Ne yapmak lazım?

Dünyada şu an kan dökülüyorsa, insanlar birbirini acımadan çekip vuruyorsa, hak adalet umursamadan kendi çıkarını düşünüyorsa sizin gibi insanlar az olduğu için.

İyi ki sizin gibi insanlar var.

Dünyada şu an kan dökülüyorsa, insanlar birbirini acımadan çekip vuruyorsa, hak adalet umursamadan kendi çıkarını düşünüyorsa sizin gibi insanlar az olduğu için.

İyi ki sizin gibi insanlar var.
Öyle mi dersin? Wallahi hak hukuk kimsenin umurumda değil. Herkes önce gönlüm yapılsın, sonra iyi insan olurum modunda. Bu biraz bencillik bence.

Doğru ol ve olmaya devam et...
Sizi işlerine gelmediği için eleştirip dışlayanları da umursamayın...hem de hiç...
Doğruluk bu zaman da kaybettirir gibi görünüyor ama aslında kazanan sizsiniz...

Anlamıyorum arkadaşlar! Ya da anlayamıyorum…

30 yaşındayım; hayatımın çok büyük bir döneminde aktif olarak bu sorunu yaşadım. Bilemiyorum burada derdime derman olabilecek birileri var mıdır, ya da belki benim gibi birileriyle karşılaşırım bir şekilde. Ya da bana ışık tutacak önerilerde bulunan bazı insanların bu şekilde bana ulaşmalarını sağlarım, ya da ben onlara ulaşırım… Neyse işte…

Dürüst ol dediler, dürüst ve adil olmak lazım, haksızlığa boyun eğme zalimi azdırma dediler eyvallah dedim. Böyle büyüdüm yani. Hayatımın düsturu oldu. Çokta zor olmadı benim için çünkü terazi burcuyum.

İlkokuldaydım. Okulun bahçesine beton dökülmüştü. Çocuklar henüz kurumadan üstüne ayak basmaya falan başladılar. Çok sinirlendim. Yapmayın devlet malı günah dedim. Bunu yapmamaları içinde baya mücadele ettim. Çokta sinirlendim, sonunda benimle alay ettiler. O kadar üstüme geldiler ki ağladım.

Ne biliyim mesela kırmızı ışıkta asla geçmedim. Hayatım boyunca hiç kopya çekmedim. İnsanların emeğine haksızlık olur düşüncesiyle kimseden not istemedim. Benden not isteyenlere açıkça “Bak arkadaşım ben her Allah’ ın günü bu fakülteye geliyorum. Akşama kadar ders dinliyorum. Üstelik bu hiçte zevkli değil. Not tutmak için en öne oturuyorum, o yüzden notlarımı vermem. Ama birlikte çalışmak istersen gel çalışalım!” dedim. Tabi bu beni hep antipatik ve sevilmeyen bir insan yaptı.

Bir arkadaşım vardı. Nişanlıydı. Eş zamanlı olarak eski nişanlısıyla görüşüyordu. Yapma dedim. Bak dedim annenle baban ayrı büyümüşsün. Başından bir nişan geçmiş, bizim insanımız dedikoducudur. Erkeğe bir şey olmaz ama sen mağdur olursun. Görüşme diğer adamla ya da şimdiki nişanlından adam gibi ayrıl yoluna bak. Yazıktır günahtır dedim. Bana düşman oldu. Kendisinin bana düşman olması yetmedi diğer ev arkadaşlarımı da örgütledi. Bildiğin kovuldum evden.

Araştırma görevlisi olarak atandım. İşe başladığım gün mezun olduktan 11 yıl sonra zor bela İngilizce’ yi geçip araştırma görevlisi olan bir bayanı başıma verdiler. Allah şahidim hiç hakir görmedim. Odasına gittim o oturabilirsin demeden oturmadım. Gitti olur olmaz ne var ne yoksa beni danışmanımın şimdilerde Profesör olan diğer asistanına şikâyet etti. Ben başıma buyrukmuşum, kendime çok güveniyormuşum, her işi yapabileceğimi düşünüyormuşum. Yüksek lisans öğrencileriyle oturdu dedikodumu yaptı. Diğer asistanları bana karşı bir güzel örgütledi. Çok uğraştı benimle 6 yıl sabrettim. Allah’ tan danışmanım çok değerli bir insandır, bana sahip çıktıda bir şekilde yoluma bakabildim.

Geçtiğimiz günlerde odama gelip bana “Sen dosdoğru sun, şu fakültede güvenebileceğim iki kişi varsa birisi sensin!” (vallahi aynen böyle söyledi) demiş olan bir arkadaşımın bölümümüze daha yeni atanmış diğer bir asistan arkadaşıma benim için “Ona dikkat et, kurnazdır, soğuk ve baskın bir tiptir!” dediğini öğrendim. O kadar üzüldüm ki anlatamam. Bu olay günlerdir kafamı meşgul ediyor. Halbuki ben o eğitime gidebilsin diye hocama ne kadarda ısrar etmiştim. Yeni gelen asistan arkadaşa da başka bir şehirden geldi diye ne kadar destek oldum ama o bana diğer arkadaşın lafları yüzünden tavır aldı.

