim. Böyle büyüdüm yani. Hayatımın düsturu oldu. Çokta zor olmadı benim için çünkü terazi burcuyum.
İlkokuldaydım. Okulun bahçesine beton dökülmüştü. Çocuklar henüz kurumadan üstüne ayak basmaya falan başladılar. Çok sinirlendim. Yapmayın devlet malı günah dedim. Bunu yapmamaları içinde baya mücadele ettim. Çokta sinirlendim, sonunda benimle alay ettiler. O kadar üstüme geldiler ki ağladım.
Ne biliyim mesela kırmızı ışıkta asla geçmedim. Hayatım boyunca hiç kopya çekmedim. İnsanların emeğine haksızlık olur düşüncesiyle kimseden not istemedim. Benden not isteyenlere açıkça “Bak arkadaşım ben her Allah’ ın günü bu fakülteye geliyorum. Akşama kadar ders dinliyorum. Üstelik bu hiçte zevkli değil. Not tutmak için en öne oturuyorum, o yüzden notlarımı vermem. Ama birlikte çalışmak istersen gel çalışalım!” dedim. Tabi bu beni hep antipatik ve sevilmeyen bir insan yaptı.
Bir arkadaşım vardı. Nişanlıydı. Eş zamanlı olarak eski nişanlısıyla görüşüyordu. Yapma dedim. Bak dedim annenle baban ayrı büyümüşsün. Başından bir nişan geçmiş, bizim insanımız dedikoducudur. Erkeğe bir şey olmaz ama sen mağdur olursun. Görüşme diğer adamla ya da şimdiki nişanlından adam gibi ayrıl yoluna bak. Yazıktır günahtır dedim. Bana düşman oldu. Kendisinin bana düşman olması yetmedi diğer ev arkadaşlarımı da örgütledi. Bildiğin kovuldum evden.
Araştırma görevlisi olarak atandım. İşe başladığım gün mezun olduktan 11 yıl sonra zor bela İngilizce’ yi geçip araştırma görevlisi olan bir bayanı başıma verdiler. Allah şahidim hiç hakir görmedim. Odasına gittim o oturabilirsin demeden oturmadım. Gitti olur olmaz ne var ne yoksa beni danışmanımın şimdilerde Profesör olan diğer asistanına şikâyet etti. Ben başıma buyrukmuşum, kendime çok güveniyormuşum, her işi yapabileceğimi düşünüyormuşum. Yüksek lisans öğrencileriyle oturdu dedikodumu yaptı. Diğer asistanları bana karşı bir güzel örgütledi. Çok uğraştı benimle 6 yıl sabrettim. Allah’ tan danışmanım çok değerli bir insandır, bana sahip çıktıda bir şekilde yoluma bakabildim.
Geçtiğimiz günlerde odama gelip bana “Sen dosdoğru sun, şu fakültede güvenebileceğim iki kişi varsa birisi sensin!” (vallahi aynen böyle söyledi) demiş olan bir arkadaşımın bölümümüze daha yeni atanmış diğer bir asistan arkadaşıma benim için “Ona dikkat et, kurnazdır, soğuk ve baskın bir tiptir!” dediğini öğrendim. O kadar üzüldüm ki anlatamam. Bu olay günlerdir kafamı meşgul ediyor. Halbuki ben o eğitime gidebilsin diye hocama ne kadarda ısrar etmiştim. Yeni gelen asistan arkadaşa da başka bir şehirden geldi diye ne kadar destek oldum ama o bana diğer arkadaşın lafları yüzünden tavır aldı.
Sorun nedir bilmiyorum. Dün bir arkadaşım bana çok netsin, kendini olduğun gibi ifade ediyorsun dedi. Bu halim insanları rahatsız edebilirmiş. Ben patavatsız birisi değilim. İkili ilişkilerde çok hassasımdır. İnsanları kırmamak için çok özen gösteririm. Neden böyle oluyor anlamıyorum.