Sorun nedir bilmiyorum. Dün bir arkadaşım bana çok netsin, kendini olduğun gibi ifade ediyorsun dedi. Bu halim insanları rahatsız edebilirmiş. Ben patavatsız birisi değilim. İkili ilişkilerde çok hassasımdır. İnsanları kırmamak için çok özen gösteririm. Neden böyle oluyor anlamıyorum.

Canim sen insanların işine çok karışıyorsun. Doğruyu tek birşey sanıyorsun ama senin doğru ile benim doğrum farklıdır. Sen sanıyorsun ki ben doğruyu buldum ve uyuyorum herkes de buna uyacak! Uymali! Tabii bunlari anlattığından çıkardım. Ama genel olarak bu tavrını yorumlamak gerekirse tavırları nda küstahlik var. Küstah tavırların ile de insanlardan tepki görmen çok normal.

- İlkokul beton olayı çok şeker ama yanlış. Sen o çocukların öğretmeni değilsin. Sen de onlar ile ayni seviyeden arkadaşlarısin sana yanlış gelen bir şey ise sen yapma. Ama millete de sen niye yapıyorsun diye cikisamazsin. Git öğretmene ispiyonla çok rahatsız ettiyse.

- Milletin ilişkisine karışma. Bu yanlış. Hür ve yetiskin insanlar istedikleri ile istedikleri şekilde iletişim kurarlar. Sen neden rahatsız oluyorsun ki. Nişanlısına karşı sorumluluk hissettiysen bir şekilde bu konuyu ortaya cikatabilirdin. Ama onun yerine insanların karşısına geçip siz yanlissiniz ben doğruyum diyip durmuşsun. Direk açık hedef yapmışsın kendini.

Bu doğruluk benim için çok önemli vs çok yavan geldi açıkçası. Ailem bana öğretti falan. Yuceltme var burada. Aslında en sağlıklı savunma mekanizması ama seni idealist biri yerine gıcık bir tip yapmış. Bunun altına bişeyler var. İnsan ilişkilerin zaten bu tondaysa sen kimse ile sağlıklı bir iletişim kurmazsin. Bir de herkesten benzer bir tepki alıyorsa canım demek ki sen de ciddi bir problem vardır.

Söyleyebileceğim tek yorum, üslubunuzun sert olması olabilir, onlara karşı da böyleyse uyuz olmuşlardır. Ya da danışmanınızın sizi sevip kollaması rahatsız etmiştir. Belki de kendi kötü huyları sizin yanınızda daha çok kendilerine batıyordur.
Yardımsever olmayın, gerekmedikçe muhatap da olmayın. Ama her kurala biat ederek kendinizi yıpratmayın. Başkalarından da sıkı sıkı biat etmelerini beklemeyin.
Beklentinizi azaltın kısacası.

fazla ıyı ınsanlar net konusanlar sevılmez!

daha demın esımle bı aıle dostumuzun yanındaydık, aynı bu sebepten dert yandım agladım...
dırek kendımı okudum :) bugun aynı bunları konustuk.senı coook ıyı anlıyorum...
bana dedıklerı ıse:
sen boyle devam et asla bozma kendını, ama normal olmayan ınsanlara karsıda hayata kin tutma ...hersey enı sonu bıgun olur dogru yolu bulur ,asla kafana takma dogru bıldıgını yapmaya devam et dedı.
10 dk oldu daha eve gelelım sıcak sıcak sanada ıkram edım bu sozu ıstedım :)

Biz lisedeyken sınıfta toplu kopyalar hazirlardik. Napalim matematikten bütün sinif kalıyordu nerdeyse.
Ama Tugba adında bi kız vardı. Yapmayın günah vs. deyip bizi hocaya şikayet etmiş ve hoca son dakika sinav sorularını değiştirmişti. Bütün sinif matemaktikten kaldık tabi. Tugbayi kimse sevmedi . kendisini kopya çekmesi için asla zorlamadik. Sen çalıştıysan çalıştın ama bize karışma dedik . Ama anlamadı . Dürüstlük vazifesini kendine üstlendi herkes sanki kendisi gibi olmak zorundaymis gibi .......
Hala aklima geldikçe o kızı çok itici buluyorum. Evet topluma uyup değişmek zorunda değilsin ama kimsenin de senin gibi dürüst vs muhteşem bi insan olmasını bekleyemezsin.
Böyle insanları sevmiyorum . Kendimin de kötü bir insan olduğunu düşünmüyorum .:63:

Bu konuda anladigim sey "ben iyim, dogruyum ötekileri tü kaka" :halay:
Kendinizi cok masum görüyorsunuz ve bunu baska insanlarin "hatalari" üzerinden yapiyorsunuz.
Karsilastirma yaparak kendinizi temize cikariyorsunuz sanki...
Takinti veya psikolojik rahatsizliklariniz var mi? eminim vardir.
En azindan sorgulamaya baslamissiniz kendinizi düsüncelerinizi bu güzel birsey. Burda kimse size isik tutamaz anca psikolog isik tutabilir.

Bu konuda anladigim sey "ben iyim, dogruyum ötekileri tü kaka" :halay:
Kendinizi cok masum görüyorsunuz ve bunu baska insanlarin "hatalari" üzerinden yapiyorsunuz.
Karsilastirma yaparak kendinizi temize cikariyorsunuz sanki...
Takinti veya psikolojik rahatsizliklariniz var mi? eminim vardir.
En azindan sorgulamaya baslamissiniz kendinizi düsüncelerinizi bu güzel birsey. Burda kimse size isik tutamaz anca psikolog isik tutabilir.
Neden? Kopya çekmediğim için mi? Temelde basit gibi görünsede kul hakkıdır bence. Yapanı gammazlamadım ama kendim yapmadım.

Şimdi şöyle düşünün bir evladınız var. Bir iş için mülakata girecek. Günlerce çalıştı. Çok emek verdi. Sınav sırasında bir başkası çektiği UFACIK bir kopyayla çocuğunuzun önüne geçti. Onun yerine işe girdi. Sonrada çocuğunuz çok ağır bir bunalıma girip hasta oldu.

O sınavdaki gözetmen hakkında ne düşünürdünüz?

Keşke hastalık olsaydı. İlaç alırdım, geçerdi ne güzel...

Not vermemişin ya orda benide bi ittin :p Nasıl mutluysan öyle yaşa, ben şuyum ben buyum vs diye kendini şişirme derim, muhakkak vardır sıkıntılı tarafların çokda şey etmemek lazım
Hayır hayır canım yanlış anlamayın. Ben çok yoruluyorum. Çokta memnun sayılmam. Matah birşey diye yazmadım inan.

Biz lisedeyken sınıfta toplu kopyalar hazirlardik. Napalim matematikten bütün sinif kalıyordu nerdeyse.
Ama Tugba adında bi kız vardı. Yapmayın günah vs. deyip bizi hocaya şikayet etmiş ve hoca son dakika sinav sorularını değiştirmişti. Bütün sinif matemaktikten kaldık tabi. Tugbayi kimse sevmedi . kendisini kopya çekmesi için asla zorlamadik. Sen çalıştıysan çalıştın ama bize karışma dedik . Ama anlamadı . Dürüstlük vazifesini kendine üstlendi herkes sanki kendisi gibi olmak zorundaymis gibi .......
Hala aklima geldikçe o kızı çok itici buluyorum. Evet topluma uyup değişmek zorunda değilsin ama kimsenin de senin gibi dürüst vs muhteşem bi insan olmasını bekleyemezsin.
Böyle insanları sevmiyorum . Kendimin de kötü bir insan olduğunu düşünmüyorum .:63:

O kızın yaptığı yanlış. Adam gammazlamış resmen. Ben bunu yapmazdım ama kendim dahil olmazdım olaya.

İyi bir insansın, doğrusun ama değerin yok diye üzülüyorsun değil mi?

Ben doğru olmanın yanı sıra enayilik tadında vericiyim.

Örneğin eşek gibi not tutar, çalışırdım, uykusuz kalır arkadaşlarıma ödev hazırlardım karşılığında
en ufak bir şey de beklemezdim üstelik.

Haa öylesinden kazık yediğim de oldu tabi bir fayda görmeyi bırak :)

Bakış açım şuydu. Benim için bu iş belki bir saatlik ama onun günlerini alacak.
Yapayım ne olacak, paylaşmak güzeldir.
Allah bilsin yeter.

Ne mi oluyor? Yine bir değerim yok.

Gerçekten şu hayata bakıyorum.
Kimde bencillik, mutluluk da onda kıymet de onda.

Yine de olsun. Zaman zaman çok koysa da ahirette ben gülerim inşallah.
Bu dünya sizin olsun diyerek yaşıyorum ne yapayım.

Ben de sana mı teselli verdim kendime mi belli olmadı farkındayım :D

Kusura bakma pek iyi bir dönemde değilim.

Öyle mi dersin? Wallahi hak hukuk kimsenin umurumda değil. Herkes önce gönlüm yapılsın, sonra iyi insan olurum modunda. Bu biraz bencillik bence.