Olabilir. Böyle bir zaafım var. Ne hissettiğimin anlaşılması beni rahatsız eder.Bazen dosdoğru olmak insanlara yetmiyor,bunun yanına bir minik tebessüm,hafif naif bir ses ve birazda nezaket katarsanız iticiliğinizin olmayacağını düşünüyorum...
Yorumlarınızı çoğunlukla eğitiminizin de vermiş olduğu özgüvenle biraz daha keskin buluyorum...Bazı insanlar tecrübelerle doludur, dosdoğrudur ama asla itici gelmezler;çünkü doğruluğu ifade eden sözcükleri duygularla yoğrulur,bazı insanlarsa dosdoğrudur ama ,duygusuz gelir,sanki söylemek için söylemiş yada doğru yapmak için yapmış gibi gelir....İçte neler yaşadığınızı sözcükler ve davranış şeklinizle, törpülüyorsunuz gibi geldi!Tabi yanlış düşünüyor olabilirim,sizi görmeden yorum yapıyorum... sadece anlatım tarzınızda duygularınızdan bahsetmek bile size sanki zayıflıkmış gibi algıladığınızı düşündürüyor!
Öyle mi dersin? İnsanlar işlerine geleni duymak istiyorlar. Ne tuhaf ya. Parmak güneşi gösteriyor adam manikürün yok diye kavgaya tutuşmuşBence bu halinle süpersin. Diğer insanlar sorunlu. Yalnızca başkaları için çırpınıp kazık yemek hoş hissettirmediği için baskalarini bu kadar düşünme, bırak ne halleri varsa görsünler.
Doğrudur. Ama etrafımdaki birçok kişiden daha fazla sorun yaşadığımı düşünmüyorum. Kendi yaşadıklarımdan yola çıkarak insanımızı değerlendirmek istedim. Teşekkür ederim. Senin fikirlerin önemli benim için.Doğru soyleyenı d0kuz koyden kovarlarmıs demıcem
cunku bu kadar sorun yasıyorsanız kendınızde bır hata mutlaka vardır
Öyle mi dersin? İnsanlar işlerine geleni duymak istiyorlar. Ne tuhaf ya. Parmak güneşi gösteriyor adam manikürün yok diye kavgaya tutuşmuş. Anlamak mümkün değil.
Bilmem... Kabil Habil' i neden öldürmüştü? Yada Hz. Yusuf' u neden kuyuya attı kardeşleri? Hatalarım vardır muhakkak ama insanlarda çok masum değil bence. Teşekkür ederim paylaşımın için.çok yüzeysel anlattıklarınızın çoğu
akademisyenlikteki anlattığınız danışman-öğrenci olayları da çok yüzeysel
insanalr neden size durup dururken cephe alsınki kimse salak değil bence
eğer sevilmiyorsanız biraz sert oluşunuz olabilir sebebi ya da başka bişey bilmiyırum tanımıyorum sizi
insanlar masum değil ,biliyorumBilmem... Kabil Habil' i neden öldürmüştü? Yada Hz. Yusuf' u neden kuyuya attı kardeşleri? Hatalarım vardır muhakkak ama insanlarda çok masum değil bence. Teşekkür ederim paylaşımın için.
Ne biliyim böyle şeyler işte. Yanlış anlama amacım kendimi savunmak değil. Bu konuyu azda olsa özeleştiri yapmak için açtım.insanlar masum değil ,biliyorum
ama tek bir olay kurgusundan anlatsaydınız size hak verebilirdim olaya göre şu an hepsi dediğim gibi yüzeysel
öyle olunca ee diyorumbir çıkarım yapılmaz ki buradan
Sınavlarda kopyada çektirmemSen doğru ol da varsın millet eğri desin ama not vermeyen öğrenci tipini ben de sevmezdim![]()
Sende net bir insansın. Ama akıllı bir kadın olduğunu düşünüyorum.Sen doğru ol da varsın millet eğri desin ama not vermeyen öğrenci tipini ben de sevmezdim![]()