Öyle olsalar da vazgeçmemek lazım. Susmamak lazım. Gerekirse kıl biri desinler gıcık desinler, doğru ve adaletli olmak lazım. Sizi çok takdir ettim.. Ben de hayatımda bu ilkeleri uygulamaya çalışıyorum. Beni de sivri dilli bilirler mesela çünkü yanımda çirkin ya da adaletsiz konuşulduğunda asla susmam ve gerekeni yaparım. Az arkadaşım var ama mert insanlar çok şükür. Ama en azından vicdanım rahat. Kimsenin hakkına hukukuna girmedim kimsenin canını yakmadım. Daha ne olsun?

Ben de sizin gibiyim bence doğru olan sizsiniz merak etmeyin sizin işiniz herzaman düzgün olur onların biyerde bozulur.bence kendinizi değiştirmeyin ve kendinize değer verin kendinizi onemseyin

Ben sizde en iyi benim havası varmış gibi sezdim nedense. Sevemedim bu tavrı.

Başkaları hakkındaki düşüncenizi bir kere söylemeniz yeterli, ısrarcı olmanın iyilik olduğunu sanmıyorum.

Burada yazdıkların gerçekten hoş özellikler ve anlayabiliyorum, benzerlerini yaşadım. Üstelik benim sınırım da yoktu vericilikte. Tuttuğum not varsa, millete dağıtıverirdim. "Hakka girmeyeyim, kalpleri kırılmasın da varsın benden gitsin" diyerek ne verdiğim borcu geri isterdim, ne kendi kalbimi kırdırmaktan çekinirdim vb...

Salt burada yazdıklarından değil, birkaç keskin yorumundan hatırlıyorum seni, eğer ki geçtiğimiz günlere kadar "Hermione Granger" avatarını kullanan sen isen. Aklımda kalan bir özelliğin var: Dilinin çok keskin olması.

Patavatsızlık değil belki ama çevrendeki insanlara, burada yazdığın gibi davranıyor ve hitap ediyorsan, kırıcı birisin demektir ve durduk yere onların sana karşı cephe almalarına sebep olursun.

Hasta ablasının hamileliği düşünmesi ile ilgili bir şeyler paylaşan bi kız vardı konunun birinde. Hepimiz bir yere kadar öfkelendik, endişelendik, "Ah cahillik" dedik, ilaçlarını al - doktora sor dedik... Ama ben sizin oradaki yorumunuzu unutamadım: "Bazı insanların kısırlaştırılması gerektiğine inanıyorum" dediniz o kızın konusunda.

Bunu siz yazmıştınız değil mi? Yanlış kişiyi mi hatırlıyorum?
Böyle konuşan birinin adalet duygusuna değil, merhamet duygusuna bakarım önce şahsen.

Dilinizi biraz merhametle törpülemenizi öneririm naçizane.

o kisi bu kisimi? Merak ettim gercekten.

o kisi bu kisimi? Merak ettim gercekten.

Evet bendim. Söylediklerimin tamamının arkasındayım. Önceki sayfalardada ilgili açıklamayı yaptım. Madem rahatsız oldunuz keşke o zaman alıntı yapsaydınız. Bu konu üzerine konuşurduk.

Bilmiyorum banada itici geldiniz.
Durustsunuz, dogrusunuz, buna bisey demeye hakkim yok.
Kopya cekmezsiniz( bende cekmem), ama neden baska insanlarin yaptigi seylerin uzerine yorum yapiyosnz?
Neden etrafinizdakileride degismeye zorluyosunz.
Tabi bunu cumlelerinizden cikarmadim, boyle bisey yazmadiniz.
Ama oylebi izlenim biraktiniz bende.

İyi bir insansın, doğrusun ama değerin yok diye üzülüyorsun değil mi?

Ben doğru olmanın yanı sıra enayilik tadında vericiyim.

Örneğin eşek gibi not tutar, çalışırdım, uykusuz kalır arkadaşlarıma ödev hazırlardım karşılığında
en ufak bir şey de beklemezdim üstelik.

Haa öylesinden kazık yediğim de oldu tabi bir fayda görmeyi bırak :)

Bakış açım şuydu. Benim için bu iş belki bir saatlik ama onun günlerini alacak.
Yapayım ne olacak, paylaşmak güzeldir.
Allah bilsin yeter.

Ne mi oluyor? Yine bir değerim yok.

Gerçekten şu hayata bakıyorum.
Kimde bencillik, mutluluk da onda kıymet de onda.

Yine de olsun. Zaman zaman çok koysa da ahirette ben gülerim inşallah.
Bu dünya sizin olsun diyerek yaşıyorum ne yapayım.

Ben de sana mı teselli verdim kendime mi belli olmadı farkındayım :KK70:

Kusura bakma pek iyi bir dönemde değilim.
Anlıyorum. Merkürün hareketleriyle ilgili sanırım :KK51:. Aynı durum bendede mevcut.

Back
X